| Pocait01 a întrebat:

Contextul ipotetic:
- Galaxia 1 (G1) de la marginea universului nostru (U1) se îndepărtează față de centrul universului nostru (zona big-bang-ului) cu o viteză mai mare decât cea a luminii.
- Undeva mult mai departe s-a mai produs un alt big-bang în același timp cu al nostru ce a format universul 2 (U2) și galaxia G2 de la marginea universului acela ce se îndepărtează față de centrul U2 tot cu o viteză mai mare decât cea a luminii (datorită expansiunii universului U2).

Ipoteză: Dacă traiectoria lui G2 este în direcția spre G1 și G1 spre G2 înseamnă că se vor ciocni cu o viteză mai mare decât cea a luminii? De ce? Cu mult accent pe "de ce?"

2 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Încă nu s-a dovedit că în natură există viteze hiperluminice.

| johnnny123 a răspuns:

"Galaxia 1 (G1) de la marginea universului nostru (U1) se îndepărtează față de centrul universului nostru (zona big-bang-ului)"

În primul rând, nu există "centrul universului". Pentru că Big-Bang-ul nu a fost o explozie dintr-un singur punct de origine, ci a fost o expansiune a spațiului însuși. Fiecare punct din univers poate fi considerat "centrul".
Deci contextul tău este greșit din start.

Apoi, dacă teoretizăm că există un multivers, cum ar putea să se ciocnească o galaxie din Universul 1 cu o galaxie din Universul 2? Ca să se ciocnească ar trebui să se afle în același spațiu. Dar ele se află în universuri diferite și prin urmare nu pot avea contact una cu alta.

Și în final, galaxiile nu se pot mișca prin spațiu cu viteze mai mari decât viteza luminii. Doar pot părea că se deplasează cu viteze mai mari decât viteza luminii datorită expansiunii spațiului însuși.