| chuckmanson a întrebat:

De ce mai există oameni care nu cred în teoria evoluției? Nu mai există nimic de pus la îndoială cu această teorie, este un fenomen fundamental în biologie și una dintre cele mai elementare proprietăți ale vieții.
Cei care vă îndoiți, de ce?

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Nimeni nu CREDE in teoria evolutiei prin selectie naturala. Formatia mea e Istoria, nu am voie sa o cred nici pe mama. Accept teoria evolutiei, pentru ca explica numarul imens de specii disparute, de la care avem nenumarate fosile, si straturile geologice; si e singura teorie care o face. Deasemenea, sa resping teoria evolutiei ar insemna sa resping Geologia, Genetica, Istoria (chiar stiinta mea), Paleontologia, Astrofizica, toata stiinta moderna in bloc, si sa o inlocuiesc cu cateva pasaje, fara nici o putere explicativa.

58 răspunsuri:
| dbigiu84 a răspuns:

Teoria evolutiei este pare foarte adevarata dar daca stai sa te gandesti, cum au aparut maimutele.Sau daca crezi in Big Bang, el cum a aparut. Teoria evolutiei pare mai plauzibila dar daca te candesti cum au aparut, teoria Creationista este mult mai posibila.Si daca Dumnezeu exista, iar tu mori, ce-o sa faci in viata de-apoi?

| andrei056 a răspuns:

O sa-ti raspund sincer, ca aceasta teorie nu e batuta in cuie, sunt multe defecte la aceasta teorie.
În urma unor călătorii de observaţie biologică în anii 1830, în timpul cărora întâlneşte în diferite locuri ale lumii numeroase varietăţi de insecte, plante şi animale, naturalistul britanic Charles Darwin formulează teoria potrivit căreia formele de viaţă inferioare au evoluat, prin nenumărate forme intermediare, către forme de viaţă superioare. Această transformare ar fi început acum 5-6 milioane de ani, timp în care pământul a fost populat de o multitudine de forme intermediare care s-au născut, au trăit şi, evident, au murit. Darwin a publicat această teorie în 1859, sub titlul „Originea speciilor".
In teoria evoluţiei există în două variante principale.

În prima variantă (lansată de Darwin), se afirmă că organismele şi formele de viaţă inferioare au evoluat liniar (lent) către forme superioare. Mai precis, populaţii întregi din fiecare specie s-au „deplasat" treptat, trecând prin numeroase forme intermediare de-a lungul a milioane de ani, către forme superioare.

Dacă e să reprezentăm evoluţia unei specii către o altă specie, pentru înţelegerea teoriei vom reprezenta specia iniţială cu o culoare şi specia finală cu altă culoare – vezi figura de mai jos. Specia iniţială neagră se transformă lent şi trece printr-o mulţime de forme-nuanţe intermediare până devine specia nouă albă. Aşa ar fi evoluat toate speciile, fiecare având sute de mii de exemplare care au parcurs această evoluţie.
Principala problemă a teoriei evoluţiei este lipsa formelor intermediare, atât moarte, cât şi vii.

Dacă la fiecare moment de pe parcursul evoluţiei treptate au existat numeroase forme intermediare vii, care au trăit pe pământ cel puţin în câteva generaţii, după care au murit, ar trebui ca fosilele acestora să le găsim astăzi în stratele pământului, şi aceasta nu doar pentru o specie, ci pentru toate speciile, din moment ce afirmăm că toate speciile au evoluat – vezi figura de mai sus. Însă, ceea ce găsim astăzi în stratele geologice sunt fosile ale unor specii distincte, aflate de mare depărtare una de alta, care nu mai există în ziua de azi, dar despre care evoluţioniştii încearcă să afirme că ar fi evoluat unele din altele.

Darwin a fost conştient de la început de problema lipsei fosilelor, dar şi-a mărturisit credinţa că acestea vor fi găsite în cele din urmă. Această descoperire încă se lasă aşteptată. De exemplu, dacă în stratul geologic A găsim fosile din specia X şi în stratul C găsim fosile din specia Z, care se trage (indirect) din specia X, ar trebui ca în stratul B, care corespunde perioadei intermediare, să găsim fosile dintr-o ipotetică specie Y intermediară. Însă, acolo nu găsim aceste fosile intermediare, ci tot fosile de tip X sau Z şi fosile de alte specii, fără legătură, de tip V, W etc. Mai mult, arheologii au descoperit că în perioada Cambrian apar brusc, ca din nimic, o mulţime de specii, în cadrul unui fenomen numit astăzi „explozia din Cambrian".

Mulţi oameni cred astăzi în evoluţie, considerând că aceasta este demonstrată ştiinţific. Canalele de propagandă evoluţionistă, cum ar fi postul tv National Geographic, difuzează animaţii cu Lucy şi alţi falşi strămoşi ai omului, făcând publicul să creadă că aşa cum stat lucrurile. Aceste producţii artistice au un impact mare asupra privitorului, însă ele nu sunt decât rodul imaginaţiei unor pictori.

Nu e nevoie să fii o persoană religioasă ca să te îndoieşti de teoria evoluţiei - este suficientă o analiză raţională a afirmaţiilor şi „dovezilor" acesteia.

Teoria evoluţiei s-a născut înaintea dovezilor. Mai mult, este într-o continuă schimbare pentru că arheologi diferiţi propun interpretări diferite pentru puţinele fosile găsite. Fiecare vede în ele ce vrea. În ciuda dovezilor care o contrazic, teoria este ţinută în viaţă şi promovată din motive filosofice, sociale şi politice - găsirea unei explicaţii materialiste a vieţii şi lumii şi respingerea cu orice preţ a noţiunii de Dumnezeu. Odată cu respingerea lui Dumnezeu vine eliminarea moralei de inspiraţie divină, în locul căreia este aşezată o morală nouă, artificială şi relativă, care se schimbă de la o epocă la alta şi de la un loc la altul, în funcţie de spiritul epocii.

| RAY a răspuns:

Observ din nou vesnica neintelegere a diferentei intre a crede vs a cunoaste,nimeni nu crede in evolutie,big bang, asta nu inteleg multi, romani nu stiu ce inseamna a cunoaste,a stii ceva, ei doar cred atat,cred orbeste atat, stiinta inseamna cunoastere,a stii ceva,noi stim,cunoastem ca evolutia asta este un fapt stiintific, cei care nu asa zis cred nu au habar de evolutie pentru ca evolutia nu e credinta si cunoastere,microevolutia o poti observa mereu,macroevolutia se produce in timp, apropo maimutele nu s-au transformat in oameni,omul fiind o primata a evoluat spre ceea ce suntem azi, repet din nou = nu crezi,nu crezi,stii,cunosti,cunosc faptul ca afara e lumina, lumina vine de la soare, acea luminasunt de fapt niste fotoni, cred ca luna este un cascaval urias iar un soarece o consuma dimineata, vezi diferenta, poti crede orice tampenie, dar de stiut trebuie sa dovedesti empiric

| NGheorghe a răspuns:

Nu este chestie de "îndoială" ci de probă, deocamdată nimeni nu a scos nicio bacterie dintr-o supă de pietre fulgerate, darămite un urs Panda.

| artemidak a răspuns:

Ba boul lu’ dumnegod


știi cine e mai prost dintre unul care nu crede și tu?


ca te crezi tu, vezi draga doamne, mai deștept ca vai.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Cum poti fi asa de sigur? laughing
Si atunci acum a aparut totul?
Da evident ca prin evolutie, nu se pune problema. Dar totul cum a inceput?

| chuckmanson explică (pentru dbigiu84):

În primul rând, oamenii nu au evoluat din maimuțe, ci dintr-un strămoș comun care se crede că a trăit acum 6 milioane de ani. Acesta a fost o primată care se crede că arăta similar cu un cimpanzeu modern. În al doilea rând, cred că tu nu știi prea bine ce înseamnă evoluția. Evoluția este fenomenul prin care populațiile de organisme vii își schimbă caracteristicile fizice și comportamentale
în funcție de mediul de viață prin selecție naturală. La un moment dat, există fenomenele de speciație ( separarea unei specii în două) sau de hibrizare( unirea a două specii într-una singură). Așa apar diferite specii. Selecția naturală funcționează așa: în fiecare populație există mereu o multitudine de gene, care uneori se multiplică imperfect și apar mutații. Din aceste mutații, cele care oferă un avantaj populației vor deveni predominante, iar cele care pot fi periculoase, nu vor mai fi transmise pentru că purtătorii lor vor avea mult mai puține șanse de a supraviețui și eventual vor dispărea. Fenomenul ăsta nu are nicio legătură cu originea vieții, dar există o ramură a biologiei și pentru asta, se numește abiogeneză. Deși procesele prin care a decurs nu sunt foarte bine cunoscute, se crede că în câteva decenii se va știi. Iar în legătură cu Big Bangul, tehnic vorbind avem tot ce e nevoie pentru a știi că a existat: expansiunea Universului, deplasarea spre roșu, legea lui Hubble, radiațiile cosmice de fond, abundența elementelor primordiale, distribuirea galaxiilor etc. E practic imposibil de negat, iar evoluția este un fenomen fundamental în biologie, practic biologie de bază, în timp ce creaționismul și religia sunt invenții primitive scornite de oameni primitivi și superstițioși cărora le era frică de necunoscut și sunt susținute cu mai puține dovezi decât unicornii.

| chuckmanson explică (pentru DoarBogdan):

Uită-te la răspunsul pentru dbigiu84

| chuckmanson explică (pentru andrei056):

În primul rând, cred că nu înțelegi prea bine evoluția. Ăsta e un lucru pe care l-am observat la mai toți cei care spun că evoluția nu e adevărată. https://ro.wikipedia.org/wiki/Evolu%C8%9Bie https://www.youtube.com/watch?v=hOfRN0KihOU Acum ceea ce trebuie să știi e că organismele nu evoluează mereu de la simplu la complex. Asta este o tendință generală, însă există și evoluția de la complex la simplu, paraziții fiind cel mai bun exemplu. O altă greșeală mare pe care ai spus-o e că procesul de evoluție a început acum 5-6 milioane de ani, când de fapt fenomenul ăsta este la fel de vechi ca viața care se estimează a fi aproximativ 3, 5 miliarde de ani. Animalele nu evoluează liniar către alte animale superioare, ele pur și simplu își schimbă caracteristicile fizice și comportamentale pentru a se adapta mai bine la mediul înconjurător. Problema cum că nu ar exista fosile de tranziție a fost de mult demontată. Cel mai bun exemplu este Archaeopteryx, cea mai veche pasăre din istorie, Acest dinozaur avea atât caracteristici aviare cat și reptiliene, fiind clară evoluția păsărilor din reptile. Alte fosile tranziționale sunt Australopithecus afarenis, familia pakicetidae, ambulocetus, tiktaalik, amphistium, runkaria și multe altele. Ai auzit de ele nu-i așa? Normal că nu putem găsi fiecare fosilă de la fiecare specie care a existat vreodată, dar toate fosilele care au fost până acum descoperite susțin evoluția într-un mod copleșitor. Iar pe vremea lui Darwin genul acesta de fosile nu fuseseră încă descoperite. Explozia cambriană nu poate nega evoluția, în primul rând pentru că microevoluția se întâmplă mereu și poate fi observată mereu și în cazul bacteriilor și celulelor, iar macroevoluția este susținută de toate fosilele existente. Există multe teorii cu privire la explozia cambriană, iar cea mai plauzibilă este cea legată de schimbarea mediului/ecosistemului care a dus la un mediu de viață mai bun pentru mai multe forme de viață. Acest fenomen poate fi de asemenea primul caz de radiație adaptivă. Deci, explozia cambriană poate doar să aducă credibilitate teoriei evoluției. Și în final, scuză-mă să îți spun, dar mi se pare puțin ipocrit din partea ta să spui că evoluționismul s-a născut înaintea dovezilor, având în vedere că tu susții că un fapt acceptat de toată comunitatea științifică și de toate Universitățile de top, susținut de peste 2 secole de descoperiri și dovezi științifice este inventat doar pentru a respinge ideea existenței unei creaturi despre care nimeni nu a demonstrat vreodată că există și nimeni nu poate demonstra în niciun mod posibil că există. Și de asemenea, nu înțeleg de ce ai spune că nu putem fi persoane morale fără Dumnezeu. Moralitatea este explicată foarte bine de teoria evoluției. Pentru asta îți recomand cartea lui Richard Dawkins „Gena egoistă/ The Selfish Gene" și cartea „Bonobo și ateul".

| chuckmanson explică (pentru NGheorghe):

În primul rând originea vieții nu are nicio legătură cu evoluția. Acest fenomen se numește abiogeneză. În al doilea rând noi putem crea urși panda prin fertilizare în vitro. Inseminarea artificială chiar a ajutat populațiile de panda pentru a crește în număr. În al treilea rând selecția naturală poate fi observată foarte ușor. Spre exemplu dacă eu iau un antibiotic, iar anumite bacterii au datorită adn-ului lor o rezistență crescută la antibiotice, următoarea generație va fi mult mai puternică, pentru că mutațiile care le-au crescut rezistența le-a oferit cea mai bună adaptare la mediu.

| Steregoi a răspuns:

Citeste raspunsurile mele de pe profilul meu si vei gasi raspunsul la intrebarea ta.

| Simpatic a răspuns:

Dar pe ce fundament te bazezi tu asa de tare de aceasta teoria e evolutiei? Ai idee care a fost motivul pentru care Darwin a -inventato-? cand ai sa afli raspunsul ai sa afli si de ce un om devine atat de inversunat incat sa dezvolte o teorie subiectiva.
Dar ca sa fiu sincer nimeni nu poate sa spuna exact daca teoria este cat se poate de adevarata sau nu, pentru ca nu se poate demonstra inca.

| Steregoi a răspuns (pentru andrei056):

"Darwin a fost conştient de la început de problema lipsei fosilelor, dar şi-a mărturisit credinţa că acestea vor fi găsite în cele din urmă. Această descoperire încă se lasă aşteptată." - asa este.

"Principala problemă a teoriei evoluţiei este lipsa formelor intermediare, atât moarte, cât şi vii." - foarte bine ai punctat.

"Mai mult, arheologii au descoperit că în perioada Cambrian apar brusc, ca din nimic, o mulţime de specii, în cadrul unui fenomen numit astăzi „explozia din Cambrian" - idem.

"Teoria evoluţiei s-a născut înaintea dovezilor. Mai mult, este într-o continuă schimbare pentru că arheologi diferiţi propun interpretări diferite pentru puţinele fosile găsite. Fiecare vede în ele ce vrea. În ciuda dovezilor care o contrazic, teoria este ţinută în viaţă şi promovată din motive filosofice, sociale şi politice - găsirea unei explicaţii materialiste a vieţii şi lumii şi respingerea cu orice preţ a noţiunii de Dumnezeu. Odată cu respingerea lui Dumnezeu vine eliminarea moralei de inspiraţie divină, în locul căreia este aşezată o morală nouă, artificială şi relativă, care se schimbă de la o epocă la alta şi de la un loc la altul, în funcţie de spiritul epocii." - adevar ai grait.

| Steregoi a răspuns (pentru chuckmanson):

"În primul rând, oamenii nu au evoluat din maimuțe, ci dintr-un strămoș comun care se CREDE că a trăit acum 6 milioane de ani. Acesta a fost o primată care se CREDE că arăta similar cu un cimpanzeu modern." - despre ce vorbesti? despre stiinta? Nicidecum, ci despre pareri sau credinte personale si colective.

Evolutionistii interpreteaza gresit realitatea. Nu exista selectie naturala. Si prostul si desteptul traiesc. Ce speciatie? Evolutionistii vorbesc despre incrucisari in cadrul aceluiasi gen. Despre restul bazaconiilor evolutionistilor exprimate nu merita sa-mi pierd timpul.

| Steregoi a răspuns (pentru chuckmanson):

Evolutionistii nu inteleg si habar nu au ce scrie in Biblie.

"Animalele nu evoluează liniar către alte animale superioare, ele pur și simplu își schimbă caracteristicile fizice și comportamentale pentru a se adapta mai bine la mediul înconjurător." - omul daca innoata mult i se dezvolta innotatoare? Daca omul mananca porcarii cu E-uri ficatul lui se adapteaza sau se imbolnaveste si chiar moare?

Bietul "Archaeopteryx" de care evolutionistii se folosesc la greu ca sa-si expuna ineptiile.

"Normal că nu putem găsi fiecare fosilă de la fiecare specie care a existat vreodată," - evident pentru ca teoria evolutionista este o mare porcarie.

"microevoluția se întâmplă mereu" - aiureli. Ai auzit de potential de variatie genetica?

"schimbarea mediului" - nu s-a schimbat niciun mediu de la aparitia vietii biologice. Si dinozaurii si restul respirau oxigen si la fel se intampla in prezent.

"ideea existenței unei creaturi despre care nimeni nu a demonstrat vreodată că există " - evolutionistii, ateii habar nu au de Dumnezeu si se pomenesc vorbind.

"putem fi persoane morale fără Dumnezeu." - alta prostie scrisa.

| Steregoi a răspuns (pentru chuckmanson):

Explicatiile evolutionistilor nu au nici o legatura cu logica si cu realitatea.

"pentru că mutațiile care le-au crescut rezistența le-a oferit cea mai bună adaptare la mediu." - alta prostie scrisa. Nu le-a crescut nici o rezistenta, niciun picior.

| Steregoi a răspuns (pentru Simpatic):

Fundamentalistii atei vor sa dezvolte o traditie pentru ca in cateva decenii sa instaleze dictatura umanista bazata pe teoriile lor pretins stiintifice. Sa vezi atunci in ce mare noroi va ajunge umanitatea.

| sabin89 a răspuns:

I-ai ridicat lui Steregoi mingea la fileu. happy

| chuckmanson explică (pentru sabin89):

Adică?

| NGheorghe a răspuns (pentru chuckmanson):

Exact, cel mai inteligent lucru pe care îl ai de făcut este sa vorbești de evoluția unui chestii care este imposibil sa apară de la sine.
Fenomenul de abiogeneza pe care s-o fi baza evoluția, este si el un fenomen "teoretic" (in care cauzele nu au legatură cu efectele).
Teoria evolutiei s-a dezvoltat deoarece oameni cu multe finanțe care vroiau sa își elimine dușmanii fără sa fie prinși si băgați in pușcării... au plătit pentru popularizarea teoriilor lipsite de moralitate, precum evoluția, care ii lasă pe oameni sa creadă ca sunt niște animale si ca este bine sa omori (bineânteles contra cost!). Uite așa, bogății de aveau probleme cu o persoana care le încurcau socotelile, mergeau si plateau pe cineva "dispus" sa omoare (contra cost) pe cei ce ii încurcă. Bineînțeles ca si alte rele precum tâlhăria sau depravarea, sunt catalogate ca aparținând tot de "selecția naturală": De ce sa te apuci de semănat și cultivat când poți sa aștepți ca țăranii sa cultive si sa puna tot in cămară sau in beci, iar tu doar sa mergi să le tai gâtul ca să "supraviețuiești". happy
Apoi, evoluția este lălăită doar populației crescută in morala creștină, ca in celelalte religii crima poate intra lejer sub incidența îndatoririlor religioase, loc în care oricine poate scapa de oricine doar inventând minciuni.
Mersi de "vitro" - nu se numește fertilizare ci joaca cu materialul genetic. Se pare ca trebuie sa îți reamintesc că deși totul evolueaza (in capul tău), in realitate nicio specie nu este pe cale de APARIȚE.
Mersi de explicatia cu antibioticele... ca să nu te pierzi in teoria ta in care explicațiile se schimbă in fiecare lună (sau săptămână), cel mai simplu ar fi sa începi a studia metode de autovindecare a cancerului si alte "programe" de adaptare la realitate.

| RAY a răspuns (pentru DoarBogdan):

Evolutia nu se ocupa cu aparitia si abiogeneza

| RAY a răspuns:

Steregoi iar minti ca mereu
"Darwin a fost conştient de la început de problema lipsei fosilelor, dar şi-a mărturisit credinţa că acestea vor fi găsite în cele din urmă. Această descoperire încă se lasă aşteptată." - asa este.

https://www.britannica.com/science/human-evolution/The-fossil-evidence
https://study.com/......-quiz.html

"Principala problemă a teoriei evoluţiei este lipsa formelor intermediare, atât moarte, cât şi vii." - foarte bine ai punctat.

https://www.youtube.com/watch?v=DP53WAkQ5Yc

"Mai mult, arheologii au descoperit că în perioada Cambrian apar brusc, ca din nimic, o mulţime de specii, în cadrul unui fenomen numit astăzi „explozia din Cambrian" - idem.

din nou minti, in cambrian viata a devenit mai complexa nu au aparut animale din nimic

ce castigi ca minti omule?


"Teoria evoluţiei s-a născut înaintea dovezilor. Mai mult, este într-o continuă schimbare pentru că arheologi diferiţi propun interpretări diferite pentru puţinele fosile găsite. Fiecare vede în ele ce vrea. În ciuda dovezilor care o contrazic, teoria este ţinută în viaţă şi promovată din motive filosofice, sociale şi politice - găsirea unei explicaţii materialiste a vieţii şi lumii şi respingerea cu orice preţ a noţiunii de Dumnezeu. Odată cu respingerea lui Dumnezeu vine eliminarea moralei de inspiraţie divină, în locul căreia este aşezată o morală nouă, artificială şi relativă, care se schimbă de la o epocă la alta şi de la un loc la altul, în funcţie de spiritul epocii." - adevar ai grait.

nici vorba de asa ceva biserica catolica o considera valida, teoria evolutiei nu are legatura cu ateismul

Fundamentalistii atei vor sa dezvolte o traditie pentru ca in cateva decenii sa instaleze dictatura umanista bazata pe teoriile lor pretins stiintifice. Sa vezi atunci in ce mare noroi va ajunge umanitatea.

iar minti evolutia nu are legatura cu ateismul, omule de ce tot minti acelasi lucruri? tampeni

| chuckmanson explică (pentru Steregoi):

În primul rand eu vorbeam despre ultimul strămoș comun pe care îl avem cu cimpanzeii. Stai liniștit că există o mulțime de alți hominizi și australopithecus care să susțină evoluția omului din primate și rudenia noastră cu acestea și cu maimuțele. Ardipithecus a fost considerat ca fiind unul dintre cei mai vechi strămoși ai noștri după ce am derivat din cimpanzei, dar în momentul de față, relația acestui gen sau dacă a fost un hominid este sub semnul întrebării, dar măcar știința poate să admită că nu cunoaște tot și să continue căutările pentru a cunoaște cât mai mult.
Nu exista selectie naturala. Si prostul si desteptul traiesc.
Ba da, există, este un fapt științific. Am dat deja exemplul cu bacteriile. Spune-mi tu, dacă negi selecția naturală, imaginează-ți următorul scenariu. Într-un trib de oameni ai peșterilor un membru a avut noroc de niște gene bune, care l-au făcut puternic și adaptat la mediul lui, iar un bebeluș s-a născut cu malformații sau retard mental, sau orice fel de defect de naștere. Poți să îmi spui ce crezi că s-ar fi întâmplat? Îți spun eu, SELECȚIE NATURALĂ!

Ce speciatie nene?
Documentează-te!

| doctorandus a răspuns (pentru andrei056):

"care se schimbă de la o epocă la alta şi de la un loc la altul, în funcţie de spiritul epocii." -- cum ar fi ca in Evul Mediu crestinii in varsta de 15 ani erau oameni la casa lor si aveau si copii?

| chuckmanson explică (pentru Steregoi):

Evolutionistii nu inteleg si habar nu au ce scrie in Biblie
Eu știu foarte bine, o mulțime de mituri primitive care fie sunt stupide dincolo de orice limită a imaginației, fie sunt barbare dincolo de orice limită a sadismului. Altă variantă nu există!
omul dacă inoată mult i se dezvolta înotatoare? Dacă omul mănâncă porcarii cu E-uri ficatul lui se adaptează sau se îmbolnăvește si chiar moare?
Prietene, ia și tu un manual de biologie, un atlas de biologie de copii mici, caută pe wikipedia sau pe Youtube și află ce e aia evoluție. E clar că nu o înțelegi. Voi toți cei care negați evoluția nu știți nici măcar să îi dați cea mai vagă definiție și nu îi înțelegeți principiile de bază.
Bietul "Archaeopteryx" de care evoluționiștii se folosesc la greu ca sa-și expună inepțiile.

Da, pentru că acest dinozaur pasăre este o fosilă de tranziție dintre reptile și păsări. Simplu. Chiar dacă tu nu înțeleși un adevăr, nu înseamnă ca acel adevăr nu există.
evident pentru ca teoria evoluționistă este o mare porcărie.
Vă rog frumos domnule, prezentați-mi teoria dumneavoastră despre motivul pentru care formele de viață sunt așa diverse și de bine adaptate la mediul lor de viață. Una care să fie susținută cu dovezi științifice!
Ai auzit de potențial de variație genetica?
Da! Și vrei să știi ceva despre variabilitatea genetică? Este un fundament al teoriei evoluției! Prin influența mediului și eredității organismele își schimbă caracteristicile, iar cu ajutorul acesteia și al selecției naturale, obținem specii noi prin procesul magic numit EVOLUȚIE!
nu s-a schimbat niciun mediu de la apariția vieții biologice. Și dinozaurii și restul respirau oxigen și la fel se întâmpla în prezent.
Schimbări în mediile de viață precum deriva continentelor, schimbările climatice, dezastrele naturale, formarea munților, a deșerturilor și savanelor, catastrofismul și așa mai departe există de la începutul planetei și nu au nicio legătură cu atmosfera. Și apropo, vrei să știi de ce au existat insecte atât de mari acum sute de milioane de ani? Pentru că în timpul erei Carbonifer nivelul de oxigen era incredibil de mare. Din moment ce nivelul de oxigen nu mai este așa de ridicat, nu mai sunt nevertebrate așa mari. EVOLUȚIE!
evoluționiștii, ateii habar nu au de Dumnezeu și se pomenesc vorbind.
Te aștept să îmi explici!
"putem fi persoane morale fără Dumnezeu." - alta prostie scrisa.
Te rog frumos să dezvolți.

| chuckmanson explică (pentru Steregoi):

Alta prostie scrisa. Nu le-a crescut nici o rezistenta, niciun picior.
Cum am spus mai devreme dragă domnule, învăța-ți întâi ce este evoluția, după veniți să discutăm.

| chuckmanson explică (pentru Steregoi):

Nu există fundamentaliști atei! Ateismul nu este o dogmă, prin urmare nu putem fi fundamentaliști! Asta se poate aplica numai oamenilor religioși. Iar dumneavoastră domnule prezentați simptome de paranoia, prin urmare vă recomand să vă prezentați la Spitalul 9.

| Plato a răspuns:

Eu cred in creationism. Am citit si vazut foarte multe despre teoria evolutionista, mai mult decat am citit despre religie.
Totusi, niciun document, niciun om de stiinta si nicio dovada nu poate fi mai presus de sufletul meu, care-mi zice ca acolo undeva e Dumnezeu. Nu trebuie sa arat nimanui o dovada fizica, pentru ca Dumnezeu e mai mult decat material, mult mai mult decat lumea pe care o percepem noi. Dumnezeu e perceput de suflet, nu de ratiune. Il simt, nu trebuie sa mai ating sau vad nimic. Stiu ca e adevarat, fara sa am nevoie de argumente/dovezi.
Sunt cre(s)tin? Ok, sunt crestin si cretin, daca asta credeti ca inseamna. Dar nu pot nega prezenta lui Dumnezeu si a creatiei Sale.

| RAY a răspuns (pentru Plato):

Te intreb si pe tine,ce legatura are evolutia cu credinta ta in dumnezeu? sunt crestini,mulsulmani,evrei,panteisti,deisti care cunosc evolutia,pe bune ce legatura are una cu alta,hai sa fim seriosi, ateismul e doar lipsa crezari in zeii atat nu este o stiinta, nu are legatura cu evolutia, big bang astea sunt minciuni sectancte, propaganda secta este peste tot ma, sunt pirmaide economice gen steregoi el castiga per persoana o parte din ceea ce ofera respectiva persoana sectei lui