anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă mi-a spart cineva contul de Facebook mai poate să îl mai spargă de câte ori vrea? Menționez că mi-am schimbat parola, dar nu știu dacă contează.

Răspuns Câştigător
| Ora de net a răspuns:

Buna, Selena,

Te sfatuim sa iti schimbi parola si sa urmezi sfaturile indicate aici http://oradenet.salvaticopiii.ro/......eni-contul

De asemenea, pe viitor, este bine sa iti securizezi conturile precum adresele de email setandu-ti o intrebare de siguranta, un email alternativ sau numarul de telefon ca sa iti poti recupera contul in cazul in care acesta este compromis. Acelasi lucru il poti face si pentru contul de Facebook. Mergi in coltul din dreapta sus, da click pe sageata si acceseaza Settings, mai apoi mergi la lista din partea stanga a ecranului si alege Security. Vei gasi acolo optiunile oferite pentru a-ti securiza contul.

8 răspunsuri:
| FLORENTINAndreea a răspuns:

Cat timp iti stie email-ul, da.

| Violleta2022 a răspuns:

Gandeste-te cui ai dat emailul si parola!
Schimba-ti parola sa fie una foarte lunga de 15-20 de litere, care sa contina atat litere mari, litere mici si cifre si noteaz-o undeva ca sa nu o uiti.
Niciodata nu da ID-ul si parola nimanui, nici macar celei mai bune prietene!

| CautFilmHorror a răspuns:

Schimba toate parolele de pe toate conturile existente pe orice cont. daca nu te duci dracul

| Bondarel99 a răspuns:

A sparge nu e tocmai cuvântul corect, Facebook e o rețea sigura și teoretic nu se pot sparge conturi. Sigur cineva îți știa parola. Schimb-o, pune una pe care nu ar ghici-o nimeni niciodată și nu mai da aceste informații nimănui, nici măcar nu le scrie pe undeva.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ti a spart nimeni contul, cel mai probabil ti a ghicit sau furat parola

| petru1asd a răspuns:

Cel mai sigur este sa-ti pui two factor auth. Dupa ce ti l-ai activat nu se mai poate loga decat daca are acces la telefonul tau.
Un tutorial despre cum sa faci asta gasesti aici: https://www.facebook.com/help/148233965247823

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu poate. Cine a făcut acest lucru, a avut acces la contul tău, fiindcă ți-a știut parola. Poate, te-ai conectat cândva pe calculatorul unui amic care a setat ca browserul să-i rețină parolele. Ori, ai setat în calculatorul personal această opțiune și cineva ți-a cerut accesul la PC, doar câteva minute până caută o informație și... pe lângă asta, a căutat și în memoria browserului să-ți afle parolele.
Dacă tot te îndoiești, schimbă parola la Fb, de altfel poți înlocui și adresa de email cu o nouă adresă. Și nu te conecta pe FB decât atunci când folosești laptopul/PC-ul personal. Și poți face și aici niște schimbări.

# https://blog.livehosting.ro/......a-firefox/
# https://support.google.com/......swer/95606

| BaiatuCuTastatura a răspuns:

In primul rand as incepe cu cateva lucruri de baza despre spargerea conturilor, si cu sa iti tii contul cat mai sigur.

Sunt mai multe tipuri de atacuri impotriva parolei:

1.Bruteforce: Folosindu-se un program, se incearca toate combinatiile posibile pana se gaseste parola ta.In acest caz orice parola se poate sparge.Singurul mod de a te apara este sa faci o parola cat mai complicata(litere mici, litere mari, cifre, simboluri), pentru a creste timpul de spargere a parolei.

Poti sa verifici cat ar dura sa se sparga parola ta folosind urmatorul site: https://howsecureismypassword.net/

2.Dictionary: Folosind un program asemanator cu cel de bruteforce,numai ca aceste foloseste un fisier cu parole,incercandu-le pe fiecare. Daca parola ta nu a mai fost sparta,si nu este una comuna,atunci cel mai probabil nu se va afla pe o lista de parole.Din nou,ca sa iti mentii contul sigur, ai nevoie de o parola complexa, si incearca sa nu incluzi detalii ale tale in parola(data nasterii, numele tau, numele mamei, numele animalului de companie, etc).

3. Password Guessing: Exact ce spune numele.Atacatorul ar putea sa incerce sa ghiceasca parola. Daca parola ta contine informatii de-ale tale(data nasterii, numele tau, etc) atunci este posibil sa fie sparta.Foloseste acelasi sfat ca cel de la Dictionary.

Odata ce contul a fost spart, si tu ti-ai schimbat parola, nu mai poate intra din nou decat daca sparge parola noua.Mai sunt cateva metode de obtinut parole pe care le voi lista mai jos:

Social Engineering(inginerie sociala): Un hacker ar putea incerca sa te faca sa crezi ca dai parola cuiva de incredere, sau ca iti resetezi parola, etc. Daca primesti vreun e-mail spunand ca s-a cerut resetarea parolei, acel e-mai ar putea fi fals, chiar daca adresa de trimitere este aceeasi ca cea a Facebook-ului(un hacker ar putea sa faca sa par ca e-mailul este trimis de altundeva). Daca nu ai cerut resetare a parolei, este sugerat sa nu deschizi genul acesta de linkuri.Acesta nu este singurul caz posibil,poti intalni multe variatii.

Infectare a sistemului(R.A.T, Keylogger, etc): Nu deschide fisiere decat daca ai incredere in persoana care ti le-a trimis. Poti scana cu virustotal fisierele. Tine minte ca daca un virus este cryptat nu va fi detectat de programe antivirus. Poti sa descarci sandboxie si sa rulezi programele suspecte intr-un sandbox ca sa nu te risti, astfel, chiar daca fisierul este infectat, sunt mult mai putine sanse sa te infectezi si tu.Acelasi lucru se aplica si in cazul aplicatiilor pe telefon.Numai ca acolo nu exista sandbox, dar poti sa le rulezi pe calculator folosind BlueStacks, ca sa iti tii telefonul adevarat in siguranta.