NOname
| NOname a întrebat:

Ce s-ar întâmpla cu planeta, dacă într-o zi toți oamenii ar dispărea?
P. S. http://www.youtube.com/watch?v=sUqHECc5rPo

38 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Dumnezău a răspuns (pentru lolosaurus):

1.Ala e un articol de pe un site online de stiri.Ca ceva sa fie luat in considerare ca argument,cand e vorba de o fituica,fie scrisa,fie online,are nevoie de bibliografie? Vezi acolo clar: ani,procente, statistici,"according to MOST projections"si altele. Daca decizi sa porti ochelari de cal cu privire la astea, e problema ta.Nu am zis niciodata ca nu s-ar investi,investitiile astea sunt laudabile, dar intrebarea se pune altfel: se poate investi suficient de repede, cat sa poata fi satisfacute nevoile populatiei in crestere necontrolata? Stiu si eu ca vaporii de apa duc de pe la 40 pana la 70% din gazul de sera, dar despre astia se poate spune ca sunt constanti, cand cantitatile de metan si CO2 aruncate de noi cresc exponential tot mai mult.Nu o supraestimez, nu stiu de ce spui asta, fara stratul de ozon sau campul electromagnetic,"ne punem crucea" ca specie daca nu ne facem bunkere sau adaposturi subterane multe.
2.Nu se stie,ai dreptate,dar statisticile ce iti sunt asa dragi se pronunta asupra faptului ca cel putin bazinele mari de carbuni din Europa, sunt pe gata(mai ales in Polonia si Germania), fiind consummate in proportie de 80%.Mi se pare foarte interesant cum iti bagi madularu’ in numerele si link-urile ce le aduce cineva, dar le proslavesti pe-ale tale.Smecher tare dublul standard,asa-i?
WEF nu are savanti in componenta,ci doar analisti economici si altii asemenea lor,nu le stiu profesiile,dar sunt oameni acreditati intr-o oarecare masura(una mare).La tine,si Nouriel Roubini e pseudo-savant economist,la fel si altii de teapa lui,da’ uite ca sunt o gramada de economist care prevestesc trendurile economice cu mult timp inainte sa se intample.Ii zice,daca nu gresesc,PERSPECTIVA si VIZIUNE.
"Firm evidence" zice acolo "evidence" nu ma indoiesc ca exista,dart u nu ai specificat dovezi stiintifice,ai cerut strict "proof". Brought your proof,daca tu nu o recunosti,iarasi, e problema ta.
Middle East aduce o cantitate uriasa de petrol pentru nevoile mondiale, am gasit o chestie recent care zice cam asa: global production has already been on a decline since 1997.Cred ca merita subliniat 1997 acela. Uite aici un studio, de prin 2000, care arata clar ca scade vertiginios descoperirea zacamintelor: http://www.gunnarlindgren.com/ENG.PDF Ti-am zis deja ca nu sunt futurolog, sa prezic concret cand o sa fie gata petrolul la arabi.Desi,nu le dau mai mult de 60 de ani(da, iar sunt subiectiv)

Nu poti sti daca intervine teoria haosului.Si la fel, nu te poti pronunta asupra a ce se va intampla cu acele marje de eroare intr-o anume perioada de timp.Bineinteles,daca nu dai in illogic si irational.Tie ce iti zice egida aia din stanga sus sau ce-o fi, GLOBAL FUTURES STUDIES & RESEARCH? Se zic multe chestii adevarate acolo, da’ tu iar vii cu dublul standard si interdicitii puerile, de parca ai cunoaste absolut totul pe baza subiectelor de care vorbim.Acela de care intrebi tu, adevarat, e un studiu de aproape 30 de ani,cam rudimentar,dar se evidentiaza clar acolo ca exista,cel putin la nivelul resurselor,o perioada in care s-a rupt direct proportionalitatea,si doi oameni nu mai consumau zilnic patru litri,cat era preconizat,si consumau sase(metaforic vorbind, nu consumau doar 4, respective 6 litri)

3.Esti in masura sa spui 100% ca e wrong, si ca e vorba de empatie in the first place.Chiar nu observ legatura intre mizantropie extrema si empatie.

Nu ar trebui sa fie subiective. Daca unul considera ca e OK sa violeze pe cine prinde,si sa cioparteasca mai apoi pe oricine vrea,nu poti sa il lasi sa aiba o morala subiectiva,nu trebuie sa fie prost inteleasa libertatea. Oricat de naspa ar fi societatea,inca se mai pricepe sa stabileasca unele(putine,ce-i drept) conduit morale, ca altfel ar face tot ce le-ar da prin cap, doar ca asa considera ei ca e moral si corect.Nu merge treaba asa, nu merge deloc, are ambele picioare amputate.Nu zic ca societatea ar trebui sa stabileasca toate preceptele morale, ci doar cateva, maxim 10-15. Daca nu ma insel, acei "stapanitori" erau des descapatanati, nu? Baza concreta aici cred ca poate fi simplul bun-simt si simpla natura umana.Clar,anumite lucruri sunt debile total,si nicidecum morale,daca ar fi sa credem ca ar trebui sa lasam orice individ cu propria moralitate,hai sa golim si puscariile atunci,ca baietii au propria moralitate,nu se fac vinovati de nimic! Hai sa ii lasam si pe toti in propria realitate,ca doar daca ei vad unicorni,inseamna ca e posibil ca unicornii sa fie reali. Wrong, terribly wrong.

Daca vor sa isi bage un pix in cur, e nasol pentru sanatatea lor.Eu,ca "bun samaritean" si un cetatean non-miserupist, ma simt nevoit sa ii ajut, ca sa nu isi faca rau.La fel si astia uber-grasi de care zic eu,isi fac rau, si mi se pare imoral(si nu doar mie, sunt sigur 140%) ca un "human being" sa isi faca rau constient.Nu statele sunt responsabile de grasi,tot statul e vinovat ca se intampla un cutremur pe teritoriul sau? Ce zici tu referitor la stat si influenta lui,in problema grasilor,e big time major-league bullcrap.Oamenii sunt singurii vinovati de greutatea lor,nu statul face reclame frumoase si stralucitoare,McD’s,Burger King,KFC si le fac. Oamenii se duc acolo,fix ca exista un effect de turma,ca e cooleanu sa o balaneasca fast-food,efect creat de oameni,si nicidecum de stat.N-o mai arde distopic,ca nu este cazul.

Exista dicatori,no doubt about it,dar iar o dai distopic. Unele din tarile alea foarte sarace,mirobolant sau nu, au resurse bunicele, care ar permite populatieiilor sa fie asa sarace.Si sclavia s-a abolit.Ca mai exista un Kony sau un pokemon paramilitar ce se crede Dumnezeu pe pamant e alta treaba.In statele foarte sarace din Africa,abia de sunt biserici,acolo functioneaza mai mult triburile,religiile tribale,si primitive.Tu cam absolve oamenii de orice vina,arunci tot in carca statelor.Da’ cine nu ia initiativa,sa-si dea jos dictatorii,si sa instaureze libertatea si non-superstitia?

Stiu si eu calcule elementare matematice.N-am zis sa se urce cu Fiatul pe munte,dar exista masini de teren, superioare la consum lui Hummer H3, si care costa si mult mai putin.Masinile scumpe sunt o fita redundanta,luate doar pentru lauda/invidie mioritica, iar ajungem la neamul prost.Ia vezi cum urci pe munte cu H3, si cum urci cu un Nissan Pathfinder,mult mai ieftin? Spoiler: la fel,Nissan-ul chiar e superior la tractiune.

Vezi tu…sa fii corrupt nu inseamna ca esti "fit", inseamna ca esti un soarec, care nu stie sa faca rost de bani in mod normal.Descurcareti,da,sunt,dar sunt corupti.Si vezi tu, coruptii sunt considerate imorali cam de orice om sanatos de pe lume.
Ba nu refuz sa il iau in seama.Eu am propus un caz IPOTETIC.Stii tu, cum o da Bear Grylls.Tu, aici supraestimezi oamenii.Nu mai dezbat mult subiectul asta,da’ cred ca o gramada ar paraliza de frica intr-o situatie de genul,desi e ipotetica.

Nu zic ca omul are putere dumnezeiasca,dar,de curiozitate,stii cata mancare se arunca,cate animale sunt omorate aiurea in fermele agricole,ca depasesc cererea? Milioane de tone(statistici) de mancare se arunca saptamanal,mancarea aia,prin analogie, NU NE TREBUIE.

Se presupune ca in tarile civilizate, transportul in comun e mai avantajos decat aglomeratiile de la noi.Si chiar este.Sunt o gramada de trenuri si autobuze chiar comfortabile(mai comfortabile decat unele masini) in afara,unde se munceste mult, prin metropole, si orase mari.Si de multe ori se ajunge si mai repede cu un tren rapid.Multi olandezi, din ce stiu eu, merg chiar cu bicla la locul de munca.Alternative sunt numeroase.

Nu doar statele ii tin in brate pe sarlatani, si ei stiu sa se fereasca.Mare hater de state mai esti tu.Si legislatia ii protejeaza,de multe ori.Pur si simplu unii sunt dati dracu de vicleni si prevazatori,incat scapa mereu.

Ai facut contra-afirmatii,se cer dovezi,care sa vina in ajutorul contra-afirmatiilor tale.

Da,dar uneori,unii oameni nu accepta sa isi vanda proprietatile(stramutari) si sunt niste baieti destepti, obscure care gasesc partite incat sa isi bage ceva in ea de vointa, si sa treaca si peste cadavre ca sa isi indeplineasca obiectivul.Investitori cica le zice.

Aduci in discutie sentimentele si parerea subiectiva,as putea foarte oras zice ca esti irational.

In cazul adus in discutie,da,merita lasati sa traiasca fara ajutoare sociale si alte auxiliare financiare unii,atunci se curate putin treaba.Da’ ce te faci,ca prosti,trepanati si scelerati care "rationeaza" si emit pareri mai exista,cum le vii de hac alora? Stai,stiu,ii lasi sa traiasca in continuare,poate se autodistrug. Daaa,si impanzim societatea de trepanati.(ca astia se inmultesc mai usor)

Am mentionat si eu mai sus,ca vorbeam de un caz ipotetic.

Te vindeci,da’ care e posibilitatea sa te vindeci dupa un atac cerebral,vascular,care te poate lasa paralizat? Slabuta tare,iti zic eu.

Merci de corectare, oricum acele evolutie ale speciei erau imperios necesare sa ajungem ce suntem acum.

Cred ca nu, ia arata-mi unde ma contrazic.Am zis de mai multe ori ca nu este un rationament complex simpla dorinta de a trai,de a manca, sau de a procreea.

Am lasat o portita prea mare, mea culpa.Fie,20 de specii de animale puternice si aggressive versus 20 de oameni(fara elefanti,sau ceva mult prea mare sau care avantajul mediului, sa fim fair-play). Pacat ca n-avem asemenea simulatoare, ca ar fi amuzant sa vedem ce bataie isi ia homo sapiens sapiens de la unii caini.Retrag afirmatia ce includea foarte multe animale.

4.E Wikipedia,e accurate.Da,Wikipedia si ce mai bantuie pe langa ea(in afara de Wikileaks) sunt,proven accurate,intr-un procent covarsitor.Ce,daca lucrurile sunt explicat simplu,pe intelesul tuturor,fara statistici complicate, ci doar explicate cu niste axiome strecurate pe ici-pe colo, nu merita luat in considerare?

5.E rastalmaceala, nu traducere.Stiu diferenta dintre ele,si tu o stii,da’ cred ca incerci sa castigi un argument non-fair-play(nu-i chiar asa rau,da’ nu-i fair).Nu e o poza colorata aia,e fix o imagine la microscop a unui neuron,pusa langa o aproximare spatiala a Universului ce poate fi vazut cu telescopul, si seamana.Ce dadusesi tu insa, era un desen rudimentar.Pana si cartea de biologie de a X-a ce-o am arata neuronul mult mai complex, si mult mai in conformitate cu ce am dat eu acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

-Daca nu ar fi oameni nu ar fi plante(deoarece nu ar mai avea C02)
-Daca nu ar fi plante nu ar fi animale ierbivore
-Daca nu ar fi animale ierbivore nu ar fi carnivore ( nici omnivore)
DECI DACA NU AR FI OAMENI NU AR FI NIMIC!(si sa nu ziceti: pesti raman, deoarece si acestia mor deoarece nu va mai oxigen de la plante.)

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Și cum ai ajuns la concluzia că n-ar mai fi oxigen pe planetă?

| SIenderman a răspuns:

Am vazut si eu documentarul, concluzia e ca planeta nu are nevoie de oamenii, dar oamenii au nevoie de planeta. Si ca planeta se poate reface in totalitate, incet dar sigur.

NOname
| NOname explică:

Acesta este link-ul, care nu mai este activ în întrebare, Population Zero:
http://www.youtube.com/watch?v=sUqHECc5rPo