Fericirea pentru mine inseamna o stare lipsita de durere,suferinta sufleteasca si corporala, desigur ca iubirea e o stare de fericirea,faptul ca reusesti, esti apreciat e o fericire, eu spun ca daca ai sanatate,banii,iubire esti fericit si reusesti sa ai nu toate cate un pic din toate.
Motivatia este pentru mine foarte importanta,gandirea pozitiva, speranta, ambitia, rabdarea, vointa ca fara ele nu faci nimic in viata, ma motiveaza lucruri care le consider o necesitate fizica si sufleteasca
Fericirea constă în sănătate în primul rând.
Merg pe principiul ești sănătos, ești și fericit. Dacă stai cu dragostea foarte bine e și mai bine.
Dar să ne înțelegem trebuie să te și descurci să ai bani nu să mori de foame. Oricum banul nu aduce fericirea și nici nu putem spune că o întreține.
Daca nu erau banii soramea era acuma in groapa, ce crezi e mai fericita acuma ca daca era moarta?
LipsitĂ de durere de suferință cu alte cuvinte sănătate să fii sănătos să ai parte de dragoste din partea partenerului.
E adevărat ce spui.
I-am dat lui Ray25tm funda deoarece a explicat putin mai bine, fiecare are parerea lui. Iti scriu tie deoarece sunt de'acord cu afirmatia ta, fiecare pentru el fericirea consta diferit.
Altii isi doresc mai multi bani (fiind fericiti), altii isi doresc dragoste mai multa, altii isi doresc nu stiu ce realizari in viata si tot asa.
Motivatia la fiecare om e diferita, mi-a spus un profesor ca a intrebat un copil mic de ce este fericit, acesta nu a stiut sa zica motivul dar a stie ca este. Acum depinde de personalitatea fiecaruia, eu fiind mai mult melancolic spre sangvinic optez spre dragoste si desigur ca trebuie intretinuta, nu spun ca banul aduce fericirea... dar este necesar sa traiesti decent, nu sa iti doresti vila / palate, dar sa iti construiesti lucruri materiale incetul cu incetul.
Eu consider ca prin motivatie iti da puterea de a ajunge la fericire, altii nu stiu nici acum care e sensul vietii lor si e pacat sa ajungi la 40 de ani si sa treci prin viata aiurea.
Trebuie sa stii un pic din fiecare, tot ce conteaza este sa fii echilibrat si sa te realizezi pe propriul plan, sa iti ajuti familia si sa iti indeplinesti visele prin munca.
Totusi... eu sunt de parere ca cei care gandesc mult (ca mine) fericirea e temporara, cei care nu gandesc mult si sufera gen o ora sau doua ore si dupa ies afara fara sa aiba vreo emotie / sentiment anume si isi traiesc din nou viata
Sunt tot felul de specimene si chestii de spus, in fine... cam asta e.
Copiii mici nu înțeleg practic ce însemană acest cuvând. De aceea nu știu să răspundă la asta. Dar atunci când au 5, 6, 7, 8, 9, 10 ani ar putea da un răspuns.
Părerile sunt subiective.
Oricum totul pleacă de la sănătate. Mi-e greu să cred că atunci când cineva este bolnav sau bolnav rău este fericit. Nu, sub nici o formă.
În fine, pot fi multe motive pentru a fi fericit. Să fii sănătos, să ai părinții, bunicii la fel în viață, să ai o relație (pentru cei mai mari etc).
Acum depinde fiecare cum gândește.
La mine motivatia este cautarea fericirii, daca sunt fericit(in felul meu nepretentios) sunt si sanatos fara alte pretentii. Apoi apare cercul 'vicios si repetabil'.Cat o dura. Fericirea se rezuma la mine, acum, dupa cautari, in a ma bucura de faptul ca sunt in viata.Restul apare implicit.Sa ma trezesc dimineata si dupa cosmare, sa am puterea sa rad, sa ma uit la lume si sa zambesc macar, sa nu-mi fie frica de nimic, nici macar de moarte, caci am decretat ca sunt nemuritor! Imi pastrez capacitatea de autoamagire sau normalitatea care ar trebui sa va indrume pe toti.
Nu trebuie sa fii trist:'fericirea inseamna armonia cu tine insuti', motivatia apare implcit.Arta e singura care atinge 'neantelesul".
De acord, armonie, dar depinde ce intelegem prin asta. Atata timp cat exista amonie, da, exista motivatie, dar de vreme ce esti rupt in mai multe directii, nu exista o dorinta originala care sa se manifeste independent de dorintele obisnuite. In astfel de circumstante, motivatia nu exista.