Sigur ca da! As fi foarte incantata si as accepta fara nici o discutie. M-am saturat de tara asta care tot nu vrea sa iasa din mediocritate. Dar as accepta, cred, doar daca as sti cat de cat limba(tarii respective). Este o intrebare buna, si sper ca te-am ajutat cu raspunsul meu! Bye!
Depinde de ţară. Dacă e vorba de o ţară ca Spania, ca Italia, ca Bulgaria, atunci nu, nici gând. Ar fi o pierde de timp.
Dacă e vorba despre o ţară ca Germania, ca Marea Britanie, atunci da. Cu siguranţă.
Deci, despre ce ţară este vorba?
DA! Si cand eram eleva si acum as alege DA, oricand!
E o sansa imensa sa ajungi sa studiezi intr-o tara mult mai civilizata decat Romania si sa te formezi ca om departe de tara asta cu o alta cultura si alt gen de oameni!
Familia va fi alaturi de tine toata viata, indiferent ce vei face, iar ei oricum sunt langa noi pana ne luam zborul si devenim responsabili de propria noastra viata! Asa ca, nu se merita pentru a ramane alaturi de cei dragi sa-ti ratezi sansa.
Cine te iubeste si e alaturi de tine va fi si de la mii de km!
Iar prietenii nici nu i-as lua in calcul in decizia asta! Prietenii de toata viata o sa ramana si la mii de km. Si oricum cand te casatoresti nu mai esti asa legat de prietenii din tinerete.
Prieteni iti faci oricum peste tot. Prietenii nu sunt un motiv pentru care sa ramai!
Eu as pleca si daca nu as avea pe nimeni in tara aia. Doar sa vorbesc limba, atat! Si sa fie mai dezvoltata decat Romania. Doar nu las Romania pentru Africa.
Nu.
Avem scoli foarte bune in Romania. Noi nu vrem sa invatam si deoarece presupunem ca invatam in niste locuri de doi bani, atunci credem ca este si adevarat.
Du-te! Dacă aş fi în locul tău nu aş sta pe gânduri.
Am vizitat Austria de câteva ori, e o ţară minunată. Sunt cu mult mai dezvoltaţi ca noi din toate punctele de vedere.
Practic, ai o şansă la un viitor mult mai bun decât ai putea duce vreodată în România. Nu vorbesc de ce ai să înveţi la şcoală, dacă vrei să înveţi poţi învăţa oriunde. Vorbesc despre oportunităţile care le ai după.
Adică, mulţi se chinuie să plece din ţară după ce fac facultatea. Dacă ai o şansă să faci facultate direct în altă ţară, n-ar trebui să o ratezi.
Frate.am fost si eu in locu tau si sti ce am ales? am acceptat.deci uite eu am 15 ani.am terminat cls a 8 in Romania si am avut o sansa sa fac liceu intr-o alta tara(Irlanda) si m-am gandit.si am zis ba acolo e altfel e o viata mai bune trebuie sa accept.si vorba de prieteni da. frate si mie mi-o fost greu sa ma despart de prieteni.da in Romania mori de foame.si o sa-ti faci prieteni acolo in austria sau unde zici u. calm daca mergi la scoala acolo sau. mergi si u peafara te joci basket sau ceva nust iti faci u prieteni.si uite eu is aici in irlanda de 3 luni.m-am obisnuit.am chiar si un coleg la scoala mea care e din Romania si el o venit aici de 2 ani deci iti dai seama.+ ca e altfel.si la scoala si locu si tot. uite pentru exemplu la scoala aici ( in irlanda) profu de geografie ne-o zis sa facem un deseen si cel mai bun desen ii da 20 de euro.si eu fiind bun la desen zic ba hai sa fac desenu. nu pentru bani doar sa-l fac ba si mi-a dat 20 de euro.iti vine sa crezi? cine iti da 80 de lei in Romania ba? cine...
Pai nu e facultatea.e liceul, si nu clasa a IX-a, ci a X-a, semestrul 2.chestia e ca nu stiu limba dar pot face un curs de un an acolo(intensiv, in care inveti foarte bine intr-un an ) si pierd un an dupa care incep acolo scoala(sem 2 din cls a X-a, pentru ca se recunoaste ceea ce am facut aici).E nou pentru mine si chiar nu stiu ce sa fac dar am mai fost acolo in vacanta si mi-a placut dar nu stiu pe nimeni si asta ma sperie.
Când am spus că faci facultate direct, m-am referit direct în altă ţară, nu direct acum. Mă rog, înţelegi tu ce vreau să spun...
Eu zic să te duci. Ţara asta aproape că nu-ţi rezervă un viitor, pe când acolo ai o grămada de oportunităţi. Şansa asta de a pleca nu o ai de zece ori pe lună, e posibil să nu mai primeşti alta.
Nu e mare lucru dacă pierzi un an. Îl vei recupera şi gata. Tot aia e dacă termin liceul cu un an mai târziu.
Cât despre faptul că nu cunoşti pe nimeni, da, poate fi aiurea. Dar ştii cum se spune, înlocuieşte frica de necunoscut cu curiozitate. Poate nu-ţi va fi uşor, dar încetul cu încetul vei forma relaţii cu persoane de acolo. Aşa cum te-ai împrietenit şi cu acutalii tăi prieteni, aşa îţi vei face alţii acolo.
Orice are un inceput si un sfarsit
merita sa capeti si'o alta experienta, amici etc.
Nu este nici o sansa.Cine are chef de invatat, o poate face si in tara.
Bani se pot face si la noi.
Mdea... eu zic sa ramai aici... si mai apoi la 18 19 ani pleci si faci studii de facultate