| Domexd a întrebat:

Daca e adevarata teoria evolutiei de ce omul nu mai evolueaza in altceva si s-a oprit totul la om? Adica maimutele sunt evoluate din ceva, noi suntem evoluati din maimute iar omul a ramas, asa, neevoluat sa zicem.De ce?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Exact aceeasi intrebare puneam si eu celor ce cred in teoria evolutionista.Sau de ce acum maimutele nu se mai transforma in oameni? Este clar ca noi suntem creati de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Lui.

82 răspunsuri:
| carpediem a răspuns:

Nu a evoluat omul din maimuta, ci au un stramos comun. Apropo de veriga lipsa. Si va urma...peste cateva milioane de ani, daca nu distrugem planeta si specia intre timp.

| BoykAdy a răspuns:

@Ionutz Haideti cu totii aplaudatil pe @Ionutz dragul de el ne amuza in fine "Ionut rolul tau aici este sa citesti. nu sa scrii! Crede-ma e mai bine...

| Psychologist_2863 a răspuns:

E simplu. omul nu poate sa mai evolueze, cel putin nu momentan, si nu pentru ca nu poate, ci pentru ca nu are nevoie. Ne-am adaptat extraordinar la conditiile de mediu. Avem case, masini, aparaturi electro-casnice, telefoane etc. Nu avem de ce sa evoluam. Poate ca peste 8-9 generatii o sa vezi oameni cu mai multe degete, pentru a tasta mai repede, sau cu fundul mai plat pentru a asigura o pozitie mult mai confortabila in fata calculatorului. Dar pana conditiile de mediu nu se schimba, drastic, omul nu are de ce sa evolueze!

| littbia15le a răspuns:

Lemonshu...ai uitat sa zici ca si la minte tot ca ele vom fihee hee

| AndreyIstetul a răspuns:

Buna. Eu tin sa cred ca omul a fost creat de Dumnezeu. Si totusi, oamenii de stiinta tin sa creada ca omul a aveluat din maimuta. Tot ei mai spun ca evoluarea prima data s-a produs prin Africa, unde clima de acolo a fost favorabila transformarii la un anumit tip de maimute, si ca apoi s-a extins si pe alte continente, unde a continuat evolutia in mod diferit(doua pucte)În Africa, de exemplu, sunt singur ca ati intalnit oameni cu insusiri diferite cu cele din Siberia(am dat doua extreme ca exemplu). Culoarea, rezistenta la temperatura si multe altele sunt adaptarile la mediu.
Si totusi si animalele au evoluat(doua puncte) de exemplu in Pestera Ursilor s-a gasit un urs preistoric, rar in Europa.

Evolatia se face foarte incet, pe parcursul miilor de ani.

Inca ceva(2x.)Daca dorim sa ascultam amandoua teoriile putem spune ca omul a fost creat de Dumnezeu, dar cu milioanele de ani s-a transformat el in maimuta, nu maimuta in el. Apoi alta enigma cu dinozaurii in care sa zicem ca undeva, pe un continent au supravietuit si ele si dinozaurii pe Continentul Mare, cand inca nu se faramitase in 6 continente de azi. Inca o enigma(2x.) Cum au murit dinozaurii? Se poate sa fi fost un meteorit care sa fi lovit Continentul Mare si dinozaurii sa fi murit, dar maimutele, pestii etc. sa ramane intacte pe alt continent. Atunci sa se fi faramitat continentele si in schimabarea de clima de atunci(cand loveste un meteorit Pamantul...) sa fi fost favorabila transformarii din nou a maimutei in om. Si acel continent sa fi fost Africa. Si, cine stie, ce se afla sub sute de kilometrii sub Pamant! Doar omul a putut sa exploreze aproximativ 15km in Pamant(am citit undeva).

Tot ce am spus este un scenariu facut de mine, poate complet adevarat sau complet fals.

Dar orice am spune, totul ramane un mister!

| PCDemon a răspuns:

Specia umana este cea mai inteligenta forma de viata de pe planeta asta momentan. ( Sa nu zic din univers, fiindca cine stie daca nu or exista extraterestrii ).

Procesul evolutiei este FOARTE lent. O noua specie inseamna cateva sute de mii de ani. De la dinozauri, pana la maimute, pana la oameni... Nu se opreste evolutia aici.
Din specia umana va evolua ceva, iar din acel ceva va mai evolua ceva, si tot asa.
Asta e procesul evolutiei.

| deejay_3315 a răspuns:

Omul a fost creat de Dumnezeu PUNCT... fara alte discutii

| MonsterVoo a răspuns:

Evoluam! Mici schimbari se pot vedea ca in douazeci de ani am invatat sa fabricam telefoane cu touchscreen si nu am ramas la cele cu afisaj numeric de exemplu. Gandirea omului evolueaza in fiecare zi si la fel si corpul.

@Ema, ai facut caca?

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Mai...la cei din ziua de azi,adica sa fim seriosi,droguri, tigari, tate prostiile.Am putea evolua intr-o forma mai avansata dupa parerea mea, dar asa...

| AmandytaErhan a răspuns:

Pentru ca mai bine de atat, nu se poate!

| Pomar a răspuns:

@unuu nu am degand sa mai jignesc pe nimeni, dar daca chiar vrei ca lumea sa te ia in serios trebuie sa mai citesti foooooaaaaarte mult pana la elaborarea unei asemenea teorii. Dinozaurii au disparut acum 65 de milioane de ani iar omul a aparut acum 4.
Teoria ta este neplauzibila, mail mult ca sigur incorecta si fara nici un argument care sa o confirme.
@deejay cum pot ajunge oamenii in halul tau?

| RoxxuInna a răspuns:

Asteapta o sa vezi mai tarziu ca omul va evolua in RObotzilaughing

| PCDemon a răspuns:

@Ionutz
ADAM a fost creat din pamant. Dumnezeu a rupt o coasta din corpul lui ADAM, dupa care a suflat pe ea, si asa a aparut si EVA.

OMG, noi oamenii suntem creeati din lut. :O
Intreaba-l pe profu' tau de religie, oare iti da nota 2? rolling on the floor
In fine, nu era subiectul religia! Subiectul era evolutia! Asa ca, hai sa revenim frumos la ce subiect eram ca sa nu producem niste conflicte intre religie si stiinta.

| allepurple a răspuns:

Stiinta nu spune neaparat adevarul. EU personal nu cred nici in teoria lui Adam si Eva nici in stiinta. Este altfel, nu cred ca stie nimeni care e adevarul.

| ÐanLovesPufuleţii a răspuns:

Evolutia oricarei specii se face pe parcurs de milioane de ani.Nu poti sa creezi una in timp record.Omul evoluaza, incet, dar sigur. Poate nu ai observat tu asta dar toti suntem mai destepti.
Apropo pentru cei care inca mai cred ca Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea lui.E total gresit.Sa nu intelegeti ca sunt cine stie ce budist sau altceva dar e putin probabil ca asta sa se fi intamplat.

| chiury a răspuns:

Parerea mea este urmatoarea... eu zic ca maimutele nu mai evolueaza in zilele noastre deoarece, inainte era altfel lucrurile au evoluat mult de atunci, adica in zilele noastre exista: fabrici, masini cu alte cuvinte poluare si atunci era altfel, aer curat, cine stie ce in aer si nu se mai poate... poate evoluam dar trebuie sa treaca o perioada lunga de timp, ani buni, pentru a vedea modificari si schimbari ale corpurilor noastre

| andrutica a răspuns:

Nu...Nu s-a oprit aici...Dar iti dai semama ca de cand existau maimutele alea au trecut milioane de ani.Si noi vom evolua dar va mai dura.Ce maine vrei sa fim roboti? Totul dureaza.

| bitsyboom111 a răspuns:

Pai tu nu vezi cum ne transformam? vom deveni porci! unii deja sunt perfect evoluati(cocalari, badarani etc.)

| Alessio_8778 a răspuns:

Omul evolueaza, spre exemplu s-a dovedit stiintific ca europeanul adica omul alb, este mai inalt cu mai mult de 5 cm fata de acum 100 de ani.in prezent inaltimea medie fiind de 1.75m pe cand atuncia inaltimea medie era de 1.65-1.70. nu ai cum sa evoluezi in altceva decat numai ce iti permit conditiile de mediu

| Zaffy a răspuns:

Deci
1)teoria aia nu e decat o TEORIE!
2)Teoria ca venim de la Dumnezeu, aceea e teoria adevarata! si daca ar fi reala.nu se vede
doar in 10-12 milioane de ani se face
poate noi vom fii ceva nedescoperit

| Casandriuc a răspuns:

Poate ca nu se refera la o evolutie ce tine de aspect.eu cred ca suntem intr-o continua evolutie psihica...de asta apar noi inventii, medicamente etc

| AnaEindragostita a răspuns:

Pai numele tau de TPU e AlanTigergerid deci ai evoluat in tigru logic nu? laughing

| RazvanIce a răspuns:

Este o prostie afirmatia ca "omul a ramas neevoluat". In parte, afirmatia este corecta atunci cand aceasta vine din partea unor pesoane subevoluate sau din partea celor care cred ca am fost adusi pe pamant acum 4000 de ani cu mai stiu eu ce "car de foc" cu beculete albastre si stop pe frana cu neon. Ecuatii smechere, se ia una bucata de coasta si mai stiu ce materiale, se sufla de trei ori, se intoarce pe ambele parti, se lasa in gradina spre ispita si gata puiu la incubator. Don`t hate... Boring day!

| ßΘɱßΘɴίκ a răspuns:

In c sa mai evoluam nu suntem destul de prosti?

| TheBoy_4498 a răspuns:

Hmm. Luaţi-o pe plan religios Biblia este cea mai veche scriptura si adevarata carte existentă citiţi-o si ve-ţi vedea care este adevărata treabă cu evoluţiawinking. Omul a fost creat de Dumnezeu, şi nu, nu a venit de la extratereştrii si nici nu am evoluat din maimuţe cei care cred asta se pot considera... anyway, mă bucur că eşti interesat de " chestia " asta, sper că te-am ajutat.

| anonimul a răspuns:

Mai terminatio...ca este o teorie credibila
uitati...acum 4 mil de ani cand a aparut omul,evolutia lui fizica era completa,iar dupa aceasta a inceput dezvoltarea din punct de vedere intelectual,uitati-va in trecut si o sa va dati seama ca oamenii evolueaza,dar sa o luat si altfel
ce altceva near mai trebui?
coada, coarne, si uger?
suntem perfecti fizic (oameni) asa cum suntem acum...

| Ioana_6970 a răspuns:

Eu cred ca noi am fost pe o scara de la 0 la 100 si acum suntem pe scara de la 100 la 0. La inceput omul nu prea gandea iar cu timpul inteligenta a crescut.Acum daca esti de acord cu mine inteligenta omului scade din nou laughing eu am dat un exemplu cu scara. Vroiam sa ma refer la faptul ca omul a fost in crestere iar acum e in scaderewinking

| 0marry0 a răspuns:

Omul inca mai evolueaza, de aceea ne tot schimbam de la homo sapiens la homo sapiens sapiens...
Si conform ultimelor cercetari, vor aparea cat de curand homo sapiens sapiens sapiens.
Si daca te referi la exterior (hairy => not so hairy) sa stii ca oamenii au devenit mai putin maimute (strict d.p.d.v. fizic) de-a lungul a o gramada de secole...

| MollucoIT a răspuns:

Evoluam, Neanderthal a aparut acum 200000 ani, homo sapiens sapiens (noi) acum 40000 ~ 50000 de ani.

Urmand totusi sa evoluam nu doar fizic, ci mai mult intelectual.

Se constata ca au aparut deja mici schimbari.

| Progeniturã a răspuns:

Draga, extraterestrii nu au ce cauta pe pamant