| sabin89 a întrebat:

Bobby Fisher, la vârsta de numai 13 ani a câştigat o partidă de sah în faţa unui mare maestru american. Partida a fost atât de frumoasă si inteligent jucată, încât a ajuns să fie numită "The game of the century" (se găseste pe net) si să fie analiizată si studiată de-a lungul deceniilor care au urmat. Câţiva ani mai târziu (nu avea încă treizeci de ani) a câstigat - la Reykjavik - marele premiu, în faţa masinii de sah sovietice. Mama lui Fisher a fost evreică. Hopa! din nou evreii. Stiu, s-a mai discutat aici pe site că evreii sunt destepţi, că foarte mulţi sunt Laureaţi Nobel, dar nu cred că deranjează pe nimeni dacă readuc întrebarea în discuţie: Cum se face că de foarte multe ori când căutăm în biografia unui geniu găsim că a fost evreu? Cel puţin în cazul lui Fisher nu a fost vorba de un copil născut într-o familie din elita societăţii, care să fi avut parte de condiţii speciale de viaţă. Dimpotrivă, a fost crescut de un singur părinte, mama lui, care a fost hărţuită de soartă, mutată de colo colo, reusind cu greu să-si găsească un loc de muncă (modest) pentru as putea creste cei doi copii.

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

A fost un aspru critic la adresa evreilor (el însuși fiind de descendență evreiască), primele sale declarații în acest sens fiind făcute în 1961. A negat Holocaustul, și-a anunțat intenția de a demasca crimele evreilor și a susținut că Statele Unite sunt o „farsă controlată de evrei ticăloși, circumciși, murdari și coroiați".

La câteva ore după atentatele din 11 septembrie 2001 a declarat la un post de radio din Filipine, că „aceasta e o veste minunată", continuând cu critici la adresa politicii SUA în Orientul mijlociu.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Bobby_Fischer

| HerculePoirot a răspuns:

Asta e doar un exemplu norocos,Boby Fischer nu este nici pe departe un "geniu" al sahului asa cum il numesti tu.Tal, Capablanca, Botvinnik, Steinitz, chiar si Kasparov sunt considerati monstrii sacri ai sahului dar nu pentru ca erau genii...Pur si simplu erau mai bine pregatiti si calculau mult mai bine toate variatiile.

| sabin89 explică (pentru HerculePoirot):

L-ai uitat pe Alehin happy

| sabin89 explică (pentru RAY):

Geniul e geniu si-n...sanţ.

| Mclaren12 a răspuns:

Asa cum ai si zis, evreii sunt foarte inteligenti. Asta este rasa lor. Ca pe langa asta o mai fi si lenesi, mincinosi, egoisti, materialisti etc. asta este alta treaba (asta am observat si eu personal de cand m-am mutat in UK), vorbind oricum la general. In plus, evreii (in mai toate domeniile) sunt mult mai ridicati in slavi decat gentilii pentru ca media este controlata tot de ei. Am citit mai de mukt ca si organizatiile care decerneaza premiile Nobel sunt controlate de ei.