| Lia340 a întrebat:

Buna!
Gandurile noastre fac realitatea?
Aud din ce in ce mai mai des citate gen,,Viata este asa cum o fac gandurile noastre,,;,, Omul devine ceea ce gandeste,, Se gasesc multe argumente menite sa afirme ideea, care aduc in discutie energia mentala, modificarile inconstiente, etc. Mie, cu toate acestea, ideea mi se pare absurda.Chiar nu ma bazez pe ea!
Sa luam de exemplu ce,,lumi nesfarsite,, au copii in cap, cat de mult viseaza si cata imaginatie au... ei in realitate abia vorbesc, se joaca, pleaca la gradinita si, in mare parte, asta-i viata lor.
Sunt oameni care o viata intreaga, se gandesc la fel de fel de subiecte, si nu realizeaza mai nimic, doar stau in pat, se uita la televizor si cea mai mica informatie ii poate pune pe ganduri.
Deci unde e legatura? Un om daca se gandeste 20 de ani, zi de zi ca va castiga la loto si va fi miliardar, asta ii garanteaza succesul?!laughing Nu prea cred laughing
Consider 99% ca e o idee preconceputa menita sa-i mai calmeze pe oameni sau, de ce nu, manipuleze.
1.Este posibil sa existe, de fapt, o posibilitate de a fi corect acest concept? poate imi scapa mie ceva...
2.Credeti ca intr-adevar suntem ceea ce gandim?
Voi ce parere aveti?

14 răspunsuri:
| DamnedShadow a răspuns:

Da, e adevărat într-o măsură. Adică o idee vine gândindu-te, normal. Această idee poate fi dezvoltată şi pusă în practică... de obicei aici greşeşc oamenii. Cred că e destul să viseze doar, iar acel lucru va veni la ei, ceea ce e foarte greşit, fireşte. Scopul gândurilor ăstora e de a te menţine în perseverenţă şi optimism, atât. Nu mai mult; restul depinde de tine, de oportunităţile pe care ţi le faci sau le accepţi.
Este un citat deştept: "Watch your thoughts, they become words;
watch your words, they become actions;
watch your actions, they become habits;
watch your habits, they become character;
watch your character, for it becomes your destiny."

| FataCuChitaraMunților a răspuns:

1.Într-o oarecare măsură. Uite şi un exemplu bun. Oamenii care au datorii în bănci, suferă din dragoste sau alte motive se gândesc cel mai frecvent la suicid.E primul gând ce îi terorizează.Şi mulţi dintre ei au curaj să o facă şi asta pentru că nu îşi pot controla gândurile, nu îşi pot impune să meargă mai departe.Tocmai ăsta e motivul pentru care tot oamenii spun că numai laşii cedează. Toate vin şi pleacă de la creier.Acolo au loc toate comenzile.Şi oamenii care ajung la automatisme au parte de o mare performanţă. Însă totul e dictat de conştiinţă.Cel mai adesea, oamenii cedează psihic atunci când apar probleme mari.
2.Nu,nu cred.La fete se poate vedea cel mai uşor lucrul ăsta. Fetele mereu se consideră plinuţe, urâte, îşi ascund faţa dimineaţa, dar asta nu înseamnă că sunt aşa cum se văd în oglindă. Trebuie să vadă dincolo de ea.
P.S.Nu suntem ceea ce gândim, dar ne putem controla gândurile.

| RAY a răspuns:

Logic ca nu, asta e iar o alta forma de speranta data oameniilor de a mai spera la ceva in viata asta plina de suferinta, e bine sa gandesti rational si da gandurii fara fapte nu se intampla nimic, sunt forme de manipulare a turmei umane in timp ce hoti se imbogatesc noi speram ca vom avea o viata buna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gandurile noastre influenteaza viziunea noastra asupra realitatii nu si faptele care nu tin de noi. Adica chestia cu LOTO nu o consider adevarata.
De fapt realitatea este ceea ce gandim, ceea ce percepem. Realitatea fara perceptia noastra nu ar exista.

Daca te intereseaza asa mult o sa iti dau o teorie a unui medic celebru, Robert Lanza:

1. Tot ce este observat depinde de cel care observă, iar realitatea pe care o percepem este de fapt un proces al conştienţei noastre. Viaţa dă naştere universului, nu invers, cum susţine concepţia clasică despre lumea din jur.

2. Percepţia internă şi cea externă sunt legate între ele.

3. Comportamentul particulelor este determinat de prezenţa unui observator.

4. Fără acţiunea conştienţei, materia este doar o formă nedefinită.

5. Universul este structurat şi guvernat de legi şi forţe care sunt favorabile vieţii.

6 şi 7. Timpul şi spaţiul nu sunt lucruri reale, ci doar instrumente ale înţelegerii noastre, pe care le purtăm cu noi aşa cum ţestoasele îşi poartă carapacea.

Lanza încearcă să explice aceste idei prin exemple concrete. De exemplu, cerul este albastru pentru că aşa îl percep ochii noştri, dar celulele noastre ar putea fi modificate astfel încât să vedem toate obiectele albastre ca având culoarea roşie.

| Vanqu1sh a răspuns:

Faptele fac realitatea, gandurile o influenteaza, uita-te la The Secret (2006) si ai sa intelegi despre ce este vorba.

| Perseverance a răspuns (pentru Vanqu1sh):

Meh...the secret este o prostie.Nu ar trebui toti sa fim miliardari pana acum? Adica, am vazut filmul, am aplicat chestiile alea...etc.

Si desigur raspunsul tau va fi ceva de genu:Toate la timpu lor, trebuie sa ai rabdare.

THE SECRET= MANIPULARE IEFTINA.

| Vanqu1sh a răspuns (pentru Perseverance):

Dupa cum au spus si persoanele respective in film, sa speri nu este totul, trebuie sa si actionezi happy

| Perseverance a răspuns (pentru Vanqu1sh):

Asta e cu totul altcv.Ai putea sa spui direct : Munca grea inseamna succes.

| a3e6u9 a răspuns:

Circulă o idee cum că dacă îți dorești suficient de mult ceva, "atragi" acel ceva și se va întâmpla, ca și cum dacă-ți dorești suficient de mult să câștigi la loto, chiar vei câștiga.

O problemă cu "teoria" asta e că, spre exemplu, copiii care mor de foame prin Africa nu-și doresc mâncare suficient de mult sau orbii nu-și doresc suficient de mult să vadă, ceea ce e absurd și stupid, dar se găsesc idioți care să creadă chestii d-astea, că nu ducem lipsă de idioți.

O idee corectă e că realitatea nu e nici bună nici rea, ci noi o percepem într-un fel sau altul, am putea să fim fericiți în infern și nefericiți în paradis, totul e în mintea noastră, dar asta e altă discuție cred.

| Lia340 explică (pentru a3e6u9):

Da! Aici este absurditatea. Este logic ca ceea ce gandim, rational sau in subconstient actioneaza asupra a ceea ce facem dar nu influenteza viata, realitatea, nici macar pe cea subiectiva. Uite ca sunt destule tampenii induse si de psihologie.De ce zic nici pe noi insine nu ne influenteaza, Isi auto-induce cineva nepriceput, ca ar fi bun la matematica, fireste ca asta nu schimba cu nimic tipul sau de inteligenta Este priceput sau nu. Asta este!
Daca analizez ce a zis Vanqu1sh,relitatea e data de fapte...dar cu ce o influeteaza gandurile? Cu nimic.
Iata cat este de influentabil omul:Aduci ceva ce face parte mai mult decat evident din sfera paranormalului dar il cataloghezi ca fapt psihologic, toata lumea crede ca e absolut corect desi multi afirma sus si tare ca nu cred in paranormal.laughing
Si da, ce ai zis in final tine de modul de viziune asupra vietii. Faptul ca pun accentul pe partea plina a paharului nu face paharul mai plin decat este.
Cum am zis cautam sa vad daca mi-a scapat ceva...
Dar nu...E manipulare!
Multumesc de raspuns!

| SoP222 a răspuns:

Gandurile influenteaza faptele si implicit realitatea.
Ma gandesc sa ma arunc in fantana, gandul genereaza fapta. Eu m-am aruncat in fantana, asta e realitatea.
Bineinteles ca daca ma gandesc ca joc fotbal ca si Cristiano Ronaldo nu voi juca, pentru ca nu m-am nascut cu acest talent.
Deci da gandurile noastre fac realitatea, dar acea realitate posibila, orice om sanatos (fizic) se poate arunca intr-o fantana.

| BadPokerFace a răspuns:

Gandurile si puterea lor influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Iti dau un exemplu in care poti crede daca vrei, e putin ciudat: exista o vreme o secta crestina. Aveau aceleasi obiceuri si respectau traditiile standard; singura diferenta este ca, in fiecare an, sarbatoreau un eveniment foarte important: casatoria cu Iisus Hristos. Erau ferm convinse ca una dintre ele va fi aleasa Domnului. Faza care te trimite in mind blow este ca erau atat de convinse incat una dintre ele, in fiecare an, suferea de scurgeri efective de sange din fiecare orificiu posibil, nasal, toate si de org***e continue, fara motiv, nu le atingea nimeni. Iar in dimineata urmatoare in jurul degetului se vedea o urma, ca de inel.
Ce inseamna asta?
Ca o aparut Hristos s-o ***-o bine apoi a zgariat-o de deget sa para inel? Ei bine, asta se credea atunci.
Acum, poate fi explicat stiintific: convincerea este direct proportionala cu realitatea. Atunci cand crezi, dar crezi cu adevarat, intr-un fel sau altul se intampla.
Ia exemplu de la crestini, care cred in Dumnezeu si se roaga, si primesc de cer, uneori. De ce crezi ca primesc? Pentru ca o fost bunu' Dumnezeu bun cu ei'? Nu. Pentru ca gandul lor era atat de puternic incat a influentat complet viata lor.
E un paradox spatiu-timp, si e naspa si greu de inteles, stiu. Dar dupa mine, are sens.
Oh, acum sa nu crezi ca daca eu ma gandesc cu ardoare la un IPhone 6+ il primesc laughing)) nu se aplica la dorintele materiale. Ci la acelea spiritule.

Sper ca ti-am raspuns ok, e greu de explicat.
La multi ani

| AnishM a răspuns:

Nu cred ca ai inteles prea bine despre ce este vorba. https://drumuricatretine.wordpress.com/......-gindeste/ happy

| a răspuns:

„Suntem ceea ce gândim. Tot ceea ce suntem ia naștere din gândurile noastre. Cu gândurile noastre construim lumea."
Buddha
Dar ca sa functioneze mai trebuie sa si crezi ca este posibil.
Multi se autolimiteaza zicand ca nu merita, nu-si pot permite, nu este momentul, nu este posibil, etc.