| VasileRapidistu13 a întrebat:

Doar meditand te ajuta sa traiesti in prezent? Doar din atat lucru? A practicat cineva?

8 răspunsuri:
| Elena277 a răspuns:

Bună! Desigur, sunt probabil mii de metode de "a trai in prezent" însă intr-adevar, meditatia este una din ele. Ideea este ca sunt o gramada de feluri de a medita, si trebuie sa iti gasesti o metoda care se lipeste perfect cu stilul tau de viata si asteptarile pe care le ai de la a medita. Exista meditatii pentru a te calma, a scapa de anxietate, a iti dezvolta iubirea fața de sine, a iti "detoxifia" sufletul, mintea si corpul, a iti curata chakrele etc. Acum poti sa gasesti o gramada de meditatii ghidate pe net, pe Youtube si nu mai stiu eu pe ce site-uri. Dar cu timpul, cand iti gasesti tehnica potrivita e de ajuns sa pornesti niste frecvente si sa incepi sa meditezi, sau pur si simplu o poti face fara sa asculti nimic. Meditația este un exercitiu foarte bun pentru a iti creste nivelul de concentrate in situatiile zilnice, ofera o stare de calmitate si zen instant dupa ce este practicata si te ajuta sa te detasezi de toate asteptarile si gandurile din viitor care nu te lasa sa traiesti in prezent. Cu siguranta nu o sa reusesti sa meditezi corect din prima pentru ca grijile si gandurile negative iti pot invada mintea instant si te pot distrage, dar cel mai important este sa incerci sa reiei focusul asupra prezentului, asupra meditatiei. Este chiar nu fapt stiintific ca oamenii care mediteaza au tendinta de a avea o viata mai longeviva, in caz de te motiveaza si mai mult?

| andreisergiu123456789 a răspuns:

E greu la inceput, te doare spatele dupa 10 min, ai un milion de ganduri si simti ca innebunesti.
Insa pe parcurs e o stare de eliberare, de tot stresul cumulat zilnic.

| sierra1 a răspuns:

" | VasileRapidistu13: Doar meditand te ajuta sa traiesti in prezent?"

ooo, nu - deschizând ochii la ce e in jur, e mult mai eficient

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu.2.Nu. 3. Eu am practicat.

| C0STEL22 a răspuns:

Trebuie doar sa fii mai atent la ce se intampla in jurul tau.

| OxyAliA a răspuns:

Sunt oameni care au practicat o astfel de metodă, și le-au fost de ajutor. Dar aici ține de răbdarea omului. Nu toată lumea e la fel. Desigur că nu doar meditând te ajută să trăiești în prezent. Dar în loc, poți face altceva, precum să faci plimbări zilnice, să te ocupi de hobby-ul pe care probabil în ai, să faci diverse activități care îți plac...
Și meditația poate ajuta la relaxarea omului, dar dacă simți că nu ai răbdare cu așa ceva, atunci ai putea face altceva.
Eu una, nu prea aș avea răbdarea necesară, decât dacă fac într-o zi, iar după mă plictisesc. laughing

| DracuIa a răspuns:

Da doar ca pe mine dupa 15 secunde de ochi inchisi ma ia somnul

| VasileRapidistu13 explică (pentru DracuIa):

Mie dupa 15 secunde de privit o femeie pe Facebook ma apuca tot felul de ganduri.