| andreipop19881 a întrebat:

Buna TPU! vara aceasta in august m-am apucat de kickbox. am inceput practic ca un inceptaor dar am mai avut putina experienta deoarece inainte cu 2 ani imi placea mult sa ma uit la meciuri de ufc si box si vizionam tuoriale pe yt despre batai si tehnica. nu am avut probleme de genul sa tin garda sau sa dau drepte, crosee etc. deci nu am inceput chiar de la zero dar tot sunt incepator. la momentul actual am 15 ani si chiar imi place sportul in general, sunt pasionat mai ales de sporturile de contact, iar sala unde fac kickbox e foarte faina, mai ales ca antrenorul si oamenii de aici sunt foarte de treaba dar nu stiu din ce motiv nu prea imi place kickboxul. personal mereu mi-a placut mai mult cultura de box, si nu prea am reusit sa ma regasesc in acest sport. nu ma intelegeti gresit, e un sport frumos, care cu siguranta poate fi mai eficient decat boxul in multe situatii dar eu nu m-am regasit in totalitate aici. mai ales cum eu sunt mai mic de inaltime, pentru mine functioneaza in 80% dintre cazuri stilul peekaboo, care la kickbox nu prea merge deorece necesita sa te aproprii de corpul adversarului si sa lovesti puncte precum ficatul, si multe uppercuturi in zona de coaste si barbie, dar la kickbox e usor sa dai contra deoarece te folosesti de genunchi in acest caz, sau tii la departe adversarul cu oblique kickuri. eu am doi prieteni care merg la box, si am dat intr o zi sparring cu ei. unul dintre ei care face de 5 ani mi-a spus ca eu sunt de box mai mult si ca ma descurc foarte bine ca incepator. acum eu chiar nu stiu ce sa fac in acest caz, deorece sala la care sunt cum am zis e foarte faina cu oameni de treaba si mi-ar fi si jena sa ma las asa cand deja ma inteleg aici cu anturajul acesta, dar in acelasi timp nu prea imi place kickboxul si ma regasesc mai mult in box. ce credeti as putea sa fac in aceasta situatie? orice raspuns/parere e bine venita. va multumesc pentru atentie, cu respect!

2 răspunsuri:
| 1onurReal1 a răspuns:

Eu nu mă prea pricep atât de bine la chestiile astea! Da știu ceva sigur cu Adevârat! Orice sport ai practica! Ai grijă să nu rănești pe alți oamenii! Nu ști cum te vei enerva! Nu știu cum vei reacționa la dezumanizările altor! "oamenii" și îți vei pune viața ta și al altora în pericol! într-o situație gravă!

învață să fi om! în orice situație! Este bine că practici sportul pe care, ți-l dorești dar practică cu atenție! Să nu te lași dus de val! Să nu începi să ai impresia că ești "Vandam"! Și să începi săte legi de oamenii! Că ști să dai cu pumnul!

încă ești un copil! Mai ai mult de tot de învățat și de înțeles din sportul de contact, ce ar trebuie să înveți și să înțelegi cu Adevârat! străduite cu aceași măsură! pe care te strădui să fi cel mai bun în box! Să nu uiți Niciodată! Sâ fi om! Cu Adevârat în orice situație! și când dai în "rivalul tău"! fă-o cu milă! și nul umili, nu-l înjosi, nu-l consider sub nivelul tău Niciodată! Sâ nu începi săi tratezi pe ceilalți! și oamenii! cu nesimțire!, aroganță!, obraznice!, "băiețeală"! figurile!, Arfele!

Străduitete în egală măsură să rămâi om! în orice situație! Nu te lăsa, provocat! De toți Maidanezi de pe Maidan! Nu ai nevoie să-le demonstrezi! Absolut nimic! Stai departe de anturajele ces pline de scandalagi! Ceși caută probleme! Ce tu! Vei ajunge să-le suporți din cauza lor și a ta! Dacă le oferi ocazia! Să le arăți cine ești tu"! Fi om Serios! Fi băiat Serios! Rămâi om! în orice situație! Evită belele! Evită pe toți care te provoacă! la bătaie! scandale, parten parte! Astea o să-ți deschidă! Ușile care nu țile doresc Niciodată să ajungi la ele! Doamne Dumnezeule ferește și Isus Hristos! Lasă să fie ei mai jmecheri, mai tari, mai "băieți"! Mai ce vor ei! Tu rămâi tu! și cel mai important! Rămâi om! Rămâi băiat serios și o sa devi un bărbat Adevârat!

| AnastasiaK a răspuns:

Răspunsul e cât se poate de simplu, dar tu te complici din motive inexplicabile:
Du-te la box!

Adevărul dur e că sala la care mergi va funcționa la fel de bine și fără tine, iar dacă nu îți place sportul nu are rost să continui.

Eu am iubit kickboxul, am făcut performanță, am și antrenat, dar ce n-aș fi dat să-mi placă boxul la același nivel. Altceva e când practici un sport olimpic, ai alte oportunități. Deci have fun, dacă ești bun de ceva, poți avea multe avantaje