| andralovesong a întrebat:

Cam cat de mare e o stea?

Răspuns Câştigător
| adycristache a răspuns:

Începând de la diametrul Pământului (piticele albe) iar cea mai strălucitoare de pe cer are diametrul de aproximativ 1000 de ori mai mare decât Soarele (adică 1 390 000 000 km- aproximativ distanţa de la Soare la planeta Saturn).

24 răspunsuri:
| Exilee a răspuns:

Avem nove, supernove, supersupernove... supersupernovele au dimensiuni uriase mai mari chiar decat steaua noastra-Soarele.

NOname
| NOname a răspuns:

Care anume? Există miliarde.

| Inferno a răspuns (pentru Exilee):

LOL, novele si supernovele si "supersupernovele" nu sunt stele, ci doar fenomene ce au loc in interiorul unei stele.
Magnitudinea nu e impartita in "supersupernove si supersupersupernove".

Hai ca esti amuzant.
"supersupernovele au dimensiuni uriase mai mari chiar decat steaua noastra-Soarele."
Vorbesti de parca ar fi ceva incredibil. Si o supernova, care este realmente explozia unei stele, iar nu o stea, este mai mare decat Soarele.

| sublime89 a răspuns:

Mai mare decat iti poti imaginahee hee

| Exilee a răspuns (pentru Inferno):

Dragule, datorita acestor fenomene care se desfasoara in interiorula acestor stele, deriva si numele acestora.

Irelevant.

| Exilee a răspuns (pentru adycristache):

Nu Km ci ani-lumina happy. Vezi ca e foarte mare diferenta si ne putem inchipui imensitatea acestor distantei, intructa un an-lumina reprezinta distanta parcursa de lumina-ntr-un an...

| adycristache a răspuns (pentru Exilee):

Mulţumesc pentru completare, exile. Eu făceam referire la diametrul aproximativ al unei stele, adică 1, 39 miliarde kilometri (nu are cum să fie diametrul unei stele de 1, 39 miliarde ani lumină...).

| Exilee a răspuns (pentru adycristache):

"diametrul aproximativ al unei stele" Ai de mine. Imi cer scuze. Recunosc.

| PedoBarbie a răspuns:

E ca Soarele. De fapt Soarele e o stea.

| Goje_Alexandru_1999 a răspuns:

Fiecare are dimensiuni diferite, dar unele pot fi foarte mari

| Mădă0611 a răspuns (pentru Miauti):

Http://melvin101.files.wordpress.com/2012/11/star-sizes1.jpg

"iiiiiieeeeeiiiiiii, estem singuri in Univers :x"

| Mădă0611 a răspuns (pentru Exilee):

laughing vai, esti in vacanta si dormi?
1. In interiorul sistemului solar distantele se masoara in ua (unitati astronomice/aprox 150 milioane km).
2. Sunt km aia, pentru ca un an lumina are 9460000000000000 km, iar 1390000000 km nu e un an (lumina).

| Exilee a răspuns (pentru Mădă0611):

Ma gandeam la galaxii... AM gresit stiu.
"vai, esti in vacanta si dormi?" m-am prostit de gand am parasit categoria Religie si m-am dus la T/A.

| Exilee a răspuns (pentru Mădă0611):

Dar bine te-am regasit pnetru ca mi-a fost dor de tine si nu te-am mai vazut de ceva timp.IN momentul in care am vazut greseala, am decis ca trebuia sa sterg raspunsul, dar am zis sa-l las pentru ca nu sunt ipocrit si sa invat din greseli.

| PisicaNirvanista a răspuns:

Mare...

| Maxim96 a răspuns:

Sunt stele pitice, gigante, supragigante

| Prezidentul a răspuns:

Mai mare decat tine, de ce?

Întrebări similare