Poate nu sunt toate despre fizica (uite-te insa la ultimul). Sa incepem cu inceputul: litera A
Un om ar trebui să caute ceea ce este, şi nu pentru ceea ce el crede ca ar trebui să fie.
Albert Einstein
O persoană care niciodată nu a făcut o greşeală nu a încercat niciodată nimic nou.
Albert Einstein
O întrebare care uneori ma tulbură: Sunt Eu nebun sau toti ceilalati?
Albert Einstein
O masă, un scaun, un castron de fructe şi o vioara; Ce altceva ii trebuie unui barbat sa fie fericit?
Albert Einstein
Toate religiile, artelor şi ştiinţelor sunt ramuri ale aceluiaşi copac.
Albert Einstein
Toate aceste impulsuri primare, care nu sunt uşor de descris în cuvinte, sunt izvoare de acţiuni ale omului.
Albert Einstein
Stomacul gol nu este un bun consilier politic.
Albert Einstein
Furia locuieşte numai în sânul de proşti.
Albert Einstein
Orice prost inteligent poate face lucrurile mari şi complexe... Este nevoie de un dram de geniu - şi o mulţime de curaj pentru a vă deplasa în direcţia opusă.
Albert Einstein
A saruta o fata frumoasa in timp ce conduci inseammna a nu da atentie la ceva ce merita cu adevarat.
Albert Einstein
Orice om care citeşte prea mult şi utilizează propriul creier prea putin se încadrează într-un obicei de gandire lenesa.
Albert Einstein
Orice persoană care nu ia în serios adevărul din lucrurile mici nu poate fi crezut cand este vorba de lucruri mari.
Albert Einstein
Oricine care nu a făcut niciodată o greşeală nu a mai încercat ceva nou.
Albert Einstein
În ceea ce mă priveşte, eu prefer tacerea in loc sa fac parade de virtute.
Albert Einstein
În ceea ce priveşte legile matematicii se referă la realitate, acestea nu sunt sigure, şi în măsura în care acestea sunt sigure, acestea nu se referă la realitate.
Albert Einstein
Înaintea lui Dumnezeu toţi suntem la fel de înţelepti - şi la fel de prosti.
Albert Einstein
Bunul simt este o colecţie de prejudecăţi dobândite pana la optsprezece ani.
Albert Einstein
Grija pentru om şi pentru soarta lui trebuie să stea întotdeauna interesul principal al tuturor eforturile tehnice. Niciodată nu uita acest lucru în mijlocul de diagrame si ecuatii.
Albert Einstein
Nimic nu este incheiat in investigatia umana si nimic nu este ultimul cuvant- roger bacon.
...nu stiu cum ma vede lumea, dar eu insumi ma vad doar ca pe un copil care se joaca pe malul marii, incercand sa gaseasca din cand in cand o pietricica neteda sau o scoica mai frumoasa decat cele obisnuite, in timp ce imensul ocean al adevarului se afla nedescoperit, in intregimea sa, inaintea lui...- isaac newton
stiinta progreseaza, deschizand noi cai, numai cu pretul parasirii celei vechi- alfred kastler
stiinta este un proces in evolutie si nu o inmanunchiere de adevaruri infinite-ion biberi
cel de doreste sa se bucure fara nicio umbra de indoiala de adevarurile aflate la baza fenomenelor trebuie sa stie cum sa se daruiasca experimentului- roger bacon
Citate luate din cartea de fizica de anul trecut.