Eu vad modestia ca si pe o calitate, nu mi-au placut niciodata oamenii infumurati, ingamfati, carora nu le ajungi cu prajina la nas.
Modestia in sensul de simt al masurii e o calitate. Sa te vezi asa cum esti nici mai mult, nici mai putin, cu puncte tari si puncte slabe. In masura in care aceasta devine o atitudine constanta e si mai bine. Mie din pacate de multe ori imi lipseste.
A nu fi modest in acest sens inseamna nu doar ca nu esti deplin constient de sine, ci si ca, implicit, nu ai cum sa te stapanesti pe tine insuti pentru ca iti lipseste evaluarea corecta pe care modestia ti-o da.
Românul are o vorbă : "Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul. " Modestia după mine este o pasăre rară, şi ţine de bunul simţ nu de nivelul de cunoştiinţe acumulate într-un anumit domeniu.
Modestia dupa regulile nescrise ale societatii e o calitate foarte mare.Si dupa parerea mea e o calitate.De ce e calitate si nu defect? Sa luam un exemplu poate nu relevant dar asta e ideea mea in momentul de fata.Este o musca pe care o vrei sa prinzi. O musca (o persoana
)se prinde cu mult mai usor cu un pic de miere decit cu o cada de otet. A se intelege caci daca te porti frumos cu oamenii e mai mare probabilitatea sa te apropii de ei decit cu orgoliu cu trufasie cu comportamente care sa-ti scoata egoul in fata in mod exagerat. Mie personal modestia mi-a placut intotdeauna foarte mult si mi-a placut si mie sa ma comport la fel.Asta pentru ca daca ai o calitate se descopera mai inainte sau mai tarziu.Numai in lumea exagerat de dura in care traim valorile morale adevarate nu sunt recunoscute cum ar trebui ba mai mult sunt calcate foarte dur in picioare.Astept din suflet ca inca o revolutie sau o schimbare venita ea si din Spatiu sau eter sa schimbe tot ceea ce deranjeaza enorm pe toata lumea si sa revenim la o lume cum ne-am dorit cum am visat in copilarie.Prea multe as avea de spus dar nu incape aici.
Eu cred ca este o calitate adica nu trebuie sa te lauzi sg pentru ca esti mai apreciat cand taci si faci.
Fara sa mai dezvolt pentru ca ar fi mult de spus, modestia este o mare calitate chiar daca traim o perioada nefasta pentru aceasta.
Depinde de imprejurari. Cinstea printre oamenii cinstiti este considerata calitate si printre hoti prostie. Bunatatea printre oamenii buni, cumsecade este considerata calitate, dar printre canalii defect. Educatia, printre oamenii educati este o calitate, printre puturosi carora nu le-a placut scoala, este o prostie si un nonsens. Si lista poate continua, in ea regasindu-se si modestia.
De fapt, oamenii modesti sunt o specie pe cale de disparitie
. Majoritatea incearca doar sa para modesti, crezand ca cei in jur ii vor lua in ochi buni. Iar cei care chiar sunt modesti, merita tot respectul.
E o calitate atâta timp cât este sinceră, chiar dacă Napoleon a spus că e calitatea celor fără calităţi iar Iorga o considera apanajul proştilor("Modestia este pentru proşti")... falsa modestie este însă cea care mă indispune mai mult decât atitudinea încrezătoare a cuiva conştient de propria valoare.
A fi modest inseamna a te purta simplu, a nu exagera atunci cand vine vorba de calitatile tale, de insemnatatea proprilor tale actiuni sau idei. M-am tot gandit in ultima vreme daca este modestia un defect sau o calitate.Au fost situatii in care un om modest a avut de pierdut din cauza unuia care isi ridica propria persoana in slavi, exagerand in ceea ce priveste competenta, insusirile etc. In opinia mea este o calitate, si o sustin pana-n panzele albe!
Se spune ca mandria este cel mai mare pacat. De fapt este cea care iti intuneca mitea cea mai tare. Uite-te si tu pe la mai marii zilei.
Intelesul primar este acela de calitate extrem de buna si foarte rara, din pacate. Cel de-al doilea inteles, personal il consider ca fiind o extensie nefericita si perversa, menita sa incurce mintea celor care au o capacitate mai slaba ( sau mai modesta, cum s-ar mai putea spune ) de a discerne lucrurile. O ce simple si bune ar fi ramas toate lucrurile, daca stramosii nostri Adam si Eva ar fi rezistat ispitei Diavolului. Pentru ca noi toti suntem mostenitori de drept ai acelei prime perechi de oameni, care au atras blestemul lui Dumnezeu, suntem condamnati sa traim sub acel blestem. Totusi, Dumnezeu, in marea lui intelepciune, bunatate si dragoste, a gasit cu cale sa ne mai dea o a doua sansa la viata, prin jertfa Fiului Sau Isus Cristos, Cel ce S-a intrupat prin-trebuie noi din Fecioara Maria. Acum, cine va fi avand modestia necesara pentru a accepta aceasta sansa, o va primi si va scapa de sub blestem, intrand in Imparatia lui Dumnezeu. Cat despre ceilalti, cei care nu vor fi avand modestia necesara, vor primi ceea ce le este rezervat, adica moartea a doua, care va fi in mod cert, o vesnica despartire de Dumnezeu! Concluzia mea: Ferice de cei modesti!
Badcommandorfilenamef1-Isus scris cu un singur i inseamna magar, cuvant provenit din ebraica!
Isus nu a fost fiul Lui Dumnezeu, ci fiul unui soldat roman.
Modestia este o calitate, am apreciat in viata oamenii cu caracter, care prin faptele lor sunt demni de respect.
Modestia este o calitate, însă când ajungi să nu îţi mai vezi calităţile din cauza modestiei, poate deveni defect.
Cred ca si una si alta.Doar ca trebuie sa stii in ce situatii sa fi modest si cand nu.Si aici oarecumapare o contradictie pentru ca un nene destept spunea: Modestia e calitatea oamenilor fara calitati