Da, intr-adevar perspectiva vietii de apoi e una destul de interesanta. Parerea mea e ca e structurata pe anumite nivele, stari si experiente spirituale, deci nu avem cum sa ne plictisim
. Nu e un subiect foarte dezbatut deoarece nu putem decat sa ne dam cu presupusul.
Ideea lui Vlahuţă e mult mai profundă. Deşi filozofic omul este o fiinţă limitată în timp şi destinată morţii, el totuşi teologic vorbind trăieşte cu o disperare. Disperarea este atunci când sinele tău nu este raportat la cel care a pus raportul, adică Dumnezeu.Atunci când se raportează rezultă mântuirea.Practic moartea, când duce la iad de fapt duce la lipsa lui Dumnezeu, nu la cazane şi flăcări.Asta este o continuare a disperării pe care a avut-o omul în viaţă, raportul este raportat la el însuşi în loc să se pună transparent în Dumnezeu formând un al 3-lea terţ pozitiv.De ce această disperare este mai grea decât moartea? Pentru că e o moarte a sufletului etern,o moarte continuă şi conştientă care îţi arde sinele dar diferit corpului, durerea nu e temporară, e veşnică până nu te mântuieşti iar după viaţă nu mai sunt şanse de mântuire.
Eu nu mă tem nici de una nici de alta.De moarte nu mă tem pentru că oricum tuturor le vine sfârșitul și oricum e ceva inevitabil, deci de ce mi-aș pierde viața temându-mă?
De veșnicie nici atât nu îmi e frică pentru că nu cred în viața de după moarte și iarăși am norocul să-mi trăiesc viața fără să-mi fac griji ce o să se întâmple după.
Eu nu ma cutremur de aceasta moarte ci de cea care urmeaza dupa aceasta, aia vesnica. Vlahuta a "sarit" un episod al vietii sau la ignorat asemenea majoritatati care crezand ca il "exclud" din constiinta vor fi scutiti de el, marea dare de seama a celor facute in timpul vietii sau cum i se mai spune Judecata Finala.
Arcaluinoesascufundat
Daca raspunzi corect unde imi voi petrece vesnicia, dau funda!
Necrophagist
Am scris bine?
Poate acesta este raspunsul tau, eu stiu unde ma duc.Am certitudinea aceasta.
Eu nu prea ştiu multe dar cred că o să fiu purtat pe unde m-a duce ploaia şi alunecările teritoriale. Oricum nu rămân în cimitir. Poate ne vedem în Bahamas totuşi.
Cât despre sufletul meu cum spuneam mai sus e deja cuprins în disperare cu propria voie şi teamă, şi cred că o să continue să moară veşnic cum spunea Vlahuţă
Arcaluinoesascufundat
Departe de mine gandul sa conving pe cineva.Nu castig nimic din asta.Inca am pentru ce sa traiesc.Sunt inconjurata de o familie minunata, am tot ceea ce imi trebuie din punct de vedere material, dar eu nu pe aceste valori pun pret.Ma bucur de ele, dar daca ar fi sa aleg intre ele si Dumnezeu...
Cu toate astea, de cind ai intrat pe site, te zbati sa faci prozeliti. In plus, le impui tuturor capul cu cit esti tu de credincioasa, de parca nu ar fi fost suficient s-o spui o data. Nu-i necesar s-o repeti la infinit, credinta o ai in suflet, nu in abundenta de declaratii. Mai sint si alti credinciosi pe site si nu fac atita caz ca tine. Sint discreti si aduc vorba despre credinta lor doar ocazional. Nu simt ca tine nevoia sa behaie incontinuu despre asta. Prin asta nu-ti apropii oamenii, dimpotriva, ii faci sa te priveasca ciudat, ca pe un circar care cauta atentie. E drept ca site-ul asta a devenit circ, dar crede-ma, nu era nevoie de un clovn in plus.
Arcaluinoesascufundat
Eu doar ma apar, vad ca esti impotriva mea si incerc sa te conving ca nu fac nimic rau, dar sincer nu stiu de ce pun atata suflet.Sunt unii care pur si simplu, nu vor sa creada. Oricum am vazut ca nu pot avea un dialog civilizat cu tine, nu o sa-ti mai raspund la provocari.Ai facut tot felul de presupuneri despre mine, ca o sa-mi dau arama pe fata ca nu stiu ce ca nu stiu cum.Ma provoci la discutii si apoi spui ca vreau sa fac prozeliti.Stai linistit.
Ma faci sa rid, iar te victimizezi si te faci ca nu pricepi. Am sa repet, poate de asta data vei intelege ca nu e vorba de rautate sau acuzatii nefondate, este vorba pur si simplu de agresivitatea ta:
"le impui tuturor capul cu cit esti tu de credincioasa, de parca nu ar fi fost suficient s-o spui o data. Nu-i necesar s-o repeti la infinit, credinta o ai in suflet, nu in abundenta de declaratii. Mai sint si alti credinciosi pe site si nu fac atita caz ca tine. Sint discreti si aduc vorba despre credinta lor doar ocazional".
Poti citi mai sus textul complet, presupun ca prima data ai citit doar ce ai vrut... ca de obicei.
Arcaluinoesascufundat
Uite, daca atat de mult iti doresti, o sa iti fac placerea sa nu mai intru pe acest site. Poate o sa fii mai fericit.E bine asa?
EmaS întreabă:
anonim_4396 întreabă: