"Dacă Dumnezeu există, cei care cred în El, au avut dreptate și au numai de câștigat, cei care nu cred în El vor fi pedepsiți."
Care dintre ei? Ca degeaba crezi in Yahwe daca de fapt exista Zeus...
"Dacă Dumnezeu nu există, cei care cred în El, n-au nimic de pierdut..."
Daca ai impresia ca traidu-ti toata viata, sau o parte a ei, urmand niste reguli impuse de diversi spiridusi prin organizatiile care ii promoveaza, multe stupide si in contradictie totala cu ce ti-ai dori sa faci de fapt, nu inseamna "pierdere", atunci ce rost are discutia...
Nu mai punem la socoteala pierderile financiare si de timp generate de asa zisele credinte.
Singurul mod prin care,la o forta suprema, te poti referi la Dumnezeu ca fiind constienta. In fond, realitatea, universul e creata de constiinta.
Cand zice ca Dumnezeu ne-a facut dupa chipul Sau, nu se refera la corp, ci la constiinta.
Savanti sunt oameni, ca orice om mai te si inseli,asa functioneaza stiinta,nici darwin nu stia de adn,stiinta progreseaza mereu,trebuie sa intelegi ca stiinta inseamna cunoastere,daca empiric se dovedeste ca exista after life sa stii,in stiinta nu exista =credinta si stim, eu nu cred in teoria evolutiei,stiu,cunosc, eu nu cred in gravitatie,stiu ca exista,eu nu cred in magnetism stiu ca exista,tu in prezent crezi,ai credinta, nu stii ce se intampla dupa ce murim, asta nu inseamna sa credem in orice doar asa ca poate se va dovedi vreodata adevarat, copii la varsta ta in japona, china fac experimente in loborator de asta aia sunt cu multe secole in fata romaniei
Credinta este si ea o taina. Poate daca ai citi carti filozofice dar scrise de mari preoti ai intelege unele lucruri. Dumnezeu exista pentru ca o parte este si in noi, nu ar avea sens ceea ce suntem altfel. Atatea emotii, atatea ganduri, scopul vietii este cumva spiritual. Universul e in armonie cu gandurile si faptele noastre. Daca nu ar fi speranta ca exista ceva mai mult decat viata noastra trecatoare nu ne am mai procreea. Totul are un sens. Daca cauti in sufletul tau poate vei simti ceea ce nu poti explica neaparat prin stiinta.