| Valentinnnn a întrebat:

Salut vreau sa va intreb daca este bine sa iau proteine la sala. Am 1.70m si 67 kg vreau sa stiu daca ingrasa sau le pot lua fara problema. Mentionez ca fac sala de 2 saptamani

11 răspunsuri:
| cristi1505 a răspuns:

Proteinele sunt foarte bune.Nu te speria ca te ingrasa.Proteinele nu au foarte multi carbohidrati deci nu te vor ingrasa.Gainer-ul te ingrasa deoarece are carbohidrati multi.Gainer=pentru cei slabi care vor sa castige in greutate punand si masa musculara.Multi nu stiu diferenta dintre un gainer si proteine.Pentru ei si gainer-ul este tot o proteina.Gresit!

| cristif a răspuns:

E prea devreme sa iei proteine, eu am luat dupa 7-8 luni de sala. nu inteleg, de ce tu vrei proteine dupa 2 saptamani? tu inca nu stii sa executi corect exercitiile, poate ai un program alandala, facut de tine sau citit pe internet. las-o mai moale, documenteaza-te, invata sa mananci, trage de fiare cateva luni, apoi cauti suplimente.

| Ursoianu23Ovidiu a răspuns:

Parerea mea este ca mai bine faci sala fara proteine.Asa ca incearca sa faci sala pe proprile forte ca dupa ce te lasi de sala o sa ti se lase musculatura daca iei proteine, asa a patin un prieten dupa doar 6 saptamani de pauza, arata destul de nasol fara sa faca sala.

| BracKMyhay95 a răspuns (pentru Ursoianu23Ovidiu):

Du-te bai cu aberatiile tale. Proteinele asa cum le spui tu in loc de suplimente se gasesc si in mancare(carne, branza...), ele sunt la baza musculaturii si la urma suplimentele sunt tot mancare dar concentrata. Deci nu ai ce pati de la proteine.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Ursoianu23Ovidiu):

Proteinele se gasesc si in mancare ( in unele alimente cum ar fi carnea, branza, peste sunt chiar in cantitati mari ), deci si tu consumi zilnic proteine.

Ti s-a lasat musculatura, tinand cont ca tu consumi ZILNIC proteine? ( sau stai nemancat si bei doar apa? ).

Documenteaza-te inainte sa aberezi, cine stie ce-a luat prietenul tau.

| Ursoianu23Ovidiu a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu ma refeream la acele proteine, ci la acele proteine pe care iei la borcan si le folosesti pentru ati mari musculatura cat mai mult intr-un timp cat mai scurt.

Alea se numesc "suplimente alimentare". Nici macar nu stii ce sunt, dar "stii tu" ( probabil din studiile tale in domeniu ) ca ti se lasa musculatura laughing

Mai documenteaza-te, ok? gasesti pe net o gramada de articole scrise de medici.

Suplimentele sunt doar mancare concentrata, atat si nimic mai mult, e ca si cum ai manca mai mult daca iei acele "prafuri".

Eu folosesc de aproape 10 ani, am avut si o perioada lunga de pauza ( 5 ani ), cand eram un student lenes si nu mi s-a "lasat" niciun muschi.

| Ursoianu23Ovidiu a răspuns (pentru Cosmin86):

Bine ca le sti tu pe toate.Eu unul nu tin cont de chestile astea pentru ca nu imi trebuie, eu nu am nevoie de sala de forta ca sa am un fizic placut sau mai stiu eu ce.Fac 2 sporturi de performanta asa ca nu imi pasa de chestile alea.Am propria mea alimentatie si propriul meu program.Asa ca scuteste-ma cu tepriile tale despre ceea ce sti.

Atunci nu mai da sfaturi tampite altora daca nu te pricepi

| lucybzz a răspuns:

Poti sa iei, cat timp te tii de sala. Nu o sa te afecteze negativ daca iei in cantitatile recomandate(dar dupa ce nu mai iei o sa iti scada masa musculara). Uite un mic studiu legat de proteine: Datorita numeroaselor cercetari in domeniu, s-a ajuns la concluzia ca un consum excesiv de proteine poate scadea durata vietii, insa are si efecte negative asupra corpului, cum ar fi afectarea rinichilor si functiei acestora, cresterea nivelului de vitamine B12, pierderi de calciu (cresterea riscului de osteoporoza), cresterea colesterolului sangvin, dar si afectarea dezvoltarii copiilor.

De asemenea, este cert faptul ca un consum excesiv de proteina, atat animala, cat si vegetala, duce la maturizarea sexuala precoce a tinerilor.)
Eu iti recomand sa iei creatina monohidrata, praf.
5 grame pe zi cu 30 min inainte de antrenament. Creatina este cea mai folosita. Nu are reactii adverse, atat timp cat nu o consumi in cantitati exagerate (consumata in exces dauneaza rinichilor).
daca te hotarasti sa iei creatina, trebuie sa consumi multa apa in timpul antrenamentului. Creatina are proprietatea de a atrage apa in celulele musculare si de a o retine acolo.
Dupa ce nu o sa mai iei o sa scada putin din volumul muschilor pentru ca o sa se elimine o parte din apa existenta in ei.
Dar forta si masa musculara nu o sa aiba de suferit.
Eu folosesc creatina.
Nu uita, proteinele, creatina sau orice supliment nu iti inlocuieste alimentatia.
daca vrei rezultate dormi minim 8 ore pe noapte, conuma oua(un ou contine aprox. 17game proteine plus vitamine/ daca poti sa il consumi crud este foarte bine, prin preparare termica proteinele isi schimba proprietatile), nuci, lactate, carne.

| cristi1505 a răspuns (pentru lucybzz):

1.Proteinele nu au efecte negative daca sunt luate de catre sportivi pentru refacere! Pentru oameni care nu prea fac sport si exagereaza cu proteinele atunci e o problema deoarece pot face piatra la rinichi. Daca faci si un sport cum este bodybuilding-ul sau culturismul in care soliciti musculatura la maxim iei fara probleme proteine deoarece au unde sa se duca cand au ajuns in organism.
si
2.Nu se va lasa deloc masa musculara dupa ce iei creatina decat daca te lasi de tras de fiare.Crede-ma!