| BATTLEGROUND a întrebat:

,,Găurile de vierme ar putea în mod teoretic face legătura între diverse puncte din spațiu-timp, aflate în momente foarte diferite (trecut, viitor),,

Imi poate explica si mie cineva mai pe intelesul meu acest citat de pe wikipedia?

Din cate stiu eu nu se poate calatori in trecut :p Ei bine pe wikipedia scrie altceva?

4 răspunsuri:
| AtomiX a răspuns:

Exista si un serial cu aceste "gauri de vierme" numit Stargate Atlantis si Stargate Galaxy in care arata in mod fictional cum ar functiona, eu acum in urmaresc laughing.iar calatoria in timp în viitor este argumentată ca fiind posibilă datorită atât fenomenului de dilatare temporală din teoria relativității restrânse (exemplificată prin paradoxul gemenilor), cât și fenomenului de dilatare temporală gravitațională din teoria relativității generale, momentan nu se știe dacă legile fizicii permit călătoria înapoi în timp. Sunt multi care considera ca daca cineva s-ar intoarce in timp, s-ar intoarce intr-un univers paralel similar celui din prezent. Oricum pentru a fi posibil asa ceva ar trebui ca persoana sa fie extraordinar de rapida, mai rapida decat viteza luminii (299.792.458 m/s). Sa-ti faci o idee cam cat de rapida, persoana aia trebuie sa faca inconjurul Pamantului de 7 ori intr-o secunda, ceea ce in momentul de fata este imposibil.

| Prezidentul a răspuns:

Gaurile negre (gaurile de vierme) se presupune ca ar lega universe paralele adica spatiu-timp. O aberatie totala.

Adica practic, daca cineva intra printr-o gaura, se pomeneste intr-un alt timp si spatiu, ca in filmul acela cu maimute.

Funda pls.

| Hasciar_Vlad_1990 a răspuns:

E adevarat asa cum tiam mai zis ar putea teoretic dar ar fi 2 probleme
1.formarea ei
2. evitarea paradoxurilor(practic imposibila)

| Ephemeral a răspuns:

Uită, nu există așa ceva. E imposibil și irațional să călătorești în timp. Călătoritul în timp e ceva ficțional, căci plecatul din prezent ar însemna să dispari de aici și să apari acolo. Nu-i inteligibil căci nimic nu apare, nimic nu dispare; totul se transformă. (de exemplu ia un calcul chimic simplu și vei vedea că nimic nu va apărea în plus sau va dispărea ci totul se va transfoma)