| AngelikTPU a întrebat:

Cei care studiati informatica sau stiti ceva mai mult, cum pot executa o instructiune de un numar de ori care il vreau eu.De exemplu, eu vreau ca operatia P=S+(S*d1) sa se execute de n*12 ori( puteti lua n*12=m daca va ajuta).Cum as putea sa fac asta poate cu un for? Dar cum?

Răspuns Câştigător
| AndreiGabi a răspuns:

Salut!

Eu lucrez in C, dar algoritmul e acelasi.

#include "stdio.h"
#include "conio.h"
int n, m, a;
main(){
printf("Introdu n: ");
scanf("%d",&n);
m=n*2;
for(a=1; a

5 răspunsuri:
| AndreiGabi a răspuns:

Http://pluscv.blogspot.ro/2014/11/include-stdio.html

Se pare ca aici nu afiseaza tot. Am pus codul mai sus. Imi lasi mesaj in chat, pe blog, daca mai ai nevoie de ceva. Bafta!

| StefanKogut a răspuns:

For(i = 0; i

| AngelikTPU explică (pentru StefanKogut):

Daca pun un for cu i

| AngelikTPU explică (pentru AngelikTPU):

Nu va merge.

| StefanKogut a răspuns (pentru AngelikTPU):

Nu stiu daca mai e de actualitate, dar inteleg din ce ai zis ca daca folosesti i nu trece de debugger, pai i nu e decat o variabila numita arbitrar i, poti s-o numesti si RA zeul soarelui. Vad ca nu se poate posta cod aici asa ca ti-l scriu in cuvinte: e vorba de o bucla for care suna cam asa: pentru i incepind cu 0 si pina la i = n*12, executa P=S+(S*d1). Asta nu are cum sa nu "mearga", dar tine de sintaxa si de context adica ce inseamna exact variabilele pe care le-ai folosit si daca aceste variabile, sunt, in primul rand, declarate, au formatul corespunzator, sa nu fie stringuri sau chars, si contin o valoare utila pe care sa o putem folosi, niciuna nu e null/void.