Pai chestia cu 'copiii vor fi 100% orbi' e cam neverosimila, dar hai s`o dam inainte cu presupunerile. Eu zic ca ar trebui sa li se ia dreptul de a face copii fiindca, in raport cu bucuriile pe care le poate aduce viata unui om care poate vedea, bucuriile unui orb sunt cu mult mai mici, chiar nesemnificative. Decat sa duca o viata in intuneric total, sa`si dea seama ca cei din jur au ceva in plus fata de el, sa realizeze ca el este o povara pentru ceilalti, ca e dependent de ajutorul celor din jur, ca nu se poate descurca, mai bine sa nu existe. Oricum, inevitabil, el va ajunge sa`si doreasca sa nu se fi nascut.
In al doilea caz, ar trebui sa i se faca un test, in stadiul de fat si daca are o asemenea afectiune sa se faca avort.
Pe nimeni nu incalzeste aducerea pe lume a unui copil deja mort din anumite puncte de vedere.
Cuvintul orb l-am descoperit noi ce am vazut lumina si facem diferenta, pe cind ei nu pot face nici o diferenta dar cind noi ne vom afla in intunerec ei vor fi calauzele noastre.
Un orb din naştere,nu-şi dă seama de defectul lui. El nu ştie că există, deci, pentru el e ok.
Nu ştiu cât de multe şanse sunt ca un copil făcut din doi orbi să fie şi el orb, dar dacă ţiganilor li se permite să se înmulţească (şi ei abuză de dreptul ăsta), oamenii orbi de ce n-ar face-o.
Oarecum este mult mai grav, ca si asa polueaza intelectual si vizual mediul.Aici cu orbii, este ca in cazul parintilor care au un copil cu sindrom Down sau alt handicap mintal.Din care am inteles, daca li se da un procent posibil pe peste 3-5% ca viitorul copie sa sufere de acelasi handicap, chiar li se interzice sa faca altii, iar daca la ecografie se descopera ca viitorul copil sufera de vreun handicap, stiam ca mama este obligata sa-l avorteze, cel putin afara.In cazul sistemului bolnav din Romania, cred ca-i si incurajeaza pe parinti sa faca copii handicapati, ca oricum vor fi exclusi din societate si vor suferi oricum.Cred ca din cauza astea pleaca parintii cu copii handicapati afara, pentru ca acolo beneficiaza de un tratament corect, si nu este exclus din societate.
În afară nu ştiu cum este,dar,da,mi se pare şi mie normnal ca decât să naşti un copil care nu-i normal,să se schinuie şi părinţii,să se schinuie şi el toată viaţa,mai bine-l avortezi. Cel puţin eu,dacă aş fi ieşit cu un defect major,fără mâini,sau chestii de genul,probabil mi-aş fi urât toată viaţa părinţii că au acceptat să mă păstreze.
Dar,în românia,unde-s toate minţile închise,n-ai cu cine. Românului nu-i pasă dacă un copil se chinuie toată viaţa, ei păstrează toate rebuturile, şi în România, încă se mai încurajează naşterile. Suntem în secolul 21, am suprapopulat planeta, dar la noi, o borţoasă stă doi ani degeaba şi mai ia şi bani de la stat. Dacă nici asta nu se numeşte încurajare, pentru care ţiganii fac 12-13 copii...atunci nu ştiu ce-ar putea fi.
Eu ma tot gandesc cum se imperecheaza dasii daca nu vad nici unu nici altul, poate asistati de cineva altfel nu vad cum.
Cunosti vr-un caz asemanator?
M-as mira.
Numai bine.
Salut,nu avem dreptul de a lua cuiva dreptul de a face copii, iar in situatia aceasta sansa este de 75% sa faca copii orbi...
mai tu nu intelegi genele vind direct de la parinti tai cam 75% iar restul de 25%de la rude cu gene apropiate cu cele ale parintilor tai:bunici, unchi, uite un exemplu:sora mea seamna leit cu sora tatalui, asta inseamna ca e facuta cu ea? nu, genele se arunca in neam
Of doamne, iti vi explica mai pe larg:pentru a aparea pe lume mama ta a fost nevoie de unirea adn-ului bunicului cu bunica ta, astfel la nastere mama ta a avut un adn nou unic printre care se afla si ramasite de la bunicul si bunica ta, apoi ca sa apari tu iar adn de la mama si tatal tau aparand tu iar cu un adn unic insa prin el apare si adn de la parinti tatalui sau ai mamei, d3pinde de care au fost mai puternici... sper sa intelegi si apropo ce varsta ai?
Știu ce încerci să zici. Încerci să zici că dacă părinții au aceeași genă dominantă pentru orbire, perechea ei e pentru văz normal și e recesivă, fiindcă fiecare din părinți a primit de la bunici o genă pentru văz și una pentru orbire.
Din acest punct de vedere, șansele sunt de 25% ca copilul părinților orbi să primească ambele gene pentru orbire, 50% să primească o genă pentru orbire și una pentru văz, 25% șanse să primească ambele gene pentru văz. Astfel, sunt 75% șanse ca copilul să fie orb.
Eu vorbeam de cazul în care ambele gene ale fiecărui părinte sunt pentru orbire, e improbabil, dar posibil. Aici șansele ar fi 100% ca copilul să fie orb.
Partea ciudată e că părinți care văd normal pot să facă copii orbi, iarăși din motive genetice, că despre asta e vorba. Dacă fiecare din ei are o genă dominantă pentru văz și una recesivă pentru orbire, șansele sunt de 25% să se întâlnească genele recesive pentru orbire, deci, statistic, un copil din patru va fi orb.
Dacă acel copil orb va întâlni pe altcineva care e orb din aceleași motive, adică gene recesive pentru orbire, și dacă vor face copii la rândul lor, sunt șanse de 100% ca acei copii să fie orbi. Bine, am simplificat ideea, dar e în principal corectă.
Omule, genetica nu e tocmai un punct forte al meu, dar gena responsabila pentru vaz nu este aceeasi responsabila de imbatranire? Nu retine exact denumirea ei, dar daca este asa cum zic eu, ideea ta despre gena de vaz si gena de orbire este pur si simplu fantezista, ca sa nu zic altfel. Un copil nascut din parinti oribi, are sanse la fel de mari sa vada ca si un copil nascut din parinti normali. O sa caut exact gena responsabila pentru chestia asta si o sa iti comunic. Dar din cate stiu eu, este vorba doar de acumularea de radicali liberi care impiedica intr-un fel "ciudat" formarea retinei, dar nu am cunostiinta despre transmiterea genetica a acestei anomalii a respectivei gene. Revin cat se poate de rapid cu denumirea genei responsabile si poate discutam mai multe.
De ce nu... daca un chior este rege in regatul orbilor, atunci sunt convins ca un orb ar putea fi imparat in regatul "clarvazatorilor" ca noi.