anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care e diferenta dintre a cersi si a cere?
Vreau raspunsuri creative, poate dau si o funda daca imi place unul in mod special, asta asa sa va motivez.

7 răspunsuri:
| Crucified a răspuns:

A cersi happy este ala de pe strada big grin care cerseste, adica nu neaparat, poate fii o persoana oarecare care ea nu isi ia la ea de mancare si cerseste de la altii
a cere pentru mine inseamna a imprumuta si nu numai, intr-un sens pozitiv. tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cand cersesti, e ca si cum ai cere, doar k o faci la mai multe persoane pe rand. Ceri doar uneia

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca dai si funde, m-am linistit... poate cersesc si eu una de la tine, ca de cerut degeaba cer!

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Dar mai intai, pot sa cersesc si eu un raspuns de la tine? Iti cer doar atat, sa ma lasi sa ma milogesc de tine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ha, ha, parca esti o cucoana de-aia de pe strada, care te abordeaza cu "Va rog frumos, dati-mi un minut din timpul dumneavoastra, sa va povestesc ceva", cand ea de fapt vrea sa cerseasca niste bani franzelindu-te ca are neamuri in spital, si-a pierdut poseta, etc. eu nici nu mai ma opresc, ca timpul e mai pretios decat gogonele lor. Le tai vorba din mers, contra-intreband: "Am 10 lei. Ti-ajunge?" Sa mor eu ca le ajunge la toate!
De aici si parerea mea: o cerșeală este o cerere, dar emisa artistic...

| KittyKa a răspuns:

Cand cersesti, de milogesti de acea persoana, adica o tragi si de maini si de picioare daca se poate, numai ca sa-ti indeplineasca cerinta laughing Adica, o rogi insistent, te milagesti ca un catel pe langa o persoana ce mananca carne, ceva de genul asta laughing A cere, e diferit. Ceri o data, daca persoana respectiva refuza, ii mai ceri cel mult inca o data, daca insisti pe asta, inseamna cersit laughing Cam asa ceva thinking Cred eu. thinking

| carmen_4289 a răspuns:

Pai de ex daca cineva cerseste la tine 1 leu ii dai...dar el nu cere imprumut deci a cersi inseamna a lua un lucru si a nu da nimic in schimb