Întrebare recomandată | Swan39 a întrebat:

Am văzut recent un documentar interesant la tv. Era vorba despre nişte oameni care au renunţat la tot ce au obţinut până în momentul de faţă (avere, slujbă, casă etc) şi au plecat în locuri dintre cele mai izolate şi s-au stabilit acolo, lăsând societatea modernă în urmă şi "îmbrăţişând" sălbăticia şi contopirea aceasta cu natura.
Menţionez că nu s-au mutat chiar în corturi sau ceva de genul laughing Cu banii care îi aveau până atunci şi-au asigurat anumite facilităţi esenţiale, cum ar fi adăpost, surse de apă, unii chiar şi electricitate prin folosirea panourilor solare etc.

Ce părere aveţi de gestul acestor oameni? Vi se pare nebunesc sau inspiraţional? Iraţional/naiv sau curajos? Voi aţi fi în stare să faceţi aşa ceva, chiar şi numai pentru un timp limitat? Aţi putea să renunţaţi la comfortul şi posibilităţile lumii moderne pentru a trăi într-un mod cât mai pur şi curat posibil, dar şi mult mai greu? Credeţi că o astfel de experienţă poate fi privită ca pe o posibilitate de a te cunoaşte mai bine, de a descoperi mai mult din esenţa vieţii?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

E un fel de intoarceri la origini, acolo in salbaticia in care am evoluat si in care ne-am petrecut 99, 9 % din intreaga noastra existenta pe planeta asta. Nu strica niciodata sa te reconectezi la natura, sa inveti s-o intelegi din nou, sa fii una cu ea, pentru ca doar asa poti ajunge sa te intelegi si pe tine. E vorba de acea liniste sufleteasca de care vorbim asa des, si de care nu prea putem avea parte cateodata in ritmul asta alert al societatii umane, mai ales din mediul urban.

Mie mi se pare un gest inspirational si curajos, si cred ca as fi in stare s-o fac si eu, pentru un timp limitat macar. Cred ca cel mai greu lucru de suportat pentru mine ar fi lipsa informatiei, dar dupa o perioada poate m-as obisnui. Nu stiu, inainte sa incerci e greu de spus cum te vei simti. Mie mi-au placut tot timpul cartile sau filmele de aventuri cu subiecte asemanatoare. Incepand de la Jules Verne si continuand cu seriale ca Lost, am fost tot timpul fascinat de izolarea in natura in stilul lui Robinson Crusoe. laughing E ceva asa de misterios si de atragator. E ca o explorare a necunoscutului. Eu cred ca o asemenea evadare chiar te poate ajuta sa-ti pui viata in ordine, si sa inveti sa privesti lucrurile si din alt punct de vedere. Cu siguranta poti ajunge sa te cunosti mai bine.

Pe ce canal a fost documentarul? Mi-ar fi placut si mie sa-l vad : )) Si mai tii minte in ce locuri izolate s-au stabilit?

| Swan39 explică (pentru sublime89):

Şi eu simt la fel ca tine :)
Şi eu cred că aş vrea să fac aşa ceva, pentru un timp limitat. Cred că o asemenea experienţă te poate îmbogăţi emoţional/psihic. Să creezi o legătură între tine şi natură, să poţi descoperi viaţa din nou, în simplitatea dar în acelaşi timp şi complexitatea ei; când eşti departe de toată rutina, monotonia, viteza şi de toate grijile, problemele şi regulile lumii moderne, te poţi concentra pe lucruri care contează cu adevărat, acele lucruri aparent mărunte dar atât de importante în viaţă. Cum ziceai şi tu, e ca o explorare a necunoscutului, a acelui necunoscut mascat oarecum, mai mult sau mai puţin, de toate sarcinile pe care trebuie să le facem în viaţa de zi cu zi în societate.

Prezentarea documentarului nu e chiar de nota zece, dar ideea în sine mi s-a părut foarte interesantă. L-am văzut pe Viasat Explorer. Tradus, cred că îi zicea "Unde s-au retras cei nedomesticiţi", dacă îmi aduc bine aminte. :-? Nu ştiu când şi dacă va mai fi difuzat.
L-am găsit şi pe internet, în engleză:
http://www.channel5.com/shows/ben-fogle-new-lives-in-the-wild/episodes
Eu deocamdată am văzut două episoade, cel cu Texas şi cel cu Noua Zeelandă.

Mulţumesc pentru răspunsul tău. Ai fost singurul care a abordat toate întrebările mele;))

Hmm, se pare că link-ul nu e bun. Încearcă acesta:
http://www.solarmovie.so/tv/ben-fogle-new-lives-in-the-wild-2013/

| sublime89 a răspuns (pentru Swan39):

Stii, eu cred ca aceasta dorinta de evadare in necunoscut si de explorare a lui este un fel de "ramasita" a vechii conditii umane, de pe vremea cand traiam in salbaticie si planeta era inca neexplorata. Acea dorinta de a vedea ce altceva mai este de descoperit. Acea curiozitate care ne-a purtat pe intreaga suprafata a Pamantului timp de 99% din existenta noastra. Problema e ca in ultimul timp nu prea mai avem ce explora, dar dorinta a ramas laughing Ma refer la acea explorare propriu zisa, aici pe Terra, pentru ca in Univers e clar ca e plin de necunoscute.

Eu prind Viasat Explorer, si ma uit destul de des, dar se pare ca am ratat documentarul asta. Mersi de link-uri happy Dintre astea 4 regiuni, Texas mi se pare cam cea mai putin "salbatica", dar e destul de mare ca suprafata si are si regiuni pustii : )) Australia are desert mult, Noua Zeelanda munti si paduri, Alaska la fel. Si toate 3 au populatii mici, spre deosebire de Texas. tongue

Tie unde ti-ar placea sa mergi, daca ar fi sa poti? big grin Asa din toata lumea.

Da, e vorba şi de acea dorinţă de explorare a Pământului de care vorbeşti, dar nu numai; eu cred că e mai mult o explorare d.p.d.v. al experienţiei emoţionale pe care o culegi în urma acestei "evadări".

Unde m-aş duce eu? big grin Hmm, pentru o astfel de experienţă cred că m-aş duce undeva în munţi, departe de civilizaţie; deja îmi şi imaginez peisajul... Un lac cu ape cristaline în care se reflectă norii pufoşi, o pădure deasă şi parfumată de mireasma brazilor şi evident, munţii care se înalţă maiestuos în faţa mea. Ca în poveşti...hee hee
Dar, lăsând la o parte experienţa aceasta, eu aş vrea să merg în cât mai multe locuri până trăiesc. Să văd, să aud, să simt cât mai multe din frumuseţile pe care ni le oferă viaţa.

Dar tu? Unde ai vrea să mergi? happy

Oh da, descrierea ta chiar e ca-n povesti 8-> Ar fi ceva asemanator cu peisajul din poza asta;)) http://www.hdwallpaperstop.com/......0x1080.jpg
Ar fi asa de frumos. Un astfel de peisaj poti gasi si la noi in tara. Nu e niciodata prea departe, poate doar daca locuiesti pe litoral. Nici muntii nu sunt chiar asa inalti ca-n poza aia, dar sunt acceptabili :D Eu ador muntii. Pot sa zic ca am avut norocul sa vad aproape toti Carpatii romanesti, si mi-ar placea si vad si alti munti, preferabil mai inalti, cum ar fi Alpii. Acolo SIGUR intalnesti peisaje superbe, de genul celui descris de tine.

Avem o planeta asa de frumoasa, si e greu sa alegi doar un loc anume unde ai vrea sa mergi, dar si eu as prefera muntele. Mai demult ma atragea mult si jungla amazoniana. Eram fascinat de triburi inca nedescoperite, care n-au mai vazut niciodata oameni albi (si din cate am auzit mai exista si-n prezent). In general ma atrag padurile foarte intinse si neexplorate, de la taigaua siberiana la orice padure tropicala. Imi plac si insulele tropicale, mai ales daca au si munti. Pentru ca sunt asa inaccesibile si izolate, iti dau impresia ca inca isi pastreaza misterele. Un exemplu ar fi Noua Guinee. :)
Cam astea sunt locurile unde as vrea sa ma pierd : ))

Da, e superb peisajul din poză. Lipseşte un norişor pufos care să se reflectă în apa lacului, dar e perfect şi aşa laughing Dacă aş putea, m-aş teleporta chiar acum acolohee hee
Şi eu iubesc munţii. Mi se par atât de grandioşi şi măreţi; te intimidează oarecum grandoarea lor, dar în sensul bun. Eşti norocos dacă spui că ai văzut aproape toţi Carpaţii româneşti. Sunt sigură că ai avut numai frumuseţi de văzut. happy Poate într-o zi, am să reuşesc să fac şi eu asta. Şi da, Alpii sunt nişte munţi superbi, cu peisaje superbe, evident. Trebuie să ajung şi acolo cândvahee hee

Ai dreptate, avem o planetă foarte frumoasă. Mie chiar mi-ar părea nespus de rău să nu văd cât mai multe din frumuseţile pe care ni le oferă.
Frumoase locuri unde să te pierzi ai ales big grin Jungla amazoniană... e un loc misterios şi greu accesibil; trebuie să fii destul de dur ca să poţi supravieţui acolo, aşa cum o fac triburile de care ziceai. E chiar curios când te gândeşti ce diferenţă uriaşă există între modul nostru de viaţă, înconjurat de tehnologie şi modernitate şi modul lor de viaţă, rămas oarecum primitiv. O diferenţă ca de la cer la pământ; şi totuşi, trăim toţi pe acelaşi pământ şi sub acelaşi cer, nu foarte departe unii de alţii.
Da, şi pe mine mă atrag pădurile şi ideea aceasta de explorare a necunoscutului big grin Şi insulele tropicale... cu nisipuri albe şi ape cristaline şi calde. Par atât de departe de tot, fiind înconjurate de ape. E o izolare care te atrage, te face să vrei să te duci departe de orice. happy

Da, n-am reusit sa gasesc una si cu nori, ca sa se potriveasca perfect descrierii tale, dar se reflecta zapada de pe munti, si seamana cu niste nori albi si pufosi;)) Uite, aici sunt si nori http://www.listofimages.com/......nature.jpg
Si eu as intra prin monitor si as iesi acolo daca s-ar putea :))
Visul meu ar fi sa ajung sa vad Everestul. Doar sa-l vad, pentru ca nu cred ca as risca vreodata vreo ascensiune. E mult prea solicitanta d.p.d.v. fizic, si chiar si psihic, insa privelistea aia ar fi senzationala, cred :) Eu am fost la munte des, dar n-am fost la mare niciodata, si mi-ar placea mult sa vad si marea, macar o data. Da, sper sa reusesti sa vezi si Carpatii, si Alpii, si multi alti munti frumosi (si sa stai pe acolo suficient incat sa ai momentul tau de "evadare");)) Ma gandeam la un moment dat sa ma duc in Austria sa vad Alpii, mai ales acum de cand poti merge doar cu buletinul. Nu e chiar asa departe, dar deocamdata n-am avut ocazia, si nu stiu cand o voi avea.

Oh da, ar fi o lista extrem de lunga de obiective turistice de vazut. Din pacate, prea putin timp si prea putini bani : )) Lasa, ca macar le vedem la tv sau pe internet :D
Frumoase si mortale locuri am ales, asa-i? :)) Sunt fascinat de jungla amazoniana de la varsta de 10-11 ani, cand am avut ocazia sa vad la tv un serial de aventuri care se numea "Amazon", sau mai oficial "Peter Benchley's Amazon". Are tot tacamul: avion prabusit, supravietuitori, triburi bune si rele, totul in doar 22 de episoade;))
Exact, e incerdibil cand te gandesti ca unii oameni de pe planeta asta n-au auzit de lumea civilizata niciodata. Nu stiu ca americanii au fost pe Luna, sau ca exista un continent numit Europa. E inimaginabil, dar adevarat. Uite, in clipul asta vei vedea reactia unor bastinasi din Papua Noua Guinee, care intalnesc pentru prima data oameni albi. Se intampla in 1976. E fascinant sa le urmaresti gesturile :) https://www.youtube.com/watch?v=5aV_850nzv4

Asa e. Ma atrag mai ales insulele din Pacificul de Sud, pentru ca sunt cele mai izolate, cele mai indepartate de lumea civilizata. Acolo parca esti in alta lume, in tarile din Oceania cum ar fi Tonga, Fiji, Samoa sau Polinezia Franceza. Sunt niste peisaje splendide :)
Am vrut sa te intreb, ce ai vrea sa iei cu tine daca te-ai duce intr-o astfel de aventura?;)) Sau ce ti-ar lipsi cel mai mult din lumea civilizata?

Mulţumesc pentru încă o poză superbă. happy Se pare că e în Canada; încă o ţară cu o natură deosebit de frumoasă.
Dacă doar gândindu-ne sau privind o poză cu un astfel de loc superb am putea instantaneu să şi ajungem acolo... Asta ar fi ceva minunat. happy
Everestul... nu sunt mulţi norocoşii care au reuşit să-l vadă măcar în faţa ochilor. Şi eu aş vrea să-l văd; eu aş vrea să şi ajung în vârf, dar nu cred că aş avea curajul necesar. E prea riscant; mulţi şi-au pierdut viaţa încercând să cucerească cel mai înalt punct de pe Pământ. Desigur, priveliştea trebuie să fie una care îţi taie respiraţia. Şi trebuie să fie un sentiment înălţător să ştii că te afli mai sus decât oricine altcineva; cred că te-ar face să te simţi pentru un moment "stăpânul" lumiihee hee Eu am fost şi la munte şi la mare însă nu atât de des pe cât mi-aş dori şi nu într-un foarte mare număr de destinaţii diferite. Sper să reuşeşti şi tu să vezi marea; e o altă minunăţie a acestui Pământ în care trăim. Eu chiar am locuit lângă mare destul de mulţi ani, însă când eram mai mică; Îmi e dor de perioada aceea a copilăriei, nu doar pentru mare, dar şi aceasta face parte din multe amintiri frumoase pe care le am.
Sper şi eu să reuşesc să văd toţi Carpaţii şi Alpii şi cât mai multe locuri superbe, deşi nu sunt deloc puţinehee hee Şi da, sper să am parte şi de acel moment de "evadare". Vreau să fac şi lucrul acesta înainte să nu mai fiu aici.
Da, Austria e o ţară superbă şi foarte populară d.p.d.v. al destinaţiilor care implică munţii. Îţi doresc să ajungi acolo cândva şi să te bucuri de experienţele pe care le vei avea acolo. happy

Da, e o listă foarte lungă cu locuri de văzut. E adevărat că timpul şi banii sunt inamicii principalihee hee Eu nu aş vrea să mă mulţumesc doar cu poze sau filmări; nu e acelaşi lucru. Când eşti acolo şi simţi totul la intensitate maximă, e cu totul diferit.

Frumoase şi mortale locuri ai ales, într-adevăr laughing Hmm... poate am să caut şi eu serialul acela "Amazon" când am timp; sună interesant.
Da, e ciudat când te gândeşti cât de primitiv trăiesc acele triburi; parcă ar fi scoşi din altă epocă, nu secolul 21. Mulţumesc pentru link; cât de speriaţi şi confuzi păreauhee hee Nici nu ştiau cum să reacţioneze; arătau de parcă ar fi văzut o fiinţă de pe altă lume, deşi pentru ei cred că asta şi era.

Într-adevăr, când eşti atât de izolat şi departe de tot ce ştiai, parcă ai fi într-o altă lume. Cred că ar fi fascinant să trăieşti pentru un timp într-o astfel de insulă exotică şi pustie.
Ce aş vrea să iau cu mine? Hmm... m-ai prins oarecum pe nepregătite. Nu ştiu exact, dar cred că aş lua cât mai puţine lucruri posibil. Aş lua lucrurile de bază care să-mi asigure nevoile necesare (adăpost, hrană, apă, igienă). Pe lângă strictul necesar, cred că mi-aş lua şi ceva cărţi şi un music player; deşi o mare parte din timp cred că mi-aş petrece-o explorând cât mai mult din împrejurări.hee hee
Ce mi-ar lipsi? Păi oricum ar fi o "evadare" pe timp limitat, deci aş fi pregătită să mă lipsesc un timp de unele lucruri, informaţii...
Dar tu? happy

:) Da, din pacate nu putem ajunge instantaneu acolo, dar putem simula o evadare la munte cu un clip din asta de exemplu :D https://www.youtube.com/watch?v=wBLCM8Ic1HA
Chiar e relaxant.
Cand te gandesti ca pana in 1953 niciun om nu a pus piciorul pe Everest, desi a fost in anii '20 o expeditie pierduta, care poate a ajuns pe varf, dar nu au mai reusit si sa coboare. E un loc extrem de periculos, si e clar ca nu e pentru oricine o asemenea ascensiune, dar sunt anumite locuri de unde poti vedea Everestul foarte frumos, si nici pana acolo nu e chiar floare la ureche sa ajungi, pentru ca e de urcat si pana acolo mult, cam pana pe la 3000-4000 de metri altitudine, cel putin.
Oh, deci ai locuit langa mare mai mult timp :) Aici in tara, sau in strainatate? Cat de frumos cred ca a fost 8-> Nu ma mir ca ti-au ramas niste amintiri pretioase de atunci, si ma bucur sa aud ca ai multe :) Eu locuiesc langa munte, destul de departe de mare, si asta a fost motivul pentru care inca nu am ajuns pe acolo, si de aceea imi place si muntele asa de mult. Eu sunt din Baia Mare, si aici suntem chiar sub muntii Gutai, care nu sunt niste munti extrem de inalti, dar sunt foarte frumosi, si impaduriti. De cand eram mic obisnuiam sa "evadez" din oras si sa fac excursii prin muntii din preajma;)) Poti merge pe jos, si in 10-20 de minute poti fi in mijlocul padurii, practic, departe de zgomotul si poluarea din oras. Ma simt intr-un fel norocos ca m-am nascut si am crescut intr-un oras aflat la poalele padurii.;))

Da, intr-adevar, nu se compara pozele sau filmarile cu o experienta reala.

Asa e natura, frumoasa si mortala;)) E pe youtube "Amazon". Astfel am avut si eu ocazia sa-l revad recent. :D Nu e chiar un serial de nota 10, dar pentru mine, la varsta de 11 ani, a fost suficient de bun incat sa-mi stimuleze imaginatia :)) Aici e primul episod, in caz ca ai timp si vrei sa incerci https://www.youtube.com/watch?v=DP1aSYZEmuE :P
Da, triburi din epoca de piatra;)) Ai vazut ce mirati erau de pielea alba a exploratorului, de parul lui, sau de obiecte precum cutiile de chibrituri, sau oglinzile. Chiar ca parca ar fi intalnit un extraterestru, sau un om venit din viitor. Ma tem ca si noi am reactiona cam la fel in cazul in care am fi vizitati de vreun extraterestru. Sau poate si mai rau;))

Asta cu insulele exotice, misterioase si indepartate imi aduce aminte de un alt serial preferat de-al meu, de data asta mult mai cunoscut. Lost :D L-am savurat pur si simplu in perioada 2005-2010;))

Eu as lua pc-ul cu mine :-? Glumesc :)) Cam la fel as alege ca si tine. Lucrurile esentiale, si carti neaparat. Nici muzica n-ar strica, desi probabil la o adica as putea supravietui si fara ea, dar e clar ca ar prinde foarte bine. Cand ai zis ca ti-ai petrece o mare parte din timp explorand imprejurimile necunoscute si misterioase, deja auzeam piesele astea in gand;)) https://www.youtube.com/watch?v=JiQX2JwYliI
Mie mi-ar lipsi informatiile cel mai mult, cred. Imi place sa stiu tot timpul ce se intampla in lume, sa aud toate noutatile :)) Dar m-as obisnui dupa o vreme. Sigur n-as lua-o razna din cauza asta : )) Pana la urma, asta e ideea, sa te deconectezi de viata asta, si sa incerci si altceva mai natural :)

Superbă simularehee hee Atât de liniştitor şi pacific; parcă te "înmoaie" în interior. tongue
Eu mai obişnuiesc să stau în pat noaptea, înainte să dorm, şi să ascult ceva muzică clasică, instrumentală sau sunete ale naturii; şi atunci parcă curg prin mine toate notele, suntele şi mă imaginez pe mine în astfel de locuri superbe. Totul pare atât de liniştit atunci; dacă mă concentrez profund parcă şi simt unele lucruri legate de acel loc, cum ar fi briza sau mirosul florilor, dar nu foarte accentuat că totuşi sunt acolo doar cu gândulhee hee

Da, e periculoasă o astfel de ascensiune; e mai mult pentru cei pasionaţi de extreme şi cărora le curge curaj şi neînfricare prin vene. Eu nu mă potrivesc acestei categorii, aşă că m-aş mulţumi doar să-l privesc de aproape laughing

Da, am locuit chiar destul de mult timp lângă mare; a fost în străinătate, nu aici. Şi da, a fost foarte frumos, am amintiri frumoase de pe vremea aceea, probabil şi pentru că eram copilă pe atunci şi era altfel decât acum.
Eşti foarte norocos că locuieşti chiar la poalele munţilor şi îţi ia atât de puţin timp să ajungi acolo. Trebuie să fie superb peisajul. happy E minunat ca atunci când vrei să te deconectezi de oraş şi rutina de acolo să poţi evada şi într-o clipită să fi în mijlocul naturii; doar tu şi cu natura. happy Şi eu aş vrea să locuiesc atât de aproape de munţi; unde locuiesc eu acum sunt mai mult doar dealuri; mai sunt şi ceva păduri dar nu atât de neumblate şi mistice precum mi-aş dorihee hee

Mulţumesc pentru link-ul cu "Amazon"; l-am salvat şi când am timp, mă voi uita să văd cum e.
Într-adevăr, acel trib chiar că părea din epoca de piatră. Şi reacţia lor... păreau atât de neajutoraţi. Dar probabil că nici noi nu am reacţiona altfel dacă am da de o civilazaţie nemaivăzută până atunci, poate chiar una extraterestă, cum ziceai şi tu.

Am tot auzit de serialul "Lost" dar nu l-am văzut niciodată. Poate ar trebui să arunc o privire, că văd că e foarte lăudat.hee hee

Pc-ul a devenit ceva foarte comun şi folosit în ziua de azi. Mă întreb ce am face dacă mâine ar dispărea toate pc-urile din lume laughing
Lucruri esenţiale, cărţi şi muzică, cam asta ar fi de luat, într-adevăr. Deşi, spre deosebire de tine, eu nu aş putea sta prea mult fără muzică; dacă mi-ai lua muzica acum, probabil că aş avea o cădere nervoasă peste scurt timp laughing
Mulţumesc pentru piesă. E un fel de combinaţie de mister şi suspans; se potriveşte perfect cu ideea de a explora împrejurimile necunoscutehee hee
Da, într-un astfel de loc nu am avea acces la informaţii şi noutăţi dar oricum ar fi doar pentru un timp. Şi cum ziceai şi tu, cam asta e şi ideea, să laşi modernul cât mai în urmă şi să trăieşti pentru un timp cât mai conectat cu natura. happy

Apropo, văd că iar m-am întins cam mult cu scrisul; în caz că încep să te plictisesc sau ceva, să-mi spui doar, fără frică laughing Că doar nu e plăcerea mea să bat prea mult omul la cap.hee hee

Da, cred ca e asa de linistitor sa faci asta in unele seri 8-> Sunt sigur ca ai un somn foarte bun si vise frumoase apoi;)) Si eu mai ascult muzica instrumentala seara cateodata. Ma relaxeaza :) Piese cum ar fi astea, de exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=Vg7XyHLTHzc
https://www.youtube.com/watch?v=uW8da8wIzLs

Inseamna ca faci parte dintr-o categorie de oameni care traiesc mult :)) De aceea m-as multumi si eu sa-l vad de aproape doar :D

Inteleg :) Si mie mi-ar placea sa stau langa mare, intr-o casa aflata chiar langa plaja, si cand ma trezesc dimineata sa vad marea pe geam 8-> Dar ma multumesc sa vad si muntii. De la mine de pe balcon se vad muntii impaduriti, sau mai degraba niste dealuri, pentru ca nu sunt foarte inalti, dar peisajul e frumos, oricum.
Lasa, ca poate vei ajunge sa locuiesti undeva mai aproape de munte, si de padurile mistice mult dorite;)) Acum stai in tara? :)
Bine, vizionare placuta, daca te uiti;)) Da, aveau toate motivele sa fie tematori si precauti, pentru ca ei credeau ca omul alb nu exista cu adevarat, ci e un spirit, un fel de fantoma. De aceea au fost asa de ezitanti cand incercau sa-i atinga mana. Practic, ei testau daca acea mana chiar poate fi atinsa si simtita;))

Tin sa te avertizez ca Lost are mult SF si fantezie;)) Dar are si multa drama, si personaje foarte bine construite si complexe. In rest, aventura, mister, actiune, si foarte mult suspans :P

Daca ar disparea toate pc-urile maine, intreaga civilizatie occidentala cred ca s-ar prabusi. Ar fi o anarhie generala : ))
Te cred, dar poate ca intr-o asemenea "evadare" ai putea ajunge sa inveti sa rezisti si fara muzica;)) Eu cred ca ai supravietui :> Astfel ai avea ocazia sa canti chiar tu, pentru ca n-ai suporta sa nu auzi ceva muzica. Jk :))

Cum sa ma plictisesti? Nici vorba. Dimpotriva, imi place ca am cu cine sa vorbesc pe aici;))

Da, mă linişteşte şi mă încarcă numai de sentimente şi emoţii frumoase; şi da, de obicei dorm liniştită apoi. Dacă şi visez frumos nu prea ştiu că nu-mi aduc aminte;)) Relaxante piese. :) Asta cum ţi se pare?
http://www.youtube.com/watch?v=OdTcwlOq8Cs

Da, eu sper să trăiesc îndeajuns încât să am timp să fac cât mai mult din tot ceea ce aş vrea.;)) E de ajuns şi să vedem o astfel de frumuseţe doar de aproape :D

Mare, munţi, ambele îţi oferă privelişti superbe. Să trăieşti în astfel de locuri te încarcă de energie pozitivă. Da, poate că într-o zi voi ajunge să locuiesc lângă munţi şi să am o pădure mistică chiar lângă mine; eu mi-aş dori asta. Acum sunt în ţară, da, de ceva ani buni deja.
Mulţumesc, când am timp mă uit :) Într-adevăr, aveau motive să reacţioneze aşa cum au făcut-o; erau confuzi şi speriaţi, şi e normal din moment ce se aflau în faţa a ceva nemaivăzut de ei.

Pare să fie interesant serialul acesta Lost, din câte spui. Voi arunca o privire şi cine ştie, poate mă şi las "prinsă" în poveste şi până la urmă mă uit la tot;))

Depindem mult de pc-uri în ziua de azi; deci dacă ar dispărea ar fi de rău, o anarhie cum spuneai şi tu :))
Aş supravieţui şi fără muzică, mai ales în timpul unei astfel de "evadări", dar la momentul de faţă, în prezent, nu ştiu dacă aş putea să stau prea mult timp fără muzică.
Mai bine să nu mă apuc eu de cântat, dat fiind că sunt total afonă; nu aş vrea să se sperie nimeni :))

Bine atunci. :) Nu ştiu, dar eu îmi tot imaginam că poate te gândeşti "Îmi mai dă tipa asta multe reply-uri?" sau ceva de genul. :)) Aici a intervenit spiritul meu autocritic;))

:) Daca nu-ti aduci aminte ce visezi, atunci inseamna ca visezi frumos;)) Imi place mult piesa si stilul asta celtic. Mersi pentru link :) Apropo de muzica celtica, m-am indragostit de ea odata cu vizionarea filmului Braveheart acum multi ani. Are o coloana sonora exceptionala. Uite aici o mica mostra;)) http://www.youtube.com/watch?v=ilt2SZxvlGU
http://www.youtube.com/watch?v=fkLrnI7SsVY

Si eu sper la fel :D Lasa, sansa e de partea noastra, pentru ca speranta de viata a crescut mult in ultimul timp :)))

Poate ca vei avea ocazia in viitor sa calatoresti mai mult, macar pe aici prin tara. Sunt atatea peisaje frumoase in Romania. Avem si munti si mare, si delta, si multe alte regiuni splendide :) Eu n-am prea fost prin strainatate, decat in 2011, cand am plecat pana in Ungaria 3 zile. Am fost pana la Budapesta si inapoi. Am vrut si eu sa vad cum e in alta tara :)) Tie iti place mai mult in tara acum de cand esti aici, sau ti-ar placea sa te intorci in strainatate? Mai ales ca ai petrecut niste clipe frumoase pe acolo, din ce mi-ai povestit :)
Asa e;)) Cateodata ma intreb cum am reactiona noi oamenii daca ne-ar vizita ceva extraterestri. Poate ca totul ni s-ar parea prea ireal, si ne-am speria ingrozitor. Poate am crede ca halucinam sa visam, sau poate nu am intelege absolut nimic din ce ni s-ar intampla. Unii zic ca diferenta dintre noi si ei ar fi cel putin la fel de mare ca diferenta dintre oameni si cimpanzei :)) Dar poate fi mult mai mare, chiar egala cu cea dintre oameni si furnici. Iti dai seama ce conversatii interesante am avea : ))

Interesant e, acum depinde si de gusturile fiecaruia. As intelege perfect daca nu ti-ar placea, si l-ai considera poate prea exagerat, sau prea ciudat, sau prea superstitios;)) Dar e doar un serial, si trebuie luat ca atare. :D

Da, ar fi anarhie. Suntem o societate bazata pe comunicare, pe informatie, iar daca pc-urile ar disparea brusc, aproape sigur ar fi mari probleme. Multi cred ca s-ar si sinucide doar la gandul ca nu mai au pc. Oamenii au fost capabili si de lucruri mai ciudate : ))

Nici eu n-as putea sta mult fara muzica. Ea face parte din noi. Auzeam o teorie odata, cum ca in orice moment avem o melodie in minte, fie ca vrem sau nu :)) Si ma gandesc si eu la asta de multe ori cand ma trezesc dimineata cu o piesa anume in cap. Unele chiar le visez. Cateodata visez piese pe care nu le-am mai auzit de ani de zile. Le aud pur si simplu in vis, atat de clar, ca-n realitate aproape : ))
In salbaticie poti canta, pentru ca nu te aud decat animalele.;)) Si e chiar recomandat sa faci galagie, in caz ca sunt animale periculoase pe acolo;))

E bine sa ai spirit autocritic, dar aici nu e cazul;)) Cum sa ma deranjeze reply-urile? Eu vreau sa am cat de multe, pentru ca de aia sunt pe aici, sa vorbesc cu lumea. Daca nu-mi place sa vorbesc cu cineva, atunci nu-i dau eu reply :)) Stai linistita. Si eu m-am intins prea mult de cateva ori, si am scris romane intregi. E ok daca nu-mi scrii raspunsuri la fel de lungi. Nu vreau sa-ti ocup prea mult timp. Si cu asta cred ca m-a cam luat valul;))

Da, muzica celtică are ceva magic, ceva care te face să te gândeşti la lumi fantastice, la frumuseţile naturii... Cred că dacă natura ar putea să cânte, ar cânta ori muzică celtică ori clasică. happy
Mulţumesc pentru încă două piese superbe; sună mistic, relaxant, fantastic şi eroic, totul în acelaşi timp.hee hee Nu am văzut filmul; ce impresie ţi-a lăsat? Mi l-ai recomanda? happy

Da, speranţa de viaţă a crescut, să sperăm că va continua aşa şi că va creşte şi calitatea ei, nu doar cantitateahee hee Pe mine mă interesează mai mult calitatea.hee hee

Sper şi eu. happy
Într-adevăr, România are o natură foarte frumoasă şi sunt multe locuri care merită văzute. E păcat cum în loc să fie promovată şi valorificată, mulţi fac opusul, distrugând şi lăsând mizerie în urma lor.
Eu pe vremea când stăteam în străinătate făceam destul de des drumuri până în România, când veneam aici în vacanţa de vară. Cred că aproape în fiecare vară veneam, dacă îmi amintesc bine. Asta mi-a dat ocazia să văd şi alte ţări şi locuri frumoase, atunci când făceam câte o oprire. În unele locuri am stat chiar mai mult fiindcă aveam ori vreo rudă pe acolo ori nişte prieteni de familie. Ceea ce îmi pare rău e că eram cam mică încât să-mi dau exact seama de toate acele locuri minunate pe care am avut ocazia să le văd; ceea ce vreau să spun e că nu am putut profita la maxim de acele experienţe, nu am putut să realizez complet şi să simt frumuseţea şi unicitatea acelor locuri, aşa cum aş putea să o fac acum. Dar oricum, am amintiri frumoase şi din fericire şi multe poze şi înregistrări de pe atunci. happy
Nu am fost în Budapesta. Din câte am văzut prin poze, pare să fie un oraş foarte frumos. Cum ţi s-a părut acolo? happy
Sincer, nu-mi place mai mult în ţară. Îmi e dor de vremurile când stăteam în străinătate, îmi plăceau mult mai multe lucruri acolo. Dar dacă aş fi să aleg în ce ţară aş vrea să locuiesc acum, aş alege una diferită, însă în comparaţie cu România, îmi plăcea mai mult să trăiesc acolo.

Sunt sigură că am fi îngroziţi dacă ne-ar vizita extratereştrii; cred că nici nu am şti exact ce să facem, care e următorul pas. E foarte posibil ca, din moment ce au fost îndeajuns de avansaţi încât să ajungă până la noi (deci mai superiori nouă, cel puţin prin tehnologie) să se întâmple ceea ce s-a întâmplat cu diferitele triburi care au fost colonizate în urma marilor descoperiri geografice, deci să fim nevoiţi să ne supunem lor.
Da, diferenţa dintre noi sigur ar trebui să fie uriaşă; poate nici nu s-ar obosi să converseze cu noi, poate doar ar folosi pe noi nişte arme ca scoase din S.F.-uri, ne-ar ocupa apoi planeta şi ne-ar exploata resursele naturale. Nu e un scenariu prea frumos. laughing

Da, e doar un serial până la urmă, deci nu trebuie luat prea în serios. Până nu mă uit nu pot să ştiu cum e, deci voi arunca o privire când am timp.

Da, ar fi probleme mari dacă ar dispărea pc-urile. Oamenii reacţionează uneori care mai de care mai ciudat, cine ştie ce ar face. laughing

Într-adevăr, muzica face parte din noi şi are origini foarte vechi. A depins doar de posibilităţile fiecărei civilizaţii felul în care au creat muzică.
Şi eu mă mai trezesc că fredonez diverse melodii în minte, uneori fără să-mi dau seama. De visat anumite melodii, nu ştiu dacă s-a întâmplat, nu-mi aduc aminte.hee hee
Da, e bine să faci gălăgie atunci când te afli prin sălbăticia naturii şi sunt şanse să dai peste vreun animal periculos. Dacă mă pun să şi cânt, sigur reuşesc să-i alung. laughing

Bine atunci; voiam doar să mă asigur că nu deranjez. tongue Şi nu mă deranjează deloc dacă îmi scrii mai mult, dimpotrivă chiar, îmi face plăcere să povestesc cu tine, deci nici vorbă să-mi ocupi prea mult timp. happy Şi pe mine văd că m-a luat valul şi de data asta.hee hee

Frumos spus. "Daca natura ar putea sa cante..." Asta imi aduce aminte de ceva spus de compozitorul grec Vangelis. El zicea ca piesele lui nu sunt compuse sau inventate de el, ci ca ele deja exista in natura, asteptand doar ca el sa le "canalizeze" si sa le ofere lumiihee hee
Cu mare placere. Ma bucur ca ti-au placut happy Sigur ca ti l-as recomanda. Mie mi-a placut destul de mult. E unul dintre filmele mele preferate. Poate si pentru ca sunt baiat laughing Cred ca si tie ti-ar putea placea. E asa cum ai descris coloana sonorahee hee Mai ales eroic. E despre viata lui William Wallace, un mare erou scotian care a luptat pentru independenta Scotiei fata de Anglia in Evul Mediu. Deci e bazat pe fapte reale happy Pe mine tot timpul m-a atras istoria popoarelor celtice, si acest film mi-a venit ca o manusa, cum s-ar spunehee hee Si am devenit interesat si de muzica celtica dupa ce am auzit acea coloana sonora superba. E un film care are cam de toate: drama, iubire, razboi, rivalitati, tradari, sacrificii, eroism, curaj, lasitate, si multe altele. Si mai poti si invata un pic de istorie pe deasupra tongue

Calitatea e mai importanta, si daca vine si in cantitate mare, atunci e si mai binehee hee Cum zicea George Carlin: "We've added years to life, not life to years". Se potriveste cu ce ai zis tu. happy

Da, din pacate prea multi oameni de pe la noi nu au o mentalitate prea sanatoasa. Dar aici e alta poveste. Motivele sunt multe si controversate.
Inteleg ce spui, dar macar ai avut ocazia sa vizitezi acele locuri, chiar daca erai cam mica, si precis vei mai avea ocazia sa le revezi candva, si nu doar alea, dar si multe altele, poate si mai frumoase happy Toata viata e inainte. Gandeste-te ce norocoasa esti ca totusi ai fost prin atatea locuri, comparativ cu altii care nu-si permit nici macar un concediu sau ceva. Poti sa dai cateva exemple cam ce fel de locuri deosebite ai vizitat? happy
Mi-a placut in toata Ungaria, dar mai ales in Budapesta. Arhitectura orasului e splendida. Nu prea vezi pe la noi asa cladiri frumoase si mari, si intr-un numar asa mare. Are acel ceva ce te poarta cu gandul spre trecut, spre alte vremuri mai romanticehee hee Ai impresia ca daca te-ai intoarce brusc in timp cu 100 de ani, nu s-ar schimba nimic in afara de masinile moderne si imbracamintea oamenilor : )) Aici la noi sunt prea multe blocuri gri comuniste, si prea multe cladiri vechi in ruine. Nu stim sa avem grija de istoria noastra prea bine. Sunt sigur ca ai vazut si tu orase asemanatoare cu Budapesta prin tarile prin care ai umblat happy E destul de aglomerat, dar nu exagerat, cum e Bucurestiul de exemplu. Sunt multi turisti, si oamenii sunt mai relaxati parca, mai cu chef de viata. E un nivel de trai mai ridicat. Am fost si pe cel mai inalt munte din tara, dar are doar 1014 metri, deci nu e nu stiu ce peisaj magnifichee hee Dar totusi, sunt niste dealuri impadurite pe acolo.
Da, intr-un fel nu ma mir ca nu-ti place asa mult pe aici. Daca ai ocazia sa vezi si chiar sa traiesti in alte tari mai dezvoltate, e cam greu sa-ti mai placa foarte mult pe aici. Atat ca aici te poti simti mai mult ca "acasa", dar in rest nu sunt lucruri chiar asa atractive prin Romania... Mie imi plac cel mai mult peisajele laughing
In ce tara ai locuit cand erai mica, daca pot sa intreb?

Intr-adevar, s-ar intampla ceva asemanator, sau poate soarta omenirii ar fi si mai crunta : )) Daca ne gandim ca acele triburi au fost eliminate de europenii exploratori, dar totusi eram din aceeasi specie, si diferentele dintre noi nu eram chiar asa mari, pe cand diferentele dintre noi si extraterestri ar fi astronomice, de-a bineleahee hee In primul rand ar fi cu totul alta specie, deci automat foarte ciudati pentru noi, iar in al doilea rand ar avea o tehnologie inimaginabila pentru noi. Probabil am crede ca sunt zei si ne-am inchina lor : )) Mai ales cand ne-ar impresiona cu "magia" lor. Ai vazut ca pentru oamenii din acel trib din Noua Guinee, si o oglinda era magica, sa nu mai vorbim de alte lucruri ca aparatele foto sau de filmat. Imagineaza-ti sa ii arati unui astfel de om primitiv un computer. Nu ar crede ca magie pura asa ceva? : )) Deci cam la fel am reactiona si noi in fata unor tehnologii extraterestre, probabil. Cine stie de ce lucruri ar fi capabili.
E un scenariu grozanic laughing E clar ca daca ar vrea sa ne elimine, ar face-o fara probleme. Daca ar vrea sa ne foloseasca drept sclavi, din nou ar putea. Daca ar vrea sa ne foloseasca drept cobai pentru tot felul de experimente stiintifice ciudate, cine i-ar putea opri? : )) Pacat ca nu exista o politie intergalactica, sau cel putin nu stim noihee hee Asa ar fi cine sa apere si drepturile civilizatiilor inferioare din Univers big grin

Cand a fost vorba de Lost, multi au uitat ca e doar un serial, si au transformat totul intr-o obsesie personalahee hee Oamenii astia... Pot fi ciudati rau, cum spui : )) Imi vine in minte un exemplu acum. Prin 2008-2010 era un tip pe youtube care tot facea clipuri despre Lost, si explica fiecare episod pentru cei care nu intelegeau prea bine serialul. Canalul lui a devenit foarte popular, si avea sute de mii de vizualizari. La sfarsitul serialului insa, chiar dupa ce s-a terminat ultimul episod, el tot a amanat postarea ultimului clip care sa faca referire la finalul mult asteptat al serialului. Nu stiu ce motive a avut, dar nici pana in prezent nu a postat inca acel ultim clip laughing Sa vezi cat au fost in stare sa astepte fanii lui, si cat l-au tot intrebat de ce nu-l mai posteaza odata, si ce se intampla cu el. Au trecut ani si am intrat intr-o zi pe canalul lui, si ma uitam la comentarii, si erau oameni care postau inca in fiecare zi, si tot il asteptau sa revina laughing A fost ceva mai mult decat comic. Probabil si acum mai sunt inca cativa care mai spera.hee hee

Da, si eu ma trezesc fredonand asa, si uneori chiar si piese care nu-mi prea plac. Si atunci ma intreb "Oare chiar nu-mi plac?" thinking : ))
Cateodata nici nu stii ce e mai bine sa faci cand esti intr-o padure. Sa nu faci galagie deloc pentru a putea sta nedepistat, sau sa strigi si sa-ti faci cunoscuta prezenta. Practic te deconspirezi singurhee hee Sigur ca e recomandat, pentru ca animalele salbatice se cam tem de zgomote necunoscute, dar nu pot sa nu ma gandesc la ce spunea Stephen Hawking despre relatia noastra cu potentialii extraterestri. El zicea ca e mai bine sa nu ne facem simtita prezenta in Univers, pentru ca "intr-o padure plina de lupi, nu e tocmai indicat sa strigi" laughing Padurea fiind universul, iar lupii, extraterestri :-s Normal ca n-are legatura una cu alta : ))

Nu, n-ai cum sa ma deranjezi happy Ok, ma bucur. Si mie imi place sa vorbesc cu tine, si cat de multhee hee Si pe mine, iar m-a luat valul. Sunt cam multe valuri pe aicihee hee tongue

E frumos ceea ce a spus. E ca şi cum natura s-ar transforma în artă prin intermediul nostru. happy
După descrierea ta, sună foarte interesant filmul. Mie cel puţin îmi plac filmele bazate pe fapte reale; dacă spui că are şi rădăcini istorice, asta îl face şi mai atrăgător pentru mine. Îmi place că avem posibilitatea să învăţăm câte ceva despre istorie într-un mod atât de artistic, prin genul acesta de filme.hee hee Cu siguranţă îl voi viziona, l-am şi pus pe lista de filme pe care intenţionez să le văd; deja e destul de lungă.hee hee

"We've added years to life, not life to years" Ce bine a zis. Sigur că de preferat e să le ai pe amândouă, însă calitatea e prioritară.

Da, era şi o vorbă: "România e ţară frumoasă, păcat că e populată". Acum, sigur că sunt şi persoane foarte în regulă şi cu o minte sănătoasă, însă majoritatea românilor nu prea sunt aşa. Educaţia face diferenţa.
Da, viaţa e înainte şi sigur voi mai avea ocazia să văd multe locuri frumoase. Oricum apreciez că am avut ocazia să vizitez unele locuri, chiar dacă eram mai mică. În general, am fost mai mult prin trecere prin diverse locuri din diferite ţări; nu opream chiar atât de des, dar am vizitat câteva orăşele frumoase. Cel mai mult am vizitat Italia, pentru că am o mătuşă care stă acolo şi ne-am oprit pe la ea mai mult timp. Am văzut Veneţia, care e un oraş superb, are acel aer romantic care îi dă unicitate; e foarte frumos să vezi oraşul navigând printre case într-o gondolă.hee hee Am fost şi în munţii Dolomiti (care fac parte din Alpi, că tot ziceam mai sus de ei). Am urcat cu telecabina până la o cabană. Ştiu că era la mare înălţime şi îmi amintesc că iniţial mi-a fost frică să mă urchee hee Era şi o terasă mare, acolo la cabană, şi când priveai în jos se vedeau norii. A fost frumos. happy
Alt loc pe care l-am vizitat şi mi-a plăcut mult a fost un orăşel din Austria, lângă lacul Constance, care e la graniţa dintre Austria, Germania şi Elveţia. Superb loc. happy
Ar mai fi multe locuri frumoase de menţionat, dar nu vreau să te plictisesc cu prea multe descrieri şi detalii. tongue
E frumoasă descrierea ta despre Budapesta. happy Şi mie îmi place arhitectura aceea care mă duce cu gândul la trecut, la antic, la istorie. Unele din acele clădiri pot fi considerate chiar şi opere de artă; au ceva special, acea grandoare şi mister, acel aer de vremuri mai romantice, cum spuneai şi tu.hee hee Într-adevăr, noi nu prea avem grijă de istoria noastră, din păcate. Nu ne prea dăm seama că acele dovezi ale unor vremuri trecute sunt unice şi ar trebui să le apreciem mai mult.
Da, sunt sigură că e altfel nivelul de trai acolo; în comparaţie cu România, Ungaria e o ţară mai civilzată totuşi. Din păcate, natura e cea care nu a fost prea "darnică" cu ei; cea mai mare parte e câmpie.
Da, făcând o comparaţie îmi plăcea mult mai mult acolo decât aici. Şi mie îmi place natura din România, dar cam asta ar fi tot. laughing Am locuit în Spania, pe coasta de est. Am stat acolo aproximativ opt ani; practic acolo mi-am trăit copilăria, deşi de născut, m-am născut aici.

Da, e adevărat ce zici, diferenţele ar fi astronomice; deci probabil că ar fi şi mai rău decât ceea ce s-a întâmplat în urma coloniilor europene. Nu m-aş mira dacă creştinii ar crede că sunt un fel de trimişi ai lui dumnezeu sau ceva de genul laughing
Da, practic ar putea să facă ce vor cu noi, că doar posibilităţi şi mijloace ar avea.

Amuzantă povestea despre tipul cu Lost. laughing) Unii sunt ciudaţi peste limitele imaginabile; au fost prinşi la propiu în lumea serialului.

Hihihee hee Poate îi plac subconştientului tău acele piese. tongue
Da, păi depinde ce animale e mai posibil să întâlneşti. Uneori e bine să faci gălăgie ca să-ţi anunţi prezenţa, alteori e mai bine să rămâi în linişte.
Probabil că e mai bine să facem ce a zis Stephen Hawking, cel puţin în cazul extratereştrilor.hee hee

happy
Uite că mai vin şi eu cu un val. laughing

Da, sau poate natura chiar e arta. E clar ca te poti inspira din ea, pentru ca pana la urma, ea a inventat muzica inaintea noastra. :)
Si mie imi plac filmele istorice de orice fel, sau cele bazate pe fapte reale. Pe la inceputul anilor 2000 tin minte ca am vazut filmele "Saving Private Ryan" si "Schindler's List", ambele despre al doilea razboi mondial. Chiar m-au facut sa devin mai pasionat de istorie si de WW2. Nu c-as fi pasionat de razboi, pentru ca-l urasc, dar de istorie da.
Sunt sigur ca in acea lista a ta se gasesc multe filme de calitate;))

E adevarat, din pacate... Acum depinde si in ce regiune a tarii stai, sau in ce oras, sau daca locuiesti in mediul rural sau urban, dar e cam clar ca majoritatea romanilor nu au o educatie prea grozava. Poate in viitor va fi altfel. Speranta moare ultima :))
Oh, cat de frumoasa e Italia! :) Si istoria ei bogata o intalnesti la tot pasul. Deci chiar ai fost cu gondola prin Venetia?! Nu prea exista nimic mai romantic de atat;)) Wow, cred ca a fost minunat. 8-> Si ai avut ocazia sa vezi si Alpii din partea lor sudica, cat si cei din partea nordica :) Cred ca sunt niste peisaje asa de frumoase. Am fost si eu cu telecabina de cateva ori, mai ales la Busteni, dar nu cred ca se compara cu senzatia din Alpi, la acele altitudini asa mari;)) Si eu am vazut norii mai jos decat mine de cateva ori. Ultima data a fost pe Transalpina, anul trecut. E un traseu incredibil, si daca n-ai fost inca pe acolo, ar trebui sa mergi cu prima ocazie :) Acolo poti vedea poate cele mai frumoase privelisti ce le poate oferi Romania.
Da, stiu lacul Constance, de pe harta :)) E mare, si cred ca foarte frumos, si datorita imprejurimilor.
Poti sa-mi spui pe unde ai mai fost, daca vrei. Sigur nu ma plictisesti. Imi place cand imi descrii locuri splendide;)) Incerc si eu sa-mi imaginez toate frumusetile alea : ))
Da, cu siguranta le poti cosidera opere de arte. De exemplu cladirea parlamentului din Budapesta este asa de mare, si are o arhitectura speciala. O poti vedea aici :) http://upload.wikimedia.org/......t_4604.JPG
Comunistii au distrus mult mai multe cladiri istorice importante la noi decat au facut-o in alte tari europene, cum ar fi Ungaria, Polonia sau Cehia. Si in locul lor au construit blocuri urate. Din pacate, nici acum nu stim sa le restauram si sa avem grija de cladirile istorice. Mai degraba vin strainii sa ni le salveze. De exemplu, eram odata in trecere prin localitatea Bontida, din judetul Cluj, si am vizitat castelul Banffy cu acea ocazie. L-am gasit intr-o ruina totala, doar atat ca peretii inca nu se prabusisera. Oricum, se lucra la restaurarea lui, dar spre suprinderea mea, toti muncitorii erau din Ungaria. Nu era niciun roman prin preajma :)) Da, asta e... Asta e castelul http://ro.wikipedia.org/wiki/Castelul_B%C3%A1nffy_de_la_Bon%C8%9Bida
Da, in Ungaria e cam plictisitor peisajul, in schimb au orase foarte frumoase, cu multe cladiri in stil vechi, cum ziceam :) Practic, in Ungaria fiecare oras e asemanator ca arhitectura cu orasele din Transilvania si Banat, doar atat ca la noi s-au pastrat mai putine cladiri vechi, si chiar si alea care s-au pastrat nu sunt intretinute.
A fost foarte cald cand am vizitat Ungaria, erau cam 40 de grade, si chiar ar fi prins bine niste munti racorosi;)) Mie nu mi-ar placea sa stau acolo, datorita campiei. Nu-mi place la campie. Nici aici nu mi-ar placea sa stau intr-un oras situat la mare distanta de munti sau dealuri :)) Campia e prea plictisitoare, si parca te simti expus. :D Am trecut odata si prin Buzau, si am avut aceeasi senzatie : )) Si acolo e o campie la fel de joasa si dreapta ca in Ungaria. Eu n-am prea fost obisnuit sa nu vad niciun deal macar, sau niciun copac :))
Deci ai stat pe coasta Marii Mediterane :) Nu ma mir ca-ti placea mai mult acolo decat aici;)) Si Spania e o tara atat de complexa si de frumoasa. Esti norocoasa ca ai putut petrece 8 ani acolo. E destul de mult :) Cat de bine stii spaniola?

Da, am vazut un film in care omenirea a luat legatura cu extraterestri, si unii extremisti religiosi chiar credeau ca ei sunt trimisi de d-zeu, sau chiar d-zeu :)) E neaparat sa adaugi si filmul asta pe lista ta;)) Bine ca mi-am adus aminte de el. Se numeste "Contact", si e din 1997. E un film extraordinar, cu Jodie Foster. Sunt sigur ca ti-ar placea :)

Atunci imi urasc subconstientul. Cum poate sa aiba niste gusturi muzicale atat de proaste? :))) Cel putin uneori :P
Apropo de subiectul intrebarii tale, am uitat sa te intreb daca obisnuiesti sa urmaresti seriile de documentare despre supravietuire, cum ar fi cele cu Bear Grylls, de exemplu. "Tehnici esentiale de supravietuire" se numeste, sau in engleza "Man vs Wild". Mai sunt si altii care fac astfel de emisiuni, cum ar fi: https://www.youtube.com/watch?v=xugVC41uHbs
sau https://www.youtube.com/watch?v=CtbE4V_uPxA
Sunt tipi care merg singuri intr-un loc anume, complet izolati de civilizatie, si incearca sa surpavietuiasca cat de mult posibil;)) Daca tot vrem sa mergem in "evadarea" asta, atunci ar fi bine sa ne pragatim, nu? Nu strica niciodata niste tehnici bune de supravietuire;))

Vii cu un val din Marea Mediterana;)) Eu speram ca de data asta sa nu ma ia, dar cand ma uit cat am scris din nou, se pare ca am venit cu un tsunami :))

Da, într-un fel, natura chiar e artă. "ea a inventat muzica inaintea noastra." Frumos spus. :) Într-adevăr, chiar aşa a făcut.;))
Da, şi eu sunt interesată de subiectul WW2, tot din acelaşi motiv ca şi tine. Chiar citisem acum vreun an-doi o carte despre Holocaust care m-a cutremurat, mai ales că era povestită de cineva care a trecut prin acel calvar.

Da, poate va fi altfel în viitor, dar cine ştie când? Numai să nu murim aşteptând. :))
E o ţară foarte frumoasă Italia; şi ca natură şi ca "dovezi ale istoriei".;)) Da, chiar am fost cu gondola în Veneţia; foarte romantic, într-adevăr. :D Dolomitii sunt nişte munţi foarte frumoşi şi măreţi, a fost o experienţă frumoasă să-i pot vedea. :) Şi eu am fost cu telecabina aici în România, dar acolo e altceva; practic priveam în jur stând în telecabină şi nu reuşeam să văd mai nimic din cauza norilor, asta când am urcat la înălţimi mai mari.;))
Nu am fost pe Transalpina; în schimb am fost pe Transfăgărăşan, e foarte frumos şi pe acolo. :)
E foarte frumos lacul Constance. Asta evident că e şi datorită împrejurimilor superbe dar să fi văzut şi cât de frumos amenajat şi curat era orăşelul acela din Austria.;))
Păi ar fi mai multe locuri. :P Tot în Italia, am vizitat şi Milano, unde am văzut Domul. E o clădire maiestuoasă:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/876MilanoDuomo.JPG
Am mai fost şi prin Germania, dar nu am oprit chiar foarte mult pe acolo. Am oprit un timp mai îndelungat într-un orăşel unde locuiau nişte prieteni de familie. Frumos orăşel oricum, foarte curat şi aranjat cu gust. Să fi văzut ce garduri mici aveau pe acolo majoritatea; nişte arbuşti foarte mici de înălţime de oricine putea intra în curte. Asta te face să te gândeşti la gradul mult mai mare de civilizaţie a celor de acolo; nu trebuie să-ţi faci griji că intră cineva şi fură, cum se întâmplă destul de des pe aici. Cei de aici parcă ar fura orice. Ştiu că nu la foarte lung timp după ce ne-am mutat aici (atunci stăteam la bloc dar aveam şi o grădinuţă) cineva ne-a furat bradul; era undeva în preajma sărbătorilor. :)) Şi ni s-a furat şi un panou electric, la casă unde stau acum, cu altă ocazie. Ca să vezi ce oameni...
E superbă clădirea parlamentului din Budapesta, are o arhitectură aparte. Ce diferenţă uriaşă între ea şi cea din Bucureşti, cu aerul ei comunist :))
Da, din păcate, multe clădiri istorice de la noi au rămas în ruine, cum e şi cea din exemplul tău. E mare păcat; am putea atrage mulţi turişti şi am avea numai de câştigat dar se pare că la noi nimeni nu e interesat de astfel de lucruri. Măcar să mai facă străinii câte ceva; din partea mea ar putea să vină să "renoveze" toată ţara. :))
Nici pe mine nu mă prea atrage peisajul de câmpie, ca cel din Ungaria; te plictiseşte la un moment dat, ce-i drept. Tu ai avut şi norocul să locuieşti chiar lângă munţi şi te-ai obişnuit cu peisaje grandioase, şi la propiu şi la figurat.;))
Da, Marea Mediterană era la câteva minuţele de mers cu maşina de unde stăteam eu. A fost frumos. :) Era şi o pistă foarte lungă de biciclete, chiar de-a lungul coastei, plaja fiind la câţiva paşi. E frumos să te plimbi cu bicicleta, rolele sau chiar pe jos pe acolo şi în dreapta ta să ai parte de o privelişte superbă. :) Îmi plăcea mult să merg pe acolo, şi mergeam chiar destul de des, mai ales în weekend-uri.;))
Şi în Spania am vizitat destul de multe locuri superbe. La aproximativ o oră de mers cu maşina erau şi nişte munţi frumoşi, e adevărat că nu foarte înalţi şi că vegetaţia e mai uscată decât cea din alte zone datorită climei, dar îmi plăcea mult pe acolo. Erau mulţi pini şi în aer plutea un parfum îmbietor din cauza aceasta. De cele mai multe ori când mergeam acolo stăteam tot weekend-ul; plecam vinerea mai înspre seară şi ne întorceam duminica, deci dormeam acolo peste noapte, în corturi. Şi erau construite şi locuri unde să ai acces la apă, şi locuri pentru grătar, şi mese cu băncuţe de lemn... :D Munţii se numeau Peñagolosa. Uite şi o poză:
http://media-cdn.tripadvisor.com/......6-2004.jpg
Şi am mai fost şi în alte locuri prin Spania, în Barcelona de exemplu. Am fost de mai multe ori acolo. Probabil ai auzit de La Sagrada Familia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sagrada_Fam%C3%ADlia
Da, Spania e o ţară frumoasă; sunt multe locuri care merită văzute. :)
Ştiu bine spaniolă, având în vedere că am locuit 8 ani acolo şi că acolo am făcut şcoala generală (la ei şcoala generală e doar până în clasa a 6-a inclusiv). E adevărat că unele cuvinte nu-mi mai vin în minte instantaneu, am impresia că îmi stau pe limbă dar nu vor să iasă afară. :)) Asta e pentru că aici nu am cu cine vorbi în spaniolă.

Mulţumesc pentru recomandare; l-am şi adăugat la listă.;))

Da, subconştientul e un mister.;))
Am văzut multe episoade din "Tehnici esenţiale de supravieţuire", dacă nu cumva pe toate.;)) Îmi place documentarul. :) Şi din Survivorman am văzut câteva.
Da, ar fi bine să ne pregătim înaintea unei "evadări", să ştim cum să facem un foc, un adăpost bun la nevoie... dar să ştii că eu nu am de gând să mănânc larve sau ceva de genul, cum făcea Bear Grylls :)) Mai bine ronţăi iarbă, dacă chiar trebuie. :))

Mai aduc un val din Marea Mediterană, sau poate seamănă mai mult cu un tsunami, cum ziceai şi tu.;))

Da, natura e foarte buna la a inventa lucruri inaintea noastrahee hee
Te cred... Am citit si eu ceva carti despre WW2, dar niciuna doar despre Holocaust, sau cel putin nu-mi aduc acum aminte thinking In schimb, am citit pe internet, sau am vazut multe documentare pe acest subiect. E intr-adevar cutremurator. Mi-ar placea sa pot vizita candva Auschwitz. E in sudul Poloniei, si n-ar fi chiar asa departe de aici. Am auzit ca o vizita acolo te marcheaza pe viata.

De asta ma tem si eu laughing
Am vazut si eu in poze Dolomitii, si chiar sunt superbi happy
Da, sigur ca e altceva acolo, la acele altitudini asa marihee hee
Si eu am fost de doua ori pe Transfagarasan, iar anul trecut am fost si pe Transalpina, pentru ca i-am tot auzit pe altii cum o lauda. E intr-adevar foarte frumos peisajul. E cam la fel ca pe Transfagarasan, dar e mai lung traseul happy
Imi imaginez big grin Oraselele din Austria, Germania sau Elvetia sunt asa de bine organizate, si asa de curate. Parca totul e perfecthee hee E ca-n povesti tongue
Wow, cat de frumos e Domul din Milano! No wordshee hee Nici nu-mi pot imagina cum e sa-l vezi in realitate.
La germani nici vorba de asa ceva. Sunt mult prea civilizati ca sa se coboare la astfel de lucruri. Asta imi aduce aminte de un documentar vazut la tv in care arata diferenta dintre americani si canadieni cand vine vorba de siguranta. In SUA sunt in stare sa traga in tine proprietarii daca intri intr-o curte a unei case, pe cand chiar dincolo de granita, unii canadieni nici macar nu simt nevoia sa-si incuie usile de la intrare. Si chiar daca intra cineva in casa lor, ei il intreaba frumos ce doreste, nici vorba sa-i faca ceva laughing Da, asta spune multe despre o tara.
E infricosator cateodata cand te gandesti cu ce oameni trebuie sa impartim tara asta. E o mare rusine, din pacate. Aici trebuie sa ai grija tot timpul sa nu ti se fure ceva. Si aceeasi oameni se duc si-n strainatate si fac de rusine un popor intreg prin faptele lor.
Asa e laughing Dar noi ne laudam ca e a 2-a cea mai mare cladire din lume ca volum, dupa Pentagon. Din pacate, comunistii au facut-o mare, dar nu si frumoasa, pentru ca nu se pricepeau ei la asa ceva. Altii au ales sa faca mai mic, dar mai frumos, si cred ca asa e cel mai bine.
Nici pe mine nu m-ar deranja sa vina germanii sau alt popor civilizat si sa ne "renoveze" toata tara putinhee hee E clar ca avem nevoie laughing
Asa cand imi imaginez unde ai stat si cum era acolo in Spania, parca as vedea un filmhee hee Chiar ca e ca-n filme descierea ta. Casa la cateva minute de plaja Marii Mediterane, plimbari pe malul marii, la apus de Soare de multe ori probabilhee hee Si acea regiune a Spaniei e foarte atractiva pentru turistii din toata lumea. Cred c-ai vazut multa lume diferita la viata tahee hee
Acei munti au cam aceeasi inaltime cu muntii astia de prin zona mea happy Frumoasa padure. Cred ca-ti placea mult sa stai pe acolo. Era mica ta "evadare" de weekend.hee hee Apropo de clima, probabil ca verile de pe acolo erau destul de fierbinti. Tu suporti bine caldura sau iti place mai mult cand e mai rece?
Deci ai avut sansa sa vizitezi si Sagrada Familia happy E magnifica, la fel ca si intreaga Barcelona, de altfel. Am vazut si eu la tv de multe ori emisiuni despre catedrala, sau despre oras, si e superb. Pe la Madrid n-ai reusit sa ajungi? happy
Ai vazut o buna parte a Europei, si ma bucur mult ca ai avut ocazia sa vizitezi atatea locuri deosebite de pe "batranul continent"hee hee Conteaza happy
Da, ma gandeam ca trebuie s-o stii bine. Nu mai ai cu cine s-o vorbesti aici, dar probabil mai citesti sau o mai asculti pe internet macar, sau la tv. Cate un cuvant e normal sa mai uiti tongue Ai un mare avantaj ca stii spaniola asa de bine, si cred ca stapanesti si engleza fara probleme, deci practic cunosti cele mai vorbite si importante limbi ale Occidentului happy
Ai spus inainte ca ti-ar placea sa locuiesti in strainatate, dar de data asta in alta tara. Care ar fi aceea? happy

Si eu cred ca le-am vazut pe toatehee hee Intr-o vreme cred ca era cam cea mai buna serie de pe Discovery.
Ar fi esential sa ne pregatim, daca vrem sa supravietuimhee hee E adevarat ca Bear Grylls mai exagera cateodata cu meniul laughing Deci intr-o asemenea evadare tu te-ai transforma din omnivor in ervibor sa inteleg?hee hee Stii cum e, in larve sunt multe proteine, pe care le obtii mult mai usor si rapid decat daca mananci iarba. Deci daca vrei evadare, eu zic sa incepi de pe acum sa te obisnuiesti cu cate un gandac, vierme, sau larva. Hai ca prima data e mai greu, apoi te obisnuiesti, si poate chiar o sa-ti placahee hee I'm afraid there's no other choice laughing

Macar tsunamiurile astea sunt inofensivehee hee

Într-adevăr, natura e mai pricepută decât noi la multe lucruri.;))
Da, e cutremurător ce s-a întâmplat în timpul Holocaustului; eu una nu pot să-mi dau seama cum de ajung oamenii să facă asemenea lucruri îngrozitoare. Şi eu aş vrea să vizitez Auschwitz; sunt sigură că te marchează pe viaţă să vezi aşa ceva, cum ai zis şi tu.

Da, sunt superbi Dolomitii, într-adevăr. :)
Se pare că trebuie să merg şi eu pe Transalpina cândva; pare a fi ceva ce trebuie văzut, din câte ai spus tu. :)
Într-adevăr, aceste trei ţări sunt foarte bine organizate. Felul în care arată oraşele unei ţări spune foarte multe despre oamenii care trăiesc acolo, despre nivelul de civilizaţie.
Da, e foarte frumos Domul din Milano; are o arhitectură foarte complexă şi romantică oarecum. :) Sper să-l vezi şi tu în realitate într-o zi; sigur nu ţi-ar părea rău. :)
Într-adevăr, ce diferenţă uriaşă e între SUA şi Canada, deşi sunt "lipite" una de alta şi în plus împart şi limba (bine, în Canada ar fi şi franceză, dar în mare parte se vorbeşte engleză). Din nou, educaţia face diferenţa.
Da, din păcate aşa e. Şi de parcă nu ar fi de ajuns că distrug ţara asta ne mai fac şi de ruşine în afara ei, cum ai spus şi tu.
Da, e mai bine mai mic dar mai frumos. Calitate mai presus de cantitate. :P
Evident că am avea nevoie să ne "renoveze" un popor civilizat ţara; indicat ar fi să ne "renoveze" mai ales sistemul educaţional.
Să ştii că a fost un film frumos. :) Într-adevăr, acea regiune e foarte atractivă, mai ales din cauză că marea e atât de aproape. Bine, chiar oraşul unde locuiam eu nu e chiar pe lista de priorităţi a unui turist, în schimb poate ai auzit şi tu de Valencia; e localizat tot în regiunea aceea, de-a lungul coastei. Poate ai auzit de "Ciudad de las artes y las ciencias" (oraşul artelor şi al ştiinţelor):
http://en.wikipedia.org/wiki/Ciudad_de_las_Artes_y_las_Ciencias
Am fost şi pe acolo, doar că eram prea mică ca să-mi dau eu seama cu ce se mănâncă ştiinţele acelea :))
Îmi amintesc şi atunci când am fost într-o excursie cu clasa la oceanograficul de acolo. Am văzut şi un spectacol cu delfini.;)) Şi un alt lucru care mi-a plăcut mult e atunci când am mers printr-un fel de tunel de sticlă şi în jurul nostru era apă şi vedeam diferite specii de peşti înotând pe acolo.;)) Uite, cam aşa arăta:
http://www.viajeuniversal.com/......fico13.JPG
Hmm... deci nici munţii de prin zona ta nu sunt chiar atât de înalţi. Adică, nu sunt nici mici, dar Peñagolosa au sub 2000 m.
Da, îmi plăcea mult pe acolo prin pădure; era o mică "evadare" de weekend, într-adevăr. :)
Da, era foarte cald pe acolo, în special vara, evident. Uneori era atât de cald încât îţi era destul de greu să dormi noaptea, mai ales pentru că noi nu aveam ventilatoare sau ceva de genul. Şi evident, iernile erau fără zăpadă. Doar la munte, la înălţimi mai mari, şi prin nordul ţării găseai zăpadă.
Eu suport bine căldură, nu mă prea deranja nici când temperaturile urcau mai mult decât de obicei; eram deja obişnuită cu acea climă. Mie niciodată nu mi-a prea plăcut frigul, deci prima iarnă aici de când m-am întors a fost un fel de şoc.;)) Nici acum nu prea agreez frigul şi nu sunt complet obişnuită cu el. Poate şi de aceea, anotimpul meu preferat a fost întotdeauna vara.;))
Da, am avut şansa să vizitez Barcelona şi La Sagrada Familia. În Madrid nu am ajuns. De fapt, o mare parte a ţării nu am văzut-o niciodată, deşi am locuit atâţia ani acolo. Timpul şi banii au fost principala cauză.
Da, am văzut ceva locuri de prin Europa; nu extrem de multe, dar contează oricum. :P
Mai citesc cărţi sau mă mai mult la vreun film în spaniolă dar nu e chiar acelaşi lucru ca atunci când şi vorbeşti. Când participi şi tu e altfel, totuşi, decât atunci când vine dintr-un singur sens, ca să zic aşa. Şi engleza o stăpânesc destul de bine, întotdeauna mi-a plăcut.
Mi-ar plăcea să locuiesc în Elveţia. Ar fi mai multe motive; în principiu, mi se pare că e una dintre cele mai "sănătoase" ţări, şi la propiu şi la figurat. Am un fel de obsesie cu ţara asta.;))

Da, şi mie mi-a plăcut mult seria. :)
Eu nici acum, în viaţa de zi cu zi, nu mănânc carne, deci într-o asemenea "evadare" şi mai puţin, mai ales că meniul e mult mai neplăcut. :)) There is another choice, eu rămân la iarbă. :)) Lăsând gluma la o parte, eu oricum mi-aş lua provizii; e o evadare mai mult psihologică să zicem, nu mă duc să mor acolo de foame. :)) Deci să înţeleg că tu ai fi dispus să încerci un asemenea meniu, din larve, gândaci şi tot felul de ciudăţenii?;))

Da, sunt inofensive; chiar sunt plăcute astfel de "scufundări".;))

Natura a fost "priceputa" sa ne creeze pe noi, in primul randhee hee
Da, sper sa ai ocazia candva sa mergi pe acolo.

E interesant cum popoarele mai nordice sunt mult mai civilizate si ordonate comparativ cu cele sudice. In general popoarele germanice sunt la mentalitate cu mult peste popoarele latine. Ciudat cum clima e capabil sa modeleze nu doar aspectul fizic al oamenilor, dar si modul in care gandesc sau se manifesta.
Mersi. Sigur nu mi-ar parea deloc rau sa-l vad laughing
E adevarat. Canada a fost mai mult timp legata de Europa prin intermediul Imperiului Britanic si a culturii franceze, si poate de aici e diferenta dintre ei si SUA. Americanii si-au obtinut independenta destul de repede, si apoi au actionat de capul lor, cum ar veni. Nu e bine sa te izolezi prea mult de restul lumii, chiar daca aceasta izolare poate inseamna "independenta" si "libertate", doi termeni extrem de mult folositi in propaganda americana.
Stii, am avut candva un "renovator" germanhee hee Numele lui a fost Carol 1. Acum, a facut si el ce a putut, dar cu o floare nu se face primavara, vorba aia laughing
Da, sigur c-am auzit de Valencia big grin Cred ca am citit si pe internet despre Orasul Artelor si al Stiintelor. E un loc care arata superb, si cred ca orice tara ar trebui sa aiba un astfel de loc dedicat artei, culturii, stiintei... Nu cred ca exista lucruri mai valoroase pentru un popor decat acestea. Imi aduce aminte de vechile targuri internationale din secolele 19 si 20, cand in astfel de cladiri cu o arhitectura aparte, se prezentau publicului cele mai noi descoperiri in materie de stiinta si tehnologie.
Am fost si eu in Ungaria la o gradina zoologica unde am vazut un spectacol cu focihee hee Si am mers si printr-un oceanografic cum e cel din Valencia happy E foarte ciudat sa vezi pesti, delfini sau rechini inotand pe deasupra tahee hee
Da, muntii din jurul orasului meu nu au peste 2000 de metri. Doar daca mergi in estul judetului Maramures, spre Borsa, poti vedea munti care ajung si la 2300 m. Oricum, sunt multe tari care nici nu au munti deloc, sau au munti sub 2000 de m, deci eu ma multumesc si cu atat big grin Peisajele sunt suficient de frumoase, si la fel si padurile, iar clima e una potrivita.
Imi imaginez. Si aici e foarte cald vara cateodata, si greu de dormit din cauza asta, mai ales ca eu stau la ultimul etaj al blocului, si nu avem acoperis.
Da, e si normal, te-ai obisnuit cu caldura de acolohee hee Mie imi plac toate anotimpurile, insa nu-mi plac extremele prea mult. Deci sa nu fie nici foarte cald, nici foarte frig. Si nici foarte multa ploaie. Ma deprimahee hee Dar nici asa mult soare sa fie incat sa uiti cum arata ploaia nu-mi placehee hee
Spania e si o tara mare, si e greu sa o vezi toata, bineinteles. Dar ai vazut o "bucata" buna din ea, totusihee hee Partea de est si nord-est ai explorat-o bine, din cate imi spui happy Si e si o regiune foarte frumoasa. Dar in Insulele Baleare ai fost vreodata? happy
Ai dreptate. Nu e acelasi lucru, dar macar nu o uiti de tot. Te descurci si-n limba catalana la fel de bine ca-n spaniola? Stiu ca acolo in regiunea de nord-est a Spaniei se vorbeste si aceasta limbahee hee Sau alte limbi, daca mai stii. happy
Iti plac tarile neutre sa inteleghee hee Elvetia e intr-adevar o bijuterie de tara. Are oameni cu mentalitate sanatoasa, are nivel de trai ridicat, are diversitate culturala, are orase mici, curate si linsitite in mare parte. Are si peisaje foarte frumoase. Poate cele mai frumoase din Europahee hee Cu siguranta suna a tara unde as vrea si eu sa locuiesc day dreaming Ma mira intr-un fel ca n-ai ales o tara scandinavahee hee E un fel de moda in ultimii ani de a avea tari nordice preferate, si pe buna dreptate. Elvetia e oricum la acelasi nivelhee hee

Nici eu nu sunt un mare fan al carniihee hee Mananc carne, dar destul de putina. Deci un vierme sau gandac mai merge laughing Glumesc. Stii tu ceva cu iarba thinking Mai ales ca se poate face si altceva cu ea, in afara de mancat. Stii tu whistling Apoi sa vezi relaxare si meditare laughing)
Da, o evadare psihologica thinking Singura problema e ca in salbaticie nimic nu e sigur, si trebuie sa fim precauti smug Daca ne pierdem proviziile, sau ne ratacim, sau cine stie ce altceva?hee hee Eu nu stiu daca as fi dispus. Nu ma cunosc inca atat de bine, si nu stiu de ce lucruri as fi capabil intr-o situatie extrema laughing Desi daca ma gandesc, cred ca as fi in stare de multe "grozavii", si probabil un asemenea meniu ar deveni specialitatea caseihee hee

Atunci mai "scufunda-ma", te rog, cu astfel de tsunami-urihee hee Ineaca-ma intr-o mare de cuvinte day dreaming Nu-s poet? smug laughing

Da, o fi fost pricepută, dar poate nu şi inspirată, având în vedere că oamenii nu au avut nicidecum un impact prea bun asupra ei...

Da, nu ştiu cât de mult are clima legătură cu asta laughing Poate e mai mult vorba de originile popoarelor. Sunt mai multe cauze...
Pare cea mai plauzibilă explicaţie pentru diferenţa uriaşă dintre cele două. Şi când mai văd pe la tv vreun serial cu americani, observ cât patriotism şi "democraţie" e pe acolo. Cred că li s-a cam urcat la cap treaba asta laughing
Într-adevăr, l-am avut pe Carol I, dar nu prea a fost de ajuns, după cum se vedehee hee
Da, ar fi un lucru foarte bun ca orice ţară să aibă un astfel de loc plin de arte şi de ştiinţe.hee hee E o metodă foarte bună de popularizare a acestora şi pe deasupra e prezentat şi într-o formă atrăgătoare pentru oricine.
Da, e ciudat să vezi în jurul tău tot felul de animale acvatice, dar e ciudat într-un sens bunhee hee
Ideal e să fie munţi, că nu sunt foarte înalţi, asta nu contează aşa de mult; oricum peisajele sigur sunt frumoase pe acolo. Maramureşul e o zonă foarte lăudată, cel puţin cu privire la peisajele de acolo.hee hee
Dacă aici ţi se pare cald vara să fi văzut cum e acolo laughing Nu ştiu dacă ai suporta prea mult, mai ales că ai menţionat că nu-ţi plac extremele.hee hee Ţin minte că de multe ori puteam să merg pe afară îmbracată cu tricou şi pantaloni scurţi deşi era februarie-martie laughing
Nici mie nu-mi plac extremele, mai ales cele negative. Mie îmi plac ploile acelea răcoroase de vară, însă doar când nu e înnorat. Vremea înnorată mă deprimă prea mult. În schimb, soarele, lumina îmi place, îmi dă o stare bună de dispoziţie. Şi nopţile cu cer senin îmi plac, când se pot vedea bine stelele şi luna. happy Tu văd că eşti greu de mulţumit. laughing Ideal pentru tine ar fi să plouă cu soare, din câte zici tongue
Da, prin est şi nord-est am fost. Nici Insulele Baleare nu le-am vizitat; poate cu o altă ocazie.
În provincia în care se afla oraşul în care stăteam se mai vorbea şi un dialect, pe lângă limba spaniolă. Se numea "valenciano"; e aproape identică şi cu catalana. La şcoala am învăţat şi limba aceasta, dar nu o mai prea stăpânesc; de înţeles, înţeleg aproape tot, dar de vorbit, nu aşa de bine ca pe vremuri, deşi se aseamănă destul de mult şi cu spaniola. thinking
Da, Elveţia e ţară absolut superbă şi cu un nivel foarte ridicat de civilizaţie. Şi ţările scandinave îmi plac foarte mult, dar clima de acolo nu e chiar pe placul meu; e puţin cam prea frig pentru gustul meu tongue Dar tu? Care sunt ţările pe care le preferi? happy

Nu ştiu exact la ce te-ai referit la treaba cu iarba. Mintea bărbaţilor e un mister uneori laughing
Da, evident că e nevoie de precauţie într-o astfel de evadare. Nici eu nu ştiu exact cum m-aş descurca dacă ceva ar merge rău. Ştii, se zice că în astfel de situaţii extreme ajungi să te cunoşti şi să-i cunoşti pe alţii (dacă mai sunt şi alte persoane cu tine) cel mai bine, să descoperi lucruri despre care nu ştiai sau nu erai sigur că ştii.

Sigur, e ceva potenţial eminescian la tine laughing Poate trebuie doar exploatathee hee

Poate suntem o mica eroare a naturiihee hee

Da, e o forma de propaganda. Daca vinzi oamenilor iluzia libertatii si a democratiei, nu vei avea probleme cu ei. Tot timpul cel care spune de foarte multe ori cuvintele astea, o face tocmai din motivul ca in realitate lucrurile nu stau tocmai asahee hee
Si e important sa fie atractiva pentru copii, pentru ca doar asa le poate fi stimualta imaginatia, si asa pot ajunge interesati de stiinta pentru tot restul vietii lor happy
Da, Maramuresul e o zona cunsocuta pentru peisaje si pentru folclorhee hee Din pacate multi nu inteleg diferenta dintre Maramuresul istoric si judetul Maramures, si cand spui cuiva ca esti din Baia Mare, trag concluzia ca esti un maramuresean din ala traditional, cu port popular si cu tot laughing
Tu din ce judet esti? happy
Probabil ca n-as suporta verile spaniolehee hee Sau poate mi-ar trebui mult timp sa ma adaptez big grin Oh, cred ca te bronzai mult pe acolohee hee
Si mie imi plac zilele frumoase cu soare, cu conditia sa nu fie prea caldhee hee Nu sunt greu de multumit, doar atat ca nu-mi plac extremele laughing Eu nici observ ca exista ceva numit "vreme" pana nu ma deranjeazahee hee
Inteleg. Si daca seamana destul de mult cu spaniola, nu ti se intampla sa le incurci cateodata?
Nici in Elvetia nu e tocmai cald, mai ales datorita Alpilor, dar in nordul tarii e ok, mai ales varahee hee Sigur nu se compara cu frigul din Scandinavia. Mie imi plac multe tari laughing A mfost tot timpul pasionat de geografie si istorie, deci am studiat destul de mult tarile lumiihee hee Din Europa as alege tarile nordice sau occidentale, mai ales cele germanice, desi mi-ar placea mult sa vad si tarile mediteraneene. Din Asia as alege Japonia si Coreea de Sud, in primul rand. Canada, Australia si Noua Zeelanda sunt inca niste tari care mi se par foarte civilizate. Si in SUA mi-ar placea, in anumite state, cum ar fi cele din nord-est, mai ales Noua Anglie, si poate New York. Mi-ar mai placea si in cele trei state de pe coasta de vest: Washington, Oregon si California. Cam astea mi se par cele mai civilizate regiuni ale Statelor Unite.

La fumat m-am referit, dar glumeam laughing Sigur, mintea barbatilor e un mister privita din perspectiva femeilor, iar mintea femeilor e cel putin o enigma privita din perspectiva barbatilorhee hee Asa ca suntem chit laughing
Da, sunt de acord. Doar in situatii limita ai ocazia sa vezi cu adevarat caracterul altora, sau al tau. Sunt situatii in care iese la iveala personalitatea fiecaruia. In serialul Lost se scoate mult in evidenta acest aspect.

Multumesc laughing Prima mea poezie va fi despre tsunami-uri, si sigur va fi un succes instantaneuhee hee

Da, e posibil; natura nu e perfectă nici eahee hee

De acord. E un fel de metodă de manipulare; le dai ceea ce vor şi în principiu, nu vei avea prea multă treabă cu ei.
Da, în special pentru copii e important să fie atrăgătoare. În perioada aceasta trebuie "acţionat" cel mai mult asupra educaţiei.
Aşa e. Recunosc că şi eu când aud de Maramureş, nu pot să mă abţin să nu mă gândesc la ciobănaşi în costume de lână mergând cu oile la păscut laughing Dar evident, ştiu că la oraş e altă situaţiehee hee
Eu sunt din judeţul Sibiu. Avem ceva lucruri interesante şi pe aici; munţii nu sunt totuşi chiar extrem de departe.
Da, adevărul e că eram ceva mai maronie pe atunci, deşi eu dintotdeauna am avut o piele mai albă la culoare. Acum sunt ca brânza, comparativ cu bronzul de pe vremea când locuiam acolo laughing
Păi înseamnă că vremea de aici e destul de compatibilă cu gusturile tale; nu e nici prea cald dar nici prea frig.hee hee Bine, se mai întâmplă să se ajungă la extreme, dar mai rar.
Nu prea am ocazia să le încurc; adică, valenciano nu numai că n-am mai vorbit de mult, dar nici nu am avut de unde să aud. Doar în acea regiune a Spaniei se mai vorbeşte uneori. Mă gândesc că poate dacă ar trebui să vorbesc valenciano aş încurca multe cuvinte cu cele din spaniolă, asta pentru că nu o mai prea stăpânesc, dar invers nu.
Nu, nu e prea cald dar e numai bine, undeva pe la mijloc. Evident, nu se compară cu frigul din ţările nordice.
Sigur că toate ţările menţionate de tine ar merita văzute. happy De Coreea de Sud nu ştiu prea multe lucruri, totuşi thinking Din S.U.A. aş vrea mai ales să merg prin Alaska, e aşa mai "sălbatică" regiunea aceea, mai pe gustul meu.hee hee Iar din restul ţărilor menţionate de tine pe toate aş vrea să le văd; sunt ţări frumoase. happy
Dar dacă ar fi să alegi o ţară unde să locuieşti, pe care ai alege-o? happy Sau ai opta tot pentru România?

Bine, am înţeles acum la ce te refereai laughing Da, putem spune că suntem chit, într-adevăr. Fiecare e un mister pentru celelalt tongue
Da, în situaţii limită ne dezvăluim mult mai mult. Hmm... din câte zici se pare că e încă un motiv pentru care să mă uit la Losthee hee

Cred că va fi o premieră. laughing Eu voi fi prima care o citeşte, din moment ce te-am inspirat, nu? big grin laughing

Exact. Nimic nu e perfect happy

Copiii sunt foarte curiosi, in general, deci prinde foarte bine ca-n acea perioada a vietii sa le stimulezi imaginatia si sa le faci cunostinta cu lumea inconjuratoare si stiinta.
Te cred laughing Asta e rezultatul emisiunilor de la tv care atunci cand arata ceva despre Maramures, se concentreaza doar pe viata rurala si pe portul popular, si traditii etc. Dar ca orice judet din tara asta, mai avem si orase laughing Plus ca regiunea Baia Mare nu se afla in Maramuresul istoric.
Ce norocoasa esti ca locuiesti acolo happy Mi-ar placea si mie sa stau in Sibiu tongue De fapt, am fost pe acolo de cateva ori si am amintiri foarte frumoase. Imi place mult orasul Sibiu cu cladirile lui vechi. Nu degeaba a fost capitala culturala europeana. Am fost si la Ocna Sibiului o data, dar mai mult in trecere. Am vrut doar sa vad cum e pe acolo. La Paltinis am fost de 2 ori, si sunt niste peisaje minunate de care nu te mai saturi happy Si prin Medias am fost si mi-a placut. Un orasel mic, vechi si linsitit. big grin Si vestea bune pentru tine e ca Transalpina nu e niciodata prea departe daca stai in Sibiuhee hee
Cred ca daca ar fi sa aleg un loc in tara unde sa ma mut, ar fi acolohee hee Chiar vorbeam cu ai mei despre asta acum cativa ani.
Erai ceva mai maronie pe atunci, la fel ca multi spaniolihee hee Ce mult conteaza clima asta. Erai vesnic bronzata laughing Da, si eu sunt alb ca branza. Nu prea dureaza verile prea mult pe aicihee hee
Inteleg. Oricum, important e sa stii spaniola. happy
In Elvetia ti-ar placea sa stai la oras, adica la bloc, sau la o casa undeva in munti? smug
Coreea de Sud are cam acelasi nivel de trai ca Japonia. Da, sigur, Alaska ar fi si pe lista mea de locuri de vizitathee hee Acele peisaje superbe si padurile parca fara sfarsit ii dau un farmec aparte happy Singura problema e si acolo frigul laughing
Mi-ar placea sa pot sta aici, pentru ca nicaieri nu e ca acasa, vorba aceeahee hee Daca ar fi totusi sa aleg doar o tara straina, cred ca m-as hotari cam greu thinking Ar fi multe lucruri de cantarit. Sa zicem Canada, undeva prin sudul ei. Poate zona Marilor Lacuri sau sudul Columbiei Britanice happy Singura problema ar fi distanta foarte mare de Romania. Undeva aproape de Cascada Niagara ar minunathee hee

Yup tongue De parca mai aveam nevoie de inca un mister laughing Nu avem destulehee hee
Da... Chiar as vrea sa pot sa cunosc pe cineva cu adevarat, si el sau ea pe mine. Se pare ca trebuie sa-mi risc viata pe ceva insula indepartata pentru asta laughing Nimic nu se obtine usor, presupunhee hee

Cu siguranta. Si daca tie nu-ti place, n-o mai public laughing N-as fi ghicit niciodata ca tsunami-urile ma vor face celebruhee hee

Corect. Nimeni şi nimic nu e perfect.

Într-adevăr, copii sunt curioşi, încă au capacitatea de a se lăsa surprinşi şi au o dorinţă mult mai mare de a învăţa despre diverse lucruri; au o minte mai deschisă şi nealterată de prejudecăţi şi influenţe din societate.
Aşa e, dar oricum, zona rurală de acolo e foarte frumoasă din câte am mai văzut eu prin poze. Desigur, oraşele nu cred că diferă prea mult de cele din alte zone.
Mă bucur dacă zici că ai amintiri frumoase despre vizitele tale pe aici. happy Şi eu am fost în Sibiu de câteva ori, e într-adevăr un oraş frumos, cel puţin zonele istorice. Şi la Ocna Sibiului am fost de m-am bălăcit un pic pe acolo tongue Într-adevăr, sunt nişte peisaje forte frumoase pe la Păltiniş happy Da, aşa e, Transalpina nu e prea departe de zona aceasta, deci ar fi culmea să nu ajung şi pe acolo măcar o dată.hee hee
Da, din România, Sibiul ar fi una din alegerile cele mai bune cu privire la zona unde să locuieşti thinking
Aşa e, verile de aici sunt destul de "modeste". tongue
Sigur, e un plus să cunoşti bine şi alte limbi.
Evident, aş alege o casă undeva aproape de munţihee hee Un orăşel mai micuţ, înconjurat de munţi şi păduri; cât mai aproape de natură happy Viaţa urbană nu prea e de mine; chiar nu aş vrea să locuiesc într-un oraş foarte mare şi aglomerat.
Da, Alaska e fermecătoare, cu toate că e cam frig. Ideal ar fi de vizitat vara.hee hee
Da, păi, poate ştii vorba aceea: "Home is where the heart is". Acum, că e unde te-ai născut sau altundeva, asta nu prea mai contează cât timp te simţi conectat cu locul unde trăieşti. happy
Canada e o ţară frumoasă şi destul de civilizată, în general. Ar fi o alegere bunăhee hee Şi cascada Niagara e superbă; cel puţin de vizitat, sigur ar merita. happy

Viaţa e plină de mistere şi enigme, mereu va fi aşa; trebuie să ne împăcăm cu ideea. De fapt, ar trebui chiar să ne bucurăm; multe lucruri şi-ar pierde din farmec şi esenţă dacă nu ar rămâne măcar o picătură de mister în ele.hee hee
Da, şi eu aş vrea asta. Bine, nu chiar 100%, că nici măcar pe noi înşine nu ne cunoaştem 100%hee hee Nu trebuie neapărat să te afli cu cineva într-o situaţie extremă pentru asta, deşi astfel poate ar dura mai puţin. Dar până la urmă, timpul va dezvălui "esenţa" persoanei respective.hee hee

Bine, păi eu aştept să vii cu poeziahee hee

Da, si societatea ar face bine sa nu-i indoctrineze si sa le altereze mintea cu acele influente. Din pacate o cam face destul de mult. Asta e inca un noroc al nostru, ca n-am ajuns indoctrinati :)) Cel putin asa credem :-?;))

Am umblat mult prin judet, si l-am vazut aproape in intregime, si intr-adevar sunt niste peisaje frumoase :) Si acolo la voi e o regiune cu multe traditii legate de oierit si viata la tara;)) Marginimea Sibiului e una dintre cele mai superbe locuri din tara :)
Sibiu are un centru istoric mare, si asta e un avantaj. Din pacate si acolo sunt cam lasate in paragina unele cladiri. Aici la Baia Mare avem un centru istoric destul de mic. Nu e un oras cu o asemenea istorie bogata. Eu la Ocna Sibiului am fost doar in trecere, deci n-am stat sa ma balacesc;)) Sunt sigur ca vei ajunge si pe Transalpina in curand :P Ai fost vreodata la gradina zoologica din Sibiu? :)
Mi se pare una ditnre cele mai linistite si civilizate zone din Romania. Influenta germana si-a spus cuvantul;))
Si iernile sunt cam modeste in ultima vreme :)) Cred ca tie iti prind bine, mai ales ca nu esti obisnuita cu frigul prea mult;))
La fel as alege si eu. Ce mult mi-ar placea sa stau intr-un astfel de loc. Sa se vada muntii aia inalti si padurile de brad de oriunde din oras. Sa simti ca esti la 2 pasi de natura aia salbatica 8-> Nici mie nu mi-ar placea intr-un oras mare si aglomerat. Le urasc :| :)) Cred ca daca as sta in Bucuresti ar fi un infern pentru mine. Nu stiu daca m-as putea obisnui.
Si-n Alaska sunt multi ursi, deci trebuie mers cu grija;))
Da, sau "There's no place like home". Din nou Lost :)) https://www.youtube.com/watch?v=u8mTmjP-TJ0
E superba piesa asta.
Pentru tine unde e "acasa"?
Cred ca as alege o zona vorbitoare de limba engleza, pentru ca nu stiu franceza. Deci Quebec se exclude :)) Noroc ca tara e suficient de mare si am de unde sa aleg;)) Sau poate invat franceza :D

Adevarat :)
100% e cam imposibil :)) Dar 90-95% s-ar putea;)) Exact, timpul e factorul decisiv. Time will tell :)

Uhmm, s-ar putea sa dureze ceva timp. Sper ca ai rabdare;)) Am "writer's block" :))

Da, din păcate, face lucrul acesta cam des. Societatea ne influenţează pe toţi, mai mult sau mai puţin. Da, suntem norocoşi că noi am scăpat măcar de una din ghearele ei mari a îndoctrinării. :-?

Într-adevăr, regiunea Sibiului e unul dintre cele mai frumoase locuri din România, mai ales mărginimea, după cum ai menţionat şi tu, acolo mai aproape de munţi. :)
Da, Sibiul e "norocos" că are atât de multe urme ale istoriei.;)) Şi influenţa germană e de vină aici. Păi poate oraşul tău are alte plusuri, dacă zici că centrul istoric e mai mic. :-? Ocna Sibiului e un loc frumos, chiar şi dacă-l vezi doar aşa în trecere. Data viitoare să te şi bălăceşti;)) Crede-mă că nici nu-mi amintesc dacă am fost la grădina zoologică din Sibiu. Ştiu că am fost şi aici în România o dată când venisem în vacanţă, dar nu ţin minte dacă a fost în Sibiu sau în alt oraş, eram mai mică atunci. :-? Tu ai fost? :)
Aşa e, nici iernile n-au fost prea "ofertante" în ultimul timp. Mie îmi place zăpada; dacă oricum e frig, mai mult sau mai puţin, măcar să şi ningă, nu?;)) Zăpada creează o atmosferă mult mai fermecătoare. :P
Păi din câte mi-ai spus, tu eşti aproape de natură acolo unde locuieşti, lângă munţi şi păduri;)) Nici eu nu aş putea locui într-un oraş ca Bucureşti, nu aş suporta prea mult timp. Nici nu prea au natură acolo; nici mare, nici munte, doar beton. Pentru mine ar deveni sufocant.
Aşa e, Alaska are şi o faună destul de bogată.;))
E frumoasă piesa, sensibilă. :) Pe asta o ştii?
http://www.youtube.com/watch?v=gCFB-s2-Pkc
Poate ai auzit-o în "Man on fire", în caz că ai văzut filmul. :)
Hmm... momentan nu prea ştiu unde e "acasă", nu simt că unde sunt acum ar fi "locul" meu; încă nu am ajuns pe drumul meu.
Dar pentru tine unde e "acasă"? :)
Da, ai avea de unde să alegi astfel încât să fii într-o zonă în care se vorbeşte engleză;)) Mie franceza nici nu-mi prea place, ca limbă :P

Aşa e. "Who knows? Only time"
http://www.youtube.com/watch?v=7wfYIMyS_dI
:P

:)) Atunci am să aştept până te deblochezi :P

Da, noi am scapat destul de usor de indoctrinare;)) Ma ingrozesc cand vad si pe aici pe TPU ce multi crestini fanatici exista. E pacat ca oamenii sunt asa de vulnerabili in fata unor basme stupide si fara dovezi. E regretabil.

Da, mi-ar placea sa locuiesc undeva acolo in marginime :)
E "norocos" intr-adevar, mai ales ca germanii isi fac singuri norocul;)) Ai fost la Muzeul Brukenthal? :)
E cam greu sa gasesc plusuri pentru Baia Mare in comparatie cu SIbiul, oricat de subiectiv as fi :)) Nu prea sunt, sincer. Nu e nici mai mare, nu e nici mai frumos, nu are o istorie mai bogata, nu are influente germane, doar maghiare. Centrul vechi e mic si slab intretinut, si avem o istorie a exploatarii miniere si a industriei care nu prea fac reclama buna orasului :)) Dar oricum, e frumos datorita amplasamentului la baza muntilor. Niste munti mai mici decat cei de langa Sibiu, deci nici aici nu e un avantaj clar :))
In Ocna Sibiului am fost doar pana in acel parc din centru, si am stat putin pe o banca acolo :)) Data viitoare sigur ma balacesc;)) Singurul loc unde m-am balacit pana acum a fost la Baile Felix, dar asta cu vreo 13 ani in urma :P
Posibil sa fi fost la Sibiu :) Eu am fost de 2 ori, si cred ca e cea mai frumoasa gradina zoo pe care am vazut-o in Romania. E destul de mare ca suprafata, si are multe specii diverse de animale. :)
Sigur, iernile fara zapada parca nu mai sunt ierni;)) Cand eram mic tin minte ca nu era un Craciun sau Revelion fara zapada. Erau niste ierni lungi si reci, si ningea mult. Asta era prin anii '90, poate si putin dupa 2000. Dar de atunci incoace mai mult ierni blande, cu mai multe ploi decat ninsori. Imediat va fi si aici ca si-n Spania;))
De acord. Cred ca Bucuresti ar fi ultimul oras din tara in care as alege sa ma mut. Orasele mari sunt mult prea aglomerate si stresante. Tu in Spania locuiai intr-un oras mic, asa-i? :)
Nu stiam piesa, dar imi place :) N-am vazut nici filmul Man on Fire :-? E bun?
Piesa asta iti place? :) http://www.youtube.com/watch?v=KNu5w80tVAc
Da, te inteleg. Nu ti-a fost deloc usor probabil sa te nasti aici, dar sa-ti petreci copilaria in Spania, ca apoi sa te intorci din nou aici. E greu astfel sa-ti gasesti un loc pe care sa-l poti numi "acasa". Sper ca intr-o zi sa simti ca ti-ai gasit "locul" tau, in sfarsit :)
Pentru mine "acasa" e aici unde m-am nascut, unde am copilarit, si unde locuiesc si acum. Sincer, nu stiu daca voi putea numi vreodata un alt loc "acasa". Ar fi greu, dar probabil nu imposibil. :P
Eu n-am invatat franceza deloc la scoala, deci nu stiu daca mi-ar placea sau nu. De fapt, singura limba straina pe care o stiu e engleza. Am invatat si germana in scoala, dar cum n-am avut ocazia sa o mai aud sau sa mai vorbesc, am uitat-o in mare parte.

Da, stiu piesa de la Enya, e foarte frumoasa :) Imi place stilul ei.

S-ar putea sa ai mult de asteptat;)) Writer's block poate dura ceva :D

Da, aşa e. Majoritatea oamenilor încă se "agaţă" de astfel de iluzii şi amăgiri, fără să se gândească că sunt doar speranţe şi dorinţe "purtate de vânt".

Nu, din păcate nu am fost la Muzeul Brukenthal; mi-aş dori mult să merg, mai ales că n-am fost niciodată la un muzeu de asemenea anvergură. Să înţeleg că tu ai fost? Dacă da, cum ţi s-a părut? :)
Poate faptul că e mai mic decât Sibiul e un plus;)) Oricum, zona e cu siguranţă un plus; nu toate oraşele se află atât de aproape de munţi.
Eh, păi măcar te-ai bălăcit undeva. :P Sunt mulţi care nu au apucat să facă asta decât în baie sau cel mult la piscină :))
Se pare că merită văzută dacă zici că e una dintre cele mai frumoase din România. E posibil să o fi văzut dar oricum nu-mi amintesc, deci cu siguranţă trebuie să merg şi pe acolo cândva. :P
Sunt sigură că pe vremuri iernile erau foarte frumoase pe aici. Am ceva poze de când eram mică, înainte să ne mutăm în Spania, şi într-adevăr se pare că iernile erau ca în poveşti, cu toată acea zăpadă. :) Se sperăm totuşi că nu vor ajunge iernile să fie fără niciun fulg de zăpadă, cum era în Spania, în zona unde locuiam.
Da, şi pentru mine e ultimul loc în care m-aş muta; nu-mi place deloc atmosfera unor asemenea oraşe.
Nu, nu locuiam într-un oraş tocmai mic. E doar ceva mai mic decât Sibiul, ca şi suprafaţă. Se numeşte Castellón de la Plana.
http://en.wikipedia.org/wiki/Castell%C3%B3n_de_la_Plana
Dar cum am spus, munţii erau destul de aproape, marea şi mai aproape, plus că şi oraşul în sine are câteva zone frumoase, în special centrul, unde sunt şi clădiri sau monumente istorice. Chiar în faţa blocului unde locuiam era un şi un parc, iar la câteva străzi mai încolo era încă unul. Acesta din urmă avea şi un lac înconjurat de copaci, foarte frumos; eu îi spuneam "parcul cu peşti";)) Îmi plăcea mult să merg pe acolo. :) Atmosfera era altfel, nu era ca în oraşe foarte mari, aglomerate şi nu prea bine îngrijite, cum e Bucureştiul.
Mie mi-a plăcut mult filmul. E bazat pe fapte reale; are ceva elemente psihologice şi în special sociale, învăluite oarecum în "acţiune", cum s-ar zice.
http://www.cinemagia.ro/filme/man-on-fire-pus-pe-jar-8299/
Mulţumesc pentru piesă, e superbă. Îmi place chiar foarte mult. :) Nu auzisem de acest compozitor până acum.
Da, poate e şi puţin din această cauză :-? Dar cred că e mai mult din cauza mea; poate aspir eu la prea mult, poate sunt prea idealistă, prea visătoare. De fapt, nu e doar "poate". Sper doar ca acest lucru să nu mă doboare, să cad de sus, în cazul în care dorinţele mele vor rămâne doar atât, doar gânduri în mintea mea. Cred că asta e cea mai mare frică a mea.
Mulţumesc, sper şi eu ca într-o zi să simt că mi-am găsit sau "construit" locul :)
Mă bucur că te simţi "acasă". Acesta e un lucru foarte important, să simţi că aparţii locului unde eşti, că acolo simţi că e viaţa ta. :)
Da, sunt şcoli în care nu se predă şi franceza ca limbă străină. Nici în Spania, în generală, nu se predă, deci când am venit aici n-am ştiut o boabă de franceză. :P Din fericire, unele cuvinte aduc puţin cu spaniola sau româna, având în vedere că toate provin din latină. :-? Şi eu aş fi vrut să învăţ germană, e o limbă care îmi place mult. Mai ştii totuşi câteva lucruri în germană, nu?

Da, e frumoasă piesa; îmi plac mult şi versurile. :) Şi mie îmi place stilul ei şi în plus are şi o voce foarte frumoasă, cum rar am mai auzit.

Am să aştept cu răbdare atunci;))

Asa e, si cateodata parca ii si inteleg. Daca de asta a fost nevoie ca sa trecem prin momentele grele ale istoriei noastre, atunci cine n-ar intelege? Doar ca, la un moment dat, trebuie sa infrunti realitatea asa cum este. Daca nu o faci, e ca si cum ai trait degeaba, si ti-ai irosit viata, unica pe care o ai.

Da, eu am fost la Brukenthal, si mi-a placut. Nu am avut suficient timp sa-l "savurez" cum mi-as fi dorit, din pacate, mai ales ca e foarte mare. Am vazut multe picturi frumoase, sau haine vechi, armuri, arme medievale, scuturi, bijuterii vechi, carti, etc. E multa istorie acolo;)) Deci sigur s-ar merita sa mergi :) Dar sa-ti iei o zi doar pentru asta, ca sa ai timp sa-l vezi asa cum trebuie :P
Eu sunt destul de multumit de orasul unde m-am nascut. Nu ma plang :)) Uite aici o poza, ca sa-ti faci o parere :P E centrul vechi al orasului. Dupa cum vezi, e destul de aproape de padure. http://www.ziarmm.ro/wp-content/uploads/2011/10/centrul-vechi-baia-mare.jpg
Da :)) Am fost de 4 ori la Baile Felix, intre 1999 si 2001. Acolo am invatat si eu sa inot :D Tu pe unde te-ai mai balacit in afara de Ocna Sibiului?;))
Sa te duci. Sunt sigur ca ti-ar placea :) Mai ales ca tu stai destul de aproape de Sibiu.
Sa speram, desi tendinta de incalzire e evidenta, si daca continua, ma tem ca doar acolo putem ajunge. Natura e totusi imprevizibila, deci nu se stie sigur niciodata. Priveste partea pozitiva: macar te-ai simti din nou ca-n Spania :)) Glumesc;))
Oh, am auzit de provincia Castellon :) A spus des despre ea la tv, si despre comunitatea mare de romani de acolo. Sper ca nu o confund cu alta :-? E adevarat? Erau multi romani pe acolo?
Da, orasul e marisor si destul de frumos, asa dupa cum il vad in cateva poze :P La populatie vad ca e mai mare putin decat Sibiul.
"Parcul cu pesti" chiar nu suna rau. Ar fi un nume potrivit pentru un parc, mai ales unul care are si un lac in care sunt pesti;)) La Baile Felix mergeam des printr-un parc unde era un lac cu nuferi. Acesta e :) http://www.twelvejournals.com/uploads/2012/06/baile-felix-lac-de-nuferi.jpg
Am vazut la tv acum cateva zile acest film, dar n-am mai tinut minte titlul sau coloana sonora :)) Trebuie sa-l vad din nou, oricum. Bine ca mi-ai amintit de el;))
Cu placere! Ma bucur ca-ti place :)
Inteleg. E bine intr-o oarecare masura sa fii idealist si visator. Inseamna ca stii ce vrei de la viata, si ai ambitii mari. Inseamna ca vrei sa fii corect, cinstit, si vrei sa faci lucruri mari, si sa le faci asa cum trebuie. E o mentalitate care nu se potriveste prea bine cu Romania, sa fiu sincer. Si nu stiu daca s-a potrivit vreodata. Ar fi mult mai bine pentru tara si pentru noi toti daca am avea mai multe persoane de acest fel. Pana la urma, nu e vina ta ca traiesti intr-o societate unde nu este loc pentru oameni cu mentalitati sanatoase. E doar vina societatii.
Sfatul meu e sa nu renunti niciodata sa crezi cu adevarat in idealurile tale, chiar daca nu ajungi sa le duci la indeplinire. Important e sa stii ca ceea ce vrei, sau ai vrut, e un lucru corect si important. Uita-te in jurul tau, si vezi cati oameni sunt preocupati de lucruri cu adevarat importante. Cati sunt preocupati de subiecte de genul celor despre care am vorbit noi aici? Realitatea e ca nu prea multi. Doar pentru ca majoritatea oamenilor, adica cei care fac societatea sa fie asa cum e, nu sunt interesati de aceste subiecte, nu inseamna ca ele nu sunt importante. De aceea nu e bine sa te descurajezi, pentru ca tu stii mai bine decat ei :) Si nu trebuie sa-ti fie frica de nimeni si de nimic, orice s-ar intampla. Daca vei avea incredere in tine, sunt sigur ca-ti vei gasi "locul" pana la urma :) Si poate chiar mai usor decat crezi :P
Ah, deci tu ai facut franceza aici la scoala si nu ti-a prea placut? Da, cate ceva mai stiu. E cam imposibil sa uiti tot. Gramatica e putin cam grea, mai grea decat in engleza, dar e o limba care sigur merita invatata. Multi spun ca e cea mai "logica" limba :D Daca iti place, ai putea s-o inveti candva. Ti-ar prinde foarte bine. Ai putea incerca un curs sau ceva, sau chiar singura daca crezi ca esti capabila :P

Enya are o voce asa de linistitoare 8-> E intotdeauna o placere sa-i ascult piesele. :)

E bine ca ai rabdare. Stii cum se spune, "rabdarea este o virtute" :>;))

Da, într-un fel, şi eu înţeleg de ce şi-au pus speranţele în ceva care teoretic e mai presus de orice. Dar, cum ai spus şi tu, trebuie să înfruntăm realitatea, oricât de dură ar părea uneori.

Sunt sigură că a fost frumos. :) E ceva minunat să vezi cu ochii tăi astfel de "dovezi" istorice sau opere de artă maiestuoase.;)) Când voi aunge acolo, îmi voi lua timp sufiecient astfel încât să văd tot ce e de văzut :P
E foarte frumos centrul oraşului tău; are într-adevăr acel aer de vremuri trecute :P Practic, e la poalele munţilor, ceea ce mi se pare un mare plus :)
Hmm, de 4 ori nu e chiar puţin, mai ales că ai avut şansa să înveţi să înoţi acolo;)) Eu în mare parte m-am bălăcit prin marea Mediterană, evident.;)) Am fost o dată când eram mai mică la un lac, unde mi-a plăcut mult. Era lângă un sătuc foarte frumos, numit Montanejos. Uite aici o poză cu lacul:
http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/38/75/94/montanejos-4.jpg
M-am bălăcit şi prin locuri mai "moderne";)) Nu departe de oraşul unde stăteam era şi un parc acvactic mare, foarte popular. Îi zicea Aquarama; avea tot felul de topogane cu apă şi alte atracţii.
http://www.saposyprincesas.com/......cassim.jpg
Şi aici în România am fost o dată la mare, dar nu mi-a plăcut prea mult; condiţiile lăsau mult de dorit. Noroc că aveau o piscină destul de bine pusă la punct acolo la hotelul unde m-am cazat. :-?
Da, e clar că vremea nu mai e ce a fost odată. Rămâne de văzut până unde se va ajunge cu această încălzire globală. :-?
Da, erau mulţi români pe acolo, nu mă mir că ai auzit şi la tv despre asta;)) Cred că e una dintre zonele unde sunt cele mai numeroase comunităţi de români din Spania. Da, ca oraş e destul de frumos. Populaţia e într-adevăr puţin mai mare decât cea din Sibiu.
"Parcul cu peşti" chiar avea un lac cu peşti;)) Era destul de înverzit locul pe acolo în ciuda climei.
http://static.panoramio.com/photos/large/52804098.jpg
Wow, e superb lacul acela cu nuferi. Aproape că nu se mai vede apa din cauza lor;)) E foarte frumos :)
Da, şi eu l-am revăzut nu de mult, tot la tv. E un film bun.
Cred că e bine oarecum, numai sper să nu fiu "mâncată de vie" de societate :P Oricum, eu ştiu cum aş vrea să-mi construiesc viaţa şi nu mă las prea uşor :P
Mulţumesc frumos pentru sfaturi, Daniel (e numele tău, nu? :P ). Să ştii că eu apreciez mult, mai mult decât pot spune. :) Îţi garantez că nu voi renunţa la lucrurile în care cred, la toate idealurile, visele şi dorinţele, pentru că sunt importante pentru mine. :) Dacă renunţam, probabil că nu mai eram aici acum. Am să încerc să avansez încetişor dar sigur, şi pe cât posibil fără prea multă frică, deşi mai am de lucrat mult la capitolul acesta. Tu se pare că te-ai descurcat bine până acum şi că ţi-ai găsit "locul" tău, şi mă bucur sincer pentru tine. :)
Da, am făcut franceză de când m-am întors aici, dar nu e printre limbile mele preferate :P Mă gândeam eu că trebuie să mai ştii unele lucruri în germană. E bine dacă înţelegi cât de cât :P Eu chiar mi-am propus să o învăţ cândva, dar de preferat ar fi să am pe cineva cu care să pot conversa.

Aşa e. Aş vrea să am şi eu aşa o voce, dar natura nu a fost "generoasă" cu mine la capitolul acesta;))

Da, am răbdare în unele situaţii. Dar mă duc destul de des şi înspre celelalt capăt, chiar dacă nu "afişez" asta aproape niciodată. De multe ori apele par calme la suprafaţă dar la adâncime sunt adevăraţi curenţi :P Dar nu e cazul aici, oricum;))

Asa e happy

Da, a fost frumos. N-am fost niciodata intr-un muzeu asa de mare incat sa nu-ti ajunga cateva ore sa-l parcurgi in intregime, decat in grabahee hee Am fost si la alte muzee, dar de obicei sunt atat de pustii, incat te miri ca nu s-au inchis inca. Din pacate, asta e interesul pentru cultura in Romania.
La un planetariu mi-ar placea inca sa ma duc, pentru ca n-am fost niciodata. Avem aici in oras unul, deci nu am de mers prea departe laughing Sper doar sa am ce sa vadhee hee
Vad ca tu te-ai balacit, nu glumahee hee Nu-i de mirare, tinand cont ca ai locuit asa aproape de mare tongue Lacul de langa Montanejos arata superb intre stancile alea happy Pare un loc asa de retras si de intimhee hee
Aquarama arata ca locul ideal pentru balacealahee hee Cred ca te-ai distrat de minune pe acolo happy Eu n-am fost niciodata la un astfel de parc acvatic. Nici nu stiu daca sunt pe la noi thinking In Ungaria parca am vazut ca este. A aratat la tv ca multi romani se duc acolo. E undeva aproape de granita.
Ai fost la mare ca sa te scalzi in piscinahee hee Pai e de inteles. Nici mie nu cred ca mi-ar placea pe litoralul romanesc. E de obicei prea scump, prea aglomerat, si conditiile proaste. Nu-mi vine sa cred cand vad ca pana si bulgarii ne-au depasit la acest capitol cu mult. Daca nu suntem in stare sa fim mai buni decat ei, atunci nu stiu cum ne-am descurca cu un competitor si mai puternic laughing
Sa inteleg ca si tu stii sa inoti? happy
Cu incalzirea globala nu se prea stie exact cum va fi. Vremea de pe Pamant e cea mai imprevizibila din intreg sistemul solarhee hee Avem 2 optiuni: ori alegem sa poluam in continuare zicand ca acest lucru nu influenteaza clima, si riscam enorm in caz ca ne inselam; ori alegem sa oprim poluarea, si in acest fel nu mai risti nimic. Pentru mine, alegerea e clara, si nu pot sa inteleg cum unii oameni prefera sa spuna ca e ok sa poluam. Asa ceva ma depaseste laughing E clar ca in spatele lor stau indivizi cu multi bani, influenta si interese. Daca afacerea ta depinde de poluare, atunci e si normal intr-un fel sa-ti doresti ca adevarul sa nu iasa la iveala, pentru a putea face bani in continuare.
Aha happy Deci n-a fost chiar o coincidenta c-ai ajuns si tu pe acolohee hee Cat de unita era comunitatea de romani din Castellon? Asa dupa cat ti-ai putut da seama.
Ai reusit sa gasesti o poza cu parcul cu pestihee hee Nu pot sa nu observ cat de exotica e acea vegetatie comparativ cu ce avem aici. Diferenta de clima isi spune cuvantul tongue Si cat de aproape sunt acele blocuri de lac thinking Mi-ar placea sa stau acolo, si cand ies din bloc sa intru direct in parchee hee Era sa zic "in lac" laughing
In acel lac cu nuferi erau si multi pesti, si broaste testoase chiar happy
Asta e cea mai buna atitudine. Daca nu te vei pune niciodata in situatia de a fi "mancata", si vei avea tot timpul un "refugiu" doar al tau, atunci societatea nu se va putea atinge de tine.
N-ai pentru ce. Mie mi-ar placea daca te-as putea ajuta cumva mai "direct", si nu doar prin asa-zise "sfaturi" pe aici, care s-ar putea sa fie mai bune sau mai rele. Si da, ma cheama si asahee hee
Ma bucur happy Asta vreau sa audwinking Vreau sa vad incredere, hotarare, si ambitie la tinehee hee Cat despre mine, am zis ca ma simt ca acasa aici, pentru aici am crescut, si locul meu e in mare masura aici, dar cand vine vorba de locul in societate, mai am si eu mult de "cautat". Suntem abia la inceputul vietii, si e normal sa avem temeri de diferite feluri, si o oarecare lipsa de incredere, si sa simtim ca nu ne gasim locul in lumea asta nebuna, deci nu e niciun motiv de disperare. Este timp suficient. Eu cred ca inteleg in mare parte prin ce fel de incercari treci, pentru ca ma regasesc si eu in ele.
Te inteleghee hee Nici mie nu-mi prea place, dar e o limba foarte populara, si cateodata te mai intalnesti cu anumite expresii frantuzesti pe care toata lumea le intelege, dar tu nu laughing Ma rog, cateva expresii inteleg si eu tongue Da, asta e o problema destul de mare. E cam greu sa gasesti pe cineva cu care sa vorbesti des germana... Pacat ca au plecat sasii in numar asa de mare de prin Sibiuhee hee

Eu cred ca esti modestahee hee Ar fi mai bine sa-i lasi pe altii sa-ti judece voceawinking

Inseamna ca esti o fire calma in general, care si atunci cand nu este calma, stie sa ascunda asta destul de binehee hee Ai control de sine, si asta e important smug E bine sa nu lasi sa se vada acei "curenti"hee hee Iar am ajuns la ape, si la influenta Mediteranei asupra ta laughing Noroc ca nu e cazul si aici. Phew! big grin

Da, din păcate în România nu se prea pune accentul pe cultură. Ar putea avea un impact foarte bun asupra educaţiei, creativităţii... şi totuşi nu e prea popularizată.
Şi eu aş vrea să mă duc la planetariu. Chiar era unul lângă Castellón, aproape de plajă, dar n-am fost niciodată. Dacă zici că tu ai unul chiar la tine în oraş, poate vei avea ocazia să mergi în curând şi apoi îmi povesteşti şi mie cum a fost, dacă vreihee hee
Da, m-am bălăcit destul de multhee hee Într-adevăr, lacul acela de la Montanejos e foarte frumos; fiind înconjurat şi de acele stânci şi de pădure, se creează o atmosferă plăcută happy
Da, mi-a plăcut mult la Aquarama; cred că am fost de vreo 3 ori, dacă-mi amintesc bine thinking E foarte bine pus la punct locul şi are multe atracţii din care să alegihee hee Şi în România sunt parcuri acvatice, dar nu am fost niciodată aici, deci nu ştiu care sunt condiţiile. thinking Sunt sigură că în Ungaria este aşa ceva; dacă tot nu au nici mare nici prea mult munte, măcar aşa să compenseze, deşi natura nu poate fi înlocuită cu nimic tongue
Da, am fost la mare ca să ajung să-mi petrec majoritatea timpului pe la piscină, în mod ironichee hee E păcat... Am putea atrage mulţi turişti în ţara asta dacă am valorifica şi promova toate potenţialele ei; că doar munţi superbi avem, plajă avem, locuri istorice avem... Dacă nici pe bulgari nu suntem în stare să-i întrecem, măcar în această privinţă, degeaba ne tot plângem de economia proastă a ţării.
Da, ştiu şi-mi place chiar foarte mult să înothee hee Din păcate, în ultima vreme nu am avut ocazia să fac asta.
Şi pentru mine e clară alegerea. Dar multora nu le prea pasă, mai ales dacă afacerile lor se bazează pe metode care au ca efect o poluare excesivă. Se pare că banii sunt mai presus chiar şi decât sănătatea Pământului şi implicit, a oamenilor.
Nu, nu a fost chiar o coincidenţă, mai ales că am şi rude care locuiesc acolo. Nu ştiu ce să zic despre cât de unită era comunitatea de români de acolo, însă pot să-ţi spun că eu aveam prieteni români la şcoală şi de altfel, şi părinţii aveau multe cunoştiinţe de naţionalitate română, unii fiind chiar prieteni buni de familie. Oricum, în general, românii nu sunt prea patrioţi sau uniţi, spre deosebire de spanioli, care ţin mult la tradiţii şi la istoria lor. Poate şi din cauza aceasta, unii erau cam rasişti. thinking
Da, ar fi amuzant să ieşi din bloc şi să intri direct cu piciorul în apă laughing Oricum, e un plus să ai cât mai multe parcuri în oraş care să întrerupă oarecum peisajul prea urbanizat.hee hee Şi nu doar asta, e bine să fie şi cât mai mulţi copaci, flori de-a lungul străzilor; aceste lucruri au un impact mare asupra atmosferei şi calităţii aerului, de altfel.
Da? Deci se pare că ai avut multe de văzut acolo şi în privinţa fauneihee hee

Da, cred că fiecare ar trebui să aibă un astfel de "refugiu"hee hee
La capitolul încredere mai am mult de lucrat, dar oricum, ceea ce ştiu sigur e că nu voi renunţa la lucrurile în care cred. happy Locul în societate... asta e mai greu de găsit, mai ales că nu depinde în totalitate de noi. Dar ai dreptate, încă suntem la începutul acestei "aventuri", şi încet-încet, timpul va rezolva multe dintre temerile şi nesiguranţele de acum.

E o limbă populară, într-adevăr, şi multe dintre cuvintele din limba română au origini franţuzeşti. Da, e păcat că nu au mai rămas prea mulţi saşi aici; au avut totuşi o influenţă destul de bună asupra zonei. thinking

Eh, voce de cântat sigur nu am dar na, nu toată lumea se naşte pentru a fi cântăreţhee hee

Hmm... sunt şi calmă şi nervoasă şi oarecum revoltată în acelaşi timp laughing Oricum, la suprafaţă sunt mai mereu calmă, de multe ori tac şi înghit, deşi se întâmplă ca în interior să simt că explodez; nu-mi prea place să mă "afişez" în faţa celorlalţi.
Da, se pare că orice aş spune cumva reuşesc să ajung din nou la ape laughing Şi nu, nicidecum nu e cazul aici, deci fii fără grijihee hee

Poate in viitor se va pune accentul pe cultura si la noi. Ne vom da seama, sper, ca singura noastra sansa e aceasta.
Oh, cred ca cel de langa Castellon era mult mai frumos decat ce avem noi aici. Da, sper sa ma duc in curand, si sa am ocazia sa-ti povestesc si tie cum a fost;))
Lacul acela imi aminteste de unele filme de aventuri, in care eroii principali, dupa multe greutati prin desert, dau peste un astfel de lac, si se balacesc acolo pana se satura :)) Daca e suficient de adanca apa, poti si sari in ea de pe stancile alea :>
Si numele e atragator. Aquarama;)) Stiu ca "aqua" inseamna apa, dar nu stiu restul :-?
Sigur, natura e de neinlocuit.
Asta e. Nu se prea compara Romania cu Spania, si nici Marea Neagra cu cea Mediterana;)) E intr-adevar pacat. Si mai avem si Delta Dunarii pe deasupra, care e cea mai mare delta din UE. Am avea mult potential, dar ne lipseste priceperea de a-l valorifica. E de ajuns sa te uiti pe harta Europei si-ti si dai seama ca Romania are o pozitionare geografica ideala, mult mai buna decat multe alte tari, inclusiv occidentale. Avem o suprafata mare, avem si munti, si paduri, si dealuri si campii, si orase destul de mari si vechi. Cu timpul poate ne vor descoperi si strainii mai mult, doar ca asta depinde mult de noi. Trebuie sa avem preturi atractive, si calitate. Sau macar sa avem calitate, daca tot avem preturi mari.
E bine totusi ca iti place asa de mult, si c-ai inotat atat. E foarte sanatoasa miscarea :) Inotul dezvolta foarte bine aproape toate grupele de muschi.
Asa e. Banii si afacerile sunt mult mai importante decat mediul inconjurator. Daca ne uitam la ce se intampla in SUA ne putem da seama foarte bine de asta. Sunt foarte multi americani care nu cred in incalzirea globala tocmai pentru faptul ca au fost manipulati de catre propaganda celor bogati si cu interese. Acei afaceristi platesc niste asa-zisi oameni de stiinta, care sa vina si sa spuna la televizor ca ei au gasit "dovezi" cum ca incalzirea globala nu e provocata de om. Asta cand peste 95% din oamenii de stiinta din lume sunt de acord ca incalzirea globala chiar e produsa de noi. Si astfel e manipulat publicul american, iar la urmatoarele alegeri vor fi votati politicienii care se opun si ei realitatilor incalzirii globale, sau poate sunt multi dintre ei direct implicati in unele afaceri care depind de poluare. Interesele unor companii sunt foarte mari, si ar calca peste cadavre doar ca sa faca ei mai multi bani. Si e la fel cu religia. De obicei aceeasi oameni care sunt anti-incalzire globala, deci anti-stiinta, sunt si cei mai religiosi. Daca vrei ca oamenii sa-ti creada propaganda complet nefondata, atunci inseamna ca vrei sa-i prostesti, si sa-i tii la un nivel intelectual foarte scazut. Pentru a face asta, trebuie sa te folosesti de religie. Nimic nu-i orbeste pe oameni mai mult decat religia.
Inteleg :) E foarte bine ca ai avut contact cu multi romani cat timp ai stat acolo. Astfel nu ti-ai uitat "radacinile". Desi, probabil, oricum nu ti le puteai uita :P Da, asta am sesizat si eu la comunitatile de romani din alte tari. Nu pentru ca i-as fi vazut eu, dar am auzit de multe ori spunandu-se despre ei ca nu sunt deloc uniti comparativ cu altii. E curios si acest fapt. Oare ce anume ne face sa fim asa? Tu ai vreo teorie legata de asta, mai ales ca i-ai vazut cu ochii tai?;)) Serios? Hmm :-? Eu ii consideram pe spanioli printre cei mai toleranti din Europa. Mult mai toleranti cu romanii decat englezii, francezii, italienii sau germanii. Chiar sunt mai rasisti decat noi? Ai avut ceva experiente neplacute din cauza asta?
Intr-un asemenea caz, ai putea chiar sari de la balcon direct in lac :)) Sunt de acord. Cu cat sunt mai multi copaci intr-un oras, cu atat e mai placut sa locuiesti acolo :) Copacii sunt cateodata singurii care ne mai amintesc ce era acolo inainte sa se stabileasca oamenii si sa construiasca toate blocurile. Iubesc copacii, si ma supara asa de tare cand vad ca sunt taiati practic fara motiv, de multe ori. Chiar langa blocul unde stau eu, erau prin anii '90 foarte multi plopi mari. Acum nu mai este niciunul. Toti au fost taiati si acum e doar un gol mare. Nici vara nu mai este un pic de umbra. Avem insa un parc destul de mare chiar la marginea orasului, si chiar sub munti :) Uite cateva poze: http://www.orasulbaiamare.ro/wp-content/uploads/2012/04/parcul-mare-bm2.jpg
http://www.ziarmm.ro/wp-content/uploads/2012/02/parc-baia-mare.jpg
http://static.panoramio.com/photos/large/52831426.jpg
Da, broaste testoase cum sunt astea;)) http://farm2.staticflickr.com/1408/4724231273_90bc726964_o.jpg
http://2.bp.blogspot.com/......stoasa.jpg
http://2.bp.blogspot.com/......re+007.jpg

Increderea va veni si ea pe parcurs, odata ce vei vedea, incetul cu incetul, ca te poti descurca fara probleme :) Asa sa faci. Niciodata sa nu renunti la ce crezi, la ce-ti place si te pasioneaza :)

Da, multe dintre ele au origini frantuzesti, si limba romana seamana cu franceza si pentru faptul ca sunt ambele limbi latine. Spaniola cred ca seamana si mai mult cu romana, probabil. Am dreptate? :) Da, prezenta sasilor in zona sigur si-a spus cuvantul. Se vede asta mult nu doar in arhitectura cladirilor din zona, dar si-n mentalitatea oamenilor. Romanii din zona Sibiului sunt de obicei mult mai punctuali, mai inclinati spre cultura, si mai civilizati decat restul romanilor. Eu am fost pe acolo de cateva ori si am observat asta. Nici influenta maghiara asupra Transilvaniei nu e de neglijat. A avut si ea rolul ei, dar nimic nu se compara cu o influenta germana mai mult decat sanatoasa;)) Inca un lucru pe care l-am observat in acea regiune a Sibiului e ca oamenii nu au accent ardelenesc. Cel putin nu prea evident :)) Vorbesc foarte corect si literar limba romana. Nici tu nu ai accent ardelenesc, nu? Presupun;)) Nu ca ar fi o rusine sau ceva, pentru ca eu am putin :))

Bine, daca tu zici ca nu ai, sa zicem ca te cred :)) Desi nu sunt inca 100% convins;))

La asta te asemeni mult cu mine. Nici mie nu-mi place sa ma exteriorizez prea mult;)) Cand chiar se acumuleaza foarte multe, si simt ca nu mai pot, atunci incep sa se arate asa primele semne de nervozitate :)) Chiar tin minte ca in scoala generala, diriginta mea mi-a spus o data ca am "un calm englezesc";)) M-am gandit eu: "Eh da, doar eu stiu cat de englez sunt pe dinauntru" :))
Nu e de mirare ca tot la ape ajungem. Pana la urma, suntem 60% apa, nu?;)) Apa din noi isi face simtita prezenta :))

Sper şi eu să ne dăm seama într-o zi de importanţa culturii în viaţa noastră.
Probabil că era mai frumos având în vedere că oraşul e unul destul de măricel şi mai popular ca altele, dar nu pot spune sigur. De-abia aştept să-mi povesteşti după ce vei mergehee hee
Da, să ştii că aşa e laughing Nu m-am gândit la asta până acum. tongue
Apa era mai adâncă pe măsură ce te îndepărtai de mal, evident, dar eu nu am sărit vreodată de pe stâncile acelea; eram şi mică pe atunci, deci stăteam mai pe aproape. tongue
"Aqua" înseamnă apă, dar în latină. În spaniolă e "agua"; e diferenţă doar de o consoană, oricum tongue "Rama" înseamnă creangă, dar cred că e doar aşa ca să sune bine, că nu prea are legăturăhee hee
Potenţial sigur avem. Măcar de-ar veni tot mai mulţi străini să facă treabă, că noi se pare că nu prea facem. De calitate din partea românilor nu prea are rost să vorbim, cel puţin în momentul de faţă. Se pare că mulţi merg pe vorba "Las' că-i bine şi aşa"; a devenit ceva caracteristic.
Înotul e sănătos, şi dacă e şi plăcut pentru o anumită persoană să-l practice e şi mai binehee hee

Da, e incredibil (de rău) cât de multe lucruri îngrozitoare şi dăunătoare pentru noi toţi ajungem să facem din cauza banilor. Cum de s-a ajuns ca o bucată de hârtie să aibă o putere de corupere atât de mare şi să ne împingă înspre violenţă, suferinţă, distrugere? Dacă am putea măcar o dată să uităm de bani şi să facem ceea ce e bine pentru Pământ şi pentru noi... Însă în schimb, multora li se bagă minciuni şi basme religioase în cap, după cum spuneai şi tu.
Nu, românii nu sunt deloc uniţi comparativ cu alte naţii. Hmm... eu cred că ar putea fi vorba despre situaţia mai proastă a ţării (nu doar d.p.d.v. al economiei, dar cred că e şi starea generală de spirit de aici, care nu e una prea "roz"). Asta cred că duce la tendinţa oamenilor de a da unii vina pe alţii şi sporeşte neînţelegerile, antipatia sau chiar ura dintre ei. thinking
În general, cam în fiecare ţară sunt unii oameni care îi privesc pe străini cu "ochi răi". Şi cum am spus, spaniolii sunt uniţi şi "tradiţionali" în mare parte, ceea ce sporeşte acest fapt. Mai rasişti decât românii sigur sunt; nu ştiu dacă ai observat, dar de obicei, românii îî cam "pupă-n dos" pe străini (scuză-mi expresia). Evident, nu toţi sunt aşa, sunt şi oameni cu o minte sănătoasă care judecă pe o persoană pentru ceea ce e, pentru felul de a fi, şi nu pentru alţi "factori externi".
Eu nu am prea avut astfel de experienţe pentru că la copii nu se prea întâlneşte acest fenomen al rasismului, şi dacă mi s-a mai întâmplat ca vreun coleg de clasă să mi se adreseze ca "rumana" (adică româncă) sunt sigură că a fost influenţat de părinţi. Oricum astea sunt cazuri mai izolate; în general, mă înţelegeam bine cu toţi colegii mei. Eram mai uniţi, ca şi clasă. Nu ştiu, acolo copiii parcă erau mai copii, ca să zic aşa. Ţin minte că de multe ori ne jucăm toţi împreună fară nicio problemă. Aici, parcă sunt toţi împărţiţi pe grupuri. Şi ce am mai observat şi m-a şocat puţin e că aici copiii sunt chiar răutăcioşi (deşi în unele cazuri, e chiar puţin spus) şi se tot "împung" unii pe alţii încă de mici. Aşa ceva n-am întâlnit la şcoală în Spania.
Oricum, ai mei au avut experienţe de genul, din păcate, cu oameni care procedau în mod incorect, îi scuteau pe spanioli de probleme şi dădeau vina pe români chiar dacă nu era aşa. Dar na, în fiecare ţară găseşti şi oameni de treabă şi oameni mai puţin de treabă, depinde cât de mulţi aparţin fiecărei categorii.

Da, asta ar fi chiar super laughing Şi eu iubesc copacii şi florile, şi în general tot ce ţine de natură.hee hee Oraşul în care locuieşti îţi influenţează starea de spirit, în bine sau în rău, iar dacă există cât mai multă verdeaţă parcă ţi-e şi drag să faci câte o plimbare prin oraş; îţi înseninează ziua. happy Şi din această cauză, şi pe mine mă enervează la culme când văd că se taie atâţia copaci, de multe ori chiar şi fără motiv, cum ziceai şi tu, sau cel puţin fără un motiv important. Hmm, sunt sigură că nu mai e deloc la fel fără acei plopi din faţa blocului tău; sigur atmosfera e total schimbată. Măcar aveţi un parc foarte frumos acolo la voi în oraş, din câte văd din poze.hee hee Şi munţii aceia superbi care se văd în depărtare... day dreaming Felul în care arată parcul în poza a treia parcă te face să te gândeşti că eşti într-o altă ţarăhee hee Nu sunt multe parcurile din România care arată aşa frumos.
Ce drăguţe sunt ţestoasele aceleahee hee Arată atât de inocente că nici nu-ţi vine să crezi că sunt oameni în stare să facă rău unor astfel de animale. Din păcate, încă se mai întâmplă şi aşa ceva.

Mda, poate că va veni, nu ştiu ce să zic...

Da, spaniola seamănă mai mult cu româna. De unele cuvinte chiar îţi poţi da seama ce înseamnă fără prea mari greutăţi. Totuşi, au aceeaşi limbă de origine.
Aşa e, saşii au avut o influenţă bună asupra zonei. Păcat că au plecat în număr atât de mare; sunt sigură că dacă rămâneau lucrurile ar fi stat măcar puţin mai bine decât acum.
Adevărul e că şi eu cam am puţin accent ardelenesc blushing M-am obişnuit aşa încă de mică, pentru că asta e ceea ce am auzit în jurul meu. Mai "tai" şi eu uneori a-ul din "oa" (de exemplu "bolă" în loc de "boală"; ştiu că nu sună chiar frumos, mai ales pentru cineva din afară (nu mă refer neapărat la tine) care vorbeşte de obicei foarte literar, dar na... uneori aşa îmi iese tongue ), sau folosesc des "no" în anumite expresii ("no bine", "hai no" etc...)hee hee Auzi chiar foarte des aşa ceva pe aici. Şi ar mai fi "îi" în loc de "e" sau "este", folosirea accentuată a cuvântului "păi" ş.a.m.d. Eu încerc să mai evit din aceste lucruri, dar cu unele m-am obişnuit să le folosesc destul de frecvent. blushing
Dar tu? Ai ceva "rădăcini" ardeleneşti, dacă spui că şi tu ai puţin accent?hee hee

Bine, recunosc, am o voce perfectă pentru cântat, însă numai sub duş, nu mai mult laughing

Hihi. Şi eu sunt tot aşahee hee Se pare că acest "calm englezesc" al nostru e doar la suprafaţăhee hee
Aşa e, apa din noi "dă pe-afară" laughing

Sigur, nu e tocmai usor sa sari de acolo. Par foarte inaltehee hee
Hmm, ciudata denumire. Dar suna bine, oricum tongue
Ca sa vina straini pe aici, trebuie sa le si placa, si sa aiba cu cina sa faca treaba. In mare parte ne cam evita, cel putin pana acum. Mentalitatea actuala a majoritatii romanilor e rezultatul secolelor de influente negative si de izolare fata de lumea civilizata. Dupa cum vedem, in Transilavnia si Banat oamenii au o mentalitate mai sanatoasa datorita influentei occidentale asupra regiunii, mai ales maghiare si germane (austriece). In restul tarii, au fost mai mult influente orientale, cum ar fi turca sau rusa, iar asta n-a fost tocmai benefic. Desi granita de pe Carpati a disparut de mult de pe harta, a ramas in locul ei o granita culturala, care se poate observa clar si-n prezent.

Da, si eu am aceasta "ura" fata de bani laughing Nu-mi place deloc cand vad ce efect au asupra oamenilor. E regretabil. Oare dupa ce vom distruge toata planeta, si vom epuiza toate resursele in numele banilor, vom manca bani? laughing Am citit asta pe net odata...
Ai dreptate. Putem vedea in fiecare zi la tv cam cat de "bine" se inteleg romanii intre ei. Eu nu ma uit prea mult la canalele romanesti, dar o mai fac cateodata pentru ca sunt curios sa vad ce se mai intampla prin tara, si nu dau decat de scandaluri politice, barfe, superstitii, propaganda mincinoasa etc. Si nu se vede niciodata vreo schimbare in bine. Mi se pare ca peste poporul roman pot sa treaca secolele unul dupa altul, si el sa nu evolueze deloc. De pe vremea lui Caragiale si pana acum, nu s-a schimbat nimic in mentalitatea politicienilor laughing Cateodata am impresia ca suntem prea latini, daca poate exista asa ceva. Semanam prea mult cu italienii, si prea ne place sa ne certam pentru orice. Din pacate, am "imprumutat" de la ei doar partile negativehee hee Nu stiu, poate nu asta e motivul, ci influentele locale, balcanice.
Inteleg. Cred ca asa e in aproape toate tarile mari ale Europei Occidentale. Daca vorbim de Spania, Franta, Italia, Germania sau Marea Britanie. Aceste tari au o istorie foarte importanta si de aici se trage si aceasta mandrie nationala, si patriotism, iar de aici poate aparea si rasismul fata de unele popoare mai "mici" din est. Din pacate, tocmai aceste tari ar trebui sa fie alea care sa duca lupta impotriva unor astfel de nedreptati... Dar asta e lumea. Sunt oameni si oameni, cum spui si tu.

Asa e happy Oamenii parca ar cauta tot timpul motive sa taie copacii. Parca n-ar incapea de ei. Aici se vede inca o data cat de educati sunt politicienii unei tari. Cine nu intelege importanta copacilor si a mediului, poate sa mearga din nou in clasa intai, nu sa aiba un post de conducere intr-o tara.
Parcul de aici e destul de frumos si mare, intr-adevar happy Chiar peste drum de el e si gradina zoologica a orasului, din pacate fara niste conditii prea bune pentru animalele de acolo. Nici nu stiu daca nu cumva s-a inchis acum recent. Nu corespunde cu standardele europene. Oricum, acel drum care trece pe langa parc si gradina zoo, se continua pe mai multi kilometri prin munti. Am fost pe acolo de multe ori. E chiar prin padure, si sunt si izvoare multe pe traseu happy Poti sa urci pana pe la altitudinea de 1000 de metri destul de usor.
Omul este cel mai rau animal. E singurul care face rau cu intentie, si de multe ori pentru distractie. Cateodata nu dam dovezi de "civilizatie", comparativ cu alte specii.

Si eu cand aud spaniola raman surprins de cate cuvinte are in comun cu romana. Am auzit parca la tv ca limba catalana e cea mai asemanatoare cu romana din punctul asta de vedere thinking Oricum, catalana seamana foarte mult si cu spaniola. Apropo, ai auzit ca Catalonia s-ar putea sa devina independenta fata de Spania?hee hee Anul asta cred ca se va tine un referendum pentru independenta, si populatia ar fi divizata 50-50% pe acest subiect. Deci ar fi o sansa destul de mare pentru independenta. Tu ce crezi, au catalanii motive intemeiate pentru as dori independenta?
E ciudat cum 2 popoare aflate la distanta asa de mare unul de altul, cum sunt romanii si spaniolii, au limbi atat de asemanatoarehee hee Dar fata de Roma sunt cam la distante egale amandoua, deci se explica laughing
Macar primarul Sibiului e un german, in continuarehee hee
Da, se pare ca nu am stat suficient prin zona Sibiului incat sa stiu exact cum e cu accentul, dar pana la urma, tot in Ardeal e si aceasta regiune, deci nu e deloc de mirarehee hee Oricum, nu cred ca sibienii au un accent ardelenesc atat de pronuntat precum cei din restul Transilvaniei thinking Nu e nicio rusine sa ai accent, stai linistitahee hee Mie chiar imi place. E un semn al diversitatii unui popor, iar diversitatea trebuie sarbatorita, nu eliminata tongue Si eu m-am obisnuit de mic asa, si precis vorbesc mult mai ardeleneste decat tinehee hee Foarte des spun si eu "o" in loc de "oa", sau "no", si toate celelalte. Mie mi se pare ceva normal, desi stiu ca nu e tocmai corect. Atunci cand am nevoie, vorbesc literar. Eu zic ca e ok sa ai putin accent, dar macar sa vorbesti corect gramatical, decat sa nu ai accent dar sa pocesti grav limba romana, cum ar fi sa nu faci acordul intre subiect si predicat, lucru foarte des intalnit in sudul tarii, dar nu si in Banat si Ardeal. Oricum, pot sa zic ca si daca m-as mai naste o data, si as putea sa aleg in ce provincie a tarii sa ma nasc, tot aici as vreahee hee Ma refer la Transilvania. Nu ma prea intereseaza unde e capitala tarii, si cum se vorbeste acolo, sincer. Si asa nu-mi place Bucurestiul din niciun punct de vedere. E ca un mic Istanbul laughing
Pai da, pot sa zic ca am radacini ardelenesti cat se poate de clarehee hee Ambii mei parinti s-au nascut si au locuit aici, si la fel si eu. Adevarul e ca te simti mult mai european daca locuiesti in Transilvania. Cum ziceam, parca esti mult mai aproape de Occident si de valorile lui, pe cand dincolo de Carpati sunt niste valori orientale si balcanice cu care eu nu as putea sa ma identific niciodata. Ca s-o spunem pe romaneste si sa nu ne mai ferim, ai de ales intre cultura si incultura laughing Bineinteles, fara sa generalizam. Sunt exceptii peste tot.

Mi-ar placea sa te aud odata cantand sub dushee hee Bineinteles, fara sa stii ca sunt acolo. N-as vrea sa te intimidez si sa nu mai reusesti sa canti la adevarata ta valoare laughing Apoi mi-as face eu o parere despre potentialul tau thinkinghee hee

Da, suntem englezi falsihee hee Avem prea mult sange latin ca sa putem avea acel calm englezesc 100%, dar ne descurcam bine in aceste conditii grele laughing Mult mai bine decat alti latini de prin preajma, oricumhee hee
Aha. Transpiram abundent laughing

Nu cred că trebuie neapărat să le placă. Adică, pot foarte bine să vină aici mai mult pentru afaceri (ceea ce deja se întâmplă, însă deocamdată într-o măsură mai mică), şi din aceste afaceri poate ieşi ceva bun pentru noi, mai ales dacă e vorba de turism, de exemplu, că tot vorbeam despre acesta.
Da, e clar că şi influenţele din trecut au avut un impact asupra mentalităţii românilor; şi perioada aceea de comunism a avut un cuvânt de spus în această privinţă.

Eu sper că nu, deşi poate într-un act de disperare nu ar fi exlus :)) E păcat că majoritatea nu-şi dau seama că dacă o ţinem tot aşa, s-ar putea să se aleagă praful de planeta noastră, şi deci, de noi.
Şi eu când mai schimb canalele, mă opresc câteva secunde la cele româneşti şi deja mi se face rău :)) Numai emisiuni superficiale de scandal, parcă menite să prostească şi mai mult oamenii... Nu ştiu zău cât o să o mai ţinem tot aşa, dar se pare că mulţi nu ştiu să folosească lucrurile bune pe care le are tv-ul şi în schimb îşi umple mintea numai de prostii inutile şi de multe ori, chiar dăunătoare.
Da, cred că e vorba şi despre originea noastră latină. Adică, se observă clar o diferenţă destul de majoră între latini şi germani. :-?
Aşa e. După cum ai spus şi tu, acele ţări cu o istorie mai "bogată" sunt şi cele care prezintă semne mai mari de naţionalism şi deci, are loc această tendinţă de a se crede mai importanţi oarecum decât alte ţări mai "modeste".

Aşa e. Şi motivele au întotdeauna legătură cu banii. Să se umple ei de bani, că doar aia e important pentru ei, la daunele produse naturii nici nu se mai gândesc.
Când am citit ceea ce ai spus despre grădina zoologică iar m-am gândit la acea vorbă după care se ghidează mulţi români, de care am spus şi mai sus. E trist ceea ce se întâmplă. Şi e şi mai trist pentru acele animale, ţinute captive acolo în condiţii nu tocmai bune.
Acel drum de care zici că se continuă până în munţi pare să fie un loc frumos pe unde să te plimbi;))
Într-adevăr, omul chiar e cel mai rău animal. Şi culmea că nu doar cu alte specii, ci şi cu el însuşi.

Catalana nu e mai asemănătoare cu româna decât e spaniola; cel puţin, mie nu mi se pare deloc că ar fi aşa. :-?
Da, catalanii consideră de mult timp această idee de a deveni independenţi. Din câte am citit eu, se pare că majoritatea ar fi de acord. Meh, eu cred că sunt mai mult mofturi, nu prea văd motive solide pentru care să se "dezlipească" de Spania.
Sunt la distanţă destul de mare una de cealaltă, într-adevăr, dar oricum originea rămâne aceeaşi.
Da, accentul ardelenesc e prezent şi aici, nu prea ştiu dacă mai puţin decât în alte regiuni, dar mie cel puţin nu mi se pare foarte exagerat sau ceva de genul. :P
Da, şi mie a ajuns să mi se pară ceva normal acest accent.;)) Cum ai zis şi tu, măcar nu facem greşeli gramaticale grave, chiar dacă mai modificăm noi puţin unele cuvinte :P Dar când e nevoie să vorbesc literar, las accentul la o parte, chiar dacă mi se pare că sună puţin mai "forţat";))
Nu, nici eu nu aş alege o altă regiune a ţării, în niciun caz;)) Bucureştiul poate să rămână acolo liniştit unde e, că mie nu-mi trezeşte niciun interes;))
Când te-am întrebat despre rădăcinile ardeleneşti nu am luat în calcul şi Maramureşul ca fiind parte din Ardeal, că altfel nu mai întrebam;)) Şi subiectul acesta e puţin discutabil, depinde din ce punct de vedere priveşti.
http://en.wikipedia.org/wiki/Transilvania
Oricum, d.p.d.v. cultural cel puţin, sigur poţi afirma că Banat, Crişana şi Maramureş fac şi ele parte din Transilvania şi că împreună, acest tot unitar se leagă mai mult de Occident pe când restul au mai multe influenţe orientale sau balcanice, după cum spuneai şi tu. Şi da, să ştii că oarecum chiar e o parte în care predomină cultura şi cealaltă în care pare să predomine incultura :)) Dar nu, nu generalizăm, că nu e corect şi nici frumos din partea noastră :P

Nu cred că ţi-ar plăcea deloc :)) Crede-mă, eu mi-am auzit vocea în înregistrări şi cu siguranţă nu am potenţial de cântăreaţă :))

Da, ne descurcăm totuşi destul de bine, în ciuda sângelui cu origini latine;)) Măcar putem părea mai englezi la suprafaţă atunci când ne dorim;))
Da :)) Ca să vezi ce "sportivi" suntem;))

Pentru afaceri sigure ai nevoie de stabilitate politica si economica in tara. Daca nu le ai, nu se prea inghesuie nimeni sa vina. E prea riscant.
Da, perioada comunista a fost si buna si rea, dar mai mult rea. Dictatura lui Ceausescu a fost exact lucrul de care Romania nu avea nevoie. Inca un pic si eram ca si Coreea de Nord. Bine ca a venit la timp revolutia, desi era bine daca nu mureau atatia oameni. Dintre toate tarile comuniste din Europa, noi am iesit cel mai urat din acea perioada.

Planeta in sine va fi bine. Ma indoiesc ca avem puterea s-o distrugem noi definitiv :)) Cu mediul insa, e alta problema. Daca distrugi mediul, practic te autodistrugi. Dupa ce vom disparea, lucrurile vor reveni la normal aproape sigur. Dupa fiecare extinctie in masa, viata si-a revenit. De obicei a durat intre 5 si 20 de milioane de ani pana cand viata si-a revenit complet dupa un astfel de eveniment catastrofal.
Da, din pacate avem talentul de a lua doar ce e rau de peste tot. Am imprumutat de la straini doar emisiunile de slaba calitate, dar care fac audienta buna. Emisiunile culturale le ignoram aproape total. Noroc ca avem cateva canale bune cu documentare straine.

Nu se gandesc la daunele produse naturii pentru ca concentreaza exclusiv pe profitul pe termen scurt, fara sa tina cont de viitorul omenirii. Conteaza doar sa vina cat de multi bani si cat de rapid. E o gandire foarte egoista. Pe asemenea afaceristi nu-i prea intereseaza ce lasa in urma lor. Important e sa o duca ei bine cat traiesc.
Intr-o tara saraca, animalele sunt ultima grija a oamenilor. De fapt, la noi in tara, oamenii sunt mai prost tratati de multe ori decat sunt tratate animalele in tarile civilizate. Si in unele spitale de la noi e foarte valabil acest lucru.
Sunt sigur ca ti-ar placea si tie sa te plimbi pe acolo;)) Dupa ce ajungi la altitudini mai mari, se deschid niste peisaje frumoase, si poti sa vezi si alti munti din departare. Si orasul se vede in intregime de acolo :) Am gasit ceva poze din zona. http://pb-i4.s3.amazonaws.com/photos3/91186-1224175230-4.jpg
http://static.panoramio.com/photos/large/52665604.jpg
http://www.opaitulrodnei.ro/......img-11.jpg

Ah, atunci poate a spus gresit la tv, sau am inteles eu gresit.
Sunt de acord. Cred ca o eventuala independenta a Cataloniei ar putea sa fie inceputul unei "sfaramitari" treptate a Europei. Sunt multe astfel de regiuni putin diferite fata de restul tarii in care se afla, si poate tot mai multe si-ar dori independenta. Spaniolii mai au si problema Tarii Bascilor. Marea Britanie s-ar putea practic desfiinta anul asta daca Scotia isi va obtine independenta. Va avea loc si acolo un referendum in septembrie. Nu ar fi chiar asa o mare problema sa apara mai multe tari mici independente, cu conditia sa fie relatii bune intre state.
In niciun caz nu e foarte exagerat accentul ardelenesc in Sibiu. Sa vezi aici cum e :))
Da, la fel si eu. La scoala, de exemplu, tot timpul am incercat sa vorbesc cat de literar posibil, mai ales la limba romana;))
Singura regiune de dincolo de Carpati de care pot sa zic ca-mi mai place este nordul Moldovei. Sunt niste regiuni splendide pein Bucovina, sau prin judetul Neamt. Am fost si in Botosani pana la casa natala a lui Eminescu, si e frumos si pe acolo :)
Accentul e cat se poate de ardelenesc atat in Maramures cat si in Crisana. In Banat e diferit, intr-adevar. Bineinteles ca exista mici diferente de la zona la zona, dar tendinta e cam aceeasi. Nu prea au existat niciodata granite, in adevaratul sens al cuvantului, intre Transilvania propriu-zisa si Maramures, Crisana si Banat. Poate doar naturale. Cu Maramuresul e putin mai complexa situatia. Pe acea harta de pe wikipedia arata regiunea istorica Maramures incluzand si mare parte din judetul Satu Mare. Problema e ca satmarenii nu s-au prea identificat niciodata ca maramureseni :)) Pe unele harti apar si ei in regiunea Crisana. Chiar si Baia Mare a inclusa cateodata in acea regiune, si nu in Maramures. De fapt, pana dupa al doilea razboi mondial, Baia Mare nu a fost niciodata inclus in judetul Maramures, fie ca vorbim de perioada dominatiei maghiare, sau de perioada interbelica. Era in judetul Satu Mare. Maramuresul istoric, sau ceea ce se mai numeste "Tara Maramuresului", e doar in partea de nord-est a judetului, dupa cum poti vedea pe harta de aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Maramure%C8%99
Baia Mare se afla in vestul judetului, deci in afara acelei regiuni istorice maramuresene. De aceea nu se identifica 100% cu Maramuresul, ci si cu Transilvania sau Crisana, ambele fiind destul de aproape. Pana si acei maramureseni autentici se identifica ca fiind ardeleni, sau se simt mult mai apropiati sufleteste de aceasta provincie, deci iti dai seama ca in Baia Mare sau Satu Mare, aceasta identitate e si mai puternica. Si cei din Crisana isi spun ardeleni in majoritatea cazurilor. Banatenii in schimb, au un alt accent, si foarte rar se intampla sa-si spuna ardeleni sau transilvaneni.
Da, cultural putem spune ca toate 3 provinciile fac parte din Transilvania. Sunt legate mai mult de Occident pentru ca toate aceste teritorii au fost in Ungaria, si mai tarziu in Austro-Ungaria, si au avut o legatura mai stransa cu centrul Europei. Si Bucovina a facut parte din Austria inainte de 1918, dar nu si din Ungaria. Bineinteles ca inainte de asta a fost si in Moldova.
Ok, gata cu istoria :))

Aha, deci te-ai inregistrat cantand;)) Te-ai putea pune pe internet. Sa vezi ce succes instantaneu vei avea :)) Ai bate recordul de vizualizari pe youtube :D

Cateodata parca ma simt mai englez decat roman :)) Nu ma prea potrivesc pe aici prin "peisaj";))
Apa = viata, nu?;)) Apa lichida, cel putin. Nu realizam tot timpul importanta acestei molecule atat de banale si de abundente in Univers, dar fara de care n-am putea exista. Suntem atat de obisnuiti cu apa lichida in viata noastra, incat uitam ce rara este, si cat de recunoscatori ar trebui sa fim pentru ea;))

Sigur că există riscuri, dar avantajul e că-i mai ieftin să faci afaceri aici. Chiar se spunea zielele trecute pe la tv despre numărul tot mai mare de chinezi care vin aici pentru afaceri; era ceva legat de ferme de vaci. thinking
Da, a avut şi părţi bune şi rele, dar se pare că cele rele au lăsat o amprentă mai mare asupra ţării. Poate de asta "democraţia" noastră încă e cam "stângace".

De revenit, planeta îşi va reveni până la urmă, dar e altă poveste în ceea ce priveşte impactul asupra speciilor care trăiesc aici, mai ales asupra animalelor.
Da, măcar mai sunt şi ceva canale cu documentare interesante, însă parcă şi acelea au început să dea tot mai multe emisiuni slabe. Nu mai e ce a fost odată. thinking
Aşa e, unii duc egoismul dincolo de orice limită. Nu ştiu cum au ajuns să nu mai aibă nici cea mai mică urmă de empatie şi au impresia că viaţa se învârte doar în jurul lor, când de fapt ei sunt doar un om din peste 7 miliarde. Culmea e că parcă nu se gândesc nici măcar la viitorul copiilor lor.
Într-adevăr, e groaznic ce se întâmplă în majoritatea spitalelor din ţară; codiţii proaste, igienă care lasă mult de dorit, indiferenţă din partea multor angajaţi... Tot de educaţie ţine şi asta.
Cu siguranţă mi-ar plăcea mult să mă plimb pe acolo. happy Din câte văd în poze, pare să fie o pădure foarte frumoasăhee hee Aproape că te invidiez pentru faptul că locuieşti atât de aproape de astfel de minunăţii. tongue

Da, păi, cât timp independenţa acestor regiuni faţă de ţara din care fac parte nu va naşte conflicte, din partea mea pot să facă ce vor, deşi nu prea văd rostul unor astfel de divizări. thinking
Nu ştiu cum e accentul prin alte regiuni, dar dacă tu zici că aici în Sibiu nu e foarte exagerat, eu te cred tongue
Sigur că sunt locuri frumoase şi în alte părţi ale ţării, dar tot nu aş vrea să locuiesc pe acolo. E mai bine aici tongue
Mulţumesc pentru această mică lecţie de istoriehee hee Nici nu mai ştiu ce replică să dau aici laughing Tu ai stat mai mult timp prin ţară decât mine, deci ştii mai multe lucrurihee hee Oricum, m-am lămurit tongue Of, câte mai am de învăţat laughing

Nu cântând, m-am auzit doar vorbind, dar a fost de-ajuns încât să-mi dau seama de non-talentul meuhee hee Mda sigur laughing Eu nu am ce căuta pe youtube; nu e nimic interesant la mine laughing

Şi eu simt de multe ori că nu mă potrivesc aici. De fapt, cred că eu nu mă prea potrivesc nicăieri în lume; sunt prea ciudată laughing
Aşa e happy Rar ne oprim să ne amintim cât de indispensabilă e pentru noi această "banală" moleculă numită apă. tongue La fel e şi cu aerul pe care îl inspirăm zi de zihee hee

Chinezii au curajul sa-si deschida afaceri si-n Africa. Forta de munca este foarte ieftina acolo. Pe de alta parte, tarile africane au o traditie a instabilitatii politice si a razboaielor civile, deci sunt si riscuri destul de mari. Dar fara riscuri n-ai castiguri, nu?hee hee

Problema suntem noi. Atunci cand apar instabilitati intr-un ecosistem, primele specii care dispar sunt cele din varful piramidei trofice, iar noi suntem chiar in varf laughing Acum depinde putin si inteligenta aici, si capcitatea de adaptare. Stiinta ne-ar putea salva intr-un fel chiar si in cazul unor probleme grave, dar e greu de spus cum exact.
Ai dreptate. Si eu sunt dezamagit de ce documentare vad la unele canale cum ar fi National Geographic sau Discovery. Rareori mai prinzi cate ceva de calitate. Mi se pare ca au renuntat la subiectele prea "stiintifice" ca sa castige audienta. Sunt multi oameni care au aceasta impresie cum ca stiinta e prea greu de inteles, asa ca nici nu incearca. In schimb, sunt canale ca Digi World sau cele care arata mai mult despre animale, care inca se mentin destul de sus. Si Viasat History, Explorer si Nature sunt bune. happy
Asa e. Nici eu nu-mi pot imagina cum pot exista astfel de oameni. Suntem o specie sociabila, am depins tot timpul de un grup, si te-ai astepta sa vezi indivizi carora sa le pese mai mult de cei din jurul lor. Din pacate sunt atatia oameni care ar calca pe cadavre doar sa-si atinga propriul interes. Aceasta gandire individualista e interesanta, si am putea crede ca individul traieste intr-un grup pentru ca e in avantajul lui personal, in primul rand, si abia apoi conteaza si ceilalti, sau nu mai conteaza aproape deloc.
Da, tine de educatie. Nu avem facultati bune care sa pregateasca viitorii doctori asa cum trebuie. Nu avem fonduri pentru spitale, si de aceea multe sunt in paragina. Se pare ca bisericile sunt prioritare si scolilor si spitalelor. Indiferenta asta din partea angajatilor tine in primul rand de mentalitate si de buna crestere. Apoi mai e si problema salariilor mici care nu-i motiveaza deloc. Sunt multe lucruri de "reparat".
laughing Si eu te-as putea invidia pentru ca locuiesti judetul Sibiu, asa aproape de niste peisaje mult mai frumoase decat cele de aicihee hee

Stii vorba aia: "Unde-s doi puterea creste". Popoarele sunt mult mai puternice atunci cand sunt unite, chiar si in acelasi stat. Bineinteles, drepturile minoritatilor sa fie garantate, pentru ca altfel chiar au motive sa-si ceara independenta laughing Din pacate, mai vedem si azi in lume multe astfel de "imperii" in care un popor mare domina multe alte popoare mici. Vedem asta in Rusia sau China.
Da, cred ca pot sa afirm destul de sigur ca in Sibiu nu e exagerathee hee Nu ai prea fost asa prin tara prea mult? Mi-ai zis ca ai fost la mare, dar asa prin Transilvania n-ai prea avut ocazia sa mergi? Ar trebui sa vii prin partile astea de nord-vest daca vrei sa auzi un accent din ala "profund" laughing Mama mea s-a nascut intr-un sat din judetul Satu Mare, foarte aproape de Maramures, si cand mergeam pe acolo pe la bunici ma chinuiam efectiv sa inteleg ce spun oamenii, mai ales cei mai batrani care inca foloseau expresii vechihee hee Era interesant sa-i ascult cum vorbesc, nu doar pentru ca aveau un accent ardelenesc puternic, dar si pentru ca foloseau multe cuvinte pe care la oras nu le auzeam niciodata, si chiar nu intelegeam ce inseamna. Multe dintre ele erau cuvinte "romanizate" din limba maghiarahee hee
Da, nu avem niciun motiv sa ne mutam tongue Tu stai la casa acum? happy
Eu stiu lucrurile astea pentru ca sunt de aici, si-mi place sa stiu istoria locurilorhee hee Despre alte regiuni ale tarii mai am si eu de invatat multe lucruri. Omul cat traieste invata laughing Eh, as prefera ca in loc sa stiu lucruri despre Maramures, sa stiu si eu despre regiuni din Spania, Italia, Germania... pe unde ai fost tuhee hee

Hmm, nu stiu sigur daca-ti poti da seama de non-talentul tau la cantat daca nu te auzi cantand, ci doar vorbindhee hee Esti prea modesta laughing Ok, sa zicem ca-i asa cum spui. Nu vreau sa te cotrazichee hee Dar mi-ar placea sa aud si parerea altcuiva despre tine. Mi se pare ca tu esti prea subiectiva. De fapt, nu ai cum sa fii altfel, cum ziceam si dincolo la intrebarea mea laughing Din cate am vorbit cu tine pana acum, pot sa zic ca ar fi multe lucruri interesante la tine, si mi-am facut o parere foarte buna despre tinehee hee Nu glumesc. Uite o parere obiectiva laughing

Pot sa zic ca si eu ma simt asa. Daca acasa nu simt ca ma potrivesc prea bine, iti dai seama cum m-as simti intr-un loc strain laughing Am avut 2 profesoare care mi-au spus lucruri de genul: "De ce esti asa diferit fata de restul?" sau "Esti prea serios pentru lumea asta". Asta a doua m-a pus putin pe ganduri thinking laughing Suntem prea ciudati, sau poate prea normali. Stii ca normalitatea e minoritara in lumea din ziua de azihee hee Nu stiu asta, dar stiu ca normalitatea e plicitisitoare, cel putin pentru mine. Asta cand ne referim la majoritatea oamenilor. Nu ma pot declara fanul lor laughing
Da, si ce e mai remarcabil e ca aproape toate aceste elemente chimice care ne compun pe noi si lumea inconjuratoare au fost create in interiorul stelelor care au murit de mult day dreaming "The most astounding fact", cum zicea Neil Tysonhee hee

Exact. Dacă nu rişti, nu câştigi, chiar dacă uneori există acea teamă de a riscă pentru că s-ar putea să şi pierzi.

Da, poate că ştiinţa ne-ar putea salva, dar cel mai bun remediu e prevenirea, nu?hee hee
Aşa e, multe s-au cam îndepărtat de la scopul iniţial de a populariza ştiinţa. Măcar mai sunt şi ceva emisiuni foarte interesante, în ciuda acestui fapt. Chiar duminica trecută am văzut un astfel de documentar pe National Geographic, despre evoluţia animalelor. De-abia aştept să văd episodul următor, care va fi tot duminică.hee hee
Ai dreptate. Mulţi ajung doar să se folosească de grup pentru a-şi atinge scopul egoist, fără să le pese deloc de impactul acţiunilor lor asupra celorlalţi.
Aşa e. Chiar mă minunez de prostia politicienilor când mai văd pe la tv că folosesc fonduri europene de nu ştiu câte milioane de euro pentru a construi nu ştiu ce drumuri. Sigur, că şi asta trebuie rezolvat, dar mai întâi să se ocupe de ceea ce ar trebui să fie pe lista priorităţilor, şi anume educaţia şi apoi sănătatea. Fără aceste lucruri, poate să construiască ce vor ei, că tot nu va conta mai deloc, ţara tot nu va progresa d.p.d.v. al mentalităţii oamenilor.
Da, ai putea, dar eu nu sunt la doar câţiva paşi de munţi şi păduri frumoase, ca şi tinehee hee

Aşa e. Oricum, nu cred că e cazul catalanilor sau a scoţienilor să nu aibă parte de drepturi ca să zici că ar avea motiv să-şi ceară independenţa. thinking
Am mai fost şi prin alte părţi din Transilvania, dar nu foarte mult. Am fost prin judeţele Cluj şi Mureş, dar mai mult aşa în trecere. Mama mea are o mătuşă care locuieşte într-un sat din judeţul Cluj, şi acolo mi-am putut da seama de accentul mai pronunţat, în special în rândul vârstnicilor, care folosesc şi multe expresii învechite, după cum ai menţionat şi tuhee hee În general, la cei care locuiesc în mediul rural se observă mai mult aceste lucruri.
Pe acolo prin zona unde locuieşti tu nu am fost niciodată. Mi-ar plăcea să ajung şi pe acolo într-o zihee hee
Da, acum stau la casă, undeva pe la marginea oraşului. E bine că-i mai linişte, deşi drumul principal e destul de aproape, şi că sunt mai aproape de natură, chiar dacă să stai aici mai "în pustiu" are şi ceva dezavantaje, dar mai puţine, e clar.hee hee
Da, omul cât trăieşte învăţa. Cu toate astea, niciodată nu pare destul; o viaţă de om e destul de scurtă, totuşihee hee

Nu mi-a fost prea greu să-mi dau seamahee hee Sunt realistă, nu neapărat modestă tongue Da, sunt şi subiectivă, dar cine nu e? laughing Mda, faptul că sunt atât de neinteresantă e foarte interesant în sine laughing
Realistă cum sunt, îţi pot spune că eu chiar mi-am făcut o părere foarte bună despre tine. Eşti o persoană deosebită happy

Şi mie mi s-a spus lucruri de genul, doar că într-o altă formă, nu chiar aşa; într-un mod mai negativ, aş spune thinking Normalul e definit de către majoritate. Pot spune că nici pe mine nu mă atrage normalulhee hee

Da, e fascinant să te gândeşti că, într-un fel, suntem praf rămas de la acele stelehee hee

Sigur. Nu pot sa-i inteleg pe cei care spun ca putem polua cat vrem, ca aceasta nu va afecta cu nimic clima. Mi se pare atat de periculos acest mod de gandire. Si ce te faci daca dupa zeci de ani de poluare afli ca, intr-adevar, Pamantul se incalzeste din cauza asta? Dai timpul inapoi? laughing E nevoie de masuri concrete acum, pana nu devine ireversibil tot acest proces. Din pacate nu se prea observa prea multa vointa din partea statelor de a schimba ceva rapid. Dezvoltarea economica continua sa fie pe primul plan.
Oh, si eu m-am uitat! A fost cel cu David Attenborough, nu? La ora 21:00hee hee Si eu vreau neaparat sa vad continuarea duminica viitoare happy Incerc sa urmaresc toate documentarele prezentate sau narate de el. De obicei sunt de cea mai buna calitate, si imi place stilul lui, si felul in care vorbestehee hee E atat de pasionat de tot ceea ce face. Acum cateva luni mi-am propus sa vizionez serii vechi de documentare, si am vazut si Life On Earth, din 1979, prezentata de David. Ce tanar era atuncihee hee
Azi am vazut un documentar numit "Expeditie in Noua Guinee". Ce peisaje extraordinare sunt acolo. Cat vezi cu ochii doar munti acoperiti de padure tropicala. Cascade superbe, pesteri adanci de kilometri, si cea mai exotica fauna pe care ti-o poti imagina. Canguri care traiesc in copaci, sau sobolani de marimea unei pisicihee hee Pasari cu cele mai frumoase pene in toate culorile. Specii noi de lilieci la tot pasul. Insecte de toate felurile. E nemaipomenit ce ecosistem complex este acolo. Exista din pacate si problema defrisarilor, ca aproape oriunde altundeva. Ar fi o pierdere inimaginabila daca am ramane fara acele paduri.
Da, sau toti banii care se duc pe construirea unor biserici inutile. De parca nu am avea destule deja. Avem mult prea multi politicieni paraleli cu realitatea si cu adevaratele probleme ale tarii. Si pe langa asta, se gandesc doar la propria persoana. Nu prea vad pe cineva cu adevarat ingrijorat de soarta tarii.
Asa-i, dar totusi, nu esti nici tu foarte departe de muntihee hee Asta e bine tongue

M-am gandit si eu la asta, si in cazul Cataloniei nici eu nu prea pot gasi motive bine intemeiate pentru independenta. Au multe in comun cu spaniolii, si intreaga istorie ii leaga. E cam la fel si-n cazul Scotiei. Vom vedea ce se va intampla. In Scotia nu sunt prea mari sanse sa treaca referendumul pentru ca doar aproximativ 30-40% din populatie ar fi pentru. Deci daca nu se schimba ceva foarte rapid, nu cred ca va putea trece.
Da, in mediul rural din judetul Cluj e puternic accentul, intr-adevar.hee hee De multe ori ma intreb oare ce ar intelege un roman din alta regiune a tarii daca ar auzi un astfel de "limbaj" laughing
Sigur vei ajunge si pe aici in curand. Nu e chiar asa departe tongue Daca treci prin zona, sa ma anunti. Ma ofer drept ghid laughing
Frumos happy Eu n-am stat niciodata la casa, doar la bloc. De fapt, in acelasi apartament am locuit de cand m-am nascuthee hee E bine la casa pentru ca poti sta mult pe afara, mai ales daca ai o curte mare sau ceva. Asa aveam eu la bunici la tara cand mergeam. Casa noastra era chiar la marginea satului, deci era spatiu din belsughee hee Sunt niste coline foarte frumoase in acea regiune. Era o padure mare cam la 20 de minute de mers pe jos, si era un loc bun de "explorat"hee hee
Cu alte cuvinte, omul cat traieste invata si moare tot prost laughing Stiu ca suna dur, dar asta e. Bineinteles, unii mor mult mai prosti decat altiihee hee Omul cu cat stie mai multe, cu atat isi da seama ca de fapt stie foarte putine. Iar cel care nu stie prea multe, are impresia ca stie tot laughing

Asta e foarte bine. Realista inainte de toate, nu?hee hee Multi oameni ii catalogheaza pe realisti drept pesimisti. Sunt de obicei acei oameni care nu vor sa recunoasca faptul ca lumea nu e tocmai roz.
Multumesc mult! happy Nu stiu daca chiar sunt eu deosebit, sau doar m-am molipsit de la tine vorbind pe aicihee hee Ca sa vezi cat esti de "neinteresanta" laughing

Ah, sper ca nu a fost ceva prea negativ... Nici eu nu am primit aceste vorbe tocmai intr-un mod pozitiv laughing Asta poate am fost doar eu thinking Exact. Cu normalul te intalnesti in fiecare zi. Sa ne gandim putin la cuvantul "special". El de obicei descrie ceva bun, si in acelasi timp diferit de majoritate si de normalitatehee hee Cati nu spun ca-si doresc sa cunoasca pe cineva special. Asta e ceva rar prin definitie, si lucrurile rare sunt tot timpul cele mai pretioase, nu?hee hee

Da. day dreaming "We're star stuff contemplating the stars" - Carl Saganhee hee

Aşa e. Mă tem şi eu că ne vom trezi cu o climă dată peste cap şi apoi o să ne pară rău că nu am luat măsuri pentru a reduce poluarea şi a preveni acest lucru, dar atunci va fi prea târziu şi regretele nu vor putea rezolva nimic.
Da, acela a fosthee hee Am mai văzut şi alte documentare prezentate de el şi într-adevăr, sunt de calitate bună. Şi mie îmi place mult stilul lui şi e clar că e foarte pasionat de ceea ce facehee hee
Pare să fie un peisaj de vis acolo, după descrierea ta day dreaming Pe ce canal ai văzut documentarul? happy Poate am noroc să prind vreo reluarehee hee
Sigur, mai e şi problema bisericilor. Ba continuă să construiască în prostie, ba să le renoveze. Nu ştiu până unde se va ajunge cu acest fenomen. Într-adevăr, majoritatea politicienilor din România nu sunt deloc preocupaţi de starea ţării, ci doar de binele propriu. Şi de parcă nu ar fi de ajuns inutilitatea lor, mai sunt şi în număr mult prea mare.

Aşa e. Rămâne de văzut care va fi soarta lor.
Sunt sigură că s-ar chinui puţin să-i înţeleagă pe cei cu un astfel de accent puternichee hee
Am uitat să menţionez de judeţul Braşov; şi pe acolo am fost. Ai vizitat vreodată castelul Bran? happy
Bine happy Când am ocazia să ajung şi pe acolo, te anunţ. Sunt sigură că ai fi un ghid excelenthee hee
Şi eu am stat mai mult pe la bloc, la casă stau doar de 1 an şi câteva lunihee hee Sigur, la ţară e cu totul alt mod de viaţăhee hee Sincer, eu aş prefera să locuiesc într-un sătuc frumos, undeva lângă pădure; sau nu neapărat într-un sat, dar măcar să fie un oraş micuţ şi modest, unde să poţi trăi mai în armonie cu naturahee hee
Da, să ştii că aşa e laughing E cam pesimist acest gând, dar adevărat. Într-adevăr, şi eu am observat acest fenomen; de multe ori se întâmplă să fie aşa.hee hee

Da, eu zic că e bine să păstrezi un echilibru, deci realismul e cea mai bună variantă, după părerea mea.hee hee
Nu ai pentru ce, eu doar am fost sinceră happy Şi da, chiar eşti deosebit. happy În nicun caz nu te-ai molipsit de la mine, nu ştiu de unde ţi-a venit ideea asta laughing

Meh, m-am obişnuit cu astfel de "observaţii" la adresa mea; nici nu mă prea interesează.
Aşa e. Lucrurile rare sunt cele mai preţioase, de obicei.hee hee Numai să fie "rar" într-un sens pozitiv (deci special, după cum ai spus şi tu). tongue

Da. Ce frumos a spus-o day dreaming

Da, abia astept si eu duminica sa vad episodul 2;))
L-am vazut pe Digi World. Il prinzi? Daca nu, te poti uita si pe internet, cred. In engleza se numeste "Lost Land of the Volcano". Sunt 3 episoade. Am cautat pe youtube si se pare ca doar episodul 3 e pus in intregime. Din primele doua lipsesc anumite parti. Il poti vedea aici :) https://www.youtube.com/watch?v=wp4xJM9Z6GY
Da, avem 2 mari probleme in Romania: politica si religia :))

Cateodata pare ca vorbesc alta limba;))
Oh da, am fost de 2 ori la castelul Bran, si mi-a placut foarte mult. Inauntru in castel n-am intrat decat o data, la prima vizita. Tie cum ti-a placut acolo? :) Si apropo de castele, la Peles ai fost?
Asa sa faci :) Eu nu sunt prea sigur, dar m-as stradui;))
Inteleg, deci viata la casa e relativ noua inca pentru tine;)) Cum te-ai acomodat? Iti place mai mult? Stai mult pe afara? :)
Exact asa mi-ar placea si mie 8-> Descrierea ta imi aminteste putin de filmele americane despre vestul salbatic, in care personajul principal isi face o casa undeva in Muntii Stancosi, la poalele padurii, si traieste acolo in armonie cu natura;)) Dar sa traiesti asa singur e cam riscant, deci un satuc e mult mai potrivit;))

Cu siguranta realismul e cea mai buna varianta :) Si eu il prefer;)) Pana la urma, e mai bine sa accepti adevarul dureros, decat sa te amagesti cu o poveste frumoasa, nu? :P
Multumesc, din nou :) Inseamna foarte mult pentru mine, mai ales ca vine din partea ta >:D< Pai ma influenteaza oamenii cu care vorbesc, si cateodata ma "mulez" asa dupa ei :-?;))

Asta e bine. Nici eu nu le mai pun la suflet asa mult cum faceam candva. N-are rost sa suferi din cauza unor nimicuri.
Intr-un sens pozitiv, sigur. La asta m-am referit :)) Lucrurile rare sunt cele mai pretioase, iar cele unice sunt cu adevarat speciale si nepretuite;))

Da, cum doar el se pricepea;))

Nu prind Digi World, dar mulţumesc pentru link. happy
Din păcate, aşa e.

Şi mie mi-a plăcut foarte mult.hee hee Am fost şi eu de vreo 2 ori, poate chiar 3, nu-mi amintesc exact thinking Oricum, e o atmosferă foarte medievală pe acolo, care îmi place mie multhee hee La Peleş nu am fost, din păcate. Dar tu? happy
Păi, mi-ai vorbi despre istoria zonei, şi când rămâi în pană de informaţii, te las să-mi povesteşti despre misterele Universului laughing
Da, m-am obişnuit deja aici şi evident că-mi place mai multhee hee Şi da, stau şi pe afară, mai ales vara, acum e prea frig şi eu nu prea le am cu frigul tongue
E cam riscant să trăieşti aşa ca-n vestul sălbatic. Mai bine rămânem la sătuchee hee

Aşa e. happy Să păstrezi un echilibru e foarte bine, nu doar în domeniul acesta.
Nu ai pentru ce, din nou. big hug

Da, şi eu încerc pe cât mai mult posibil să nu pun prea mult la suflet, deşi uneori nu-mi prea iese planul acesta. tongue Dar am făcut progrese şi aici.
Dacă e într-un sens pozitiv, atunci da, evident că aşa e. happy

Într-adevăr happy

Eu nu prind niciun fel de canal Discovery, si-mi pare rau mai ales dupa Discovery World si Science. Nici Animal Planet nu mai prind. Am in schimb Digi World, Digi Life si Digi Animal World. Pe langa astea mai am National Geografic si Nat Geo Wild, plus Viasat History, Explorer si Nature. Mai am si Travel. Ar mai fi si History Channel, dar nu e nimic bun acolo, doar indivizi care vad extraterestri peste tot :)) Tu ce canale de documentare ai? :)

Da, e o atmosfera medievala autentica;)) Ai fost in Castelul Groazei, sau Tunelul Groazei? Nu mai stiu exact cum se numea. Oricum, aici: https://www.youtube.com/watch?v=f-VadlrMxt8;))
Am fost si la Peles de vreo 2 ori. E foarte frumos. Iti garantez ca ti-ar placea mult :) Acolo nu e un aer medieval, ci unul mai de secol 19, cam asa;)) Arhitectura e superba, si amplasat intr-un loc foarte pitoresc, chiar la poalele padurii :) http://upload.wikimedia.org/......omania.jpg
Bine, dar te avertizez ca-ti va fi greu sa ma mai opresti din povestit apoi;))
Ma bucur :) Cred ca e frumos acolo la tine. Ah da, pentru moment am uitat ca esti "adaptata" la clima mediteraneana din provincia Castellon;))
Cu siguranta. E bine sa stii ca nu risti sa fii atacat de indieni sau cowboy in orice moment :))

:)

Da, sunt greu de gestionat momentele astea cateodata, dar nu imposibil :P

Eu am Discovery (doar cel standard, nu şi World sau Science, din păcate), Animal Planet, National Geographic, Viasat (toate trei), History Channel (care, după cum ai zis şi tu, nu e bun de mai nimic), Da Vinci Learning (am mai prins câte ceva interesant aici, dar în mare parte, sunt emisiuni destinate special copiilor, mai ales pe timpul zilei) şi BBC Knowledge (care are destul de multe emisiuni interesante).

Nu, nu am fost. Dar tu? Dacă da, au fost momente când te-ai speriat?hee hee Deşi, văzând clip-ul, m-a luat mai mult râsul decât groaza, dar bănuiesc că nu e acelaşi lucru. laughing
Da, e superb castelul Peleş; l-am mai văzut şi eu prin poze. Într-adevăr, împrejurimile sunt foarte frumoase.hee hee
Nici nu am să încerc; nu m-ar deranja laughing
Mda, e destul de frumos pe aici. Oricum, e mai bine ca la bloc.
Aşa e laughing

Da, depinde şi de situaţie. tongue

Ah, si eu am prins Da Vinci Learning si BBC Knowledge, dar doar pentru cateva luni. Al doilea mi s-a parut si mie bun. Pacat ca nu prinzi Digi World si tu. Mie imi place cel mai mult. Acolo sunt documentare foarte diverse, despre stiinta, istorie, animale, evolutionism, astronomie, si multe altele. Sigur ti-ar placea mult. Unele dintre ele au fost si la National Geographic sau Animal Planet. Apropo de History Channel, m-am uitat azi 5 minute la Extraterestri Antici, doar asa de curiozitatehee hee Au spus ca asteroidul care a lovit planeta acum 65 de milioane de ani, si care a dus la disparitia dinozaurilor, a fost "trimis" de o civilizatie extraterestra cu scopul de a face loc pentru evolutia ulterioara a oamenilor laughing Cred ca nicaieri nu poti auzi mai multe prostii pe minut decat la History.
Tie iti plac documentarele despre animale? happy

Da, am fost de 2 orihee hee Prima data m-am speriat putin, asa in unele momente, recunosc big grin Dar nu am lasat sa se vada smug Am facut pe englezul din nou laughing E foarte intuneric inauntru, si cateodata nu vezi absolut nimic, si dintr-o data cineva sare pe tine sau striga foarte tare. E cam greu sa nu te sperii chiar deloc laughing Iar atunci cand e putina lumina si poti vedea, nu prea vezi nimic frumos acolo. Ai vazut si tu in cliphee hee Dar e distractiv. A doua oara cand am mers am stiut la ce sa ma astept si am fost mult mai relaxat. big grin
Da, un castel pe masura unui rege happy
Foarte dragut din partea ta sa nu ma oprestihee hee
Ai curte mare acolo la casa?

Da, şi mie îmi pare rău că nu prind Digi World. Asta e, mă mulţumesc cu ce prind deocamdatăhee hee
Şi eu am văzut câteva minute din emisiunea aceea. De la început eram sceptică, mai ales că văzusem la o reclamă că ziceau cum că cei din Area 51 e posibil să ascundă dovezi despre un fenomen de ufologie care ar avea loc acolo la o scară mare laughing Oricum, e o mare prostie de emisiune, nu ştiu cum pot unii să creadă astfel de aberaţii laughing
Da, în general îmi plac, doar că le selectez cu atenţiehee hee Nu pot nicidecum să văd insectele, am un fel de fobie laughing Mi se face rău dacă se ating de mine sau dacă le văd de aproape; chiar şi fluturii, nu-i pot vedea decât de la depărtare laughing Asta e una din ciudăţeniile mele, dar nu am ce facehee hee Mai sunt şi alte animale care îmi provoacă aşa un sentiment de repulsie, dar insectele sunt principalul meu inamic laughing
Chiar ieri am văzut un documentar interesant despre Noua Zeelandă, în care se vorbea despre parcurile naţionale de pe coasta de vest a ţării, inclusiv despre unele animale care trăiesc acolo. A trebuit să-mi mut privirea în timpul unor scene, dar oricum, mi-a plăcut foarte mult per totalhee hee
Ţie îţi plac astfel de documentare? happy

Oh, deci ai făcut pe curajosul smug laughing Voi bărbaţii, mereu vreţi să afişaţi această imagine de neînfricaţi laughing Glumesc. Probabil că şi eu aş fi încercat să maschez momentele în care m-aş fi speriat puţinhee hee
Aşa e happy
Cum să te opresc din a-mi povesti astfel de lucruri interesante?hee hee
Hmm... nici prea mare nici prea micăhee hee Doar că avem şi o grădină de legume, care ocupă destul de mult loc thinking Dar în mare, e destul de în regulă.

Da, e bine ca prinzi Discovery si Animal Planet :) Mie cel mai mult mi-ar placea sa pot renunta la History Channel si la Travel, si sa am Discovery Science si World in locul lor;)) Oricum, ma multumesc si eu cu ce am. Numultumitului i se ia darul :))
Mda, vechea problema a Zonei 51. Atatea si atatea speculatii inutile despre o baza militara unde probabil se testeaza niste tehnologii noi, mai ales in domeniul aviatiei. Din cauza asta se pastreaza tot acest secret in legatura cu ea. E adevarat ca e putin prea mare secretul, dar se pare ca asta trebuie sa faca SUA pentru a isi pastra suprematia in lume.
Culmea e ca cea mai "buna" emisiune de la History e cea cu extraterestri antici :)) Si nici nu prea sunt emisiuni despre istorie prea multe;))
Oh, acum inteleg de ce ai spus tu ca nu vrei in niciun caz sa mananci insecte in cazul in care trebuie sa supravietuiesti in natura;)) Daca nici nu le poti atinge, e clar ca ar fi cam complicat. E interesant ca nici fluturii nu-ti plac. De obicei toata lumea le admira culorile si vor sa-i tina in palma;)) Apicultura ar fi perfecta pentru tine :D
Da, Noua Zeelanda e foarte frumoasa. E una din tarile mele preferate. :) Si am fost tot timpul fascinat de maori;)) Apropo de Noua Zeelanda, nu stiu daca ai auzit de pasarea moa. http://en.wikipedia.org/wiki/Moa Ajungea la inaltimea de 3, 6 metri si 230 de kg, ceea ce enorm pentru o pasare.
Imi plac documentarele despre animale, desi nu sunt neaparat favoritele mele. Sunt multe canale cu astfel de documentare, cum ar fi Animal Planet, Nat Geo Wild, Viasat Nature, Digi Animal World, deci este de unde sa alegi :)) Nu stiu daca chiar sunt necesare asa de multe, dar oricum. Multi considera gresit ca emisiunile cu animale sunt doar pentru copii. Adultii nu se prea uita, din acest motiv. Apoi ne miram ca in Romania oamenii nu cred in evolutionism. Daca nu intelegi lumea animalelor, atunci nu te poti intelege nici pe tine. Cu totii de acolo ne tragem.

Am facut doar, da :)) Pai voi femeile sunteti de vina pentru asta, intr-un fel. Care femeie ar alege un barbat fricos? Nu prea multe;)) Deci ne-ati fortat sa avem acest instinct de a nu afisa niciun fel de frica :( :)) Bineinteles ca nu e vina voastra, si nu ati ales voi sa fiti asa. E doar vina naturii si a selectiei ei afurisite :)) Barbatii au ajuns asa de obsedati de treaba asta, incat incearca sa-si mascheze frica si cand nu sunt femei prin preajma. Desi nu poti fi niciodata 100% sigur ca nu esti privit de undeva.;))
Chiar si lucrurile interesante devin plictisitoare si enervante dupa o vreme :))

Inteleg;)) Tot mai multi romani aleg sa se mute de la bloc la casa, in incercarea de a scapa de aglomeratia oraselor. Si e intr-adevar mai bine. Si mie mi-ar placea sa locuiesc la casa. :)

Oh da, şi eu aş renunţa la majoritatea programelor (dintre care multe nu sunt bune de nimic) pentru câteva canale de documentare în plus. Dar asta e, nu eu deţin companiile de televiziune ca să decidhee hee
Da, sunt multe teorii conspirative fără rost în legătură cu această zonă. Oricum, e adevărat că multe lucruri despre această se păstrează încă secrete. Chiar văzusem acum ceva vreme un documentar în care foşti angajaţi dezvăluiau nişte lucruri despre ce făceau acolo, şi toate erau de ordin militar. Dar chiar au afirmat că ceea ce au spus în cadrul respectivei emisiuni e doar o mică parte din tot ce se întâmpla acolo. Mă rog, cred că nicio ţară nu e dornică să dezvăluie multe lucruri despre activitatăţile lor militare, că na, la ceea ce se întâmplă în lume, nu ştii la ce să te aştepţi de la oameni.
Aşa e laughing Cât de absurd e ca un canal numit "History" să nu dea mai nimic despre istorie. laughing
Oh da, trăiască ierburile laughing Îmi plac fluturii, dar exclusiv de la depărtarehee hee Unii dintre ei au culori foarte frumoase.
Nu, apicultura nu ar fi deloc perfectă pentru mine laughing Dacă această meserie ar depinde numai de mine, nimeni nu ar mai avea posiblitatea să guste din miere vreodată. laughing
Da, e şi printre preferatele mele. E o ţară superbă, şi are o diversitate mare a peisajelor şi a faunei. happy În acel documentar s-a menţionat şi despre pasărea moa; într-adevăr, dimensiunea acestei păsări a fost neobişnuită.
Aşa e. Suntem "legaţi" de animale şi nu strică deloc să ştim mai multe lucruri despre ele.hee hee

Avem şi noi minusuri date de la natură laughing Dar şi voi aveţi, deci să zicem că suntem chithee hee tongue Eh, păi eu nu aş condamna aceste "scăpări" de frică, deci de mine nu e nevoie să te ascunzihee hee Până la urmă, e omenesc şi perfect normal să ai acest sentiment.
Nu neapărat tongue Mai ales dacă le povesteşti tu, sigur nu devin plictisitoarehee hee

Aşa e. Poate într-o zi o să ajungi şi tu să locuieşti la casă. Eu îţi doresc asta. happy

Ce fain ar fi daca sa detinem noi o companie de televiziune si sa alegem ce canale vrem noi;)) Am face o lista cu toate canalele de documentare din lume si de acolo le-am alege pe cele mai bune. Am lasa si cateva canale cu stiri sau filme bune, si in rest doar documentare;))
Oh, cred ca am vazut si eu acel documentar. Imi aduc aminte despre acel fost angajat care a spus ca tot ce a zis e doar o mica parte din tot ce se intampla acolo. Bineinteles ca asta lasa loc de interpretari apoi, mai ales pentru cei care vor sa creada ca sunt OZN-uri in hangarele de acolo;)) Apropo, ai auzit de Bob Lazar? http://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Lazar
Eu unul cred ca minte. E prea cusuta cu ata alba povestea :)) L-am vazut mult la tv in tot felul de emisiuni despre Zona 51.
Asa e, nu poti sa ai incredere in nimeni. Fiecare tara puternica va incerca sa aiba intaietate in domeniul tehnologic si militar.
Exact :)) De aceea prefer Viasat History. Acolo chiar poti invata istorie. Daca nu ma insel, History Channel e canal american, nu? :-? Viasat stiu ca e di, Suedia, deci se vede diferenta;)) Cand e vorba de documentare, le prefer pe cele europene. Mi se par mult mai realiste si axate mai mult pe stiinta decat cele americane.
Ok, de la departare. Un binoclu te-ar ajuta mult atunci;)) Eu nu m-am temut niciodata prea mult de insecte. Promit ca nu fac pe curajosul :)) Poate doar de unii paianjeni mari :-? Cand eram mic prindeam carabusi si radasti cum poti sa vezi aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83da%C8%99c%C4%83
Sper ca nu te-am speriat cu link-ul;)) Ii prindeam mai ales din parcul pe care l-ai vazut in poze :) Acum nu prea mai sunt. Ma tem ca sunt pe cale de disparitie prin zona asta.
Mie imi place mult mierea :)) Apropo de apicultura, ai auzit ca si albinele sunt amenintate cu disparitia? Ar avea un efect foarte grav asupra mediului disparitia lor.
Stii de unde vine numele Noua Zeelanda?;)) A fost un explorator olandez pe nume Abel Tasman, care in 1642 a devenit primul european care a ajuns in Noua Zeelanda. El a numit teritoriul Nieuw Zeeland, dupa provincia olandeza Zeeland http://en.wikipedia.org/wiki/Zeeland :) Si Australia se numea Noua Olanda in acele vremuri.

Toti avem minusuri ca specie, deci sigur suntem chit :)) Ok, ma bucur ca tu esti altfel :P Promit ca de acum incolo nu voi ascunde nicio "scapare" de frica fata de tine;)) Mi-am amintit din nou de acel trib care a intalnit oameni albi pentru prima data. Cat de mult se temeau, si cat de vizibila era frica lor;)) Dar e de inteles, mai ales cu ocazia unui astfel de eveniment unic :D Ma intreb daca femeile din acel trib i-au mai cosniderat la fel de curajosi si dupa :-? Poate acea intalnire a avut niste urmari mai putin placute pentru relatiile lor de iubire. Glumesc :))
Oh, ma bucur sa aud asta;;) Mersi :))

Multumesc >:D<
Acum in timp ce-ti scriu asta e documentarul despre evolutie la National Geographic. Vizionare placuta;))

Da, ar fi super :)) Ar trebui să înfiinţăm cândva o companie de televiziune; sigur ar fi cea mai bună din lume :)) :P
Nu am auzit de acest Bob Lazar. M-am oprit din citit acel articol de pe wikipedia după primele două rânduri, când am văzut de treaba cu extratereştrii. :)) Da, şi eu cred că minte; motive ca să facă asta sigur sunt destule.
Şi eu prefer Viasat History. Da, History Channel e canal american, am verificat acum:
http://en.wikipedia.org/wiki/History_(TV_channel)
Şi eu prefer documentarele europene, e clar că sunt mai de calitate. Din câte am observat, americanilor prea mult le place să o dea în aberaţii :))
Nu înţeleg cum poţi să pui mâna pe insecte, mai ales de bunăvoie :)) Mă cutremur doar când mă gândesc :)) Mda, am dat click pe link-ul acela şi au fost de-ajuns 2 secunde cât l-am lăsat deschis ca să mi se întoarcă maţele pe dos :)) E oribil! Sper ca nu cumva să începi să-mi povesteşti şi detalii despre cum îi prindeai, că nu cred că fac faţă :))
Şi mie îmi place mierea;)) Da, am auzit de treaba asta. Parcă Einstein zicea că dacă dispar albinele, omenirea ar mai avea 4 ani de trăit (sau ceva de genul, sper că nu am confundat informaţiile). :-?
Nu, nu ştiam de unde vine numele. Mulţumesc pentru informaţie :)

Da, avem, şi chiar destule :P Bine, aşa să faci;)) Aşa e. Acel trib nu s-a ferit în a-şi arăta teama. Bănuiesc că la ei nu a ajuns ideea cum că a simţi frica ar fi o slăbiciune ce nu trebuie afişată :-? Nu cred că femeile din trib au avut vreo problemă când au văzut că bărbaţii lor se tem de ceva nemaivăzut de ei până atunci. :)) Oricum, ei sunt mai curajoşi în multe privinţe dacă te gândeşti că de multe ori îşi pun viaţa într-un oarecare pericol atunci când vânează nu ştiu ce animal :-?
Nu ai pentru ce :P

:)
Mulţumesc, deşi, din păcate, nu am reuşit să mă uit :( Nu am prins nici reluarea de luni. Cred că va trebui până la urmă să-l caut pe internet.
Ţie cum ţi s-a părut?

Daca am infiinta-o noi doi impreuna, sigur ar fi cea mai bunahee hee
Da, e doar un impostor care a cautat faima. Sunt mult prea multe lucruri dubioase in povestea lui. Nici macar sa minta nu a stiut prea bine.
Americanii dau in aberatii pentru ca astea aduc audienta mare laughing E usor sa le dai oamenilor ceea ce vor sa vada, adica senzationalul. Nu conteaza ca nu sunt dovezi. Asta nu i-a oprit niciodata pe oameni sa creada in ce au vrut. Un exemplu sunt religiile. Emisiunea cu extraterestri antici asta face. Multi isi doresc atat de mult sa creada ca nu suntem singuri, incat sunt in stare sa spuna ca suntem vizitati si rapiti zi de zi laughing Sau am fost in trecutul indepartat. E ciudat cum extraterestri astia au vizitat toate civilizatiile importante in trecut, dar acum nu mai viziteaza pe nimenihee hee
Nu m-am temut de ele, pur si simplu big grin Le vedeam asa mici si neajutorate, si ma gandeam ca ce pot sa-mi faca. Stiu ca si tu stii asta, si ca nu-i destul sa gandesti asa ca sa-ti dispara frica, dar oricum laughing Ok ok, am sa ma opresc aici. Nu vreau sa lesini din cauza mea sau ceva laughing Nu-ti mai zic nimic de insecte, si nici link-uri cu ele nu-ti mai dau. M-am gandit in schimb sa-ti trimit cateva specimene prin posta. Ce zici?hee hee
Asa e, Einstein a spus asta happy Si daca a avut dreptate, atunci e cam grav.
Stii ca Noua Zeelanda e prima tara din lume care a acordat drept de vot femeilor? Se intampla in 1893 happy Inca un motiv pentru care aceasta tara iese in evidenta ca un exemplu de modernitate.

Da happy A fost chiar o situatie extraordinara in care poate nu s-au mai aplicat vechile reguli frica-curajhee hee Femeile au facut o exceptie in cazul asta big grin Normal, sunt foarte curajosi si descurcareti, daca ne gandim ca ei conduc astfel de triburi care traiesc in mijlocul salbaticiei. E foarte greu sa te descurci si sa supravietuiesti in astfel de conditii.

Oh, pacat sad Eu l-am vazut duminica si apoi si luni in reluarehee hee Mi-a placut. A fost vorba mai mult despre evolutia mamiferelor, de la cele mai mici si primitive pana la cele gigantice din vremuri mai recente, si pana la om happy
Sper sa-l gasesti pe undeva pe internet...

Oh da, e clar că nu sunt deloc puţini cei cărora le place senzaţionalul. E evident că nu există dovezi solide pentru a afirma faptul că extratereştrii ne-ar fi vizitat vreodată, şi totuşi, mulţi se încăpăţânează să creadă în astfel de basme patetice.
Da, ştiu asta, dar nu-mi pot controla repulsia şi frica faţă de ele;)) Asta e, fiecare are câte o frică, de fapt, mai multe :P Să-mi trimiţi nişte specimene prin poştă? :)) Ok, dacă vrei neapărat să fac infarct şi să nu mă mai vezi pe aici, atunci poţi să faci asta :))
Eu sper că nu a vut dreptate, că altfel nu ar fi prea bine deloc :P Totuşi, mă gândesc oare de ce a făcut o astfel de afirmaţie? Oare chiar atât de mult depindem de albine? Adică, sigur că pe lângă faptul că produc miere cu care ne hrănim (şi de care ne-am putea lipsi, totuşi, cred :-? ) ajută şi la polenizare şi toate cele, dar mai sunt şi multe alte insecte care fac asta :-?
Nu, nu ştiam asta, mersi că mi-ai spus;)) 1893... cât de mult timp a trebuit totuşi să treacă ca să se întâmple şi asta.

Aşa e. Cu siguranţă nu e ceva uşor să ai responsabilitatea aceea asupra bunăstării tribului, şi să supravieţuieşti în astfel de condiţii grele la care sunt supuşi acolo în sălbăticie.

Din fericire, l-am găsit pe internet, aici:
http://documentare.digitalarena.ro/......r-2013-hd/
Uff, ce noroc :);))

Asa e. Si aceasta dorinta cred ca vine si din faptul ca multi oameni isi doresc sa stie absolut tot. Nu stiu sa gestioneze un mister :)) Nu vor sa recunoasca si sa traiasca cu gandul ca nu stiu, si atunci inventeaza propriul raspuns, oricat de senzational ne-ar parea noua.
Stiu cum e;)) Eu mai demult aveam o frica de intuneric. Desi stiam ca nu e nimic amenintator acolo, tot aveam acea senzatie neplacuta. Aceste senzatii vin din partea primitiva a creierului nostru, si de aceea nu le putem controla;)) Nu au legatura cu ratiunea, ci cu instinctul.
Oh nu, in niciun caz n-o sa fac asta :)) M-am obisnuit cu tine pe aici, si mi-ai lipsi daca n-ai mai intra;)) :D
Uhmm, nu stiu nici eu exact cum sta treaba cu albinele :-? Probabil ca sunt foarte multe plante care depind doar de albine pentru polenizare. Poti citi aici daca vrei http://www.mnn.com/......-honeybees
Da, a fost destul de tarziu, din pacate. Problema drepturilor femeilor a fost ignorata prea multa vreme, si nici in prezent nu e tocmai rezolvata. Noroc ca Noua Zeelanda a fost o deschizatoare de drumuri;)) In Arabia Saudita de exemplu, doar in 2015 vor primi drept de vot.

Chiar. Eu ma gandesc si la ce sistem imunitar trebuie sa aiba acei oameni care traiesc intr-un asemenea mediu. Sunt nenumarate bacterii si alte organisme daunatoare omului. Riscurile unei infectii sunt la tot pasul acolo. Cand oamenii din lumea civilizata ajung in padurile tropicale, dau o adevarata lupta ca sa traiasca macar cateva zile. Cat de mult conteaza adaptarea la anumite conditii.

Ce fain!;)) Ai apucat sa-l si vezi? :)

Da, aşa e. Necunoaşterea şi misterele sunt de nesuportat pentru unii. Ar trebui totuşi să se împace cu ideea, pentru că e imposibil pentru noi, fiinţe limitate cum suntem, să ştim absolut totul.hee hee
Da, instinctul de apărare intră în joc aicihee hee Asta e bine, într-un fel, pentru că ne face să fim precauţi.
Uff, bine atunci, mă scuteşti de o sperietură zdravănă tongue Şi tu mi-ai lipsi mie dacă n-aş mai intra eu, sau dacă n-ai mai intra tuhee hee Deci să mai stai pe aici big grinhee hee
Mulţumesc pentru articol. E interesant ce spune; se pare că sunt multe plante care depind de polenizarea cu ajutorul albinelor ("these under-appreciated workers pollinate 80 percent of our flowering crops which constitute 1/3 of everything we eat."). Deci clar, ar fi de rău dacă într-o zi ar dispărea toate albinele.
Da, mi se pare stupid că încă mai există şi în prezent aceste diferenţieri, d.p.d.v. social, între femei şi bărbaţi. Din păcate, şi religia joacă un rol important (în sensul rău) în legătură cu asta.

Cu siguranţă unul mult mai dezvoltat decât al nostruhee hee Organismul lor s-a adaptat la acele condiţii dificile. E uluitor cât de complex este corpul uman.hee hee

Da, l-am văzut sâmbătăhee hee Mi-a plăcut, evident happy

Da, sa se impace cu ideea... Pacat ca e atat de greu pentru unii. Avem dovada si aici pe sitehee hee
Cateodata prea precauti laughing
Oricandhee hee Sigur, eu nu plec nicaieri daca nu sunt obligat. big grin Nici tu sa nu plecihee hee
Da, ar muri sute de milioane sau chiar miliarde de oameni de foame, si ar fi un risc destul de mare ca civilizatia umana sa se prabuseasca. Nu e de glumit. Inca o dovada ca natura te poate elimina in nenumarate feluri.
Da, e un rezultat al faptului ca barbatul domina femeia in acele vremuri in care s-au inventat principalele religii care mai exista si azi. Acea viziune asupra lumii apartinea doar barbatului, deci nu e deloc o coincidenta faptul ca femeia trebuie sa fie supusa in toate aceste religii. In tarile in care religia si-a pierdut din importanta, femeile au castigat mult mai multe drepturi. Cred ca e fara exceptie.

Si noi suntem adaptati mediului nostruhee hee De exemplu noi suntem relativ imuni in fata unor boli care ar fi absolut fatale pentru o populatie izolata care nu a avut niciodata de-a face cu acele boli. Asta s-a intamplat de multe ori, mai ales cu populatiile de amerindieni. Oricum, acele conditii in care traiesc triburile sunt mult mai dure decat mediul in care traim noi, deci am putea spune ca sunt mai rezistenti fizic decat noi. Da, aproape orice organism are o complexitate extraordinarahee hee E rezultatul milioanelor de ani de evolutie si perfectionare.

Pacat ca sunt doar 2 episoade.hee hee Cred ca ieri au fost la tv din nou thinking Abia astept 16 martie, si primul episod din Cosmoshee hee Ai vazut reclama la national geographic? big grin

Oh da, am văzut şi eu astfel de exemple aici pe sitehee hee
Da, aşa ehee hee
Bine atunci happy Nu, nici eu nu plec, cel puţin nu de tothee hee
Da, natura e mult mai puternică decât credem; de aceea ar trebui să o respectăm mai mult, pentru că dacă continuăm să o "rănim", s-ar putea să vină o zi în care nu ne va mai "ierta".
Ai dreptate. În acele vremuri, aceste diferenţe între bărbat şi femeie erau şi mai pronunţate, şi de acolo a pornit totul; influenţa se observă şi azi în multe părţi ale lumii, mai ales în cele musulmane. Să sperăm că într-o zi va dispărea complet şi această idee greşită.

Da, e clar că organismul fiecărei populaţii dintr-o anumită regiune s-a adaptat condiţiilor de acolo. Se pare că evoluţia a lucrat foarte "inteligent"hee hee

Da, am văzut reclama de mai multe orihee hee Mai este doar puţin; ştiu că aştepţi cu nerăbadare big grin Şi eu aştepthee hee

93 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Probabil sunt nişte oameni sătui de societatea modernă şi de valorile ei, care au avut curajul să se desprindă de ea cu totul. Este alegerea lor şi le-o respect.

| sabin89 a răspuns:

Nu mi se pare deloc practic. De ce sa inoti contra curentului? Ar fi cam ca in paradoxul ala cu calatoria in trecut. De ce sa renunti la lucruri atat de utile, ca internetul, iphonul, ca sa nu mai zic de electrocasnice. Si pentru ce? Sa te cunosti mai bine? N-ai nimic interesant de aflat. Esenta vietii? Daca n-are nicio esenta... Pierzi timpul degeaba, cautand ceva ce stii din start ca nu vei gasi. confused

| Swan39 explică (pentru sabin89):

Eu cred că o astfel de experienţă pe timp limitat, îţi poate aduce multe beneficii. Eu cred că ai avea lucruri interesante de aflat.
Viaţa nu are un sens, adică nu duce nicăieri, până la urmă murim şi asta a fost tot; dar esenţă are, un sens pe care îl dă fiecare.

| Kaℓi a răspuns:

N-am vazut documentarul, in schimb am auzit de miliardarul ala rus care s-a retras in "salbaticie".
De asa ceva
https://sites.google.com/site/comunitatidelumina/
am auzit, chiar am fost invitata sa vizitez o comunitate de asta.
Lucrurile astea de obicei nu dureaza o viata, sunt experimente, curiozitate sau pur si simplu oamenii aia se ascund de ceva... chiar si daca se ascund de poluare si stres happy
De multe ori in spatele acestei recluziuni benevole se afla altceva, un crez sectar, o inadaptare sau o dorinta de a ocoli regulile societatii. Eu nu as face asa ceva dar nu am nimic impotriva celor care opteaza pentru solitudine in mijlocul naturii. Numai sa lase curat in urma lor cand le vine mintea la cap si revin in civilizatie.

| RAY a răspuns:

Eu am vazut amish, fiecare face ce vrea ce sa spun

| M?d?0611 a răspuns:

Din cate am observat, la confort n-au renuntat, un fost miliardar rus chiar si-a facut casa cu etaj; sursa de apa e confort, electricitatea iar, asa si eu m-as muta departe de oameni big grin, asta planuiam intr-o seara cand am ramas fara lumina cam o ora, dar panourile solare costa. Mi-as face o casa undeva departe, caldura, electricitate de la Soare, apa extrasa din pamant, dar purificata folosind energie de la Soare, cablu si net de la sateliti, mi-as face o gradina cu de toate si poate as tine niste gaini, nu imi plac animalele, dar dulciurile se fac cu oua, si lapte, de unde iau lapte? :O Ma fac vecina cu Hombre, poate are el niste vaci.
App, rusul din povestea mea a fugit de fapt, nu a plecat de bunavoie, era prea bogat si se temea ca cineva o sa-i rapeasca vreun copil, parca primeau si amenintari, asa ca nu e nici o descoperire, e frica, altul "a dat timpul inapoi" cand a vazut ca sotia e dependenta de telefon si copiii de jocuri pe pc.

| Swan39 explică (pentru M?d?0611):

Ceea ce descrii tu e mai mult decât comfort. Condiţiile în care trăiesc aceşti oameni nu seamănă deloc cu asta. Uite, în caz că vrei să arunci o privire:
Nu am găsit şi în română.

| M?d?0611 a răspuns (pentru Swan39):

Nu merg filmuletele in Romania. thinking

| Swan39 explică (pentru M?d?0611):

Scuze; nici nu am verificat.
Cred că aici ar trebui să meargă: :-?
http://www.solarmovie.so/tv/ben-fogle-new-lives-in-the-wild-2013/
Dacă nu merge, anunţă-mă şi mai caut eu.

| M?d?0611 a răspuns (pentru Swan39):

Am gasit ceva pe youtube, bucatele, ca lumea e rasista. Pana la urma, fiecare are numai o viata de trait si cat de confortabil ar fi confortul, nu e sanatos, nu cred ca e o nebunie, apoi mai e si spiritul de aventura, cred ca asta i-a impins sa plece in vacanta, pentru ca e vacanta, chiar daca e permanenta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca l-ai vazut pe Discovery sau national geografic, si mai este un film in gen se numeste Into the wild asta daca vrei sa te uitiwinking

| Swan39 explică (pentru anonim_4396):

De fapt l-am văzut pe Viasat Explorer.
Am auzit de filmul Into the wild, însă nu l-am văzut. Este şi o carte, pe care intenţionam să o citesc înainte de a vedea şi filmul, dar nu am găsit-o pe la bibliotecă. Poate o voi cumpăra când am să pot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unde si-au lasat averile? in banci? Abia au plecat si sunt sigur ca planul lor de a ramane acolo, va fi naruit de viitoarele generatii care le vor zice "tati, vreau la oras ca sunt satul de mocirla din fata casei".
Panouri solare, sisteme de incalzire...casa de vacanta, ce naiba-i aia? asa au multi pensionari, care s-au retras pe langa paduri, in cabane cu termopane.
Nu ai cum sa te cunosti traind intr-o singura locatie si pe deasupra izolat. Poate doar osciland intre viata in pustietate si viata la oras.

| lollipops a răspuns (pentru anonim_4396):

...sau le vine pofta de bomboane.
P.S. laughing)

| anonim_4396 a răspuns (pentru lollipops):

Care...dupa sfatul medicului, se sug, nu se sparg intre dinti.Hai sa-i lasam, ca iar ma iau de producatorii de acadele...

| lollipops a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca le tii intre buze pana se topesc singure sunt si mai sanatoase, sau sub limba.
Iar am facut doua scenarii cu multiple posibilitati de manipulare a lolipopului dintr-un singur cuvant.

Nu se dădeau prea multe detalii despre viaţa lor anterioară. Din câte am înţeles, banii pe care îi aveau i-au folosit pentru a-şi procura puţinul necesar, de bază; iar banii care au rămas cred că i-au păstrat sau poate au donat o parte, nu ştiu exact. Unii dintre ei au mai păstrat ceva legături cu societatea.
Uite, acesta este documentarul despre care vorbeam:

| anonim_4396 a răspuns (pentru Swan39):

Nici la mine nu functioneaza link, dar iti jur ca in prima expeditie la capsuni in Spania, la asta o sa ma uit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce coincidenta bizara. Chiar ieri mi-a fost taiat curentul pentru ca am uitat sa-l platesc vreo 3 luni. Ei au spus ca m-au sunat inainte, lucru care nu s-a intamplat. Oricum eram la serviciu si nu puteam ajunge in regim de urgenta sa-mi platesc darile. Asa ca, dupa ce am facut dus la un prieten m-am intors acasa sa fiu una (ciudat, as fi preferat "unul") cu natura la mine acasa. Cort nu am avut, am avut doar frig, liniste si intuneric. Nu am observat pana acum ca se intuneca la 18.00 si nici ca vecinul de deasupra si-o pune cu nevasta la 01.00 dimineata. Bine, are si un pusti de vreo 7 ani dar nu il suspectez, sunt aproape sigur ca a facut treaba rusinoasa cu nevasta, oricum, il voi intreba diseara.

As putea trai asa? Evident, dar as face-o doar daca as fi nevoit. Am invatat ceva din experienta? Da, ca e recomadat sa-ti platesti facturile la timp si ca vecinul meu a facut sex mai des decat mine saptamana aceasta. Totusi, nu cred ca ma va schimba prea mult experienta, este deja a treia oara cand imi este taiat curentul in decursul a doi ani de zile pentru ca nu am binevoit sa ma deranjez cu plata.

Orice experienta poate fi privita ca pe o posibilitate de a descoperi mai mult din esenta vietii. Ce conteaza insa mai mult decat experientele este capacitatea fiecarui individ de a percepe, la un nivel cat mai detaliat, ce se petrece in jurul lui. Nu e complicat sa afli mai multe despre tine sau despre viata, trebuie doar sa gasesti intrebarile potrivite si sa nu te temi in a-ti oferi raspunsurile corecte.

Nu pot judeca oamenii dupa simple actiuni, nu ele sunt importante, cu adevarat importante sunt motivele reale din spatele alegerilor pe care oamenii le fac si, doar intelegand motivele, poti intelege oamenii. Problema este ca aproape niciodata adevaratele motive nu sunt cele pe care ei le pretind. Asa ca nu vreau sa imi dau cu parerea despre gestul lor, sper doar sa le fi folosit la ceva.

Si mai sper sa am electricitate cand voi ajunge astazi acasa...

Nu se poate compara experienţa descrisă de tine cu cea de care ziceam eu în întrebare. Să nu exagerăm, totuşi.

"Ce conteaza insa mai mult decat experientele este capacitatea fiecarui individ de a percepe, la un nivel cat mai detaliat, ce se petrece in jurul lui. " Sunt de acord; dar cred că fiecare experienţă este unică, şi din experienţe diferite, percepi lucruri diferite, care poate până atunci nu le-ai putut simţi în profunzime.

"Nu pot judeca oamenii dupa simple actiuni, nu ele sunt importante, cu adevarat importante sunt motivele reale din spatele alegerilor pe care oamenii le fac si, doar intelegand motivele, poti intelege oamenii. Problema este ca aproape niciodata adevaratele motive nu sunt cele pe care ei le pretind. " Cu ceva putere de analiză, observaţie, empatie ş.a. cam poţi desluşi motivele din spatele faptelor. De multe ori lucrurile sunt simple, deşi ne place nouă să despicăm firul în patru. Sigur că se întâmplă să mai şi înţelegi greşit acţiunile unor anumite persoane, dar oricum, eu cred că faptele unui om pot spune ceva despre el.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Swan39):

Evident ca nu se pot compara experientele, eu am spus ca o singura zi fara electricitate mi-a dat lumea peste cap. Nu as alege niciodata o astfel de viata, prefer oricand sa raman cu intrebari fara raspuns. Bine, nu prea am, mi-am dat raspunsul la intrebarile care ma macinau fara sa plec sa traiesc printre ursi.

Sunt de acord ca si actiunile spun multe despre oameni doar ca motivele din spatele acestora spun totul despre oameni...

Alegerile unui om se bazează pe ceea ce vrea el de la viaţă. Nici eu nu aş alege să-mi trăiesc restul vieţii în acest mod, dar să am parte de o asemenea experienţă, pe timp limitat, e un lucru pe care sigur aş vrea să-l fac până mor.

Aici îţi dau dreptate. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apa minerala

| JucărieLEGO a răspuns:

Nu, n-as face niciodata asa ceva. I'm a good sailor. That's why.

| koko3475 a răspuns:

Avand in vedere societatea in care traim, lumea rea si legile potrivnice, da, e o solutie!

| noisolpXekuNemertXe a răspuns:

Nu știu ce intenții au avut, dar modul lor actual de viață s-ar putea să-i facă să supraviețuiască mai mult.
O să facă mai multă mișcare, o să își dezvolte musculatura și sănătatea și o să progreseze în evoluția speciei umane, deoarece în loc să-și adapteze ei mediul pentru comfort (CĂLDURĂ, HRANĂ ASIGURATĂ ETC.), se voradapta ei mediului nou.

| Ionutz_Leonard_1995 a răspuns:

Sincer, poate o fi doar o emisiune.Dar ai dreptate.Descoperi mult.Asa o sa vezi ca pe vremuri nu se traia la caldura si adapost.Asta-i sigur! In plus unde si-au lasat averile?

| 0101131234 a răspuns:

Vreau o casă mică, undeva în mijlocul naturii,
să-mi hrănesc sufletul cu frumuseţea lecturii,
să pătrund pe rând în tainele agriculturii,
să am decât o haina şi ceva din-trale gurii.
ca şi strămoşii noştrii, trăind mai simplu,
în loc să tot facem pe cocoşii, pentru lux ca proştii.

Ascult-o dacă ţi s-au părut interesante versurile:
http://www.youtube.com/watch?v=57fzOEtB7U4

Cum ţi se pare stilul de viaţă descris de tine?

| Swan39 explică (pentru 0101131234):

Interesante versuri. Să înţeleg că ele reflectă părerea ta despre acest subiect? thinking

Cum mi se pare mie? Pe mine mă interesează foarte mult impactul emoţional pe care l-ar avea o astfel de experienţă şi chiar cred că este una foarte "hrănitoare" din acest punct de vedere. Poţi să te uiţi şi la ce i-am scris lui sublime89.

| Papusa_Oly_1998 a răspuns:

Nu mi se pare nebunesc ba din potriva este foarte inspirational si crajos...
Sa fiu sincera eu nu as face asta nu as putea trai fara prieteni mei, fara mall sau tehnologia de ultima generatie

| cristina12cri a răspuns:

Eu una nu as renunta la aceste lucruri nici pentru o perioada scurta de timp.Acesti oameni inseamna ca au fost foarte hotarati ca sa renunte la tot ce au facut..Nu e chiar o alegere foarte nemaiobisnuita ca probabil acei oameni au avut si un motiv ca sa renunte la tot. Cine stie ce i-au apucat laughing dar chiar si asa eu nu as face asa. big grin Sper ca te-am ajutat :*

| Grigore1996 a răspuns:

Cred ca acesti oameni s-au saturat de viata lumii moderne. au vrut ceva mai tare. Sincer a-s face-o si eu, doar ca pentru un timp limitat, ca sa ma descoper, sa simt cum au trait inaintea noastra. E o experienta frumoasa si cred ca fiecare ar trebui sa o incerce.

| Deead97 a răspuns:

De la asemenea conditii a inceput specia umana si a evoluat considerabil, dar si-au dat seama ca ca evolutia nesupravegheata atent ne poate distruge si ca luxul nu merita pretul de a pierde adevaratele valori.Ei s-au refugiat, probabil de societate pentru a se redescoperi si pentru a incerca sa traiasca frumos, doar cu ceea ce le ofera natura.Desigur ca le este foarte greu, deoarece este dificil sa te desparti brusc de confortul cu care te-ai obisnuit.Eu personal as face asa ceva, deoarece ma va face sa iau o pauza de la problemele vietii, dar nu voi renunta brusc la conditii, deoarece este dificil, ci putin cate putin.Ete bine intr-adevar sa evoluam, dar ne vom da seama ca natura este de neinlocuit.