Cu cat esti mai destept cu atat cauti metode mai grele de rezolvare ale unor probleme elementare.De exemplu, odata la un concurs de logica, organizatorii au dat participantilor un joc pentru copiii de gradinita.Un copil de 4 ani facea problema in 1 minute, iar jucatorii asa si nu au facut-o.
Tot asta inseamna ca datorita avansarii ne dam seama cit de multe nu stim.Suntem doar niste copii care se joaca pe plaja si citeodata gasim cite o petricica mai lucie, iar adevaratul ocean al cunostintelor e neexplorat.
Isaac Newton a spus-o.
Bafta! Funda?
Îți dau funda, o pui la uniforma școlară...
Chiar o pun daca mi-o dai.O scot la imprimanta si mi-o prind de haina.
Cu cât afli mai multe, cunoştinţele ramificându-se şi înmulţindu-se în continuu, cu atât devii mai conştient de existenţa a tot mai multor necunoscute. Începi să realizezi cât de multe nu ştii, cât de mic eşti, câte goluri ai şi intri în febra de a cuprinde în existenţa ta efemeră cunoştinţe cât mai multe (...sau nu).
Paaai sa zicem ca tu crezi in zei, esti din lut, lumea a fost creata din cuvant, bla bla, simplu, dar daca nu crezi, incepi sa iti pui intrebari, cu cat afli mai multe; cu atat ai mai multe intrebari si iti dai seama ca nu ai toate raspunsurile, deci esti prost.
E adevarat, doar atunci iti poti da seama cate lucruri nu cunosti inca. Si de aia prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.
Trebuie să te ducă măcar puțin capul ca sa-ți dai seama de nivelul intelectului tău.
Exact. De ce? Fiindca cu cat stii mai multe, iti dai seama ca ai din ce in ce mai multe lucruri de descoperit, aflat, inteles si manipulat.
Când ești deștept îți dai seama câte lucruri nu ști. Apoi le înveți și pe alea și găsești altele.
Se pare că mulți au răspuns la această întrebare.
Dar iat-o pe a mea: Cu cât ești mai prost cu atât te crezi mai deștept (sau ști că ești prost?).
Mi-a plăcut faza Deci prefer să mă cred prost acum, gata, fără aere de Einstein.
Desteptaciunea da-n prostie. Cu cat stii mai mult cu atat devi obsedat ca de fapt nu stii aproape nimic.
Asta-i farmecul existentei, nu ne plictisim niciodata de noi.(si nu cand n-ai ce face)
Ai mare dreptate.Iar mai tărziu ți se tulbură conștiința și ajungi la acțiuni regretabile.D-asta oameni de succes se sinucid.
Simplu:cu cat sti mai multe iti dai seama de multitudinea de lucruri pe care nu le cunosti...
Cu cât eşti mai deştept, cu atât îţi pui mai multe întrebări, care devin tot mai complexe şi al căror răspuns e mai greu de aflat. Un prost nu are multe întrebări de pus, iar care şi le pune sunt simple şi la ele chiar şi el găseşte răspunsul, prostul nu e preocupat de problemele existenţiale, sau de întrebări ştiinţifice. Deci un prost are răspunsul la întrebările pe care şi le pune, însă un deştept, are mai multe întrebări fără răspuns, şi pe măsură ce capătă răspunsuri la unele întrebări acestea ridică alte semne de întrebare la care dacă găseşte răspunsul, acesta va naşte alte întrebări fără răspuns. Astfel îşi dă seama odată cu evoluţia în viaţa cât de prost este.
În timp ce prostul merge pe premisa,, crede şi nu cerceta", deşteptul îşi pune întrebări ca:,, de ce, cine, de unde, de când"
De acord cu OnnyMady. Mai trebuie sa adaug ca odata ce cunosti multe, ai tendinta sa complici si lucrurile simple. Cu siguranta asta nu te face un om destept.
denisinho32 întreabă: