| sabin89 a întrebat:

Istoria evreilor mi se pare interesantă. De aceea revin cu o întrebare referitoare la istoria lor.
Evreii, în vechime, au fost foarte scrupuloși în ținerea evidenței populației. Fiecare naștere era înregistrată la locul corespunzător seminției (tribului). Erau, după cum știm, 12 seminții (triburi), dar un singur popor. Deci, dacă se întâlneau, să zicem, doi evrei pe drum, ei știau exact care din ce seminție face parte.
Ce s-a întâmplat cu aceste evidențe când au apărut evenimente majore? De exemplu, când regatul s-a scindat, au mai ținut cei din Nord tot așa de strict evidențele? Dacă da, cum? Înregistrau nașterile tot la Ierusalim sau acolo la ei, în Samaria? Ce s-a întâmplat cu evidențele lor în exilul asirian? S-au mai ținut? Aceeași întrebare pentru cei din Sud, în exilul babilonian. Ce s-a întâmplat cu evidențele după anul 70, când Ierusalimul și Templul au fost dărâmate? Le-a mai ținut cineva?
Evreii din zilele noastre mai știu care din ce seminție face parte?
P.s. Nu că mi-ar folosi la ceva să știu detaliile astea. Întreb doar de curiozitate, pentru cultura mea generală legată de istorie. Și, poate mai sunt și alții cărora le plac discuții pe teme de istorie antică.