anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt nihilista, atee sau agnostica daca:

- nu cred ca omul are vreo menire sau vreo valoare;
- nu cred intr-o moralitate adevarata;
- consider ca notiunea de bine si rau este subiectiva;
- nu cred in liber arbitru;
- consider ca adevarul nu va putea fi cunoscut niciodata deoarece cred ca perceptia noastra nu este intocmai acurata si nici nu va fi vreodata;
- cred ca daca ipotetic ar exista un creator (atentie! nu ma gandesc la unul inventat de oameni), existenta sa ar fi incognoscibila pentru mintea umana;
- mai am si cateva idei soplipsiste, insa nu pun prea mare pret pe ele.

Deci ce ziceti, cam in ce filozofie s-ar incadra ideile mele?

Răspuns Câştigător
| WhatheWow a răspuns:

Doar într-o filosofie pragmatică, fără idealuri și dogme născute din dorințe ce se vor recunoscute ca adevăruri absolute.

44 răspunsuri:
| Woodenpints91 a răspuns:

Nu cred că-i necesar ca ideile fiecărui om să se încadreze într-o anume fildosofie.
Cu cât mai multe (care nu se contrazic) cu atât mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Te incadrezi in categoria celor care gandesc, dar unele din acel amalgam de reactii chimice si fenomene electrice care ne certifica existenta, la tine se manifesta initial prin negarea (sau mai bine spus punerea sub semnul intrebarii), a unor reactii noi, necunoscute lor.Cu alte cuvinte, nu le accepta, pana nu constata ca nu sunt daunatoare.
O sa incerc sa-ti dau un raspuns numai la prima ta intrebare. Daca vei fii de acord cu el, la restul raspunsurile le vei gasi singura. Daca nu, ne-am pierde timpul amandoi.Eu sa le redactez, tu sa le citesti.Adica,compusi irositi.
-referindu-te la scopul omului si nu al omenirii, acesta este acela de a asigura, perpetua si permite evolutia reactiilor chimice, de care parca si tu vorbeai intr-unul din raspunsurile date.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu stiu daca exista vreun scop bine stabilit in procesul evolutiv. Evolutia in sine este un proces destul de haotic (random), aparent nu este un fenomen 'orchestrat', iar mutatiile care mai apar in decursul omenirii sunt mai mult accidentale, decat niste schimbari care deservesc vreunui 'scop' la care am accede noi oamenii.

Nu stiu la ce te referi cand zici ca scopul e perpetuarea reactiilor chimice.

| Holocaust a răspuns:

Si de unde ai luat ideile astea? De pe wikipedia?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Holocaust):

Nu le-am luat de pe wikipedia. Ce te face sa crezi ca le-as fi luat de acolo?

anonim_4396

Sunt in stare sa gandesc si pentru mine, nu trebuie sa copiez niste idei de pe wikipedia. Iar daca le-as fi copiat si tot aceleasi idei as fi avut, care e problema ta?

anonim_4396

Sau poate ai impresia ca ideile alea din cap (daca le ai), au aparut asa din neant, fara sa fi citit vreo carte sau sa mai fi auzit vreun punct de vedere. Consider postarea ta rautacioasa.

| Holocaust a răspuns (pentru anonim_4396):

Http://i.imgur.com/BWeFa.jpg
La cate si ce reply-uri mi-ai dat doar pentru 10 cuvinte, e destul de clara situatia.Cheers.

anonim_4396

Si pentru mine e clar ca esti o increzuta, dupa cum o arata si avatarul.

Pe bune,ramai fara argumente si incepi sa te iei de avatarul meu care, apropo, e doar un simplu desen? Si te asigur ca nu's increzuta, ci doar plictisita.
As putea sa fac si eu aluzie la avatarul tau, dar stii...Nu ajungem nicaieri.Bafta.

anonim_4396

Pana la urma de ce m-ai intrebat daca am preluat ideile de pe wikipedia? De ce nu recunosti ca intentia ta a fost sa ma denigrezi?

anonim_4396

Nu ca imi pasa prea tare, dar oamenilor ca tine le place sa se bage in seama asa aiurea, sa atace fara nici un motiv. Daca ai ceva de comentat in legatura cu ce am scris mai sus sau esti de o alta parere, te invit o expui, frumos, fara atacuri ad-hominem.

laughing N-a fost intentia mea sa "te denigrez" sau ceva asemanator. Mirosea a copy-paste si a ipocrizie pe-aici si voiam doar sa vad daca am dreptate.
Dar observ ca replica mea a fost cam taioasa si te-a lasat fara coada, sa zic asa.Eu zic sa te calmezi ca nu eu te-am atacat, si nici n-o voi face atat timp cat n-am motiv.Si mai zic si sa terminam cu conversatia asta, ca nu duce nicaieri.Esti de acord?

anonim_4396

Nu stiu de unde si pana unde mirosea a copy-paste. Ideile sunt ale mele, eram doar curioasa sa aflu ce alte persoane mai impartasesc punctele mele de vedere. Ipocrizie? Strange. Poate asa se vede din afara, insa cred ca am luptat destul de mult cu ipocrizia pana sa devin atee. Ma rog, n-are rost sa mai polemizam. Pace.