Lichidul ala contine spermatozoizi ( arata ca niste mormoloci microscopici albi ). Lichidul in care stau, ii ajuta sa traiasca pana cand ajung la ovarele feminine.
Acei spermatozoizi au in ei ADN uman "programat" sa intre in ovarele feminine, si sa dea start-ul diviziunii celulare pentru formarea fetusului.
In momentul cand spermatozoidul intra in ovar, el intra in combinatie cu o celula de acolo si incepe fuziunea celulara. Odata fuzionate, incepe diviziunea celulara, unde dintr-o celula devine 2, din 2 devin 4 si tot asa pana cand mai multe celule formeaza primul organ al fetusului ( care banuiesc eu ca ar fi inima ). Si de acolo celulele se tot multiplica si cresc in asa fel incat sa ajunga un fetus complet.
Cati anisori ai?
Ca sa stim cum sa-ti explicam, pe intelesul varstei tale.
Tu prin experientele traite pana acum ti-ai format sistemul imunitar, genetica fizica, psihologic (adaptarea la mediul inconjurator). Aceste informatii se vor transmite doar o parte din ele la urmatoarea linie genetica (copil), dar ai nevoie de "lichidul masculin" pentru a completa acel cod ADN in interiorul tau.
Pe scurt, femeia este formata sa poata avea grija de fat in timpul sarcinii si sa protejeze linia genetica, pe cand masculul era obligat sa protejeze prin violenta si sa hraneasca femela. (nu tocmai asta, dar ma refer la primii "oameni" asemenea maimutelor, unde masculul protejeaza femelele pentru a putea mentine existenta speciei)
Secretia masculina cum o numesti, este singurul mod prin care se poate realiza reproducerea, am fi avut si posibila fotosinteza dar natura a ales ca la majoritatea primatelor / mamifere sa nastem pui vii, iar acei pui vii rezultand genele combinate dintre "gazda si vizitator".
In caz ca tot nu iti poti imagina sistemul asta, gandeste-te ca tot ce vedem, simtim, auzim nu este tocmai real, sunt doar calcule matematice biologice. Tot ce exista are un cod "ADN" am putea sa-i spunem, ce il face sa fie ceea ce este. Cum de exista 8 miliarde de oameni si majoritatea diferiti daca suntem aceeasi specie? Pentru ca cele 2 imbinari genetice mereu difera. (neavand voie sa dai nastere unui copil cu o ruda de exemplu)
Dar aici trebuie sa cauti informatii despre chimia moleculara si atomi, nu stiu 100% toate lucrurile astea ci doar cateva de baza.
Hai pe bune, faci pe naiva lovită in aripa (ne)științei? Faci la școală așa ceva, găsești pe net sute și mii de pagini explicate clar de ințelege și ultimul ne-dus-la-școală!
Deci... ce ai ințeles?
Nici pe departe. Procesul oarecum corect. Informația nu. Nici un spermatozoid nu intra in ovare. Ovarele produc ovule (că de aia femeia este la ovulație), care sunt celulele reproducătoare ale femeii. Cu ovulele se joacă spermatozoizii. Așa cum bărbatul are testicule, femeia are ovare. A nu se confunda ovare cu ovule.
Să-i urăm : bine ați venit în lumea de dincolo... Jermania!
Ma gandeam eu ca e posibil sa le confund. Mersi pentru corectare. La ovule ma refeream si eu, doar ca le-am denumirile.
Dar, da. Procesul este in general corect. Constientizez ca in spate sunt mai multe detalii biologice care se intampla inainte sau dupa unele procese deja mentionate de mine, doar ca le-am redus cat sa inteleaga cititorul ideea de baza.