anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

În urmă cu câţiva ani, eram într-o staţiune şi la un moment dat am întâlnit şapte tineri - Aurel, Cristian, Daniel, Gelu, Ion, Mihai şi Puiu - care veniseră din Aiud, Buzău, Suceava şi Tecuci, să-şi petreacă acolo concediul. Fiecare avea altă profesie. Erau: un inginer, un doctor, un profesor, un economist, un şofer, un avocat şi un arhitect. Eu am făcut cunoştinşă cu ei şi i-am întrebat de unde sunt şi ce meserie au. Ei s-au gândit - ca să se distreze - să nu răspundă direct, ci să mă lase să ghicesc. Şi uite cum au decis să procedeze:
a) cei din Suceava să nu spună niciodată adevărul;
b) cei din Aiud să spună totdeauna adevărul;
c) cei din Buzău să spună la început adevărul, apoi să mintă, după care să spună din nou adevărul;
d) cei di Tecuci întâi să mintă, apoi să spună adevărul şi apoi iar să mintă.
Punându-le o serie de întrebări, am primit următoarele răspunsuri de la cei şapte:
Aurel: 1) Eu nu sunt din Suceava şi nici din Buzău. 2) Cristian vine dintr-un oraş în care niciunul din noi nu a fost vreodată.
Cristian: 1) Eu nu sunt din Tecuci. 2) Puiu este din Aiud.
Daniel: 1) Eu sunt din Suceava. 2) Gelu şi economistul sunt din acelaşi oraş. 3) Avocatul nu e din Suceava.
Gelu: 1) Eu sunt din Aiud. 2) Cristian este din Tecuci.
Ion: 1) Eu sunt din Tecuci. 2) Puiu şi inginerul sunt din oraşe diferite. 3) Aurel e profesor.
Mihai: 1) Eu nu sunt din Buzău. 2) Şoferul e din Tecuci. 3) Aurel şi arhitectul vin din oraşe diferite.
Puiu: 1) Eu sunt din Buzău. 2) Gelu este din Suceava.
Analizând toate aceste răspunsuri, cum am putea să aflăm din ce oraş este şi ce meserie are fiecare?

Răspuns Câştigător
| zurick a răspuns:

Aurel este din Aiud si este doctor.
Cristian este din Buzau si este arhitect.
Daniel este din Tecuci si este inginer.
Gelu este din Suceava si este avocat.
Ion este din Suceava si este economist.
Mihai este din Aiud si este profesor.
Puiu este din Tecuci si este sofer.

Stiu ca ar fi trebuit sa scriu rationamentul, insa pe foaia mea e un dezastru asa ca daca este corect o sa scriu rationamentul, daca nu atunci nu ma mai chinui sa descifrez proprile notite.

| sabin89 a răspuns (pentru zurick):

Nu mai trebuie niciun raţionament; deja m-ai lăsat fără cuvinte.

| zurick a răspuns (pentru sabin89):

Nu cred happy
Sa stii ca am vazut intrebarea atunci cand ai postat-o si eram in vacanta, dar trebuia sa merg la ceva tabara si nu mai puteam de nervi pentru ca nu imi place sa gaseasca cineva raspunsul inaintea mea, isi pierde farmecul laughing

De ce te-am lasat fara cuvinte? Ca raspund dupa vreo luna laughing
Apropo, vreau sa iti cer ceva de ceva timp, dar ma simt naspa.

| sabin89 a răspuns (pentru zurick):

Îndrăzneşte! happy

8 răspunsuri:
| Laura a răspuns:

Cine e Costel? happy

| sabin89 a răspuns (pentru Laura):

Ai dreptate. E Cristian acolo. O să modific.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ei na, erati beti... oricum nu ati fi tinut minte

| adrian3224 a răspuns:

Am ghicit, esti moldovean.

| sabin89 a răspuns (pentru adrian3224):

? De ce crezi asta?