| Razvan a întrebat:

Cat la suta din naivitate e prostie si cat neinformare/nestiinta?
Si in ce cazuri?thinking

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De fapt naivitatea este nescunoastere nu prostie. Da dovada de naivitate persoana fara experienta de viata, de obicei copii care inca n-au trecut prin multe si nici n-au apucat sa vada sau sa auda de la altii din experientele lor. Prostia e altceva, nicidecum naivitate.

12 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Naivitatea este la copii cand sunt in formare si la cei cu dezabilitati. Nestiinta este de la neinformare, iar prostia vine de la ignoranta.

| AvalohAlyn a răspuns:

50%prostie

50%
naivitatea

Eu mereu consider ca naivul se poate vindeca oricand daca apeleaza la informare.

Parere mea.

| Alphawolf a răspuns:

Nepasarea, indiferenta, pasivitatea duc la ignoranta, iar din ignoranta rezulta naivitate si prostie. Creierul trebuie antrenat pentru inteligenta.
Eu nu mi-as dori ce-si doreste @Carmen!

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Hmm.pentru mine e mai ciudat. Şi naivitatea poate fi din cauze bune, cum ar fi bunătatea sau inexperienţa. Am mai auzit expresia "bun până la naivitate", iar neştiinţa, neinformarea şi prostia vin în multe cazuri din lipsa experienţei.

mira
| mira a răspuns:

Proportia ceruta de tine se calculeaza pentru fiecare individ in parte.In general, ignoranta depaseste procentual cu mult prostia. Putini oameni sunt intr-adevar foarte prosti, adica neajutorati mintal. Ignorantii constituie marea masa.

soothe
| soothe a răspuns:

Un naiv este un neinformat ca pe lume exista si rau si in ce forme; prostul nu are nici o vina ca este asa, insa nu are un sistem suficient de evoluat de gandire si chiar informat fiind face (in aceptiunea majoritatii - "destepte") numai trasnai;
informarea este lipsa de date cu care sa simulezi/rezolvi ecuatia gandirii;
as avea un amendament cu privire la prostie; acesta este relativa functie de sistemul de valori pe care il luam ca referinta;
de exemplu, un prost poate fi de 1000 de ori mai fercit decat un destept...
indiferent cum, trebuie sa invatam sa fim toleranti (chiar si in Romania); a fi informati, destepti, inteligenti este de cele mai multe ori o intamplare genetica sau a norocului - nu avem dreptul sa judecam pe altii sau sa reactionam negativ, decat in situatia in care acesta cosntituie un pericol;
un accident de masina cu o lopitura zdravana la cap te poate face, iremediabil, mai prost decat toti prostii pe care ii cunosti

| campanario a răspuns:

Buna. 40% prostie, si 10 %nestiinta (pentru ca exista probabilitatea ca cineva te'a avertizat!), in cazul in care iubesti orbeste, si nu vrei sa accepti imperfectiuni.happy

| Live.Laugh.Love a răspuns:

40 % naivitate
30 % neinformare
30 % nestiinta

- in cazul carora derireaza din orice laughing
- in cazul carora nu vor sa-si bata capul [ chiar daca pot ]

| Diana1417 a răspuns:

...nu miti pot explic ce cred eu...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Naivitatea are ca element si inocenta. As zice ca prostia e majoritara, apoi intervine inocenta si, intr-un procent minor, neinformarea. Acu, scuze ca nu ma pronunt decisiv, dar nu ma incurc de fel in cifre.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cifrele nu definesc acest lucru. Naivitatea este nestiinta, neinformare. Dorinta de a nu te implica in conflicte, a tacea, a nu-ti spune parerea de teama interpretarii gresite sau nasterii unor controverse, se numeste bun simt dar din afara, este vazuta ca naivitate. Prostie? In rare cazuri. Eu as dori ca toata lumea sa fie proasta, naiva. Ne-am intelege mult mai bine, ne-am bucurat cu adevarat de ceea ce inseamna viata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exact atit la suta cit avem capul gol nefiind in stare sa priceapa relativitatea unei chestii precum prostia.