A cersi este ala de pe strada
care cerseste, adica nu neaparat, poate fii o persoana oarecare care ea nu isi ia la ea de mancare si cerseste de la altii
a cere pentru mine inseamna a imprumuta si nu numai, intr-un sens pozitiv.
Daca dai si funde, m-am linistit... poate cersesc si eu una de la tine, ca de cerut degeaba cer!
Dar mai intai, pot sa cersesc si eu un raspuns de la tine? Iti cer doar atat, sa ma lasi sa ma milogesc de tine.
Ha, ha, parca esti o cucoana de-aia de pe strada, care te abordeaza cu "Va rog frumos, dati-mi un minut din timpul dumneavoastra, sa va povestesc ceva", cand ea de fapt vrea sa cerseasca niste bani franzelindu-te ca are neamuri in spital, si-a pierdut poseta, etc. eu nici nu mai ma opresc, ca timpul e mai pretios decat gogonele lor. Le tai vorba din mers, contra-intreband: "Am 10 lei. Ti-ajunge?" Sa mor eu ca le ajunge la toate!
De aici si parerea mea: o cerșeală este o cerere, dar emisa artistic...
Cand cersesti, de milogesti de acea persoana, adica o tragi si de maini si de picioare daca se poate, numai ca sa-ti indeplineasca cerinta Adica, o rogi insistent, te milagesti ca un catel pe langa o persoana ce mananca carne, ceva de genul asta
A cere, e diferit. Ceri o data, daca persoana respectiva refuza, ii mai ceri cel mult inca o data, daca insisti pe asta, inseamna cersit
Cam asa ceva
Cred eu.
Pai de ex daca cineva cerseste la tine 1 leu ii dai...dar el nu cere imprumut deci a cersi inseamna a lua un lucru si a nu da nimic in schimb
anonim_4396 întreabă:
Bia206 întreabă: