Salut,
Celulele cu con sunt receptori pentru lumina ( pe timp de zi )
Celulele cu bastonas receptorii pe timp de noapte.
Receptorii pentru lumina sunt celulele cu con iar pentru noapte cele cu bastonas. In ce clasa esti? Asta e intrebare pentru clasa a 7-a
Asa stiam si eu insa in baremul de corectare de la o olimpiada era ca celulele cu bastonase receptori pentru lumina
Eu din cate stiu, ambele sunt pentru lumina, ca doar n-or fi existand celule petru detectia intunericului. Numai ca cele cu con functioneaza ziua, iar cele cu bastonase noaptea. Ceea ce zici tu de barem, aveau dreptate daca celulele cu con nu apareau printre variantele de raspuns.
Celule cu bastonas normal pentru ca de aia au si acea forma sa poata capta cit mai multa lumina ca pe timp de noapte sa putem vedea. Celeule cu con din contra ele trebuie cumva sa evite prea multa lumina sa faca in asa fel incit sa protejeze de lumina prea puternica din timpul zilei.Tu cind vrei sa captezi ceva trebuie sa ai o suprafata cit mai mare si o anumita forma care faciliteaza acel lucru. Daca vrei sa raspunzi la intrebari trebuie sa citesti cu f mare atentia intrebarea si sa cauti si sa iti explici de ce e asa atunci cind inveti.Asa vei retine cu f mare usurinta acel lucru si pe termen f lung.O invatare sau mai bine zis o memorare nu te prea ajuta nici pe moment nici pe termen lung.Doar explicatiile intelese lamurite intru totul vor fi tinute minte foreever.