| WR104 a întrebat:

Ce este stiinta?
In ultimi ani au aparut tot felul de fizicieni, fiecare cu teoria lui despre orice, de ce nu se pot pune de acord, par sa semene aceste teorii cu religiile, fiecare cu principiile lor.
Aud tot mai des despre energia intunecata, materie neagra, etc, termeni care oamenii de stiinta nu ii pot explica, nu au cea mai mica idee ce sunt dar totusi cred in aceste lucruri.
Si acum intrebarea mea, daca ei cred in aceste lucruri pe care nu le pot vedea si nu le pot demonstra, mai mult, nu stiu ce sunt, oare nu putem considera ca stiinta usor usor devine o alta religie pe langa multimea de religii existente deja?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Stiinta se ocupa cu cunoasterea naturi,universului in care traim avand ca baza doveziile care suport teoriile, multe din acele teorii sunt dovedite matematic ca si multiunivers,desigur pana cand se dovedeste stiintific e doar o ipoteza atat, materia neagra a fost dovedita prin faptul ca e un fel de antigravitatie s-a vazut ca in loc ca stelele sa se apropie unele de altele ele se departeaza culmea gravitatia aduna lucrurile, si einstein a vb despre un fel de constanta a universului, energia intunecata se presupune ca spatiu in care nu este materie ceea ce este foarte mult, dupa cum vedem nu sunt simple teorii ele poti fi dovedite si intelese de o minte rationala, nu poti comparra o religie cu zero dovezii cu stiinta cu foarte multe dovezii, se pun de acord cand apar dovezii, vezi tu stiinta nu cere credinta oricine se poate indoi si incepe aventura lui asta e de fapt stiinta, libertatea de a alege si a putea sasi dovedesti singur tie

4 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Teoria ta, din lipsa de stiinta (probabil din cauza varstei) este total falsa.

| mentholinks a răspuns:

Stiinta explica fenomenele dar nu poate explica existenta lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiinta nu e religie, in stiinta "nu te pui de acord" ci demonstrezi. Cand nu poti demonstra ceva, folosesti ipoteze. Si in privinta ipotezelor "cazutul de acord" e la fel de insignifiant ca si frectia la un picior de lemn. La fel de insignifiant cum e creierul la un individ care compara religia cu stiinta, putand sa traiasca foarte bine si fara el pentru ca oricum nu il foloseste la nimic.

| BabaOarba a răspuns:

Nu sunt teorii, sunt ipoteze. Cand sunt demonstrate devin teorii. Dar si atunci ele se pot schimba. De exemplu gravitatia lui Newton n-a mai fost explicatia generala cand a aparut relativitatea.

Ne imbunatatim teoriile in fiecare zi. Unele teorii nu se pot testa pentru ca nu avem inca instrumentele necesare. In viitor probail acest lucru va fi posibil, asa s-a intamplat mereu.

Se formuleaza ipoteze pentru ca oamenii de stiinta sa stie inspre ce sa se indrepte, ce nume sa testeze, ce sa caute.

Nu este vorba despre o alta religie, pentru ca nimic nu este luat drept adevar doar pentru ca cineva crede in acel lucru, ci trebuie demonstrat.