| Aicilef a întrebat:

Cine a scris cartea lui Iov din Biblie? mersi anticipatbig grin

Răspuns Câştigător
| BRG a răspuns:

Bună cartea Iov a scris-o Moise locul scrierii deşert, scrierea încheiată în 1473 î.e.n.Perioada la care se face referire peste 140 de ani între 1657 şi 1473 î. e. n.

11 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Din cate am dobandit eu, cred ca este vorba de Moise.

HepHap
| HepHap a răspuns:

Talmudul ii atribuie lui Moise cartea lui Iov, dar exegetii crestini considera ca autorul nu poate fi precizat.

| Parintele a răspuns:

Shmekerii acelor vremuri.niste evrei oricum.

| danut a răspuns:

HepHap a raspuns corect dar sunt foarte multi ignoranti pe acest site. Moise a scris primele 5 carti ale Bibliei (Talmudul). Cartea lui Iov este cu mult mai veche decat perioada in care a trait Moise. Daca a fost retranscrisa de Moise nu pot sti dar se pare ca Iov a fost contemporan cu Avraam.

| pepe a răspuns:

Din câte ştiu eu cel care a scris-o este Moise.

| BRG a răspuns:

Deci cartea Iov a scris-o Moise locul scrierii deşert, scrierea încheiată anul 1473 î. e. n. Perioada la care se referă peste 140 ani, între 1657 şi 1473 î.e.n.De ce este utilă cartea lui Iov, pentr-u că ea îl glorifică pe Dumnezeu, şi depune mărturie cu privire la înţelepciunea şi puterea lui Dumnezeu.

| sugarlips5 a răspuns:

Dumnezeu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cartea iov a fost scrisa de catre iov inainde de ISUS CRISTOS cu 1800 de ani, inainte cu 300 de ani de a fi moise, cu putin timp dupa avraam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

ELIHU unul dintre personajele carti mai apoi tradusa in ebraica de MOISE

| corina56 a răspuns:

Bună cartea Iov a scris-o Moise locul scrierii deşert, scrierea încheiată în 1473 î.e.n.Perioada la care se face referire peste 140 de ani între 1657 şi 1473 î. e. n.

| anonim_1573 a răspuns:

I se atribuie lui Moise, dar nu este o certitudine! Care este motivul pentru. care te intereseaza?