| Adrian a întrebat:

Daca ati putea strange toata rautatea oamenilor, iar intr-un final sa o incuiati intr-o cutie, ati face acest lucru? Argumentati!

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Vorbesti de cutia Pandorei, nu?
Da, as face-o...si m-as face ca am pierdut cheile.

De ce sa fie necesara (obligatorie) rautatea? Cine a spus? E chiar atat de greu sa traim intr-o lume curata, plina de armonie si ganduri bune? Sa vedem raul in orice lucru bun, e deja absurd...
Chiar nu putem trai in echilibru fara ura, invidie, rautate?!
Ba putem, si inca foarte bine.
...deci, cum spuneam, m-as face ca am pierdut cheile.

P.S. hmm... oare unde as gasi o cutie atat de mare?

175 răspunsuri:
| ZyZo333_7286 a răspuns:

Nu,daca nu ar fi rautate nu ar fi nici bunatate tu daca te-ai fi nascut orb ai fi deosebit lumina de intuneric, apa de sange?

| Yellow a răspuns:

Nu stiu sigur. poate ca da. si despre acea cutie. pun pariu ca planeta noastra e mai mica decat acea cutie. dar daca as spune da m-as preface ca am pierdut cheia. si cand lumea ar fi avut nevoie de rautate as da drumu la cutie un fel de test. nu se stie nimica pe lumea asta rotunjita si albastra

| Ea a răspuns:

Da.Cu siguranta as incepe cu propria-mi rautate. Desi... stii? Se spune ca nu exista om rau, ci doar om in care nu ai descoperit inca bunatatea...

| Valentyno18 a răspuns:

Nu.Sar strica echibrul din natura binele nu siar mai avea rostul daca n-ar exista raul. Acestea 2 se completeaza una pe alta.

| FucktheSystem a răspuns:

Nu, doar o buna parte din rautate, dra nu toata.

NOname
| NOname a răspuns:

Eu in continuare sustin, ca poate exista o lume fara rautate, fara ura, fara invidie. Si ca dovada, va invit sa urmariti aceste imagini minunate, pe care le-am primit cadou de la o prietena foarte buna, cu un suflet mare si frumos (nu-i spun numele, pentru ca nu stiu, daca doreste aceasta reclama): http://www.youtube.com/watch?v=5Dde5b_q2Hk.
O lume curata, pura, senina, aproape virgina, in care toti ar trai in armonie si pace. Nu e frumos?

P.S. Stiu, ca asa ceva este aproape imposibil, dar totusi merita incercat, nu? Fiecare fapta buna, oricat de nesemnificativa ar parea, este un pas inainte...

| LotusRadioactiv a răspuns:

Adam si Eva au mancat din Pomul cunoasterii binelui si raului, din gradina Edenului. Astfel s-a nascut si "rautatea".
O lume ca si cea din cutia "intunericului" exista deja: Iadul. Daca as starnge toata rautatea din oameni si as inchide-o intr-alta incapere, s-ar forma un al doilea Infern, ceea ce nu e bine, pentru ca nici o materie sau vreun organism n-ar trebui sa indure cantitatea aceea enorma de energie negativa.
Rautatea nu se distruge si nici nu se izoleaza, ci se transforma in bine. Aceasta este singura metoda prin care omul poate evolua din punct de vedere spiritual. Rautatea este de fapt efectul pacatului.
Si faptul ca nu faci nimic este un pacat. Cum am zis, metamorfoza este posibila doar daca omul face fapte bune, pentru a nu lasa ca in "golul" creat de el sa se umple de malitiozitate.
P.S.: Daca vrem ca lumea sa fie un loc mai bun, trebuie mai intai sa ne schimbam pe noi insine.
Multa sanatate happy

| Chrysk2 a răspuns:

Daca as putea,da as face-o.
De ce?
Pentru ca o lume fara rau este mult mai buna,chiar si un RAU mic cum ar fi minciuna duce la lucruri grave.
Majoritatea ziceti ca va doriti si rau,de ce?
Pai daca nu am mai avea rautate ar fi mult mai bine,chiar azi am vazut la stiri ca niste martori ai lui Iehova au fost batuti,doar asa ca au vrut batausi,sa existe rau,deci de ce sa existe rau,sa ne impungem" de fiecare data.
Ganditi-va la familiile voastre care indura foarte mult de la SEFI,pentru a pune painea pe masa,daca nu ar mai exista rau ne-am ajuta,daca cineva greseste fara sa vrea acum,il iei la suturi sau il concediezi,dar daca nu ar fi rau incerca sa ii explice ce a gresit,si multe alte exemple.
Nu este bine sa avem rau,de ce credeti ca o ducem asa bine in tara asta, pentru ca ei vor sa aiba bani cu nemiluita, daca ar exista bunatate am trai mult mai bine.
Cele 10 porunci din biblie sunt aiurea pentru unii,dar daca ganditi o sa vedeti ca daca le-am respecta am duce-o mai bine.
Cate famili s-au despartit din cauza CURVIEI?(foarte multe)
Cati oameni au ucis?(milioane)
Cati parinti isi ignora copii?(Exxtem de multi)
Cati oameni sunt injurati pentru nimic,doar ca adolescentii sunt smecheri?
Si multe altele...

In concluzie daca nu ar mai exista rau ar fi mult mai bine,si nu ar disparea binele?
O ultima intrebare la care vreau sa imi raspundeti.
Daca ziceti ca binele nu exista fara rau, atunci de ce cu familia noastra facem doar bine si ne merge de minune?
Atunci cand facem ceva rau in familie duce la un dezastru mic sau mare.

PS:nu am formulat foarte bine, dar intelegeti ce am intrebat.

| Șttefania a răspuns:

Sigur ca da. Poate nu in totalitate, insa in unele cazuri, as face orce numai sa dispara[rautatea].

| SlimShady_8054 a răspuns:

Nu chiar! Daca as elimina raul din lume, conceptia de rau, nu vom mai putea distinge binele. Daca nu ar mai exista urat de unde ai sti ce este urat? Exact asa este si in acet caz, daca nu mai exista rau de unde stiu ca ce fac este bine? Eu zic ca nu!

| Rayyy a răspuns:

Bună,
Bineînţeles că da! Dacă te uiți în istorie, de-a lungul anilor toate naţiunile şi-au dorit să atingă acel grad de utopie. Că au eşuat şi au creat inversul utopiei prin regimurile totalitare, asta este altă treabă.
Degeaba spun unii utilizatori că în lume trebuie să existe un echilibru. Voi nu aţi fost niciodată jigniţi de o persoana la care ţineaţi, sau făcuţi să sufere chiar fără niciun motiv? Nu v-aţi întrebat niciodată de ce lumea nu poate fi mai bună? Nu înţeleg cum vă puteţi dori o lume în care să fie prezent răul, când scopul suprem este să trăim înconjuraţi de pace.
Dacă aş putea strânge toată răutatea oamenilor, în mod sigur aş face-o. Nu este o întrebare la care să stai pe gânduri, sau la care să te gândeşti dacă nu este nevoie de un raport egal.

| 3333333 a răspuns:

Da,deoarece nu suport deloc oamenii rai!

| emy a răspuns:

Categoric, da.Rautatea (printre altele) ne-a adus la stadiul la care suntem si, culmea, tot noi ne plangem.Noi am vrea bine, dar noi sa facem numai rau.Parerea mea este ca ar trebui sa-I multumim lui Dumnezeu ca mai existam(desi nu meritam).

| emy a răspuns:

Daca stam sa ne gandim mai bine,nu exista numai oameni rai. Exista si oameni frustrati, complexati, lipsiti de afectiune si de cele necesare.Nu stiu daca este bine sa etichetam un om ca fiind rau, inainte de a sti ce viata a dus, ce probleme a avut si ce impact au avut asupra lui.Nu prea cred ca exista um om care sa fie rau din nastere.Eu cred ca problemele,greutatile pe care le intampini in viata te fac sa fii cum nu ar trebui.Dar eu cred ca acesti oameni,daca ar avea parte,daca ar fi intelesi, daca le-am raspunde cu bine, poate ca s-ar schimba; e drept ca sunt unii care nu se schimba.Se spune ca, daca vrei sa schimbi un om, trebuie sa te rogi inainte de a face acest lucru.Deci,inainte de a judeca, haideti sa incercam sa intelegem ce anume l-a determinat pe un om sa gandeasca intr-un fel sau sa adopte un anumit tip de comportament.

| emy a răspuns:

A...si sa ne mai gandim ca oamenii reactioneaza diferit in fata greutatilor vietii:pe unii ii imblanzesc, iar altii devin putin mai rai, sa zic asa.Nu cred ca e cineva de vina; fiecare om e cum l-a lasat natura.Dar noi trebuie sa incercam sa vb. cu ei,sa-i ajutam, si nu sa-i etichetam, sa-i hulim.Intr-adevar,este greu, dar nu imposibil.Tre' sa ne rugamcu cea mai mare incredere, fara indoieli sa reusim, si vom reusi.

| iasmina0archie0fan a răspuns:

Cum spune si Alessio: ar fi total aiurea fara rautate. Adica lumea ar fi prea plictisitoare. Si intr-un fel de acord si cu NOname: ar fi frumos sa traim intr-o lume plina de bunatate.
Eu as inchide rautatea in cutie insa doar o perioada limitata pentru ca la urma urmelor avem nevoie si de ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna Adrian. Parerea mea este aceasta : Pe o parte este bine ca nu mai sunt oameni rai, si pe o parte este cum a zis Alessio... Dar mai bine ar fi fara rautate. big grin Sper ca te-am ajutat. Pa, pa.

| morningstar a răspuns:

Eu personal mi-as dori sa procedez astfel daca ar fi posibil. Si imi dau seama ca cel care doreste aceasta incearca sa schimbe ceva in mai bine. Este o metafora frumoasa, dar imi dau seama ca niciodata nu se va putea 'ucide' sau 'inchide intr-o cutie' rautatea. Pentru ca Diavolul a lasat-o in lume si lui Dumnezeu nu ii place aceasta, dar ingaduie pacatul acesta in lume pana la o anumita vreme. Nu stiu daca s-ar produce un dezechilibru in lipsa rautatii. Pentru ca pana ca Diavolul sa lase rautatea pe Pamant, totul era Perfect, nu Dezechilibru.
Si intorcandu-ma la imaginea descrisa de tine, ma intreb: ce s-ar intampla cu acea cutie, ce as face cu ea in asa fel incat niciodata lumea sa nu mai cunoasca rautatea? Inca nu stiu sa-mi dau raspuns; poate n-as mai deschide-o niciodata sperand ca intensitatea ei va descreste in acest fel.

| eu_8573 a răspuns:

Nu cred ca ar fi o idee minunata! ce e bun nu poate exista fara ceva rau, asa cum nu exista frumos fara sa existe urat...

| Sophy123 a răspuns:

Da! Mereu mi-a placut numai liniste si pace...Chiar si acum visez la acel loc special care sa ma scape de toate grijile de pe pamant...
Dar din pacate acesta nu exista decat in rai. Oricum mult succes tuturor si sanatate!

| metalheart a răspuns:

Citeam raspunsurile si am vazut ca NOname si MadnessCaffe se contraziceau in privinta binelui si raului. As dori sa mentionez si eu cateva lucruri.1.cu privire la afirmatia lui MadnessCaffe ca raul va fi invins cu rau, asa este(oarecum).In lupta binelui cu rau Iisus va invinge raul prin...rau(raul poate avea mai multe forme, iar cel despre care spun ca va invinge raaul este de fapt... daca i-as spune violenta as exagera dar se manifesta prin razboi).As putea sa spun ca raul va fi invins cu aceeasi moneda.Ar fi minunat sa nu mai existe rau, iar dupa Apocalipsa se presupune ca asta vor primi cei credinciosi cu adevarat(nu vreau sa va plictisesc cu argumente biblice dar spun si eu ce aud in stanga, in dreapta).
Stiu ca aici trebuie sa mai visam si sa mai speram si noi un pic mai roz decat este viata si realitatea asta cruda, dar daca ne gandim ajuta intr-un fel si raul... daca nu ar fi nu ne-am putea bucura de bine si de lucrurile frumoase ale acestei vieti.Cu siguranta (si permiteti-mi sa ii sun asa) aici in mica noastra lume unde suntem TPU o ducem un pic mai bine, pentru ca aici gasim ajutor, consolare si este o atmosfera mai placuta mai ales atunci cand esti ajutat sau poti ajuta pe cineva.Cred ca niciodata nu vom pupa noi rau invins dar asta e. Daca asta e razboiul pe care-l ducem atunci ne tinem tari.

ps> NOname totusi ai facut rost de cutia aia ca nu se stie niciodata cand avem nevoie de ea?

| MANIU a răspuns:

Da deoarece multi oameni te injura rolling on the floor

| solumaam a răspuns:

Eu nu i-mi pot imagina o lume fara rautate sau alte sentimente negative!
Doar in rai se presupune ca ar fi asa ceva laughing
Viata ar fi anosta doar cu sentimente pozitive si nu vm avea pentru ce sa luptam!

NOname
| NOname a răspuns:

Mathew, mi-a placut P.S-ul.
Uite, mi-a promis Adrian, ca-mi face rost de o cutie (sau mai multe, daca va fi nevoie), asa ca ma bazez pe el. Pare un om de incredere.

P.S. Da' greu va vine sa va despartiti de rautate! Chiar nu credeti ca se poate si fara ea? Eu una sunt convinsa, ca se poate.

| Chrysk2 a răspuns:

Bineinteles ca se poate fara rautate,daca va place rautatea de ce nu o aplicati si in familie,cand ii cereti un pahar de suc ziceti asa.
Tu p***a adumi un suc,sau orice jignitor la adresa familiei,ar trebui sa va mearga bine atunci,dar nu se poate,deci daca nu ar fi rau ar fi mult mai bine.

Raul il facem noi prin reactiile noastre nu exista ca si cerul care este permanent,raul este ceva creat de noi din cauza multor neajunsuri sau a violentei pe care o vedem la TV si asa mai departe.
RAUL IL FACEM NOI, la fel cum facem si binele, dar asta e mai greu de facut decat sa injuri pe unu pe strada cand suntem in gasca happy

| claudiubaciu a răspuns:

Sub influenta primului impuls as spune sigur Da! O lume mai buna este visul tuturor! Cine nu si-ar dori sa nu mai fie crime, violuri, furturi, barfe, inselaciuni, infractiuni de tot felul? Dar cu siguranta ca si raul ca si rautatea au un rol important in lume si e relativ simplu: cum poti simti ca ai savarsit binele daca nu il compari cu ceva rau? Cum poti experimenta o stare de bine daca mai inainte nu ai epxerimentat si o stare mai rea? Cum ai distinge binele de rau daca nu ai cunoaste decat binele? Cum l-ai iubi pe Dumnezeu daca nu ai vedea cata rautate exista in lume? Si apoi de cata rautate trebuie sa dai dovada cand doresti sa le rapesti oamenilor tocmai posibilitatea de a alege intre bine si rau? Sau de cata rautate poti da dovada cand vrei sa strici toate povestile copilariei in care binele invinge raul pe care noi l-am vrea inchis intr-o cutie mare la care sa pierdem din rautate si cheia? happy

| CASsY_6727 a răspuns:

DA asi face lucrul asta cu pretul vietii mele pentru ca asi sti ca atunci oamenii pe care ii iubesc ar fi mult mai fericiti :-d

| Candy a răspuns:

Nu

rautatea de pe planeta nu ar putea sa fie incuiata intr-o cutie ea este imensa.Dar daca s-ar putea ar fi mult mai frumoasa tara asta,fara gunoaie, fara deseuri, fara rautate nu ar mai fi existat astea

lumea ar fi un loc mai bun fara rautate
asa ar fi si pace
fara razboaie mondiale
si fara lupete martiale la scoala

si raul se poate schimba

imi day fundita

| Mada_7823 a răspuns:

Nu as face asta. Da ar fi frumos sa fie toate bune si frumoase. Frumos si in acelasi timp prea plictisitor si perfect... Asa a lasat Dumnezeu, asa trebuie sa fie! Plus ca tot s-ar gasi cineva care sa fie curios si sa desfaca "cutia Pandorei"!

| Gabriela98 a răspuns:

Nu pentru ca o lume fara rautate ar fi asa nu stiu degeaba ar exista compasiune afectiune etc... deci degeaba ar exista compasiune... daca nu exista si rautate

Întrebări similare