Ai multa dreptate, desi nu cred ca lista ta este exhaustiva, prostia avind multe fatzete. Cert este ca "Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi".
Pentru mine omul prost e cel care are iq-ul mult mai mic ca al meu.
În mare găsesc afirmaţiile tale eronate. Practic stabileşti un coeficient de inteligenţă în funcţie de moralitatea persoanei respective, motiv pentru care te asigur că ai să te înşeli de multe ori.
Tu ai particularizat. Eu generalizez:
Omul prost este acela care actioneaza, din punct de vedere etic, rau.
Deci dupa definitie toti suntem prosti intr o anumita cantitate.
Nu prea sunt de acord.Pentru tine omul prost e cel care este prea extremist.Cu mancarea, cu parerile de bine sau de rau.Astea sunt doar lucruri care duc inspre prostie, pentru ca trag in jos.Eu consider ca omul prost e acela care are iq-ul mai mic decat numarul de la pantof.Sau mai logic,si acum fara gluma,omul prost e cel ce nu stie,cel ce nu vrea sa stie nici macar utilitarele, sau cel care si-ar putea investi inteligenta in ceva bun, dar o face in scopuri personale si in placeri sau in droguri personale (nu ma refer neaparat la etnobotnice sau la substante).
Frate... sa.ti dea Dumnezeu sanatate... Tot ce ai spus acolo este adevarat. Ai mai uitat ca prostul invidiaza, din propria experienta iti spun, deoarece sunt trecut prin lume.