Daca era vorba de tenis de camp, de proba de dublu, ti-as fi spus cu certitudine ca jucatorii tin mana la gura pentru ca nu cumva cineva sa le citeasca pe buze sau le sa auda intentia sau schema de joc si sa o comunice adversarilor. La fotbal eu vad 2 posibilitati: ori se tem sa nu fie intelesi, iar "planul" lor sa fie dejucat, ori fac mana palnie la gura pentru a fi intelesi mai bine de catre coechipier, dat fiind vacarmul de pe stadion.
Probabil si chestia cu cititul pe buze, dar mai degraba involuntar pentru ca vor ca ceilalti sa nu auda.Tu daca vrei sa ii spui cuiva ceva fara sa se auda in jur, nu pui mana la gura?
Cand sunt 3 jucatori unul langa altul si echipa adversa e la dracu cu carti, mi se pare stupid.
Da, e un reflex involuntar, li se pare ca le ofera mai multa siguranta pentru a nu afla ceilalti schemele lor.Dar cred totusi ca in meseria asta invata oarecum sa isi citeasca adversarul, parerea mea.
Foarte posibil camerele de luat vederi amplasate clandestin sa ii urmareasca si bineinteles ca un expert in a citi pe buze poate reda ceea ce vorbesc ei.
Astfel in timpul ocului, un cititor pe buze platit poate afla ce indicatii i-a data acelui jucator, tactica sau mai stiu eu ce si imediat echipa adeversa ia masuri contra. Spre exemplu un capitan de echipa este urmarit tot timpul jocului, mai ales ce indicatii da.
wqreqwfsaddwqa întreabă:
DariusAndi întreabă:
Andreiii45 întreabă:
MariaTeodora07 întreabă: