| Vizitiul a întrebat:

Simtul umorului, o manifestare a inteligentei?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

O persoană inteligentă poate avea umor sau nu, însă consider că doar un om inteligent (cu mici excepții) este capabil de o ironie fină, pe care cei mai puțin inteligenți nici măcar nu sunt capabili s-o perceapă.

Deci da, umorul, cel de calitate, din punctul meu de vedere, poate fi considerat o manifestare a inteligenței.

57 răspunsuri:
| Vizitiul explică:

Bine, Iisus le-a spus-o sub forma de consolare, dar multi nu percep treaba asta. Ce sa-i facem, noi sa fim sanatosi intrutotul (si nu suntem egoisti deloc).

| Nolkyz a răspuns (pentru UNfriendLY):

De unde stii tu ca nu aveau simtul umorului?

| BOOBZen a răspuns:

Pai cand oamenii rad Cu tine,rad fiindca esti amuzant,si cand esti amuzant,esti si creativ,dar intr-un fel si inteligent,fiindca daca nu este ceva legat de acel domeniu, gluma nu prea ar avea sens.Iar cand oamenii rad DE tine, atunci esti prostanac...Bine,asta nu se pune si in cazurile in care gresesti, ca doar toti mai facem greseli si mai avem momente jenante

| ɐɹıʌןǝ a răspuns:

Nu chiar.
Probabil multi dintre voi v-ati uitat la Plesu si Liiceanu cand au ridicat o problema asemanatoare si l-au exemplificat pe un amic de-al lor care era foarte destept,cu gandirea limpede,ordonat si cu,"coloana dreapta" dar care nu prindea glumele,efectiv nu le vedea umorul.
Dar luand pe alta parte (nici chiar la "marile genii),cu oameni obisnuiti din absolut toate punctele de vedere, dar cu un grad de inteligenta mai ridicat sau mai scazut, ar putea fi.

Răspuns utilizator avertizat
| Dannyjj a răspuns (pentru lolosaurus):

Eu le-am precizat pe cele două(IQ şi EQ), am zis că simţul umorului depinde foarte mult de EQ, să inventezi o glumă bună şi gândită ţine de IQ. Dacă nu ai personalitatea dezvoltată(ce ţine de EQ), adică zici o glumă fără să foloseşti un ton al vocii corespunzător, o mimică, etc, adică zici gluma ca un "molâu", zici gluma fără să ai încredere în tine, atunci nu cred ca altora le pari haios.

Acum să-ţi răspund despre legătura dintre personalitate şi EQ. Dacă eşti timid/curajos emotiv/calm şi liniştit, sigur sau nesigur pe tine.(astea nu ţin de IQ).
Când zici de IQ, zici de inteligenţă(cât de bine şi de repede calculezi, cât de repede poţi să-ţi dai seama de unele lucruri, cât de repede înveţi, te adaptezi, ADICĂ ESTE VORBA DE RAŢIUNE. Dacă ai fi făcut unele teste IQ şi le-ai fi rezolvat şi obţinând un punctaj ridicat, atunci eu nu cred că mai trebuie să-ţi explic despre ce este vorba în IQ şi ce NU conţine acesta).

Sau ce nu înţelegi tu? Poţi să-mi scrii aici liniştit.


P.S. "Daca esti usor de prostit, ai mari sanse sa n-ai IQ prea mare. Simplu."
De acord, dar poţi să ai IQ-ul ridicat şi să fii emotiv. EQ-ul cuprinde şi adaptabilitatea integrativă şi răspunsul la stres.

Răspuns utilizator avertizat
| Dannyjj a răspuns (pentru lolosaurus):

Am citit, sunt argumente foarte bune împotriva "inteligenţei emoţionale".

Dar lui Daniel Goleman i-a scăpat ceva(şi nu doar lui).
Să luăm aşa: inteligenţa, ştim ce înseamnă, şi nu mai este nevoie să explic, personalitatea(caracteristica unei persoane, felul de a fi) poţi fi foarte timid, mai puţin timid, doar timid, curajos, foarte curajos, etc. pâna la foarte sigur pe tine. Toate acestea sunt judecate/procesate de către creier, atunci de ce să nu o numim inteligenţă? Mai ales când putem evalua personalităţile. Dacă tu vrei să nu mai fii timid, dar simţi că nu poţi, parcă nu te lasă ceva(creierul nu poate...), nu mă refer la a fii nebun, ci a fi timid, retras, etc. atunci de ce nu o putem numi inteligenţă emoţională?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde, daca esti prost de fel o sa faci niste glume proaste insa daca esti mai inteligent o sa faci niste glume mai placute fara sa deranjeze pe celalat asa tare. Eu consider ca gluma inseamna ca si celalat sa rada nunumai tu daca nu, e bataie de joc happy

| iulian69 a răspuns:

Imi place intrebare am ceva care cu siguranta iti va da un raspuns pe masura

| iulian69 a răspuns:

Imi place intrebarea ta si iti voi raspunde cu ceva pe masura http://justmeiuly.wordpress.com/

Răspuns utilizator avertizat
| symonyk007 a răspuns:

Daaa pentru ca umorul este apanajul oamenilor inteligenti

| Dannyjj a răspuns (pentru lolosaurus):

Hmz... "procesat de creier este şi memoratul, dar şi ce se întâmplă în stomac"?

De exemplu la starea de foame, când glicogenul din ficat scade sub un anumit nivel, apare senzaţia de foame, ce procesează acum creierul? El doar primeşte informaţia "nivel scăzut de glicogen din ficat".
Creierul controlează:
-Funcţiile autonome(ritmul cardiac, respiraţia şi digestia)
-controlul mişcărilor voluntare
-Raţiunea, memoratul, controlul gândirii, etc.(aici este vorba de IQ)
-precum şi centrul emoţiilor.
Iar eu nu mă refeream la cele procesate de creier, cele care sunt formate în creier şi nu în stomac(ultimele 2 enumerate).

Răspuns utilizator avertizat
| Dannyjj a răspuns (pentru lolosaurus):

Nu încurca borcanele, este o mică mare diferenţă între "proces"(proces tehnologic)) şi "a procesa"(a stoca, a executa, date informaţii sau amintiri în cazul creierului), "proces" are mai multe înţelesuri, în limba engleză are cel puţin 10 înţelesuri, acolo sunt specificate doar 2, caută în dicţionar şi nu pe un site al unui copil de 12-14 ani.

Şi cam ai dreptate, poate nu am folosit bine cuvântul "a procesa", dar în multe cazuri se foloseşte chiar şi când este vorba despre creier(şi este folosit nu doar de către mine).
Şi văd că eşti mai interesat să te informezi în limba engleză, atunci ia dă o căutare despre "brain processing", iar eu sunt de acord cu acest termen, chiar dacă unora nu le place cum sună. Creierul chiar procesează, prelucrează amintirile, gandirile, informaţiile care sunt necesare reglării organelor, dar şi pentru comportamentul uman.

Am deviat prea mult de la subiectul acestei întrebări.
Salut.

Răspuns utilizator avertizat
| Dannyjj a răspuns (pentru lolosaurus):

Nu te mai înţeleg!
Eşti de acord cu mine cu termenul "a procesa",
ai zis: "Procesat de creier e si memoratul. Si ce se intampla in stomac."
apoi mă contrazici cu termenul, chiar după ce ai folosit şi tu termenul, asta însemnând că erai de acord cu acel termen.

Apoi când te corectez "la ce se întâmplă şi în stomac" tu vi şi mă întrebi dacă este inteligenţă asta. Citeşte bine ce am scris:

"Creierul controlează:
-Funcţiile autonome(ritmul cardiac, respiraţia şi digestia)
-controlul mişcărilor voluntare
-Raţiunea, memoratul, controlul gândirii, etc.(aici este vorba de IQ)
-precum şi centrul emoţiilor.
Iar eu nu mă refeream la cele procesate de creier, cele care sunt FORMATE ÎN CREIER şi nu în stomac(ultimele 2 enumerate(raţiunea, memoratul, etc. şi centrul emoţiilor))."ADICĂ CELE CARE RĂMÂN ÎN CREIER.



Citez:
"Si daca "Creierul chiar procesează, prelucrează amintirile, gandirile, informaţiile care sunt necesare reglării organelor" dupa cum vad ca mi-ai dat dreptate, toate astea ar tine de inteligenta?"

Trebuie să-ţi explic şi să menţionez din nou ce am scris şi acum 5-6 comentarii? Dacă nu am mai menţionat acolo înca odată şi acel cuvânt"raţiune"?
Ce înţelegi tu prin inteligenţă?
De fapt nu mai... te rog eu... opreşte-te! Să nu mai îmi răspunzi. Nu mai vreau să lungesc acest "topic".

Acuma pe bune, inteligenţa- viteza de: gândire, raţiune, memorare, adaptare, etc, logica, pentru toate astea creierul are o anumită capacitate, mai cuprinde şi comportamentul uman. Şi comportamentul uman nu crezi că ţine de inteligenţă, emoţiile nu întră în categoria "comportamentul uman"? Atunci EQ/EI de ce să nu o numim inteligenţă emoţională?

Eu nu mai continui aici, salut!

| 0rlando a răspuns (pentru Dannyjj):

Einstein a avut un simț al umorului foarte dezvoltat. Și intradevăr nu are mare legătură cu coeficientul de inteligență, dar totuși, trebuie sa fii puțin deștept să înțelegi o glumă. Dacă mai este și puțin sarcasm la mijloc...

Răspuns utilizator avertizat
| Dannyjj a răspuns (pentru 0rlando):

Exact, asta ziceam şi eu, iar în una din răspunsuri am zis că:
"şi da, nu cred că am dat un exemplu atât de bun, cel cu Einstein".
Salut.

| Dannyjj a răspuns (pentru lolosaurus):

Am putea să ne contrazicem la nesfârşit, dar îţi mai răspund doar la câteva:
"Iar inteligenta la randul ei nu are o definitie foarte exacta si comun acceptata",
oamenii(savanţii) nu ştiu totul despre inteligenţă, ÎNCĂ nu o înţeleg pe deplin(desigur nu mă refer la faptul că eu o înţeleg pe deplin) de aceea nu are o definiţie exactă.


"Eu sustin de la inceput procesatul ca un termen mai larg decat cel pe care il sugerai tu la inceput."
1. Ai folosit acel termen "a procesa", deci ai fost de acord cu acel termen, ai folosit-o chiar înainte să mă contrazici cu acel termen.

2.Lasă că ştiu înţelesurile cuvântului a procesa, şi nu era nevoie să te legi de acest cuvânt când eu l-am folosit. Şi am zis "judecate/procesate" am menşionat şi un alt înţeles, ca să ştii la ce m-am referit.

3. Puteai să treci cu vederea peste acel cuvânt, chiar dacă nu erai de acord cu el şi să priveşti ESENŢIALUL, ca să nu scriem aici 50 de rânduri dezbătând subiectul "a procesa"(eu îţi arăt partea plină a paharului, dar tu priveşti... paharul?)nu te uiţi unde trebuie.




Înţeleg ce vrei să zici, că inteligenţa emoţională ţine de intelgenţă, într-adevăr ţine, dar aceste 2 "lucruri" se evaluează diferit şi nu le poţi combina:
Una calculează raţiunea, viteza de gândire, de calcul, etc.(este IQ-ul)
Iar cealalta CARACTERIZEAZĂ personalitatea, comportamentul uman, emotivitatea, etc.(EQ-ul/EI-ul).Ai făcut un test IQ şi unul EQ să vezi despre ce este vorba?
IQ şi EQ sunt coeficiente, nu este vorba de inteligenţa în sine. IQ= coeficient de inteligenţă, eu cred că nu ştii definiţia cuvântului "coeficient".

Poţi fi inteligent, dar dacă tu eşti emotiv şi intri în panică şi nu ştii să zici o glumă, nu mimezi, nu iţi foloseşti tonul vocii cum trebuie(că de la început eu mă refeream la simţul umorului).



Atâta îţi cer doar, să îmi răspunzi la întrebarea:
Crezi că a fi glumeţ nu ţine şi de personalitate?




Eu sunt de acord că ţine şi de inteligenţă(IQ), ca să scoţi glume deştepte şi să nu jigneşti, că dacă jigneşti, atunci nu mai sunt glume, ci mişto-uri, dar ţine foarte mult şi de personalitate. Ascult părerea ta, răspunsul tău la întrebare.

Răspuns utilizator avertizat
| Dannyjj a răspuns (pentru lolosaurus):

@lolosaurus
"Deci pana la urma una chiar calculeaza inteligenta, iar alta tine mai mult de personalitate dar e botezata "inteligenta" mai degraba inexplicabil? Thank you for point that out, I rest my case."


-"Viteza" nu este una şi aceeaşi cu "turaţia", chiar dacă pentru unii li se par lucruri asemănătoare, chiar dacă ambele se rotesc, chiar dacă se "nasc" de sub "capotă". De fapt cu tine văd că nu pot să vorbesc metaforic laughing în loc de cuvântul "nasc", pune... "apar", "provin", "se formează", nu cred că trebuie să dau mai multe sensuri(dar mă simt nevoit ca să nu fiu pus în situaţia în care am fost pus şi când am menţionat doar 2 exemple ("judecat/procesat")).

Mai citz:
1."De moment ce ai folosit un cuvant care ti-a invalidat ideea printr-un singur exemplu, ideea a picat. De ce sa trec cu vederea?"

-Ţi-am zis că "a procesa" are mai multe sensuri, dicţionarul online pe care l-ai dat tu menţionează doar câteva şi a dat un exemplu: "creierul procesează imaginile vizuale de pe retină", creierul nu doar atât procesează, acolo este dat doar un singur exemplu, tu priveşti doar dintr-un singur punct de vedere lucrurile, gândeşte mai deschis şi tu...

-Nu, ideea nu a picat, dacă am zis că: "procesate de creier", ce să pice de la idee? Creierul chiar procesează, procesează amintiri, gânduri, etc. ("procesate de creier" puteai la fel de bine să te gândeşti la "produse de creier", dacă nici "a produce" nu îţi sună bine, atunci... înţeleg cu cine stau de vorbă. Cine le produce atunci? De unde apar ideile, gândurile, comportamentele unui om şi felul de a fi?(glumeţ, serios, timid, curajos, etc?)).

2. "Chiar vrei sa pierdem timpul? Bine.
Ai folosit prima data cuvantul 'procesa' nespecificand inca sensul pe care ti-l imaginezi tu. APOI ti-am spus ca procesarea include mult mai multe chestii. APOI ai tinut mortis sa aduci clarificari asupra sensului tau. APOI ti-am dat definitii. APOI ai bagat in descrierea termenului si termeni din sensul larg la care ma refeream eu."


-Deci tu dacă vorbeşti despre ceva, trebuie să specifici sensul pe care ţi-l imaginezi? Chiar dacă se subînţelege despre care sens este vroba?

-Eu nu cred că mai era nevoie să specific sensul cuvântului "a procesa", nu cred că putea fi vorba de un proces prin aşchiere, fiind vorba despre creier(era ceva de gândit), de ce să simţi nevoia să-mi descrii sensul larg al termenului "a procesa", când oricum vorbeam de creier?



Şi nu mi-ai răspuns la întrebare.
Eu am să evit să-ţi mai răspund aici, sper că, cu o altă ocazie să ne putem înţelege.
Aştept să văd răspunsul tău la întrebarea pusă de mine din răspunsul anterior.
Numai bine!

Răspuns utilizator avertizat
| Dannyjj a răspuns (pentru lolosaurus):

Citez ce ai zis:
"In cazul asta se subintelegea sensul standard (aplicabil bine-mersi si la creier) si nu sensul tau personalizat. Ca sa se subinteleaga sensul tau, trebuia sa specifici asta."

-Deci eu am zis "Toate acestea sunt judecate/procesate de către creier, atunci de ce să nu o numim inteligenţă?" Ce sens se putea înţelege, când am zis şi JUDECATE/PROCESATE, am dat două exemple şi nu doar una, şi vobeam despre creier, despre ce procesare putea fi vorba? E ceva logic. Dacă zic "Ana poartă fustă", cuvântul "poartă" are două sensuri "a purta" şi "poartă"(de la intrare), când am dat exemplul, nu te-ai gândit automat că este vorba de verbul "a purta"? Aşa şi când am zis "procesate", dar mai ales că am mai menţionat şi "gândite".

-Eu vorbeam despre ceva şi tu tot ai deviat de la subiect, apoi la alt subiect, apoi simţeai nevoia că pe lângă 2 exemple, pe care le-am dat mai era nevoie să specific încă un sens al cuvântului "a procesa", deşi se subînţelegea despre ce sens era vorba(vorbind despre creier).
Eu mă refeream la creier, de ce îmi pomeneşti de ce se întâmplă în stomac?(nu mai schimba subiectele, ia uită-te câte subiecte ai schimbat). În fiine.




Mi-ai răspuns la întrebare, sunt de acord cu răspunsul tău.

Salut.

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare