| MirkwoodLeviathan a întrebat:

Este creierul uman capabil să stocheze informaţii nelimitat, sau are acesta o limită? Dacă are o limită, când o atinge poate şterge informaţiile pe care nu le consideră necesare, sau le poate muta din conştient în subconştient?

8 răspunsuri:
| ErrorFound a răspuns:

Cert este ca are o limita si poate sterge informatia, dar nu se stie daca poate "arhiva" informatia.

NOname
| NOname a răspuns:

Informaţiile mai puţin accesate/importante se stochează în inconştient, făcând loc în conştient celor noi. Dar probabil există o limită...care ne desparte de demenţă.

| Exilee a răspuns:

Nu, stocheaza informatiile intr-un mod limitat si celor inutile li se da "DELETE"

| Mădă0611 a răspuns:

Nu cred ca are. Oamenilor li s-a marit creierul pentru ca avea nevoie de "spatiu de depozitare", si nimic nu se sterge, asta daca nu sufera de vreo afectiune, in rest, in fiecare secunda subconstientul tau "scrie" ceva, doar o mica parte din acel ceva e trimis spre constient, altele pot reveni oricand, mai sigur daca vorbim de vise si halucinatii.

| RandyMarsh a răspuns:

Salut!
Creierul uman este o ''masinarie'' destul de importanta.
El sterge lucrurile banale, pentru a face loc celor speciale, pe care nu le uitam.
El nu asteapta sa se ajunga la limita, pentru a sterge informatiile pe care nu le considera necesare.
Nu cred ca se poat stoca a nesfarsit(adica sa nu uitam nimic), deoarece acest lucru ne-ar duce la nebunie.

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Nu exista imformatii sterse, nici mutate definitiv in subconstient, doar temporar. De exemplu, cand esti in transa(citesti o carte, te uiti intr-un ecran), toate informatiile care nu tin de ceea ce focalizezi, sunt mutate in memoria de lunga durata.

Cat despre limita de stocare, nu exista decat presupuneri.

| oprescudorin11 a răspuns:

Creierul uman poate stoca, nu nelimitat, dar foloseste uzual ca2% din capacitatea pe care o are. Cu conditia de a-si face sinapse intre neuroni. Adica sa faca combinatii de cate vrea la miliardele de neuroni.Informatiile oricum se muta, ca la calculator, de fapt calculatorul a fost facut dupa creierul uman.
Deci tot ce prisoseste pe moment intra in hard. Se foloseste numai ce in Ram curent. Hardul se poate mari oricat.Cel mai interesant este ca daca s-ar concepe acum, la tehnologia actuala, un computer care sa egaleze chiar creierul unui cretin, s-a estimat ca ar fi mare cat un bloc cu 25 etaje si 5 scari.

| Miauti a răspuns:

O teorie spune ca omul nu moare neaparat din cauza bolilor sau imbatraniri ci din cauza informatiilor stranse pe parcursul vieti.
De exemplu exista o teorie care spune; "creierul uman poate retine informati maxim 140/145 de ani", odata ajuns la acea an omul moare".
Asa sant cu celule care nu se uzeaza ci pur si simplu exista ceva ce declanseaza moartea dupa ce este plin de informatii.

Exemplu creierul uman il putem asemana cu un hard de PC. Atunci cand un hard e plin de informatii se deterioreaza. Dar chestia este ca la creier nu poti sterge informatia si nici nu poti transfera.
Atunci de ce uitam informatiile? Raspunsul este usor. Daca pe un hard plin incercam sa gasim informatia X, nu vom putea deoarece nu vom sti unde a fost stocata.

Orice celula este formata din molecule si fiecare molecula din atomi - energie - orice energie este informatie sau detine o informatie.
Celule comunica intre ele. Asta inseamna ca "comunicarea" inseamna informatie. Atunci unde se duce acea informatie dupa ce "mesajul" a fost trimis?
Unele informati sant stocate in ADN alte?