| Flav a întrebat:

In seara asta am intrat pe yahoo doar ca sa bifez prezenta pentru cateva secunde. Cand sa inchid, am observat un status ce m-a bagat putin pe ganduri:
"What you risk reveals what you value."
Ce inseamna pentru voi vorba asta? Credeti asa ceva?
p. s. Scuze ca n-am mai tradus-o, dar macar sa scap de jumatatea de pufuleti ce raspundeau pentru puncte.

7 răspunsuri:
| siwel a răspuns:

Are mult adevar in ea. Si cred ca poate ajuta si la descoperirea lucrului la ce ti cel mai mult. Vezi asta din gradul de risc asumat. Jung zicea ca cea mai mare frica a noastra indica lucrul cel mai important pentru noi. Fiecare suntem condusi de ceva. Iisus spune ca suntem si sclavi ai lucrului de care suntem condusi. Zicerea poate ajuta la descoperirea adevaratului stapan al destinului nostru: imaginea noastra, performantele noastre, egoul nostru, placerile noastre, opinia altora despre noi sau... Iisus. May our real Master stand up!

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Poezia apartine lui Janette Winterson si dezbate problema iubirii, a riscurilor pe care trebuie sa ni le asumam in acest sentiment, fara de care nu putem trai. "Joci, castigi, joci, pierzi, joci/
Este un joc irezistibil/Joci cu zarurile an de an lucrurile pe care le iubesti... Spun ca sunt indragostit de ea. Ce-nseamna asta?/Inseamna ca-mi revizui viitorul/Si trecutul in lumina acestui sentiment/Este ca si cum am scris intr-o limba straina pe care brusc sunt capabil s-o citesc./Fara cuvinte, ea-mi explica/Ca un geniu, ca este ignoranta de ceea ce face."
Desigur, in viata trebuie sa riscam, altfel putem pierde lucruri la care doar visam.Acets risc ne va dezvalui cata valoare avem, cata putere avem de a descoperi cat mai mult, de a cunoaste cat mai mult si apoi de a ne asuma actiunile proprii.

| Zazu a răspuns:

(continuare la anonimatul de mai sus happy )...care dintre cei doi risca sa isi arate valoarea, tinand cont ca amandoi sunt valorosi in felul lor?
Cand ai sa fii la inaltimea mea, ma poti critica.Pana atunci te las sa ma admiri! un fel de autoevaluare proprie, care ma identifica in fata celorlalti. Dar oare nu ma risc sa imi arat valoarea personala in fata unora care nu mi-o respecta? Respectul purtat celorlalti si respectul personal cred ca este riscul pe care fiecare dintre noi trebuie sa si-l asume.ptr a-si demonstra cat de valoros este in fata propriei constiinte.

| Doar1îngeR a răspuns:

Da... dragut spus si cat de cat adevarat.Acuma depinde in ce sens ai luat-o tu. Dupa parerea mea daca risti prea mult nu e bine ca asta poate insemna ca esti prea fraier si te joci prea mult cu focul, insa nici sa nu risti deloc nu prea e bine...ca dai dovada de lipsa de curaj, incredere de sine, etc.
Insa daca ar fi sa aleg intre astea 2 cu siguranta as risca la maxim pentru ca vorba aia "Daca nu risti nu castigi!"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Riscand iti arati valoarea! Depinde ce risti, si mai este o vorba inteleapta"Mai bine taci, ca sa nu arati ce prost esti!". Adica, nu te risca prea mult, ca sa nu fie atat de evident ca duhnesti a prostie prin toti porii. Ce riscam? Sa ne riscam?! Sa te risti sa arati ca esti prost, chiar e riscant. Unii dintre noi asa ne traim viata, riscand la fiece pas, pentru ca este o forma de viata, o filozofie proprie.
Sa risti ca esti destept, iar este riscant.Toate formele de a risca doar pentru a etala sunt riscante.Pana si sa fii tu, este riscant. Daca este pe plan personal este mai mult ca evident ca vrem sa ne stim limitele, si atunci merita orice risc. Dar iar revin de unde am inceput, limitele unui prost sunt limite absolut inteligente in ambientul in care traieste, va fi aplaudat de catre auditoriul care il urmareste.Limitele unui destept sunt absolute in habitatul lui.

| schafer a răspuns:

Ce risti dezvaluie ceea ce ai de valoare

| Florin2009 a răspuns:

Da cred. Daca nu ar avea valoare, nu ar fi de riscat!