NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Tocmai mi-a sunat o alarmă de la Greenpeace. Chipurile, este o mare problemă că în Botoşani au descoperit nişte culturi de soia modificată genetic.
http://www.greenpeace.org/......n-romania/
Dar dacă modificarea este benefică, dacă constă în îmbunătăţire?
De ce în Uniunea Europeană sunt interzise mai toate modificările genetice? Dacă unele dintre ele ar putea, de exemplu, să hrănească o ţară sau un continent, cum ar fi Africa, dublând sau înzecind recolta, atunci de ce nu? Care este justificarea (raţională)? De unde e reacţia aceasta exagerată a autorităţilor europene, de parcă ar fi nişte otrăvuri, radiaţii sau droguri? Este raţional să se distrugă tone de hrană în stare bună, doar pentru că nişte oameni de ştiinţă au făcut mici modificări, ca să crească productivitatea, iar niste agricultori, fermieri au profitat de oportunitate? Nu mai bine, dacă tot o confiscă, hrana, ar hrăni cu ea nişte oameni nevoiaşi sau măcar nişte animale non-umane? De ce trebuie distrusă?
Unele mofturi ale celor de la "protecţia mediului" mi se par o prostie şi o risipă. Dacă ceva poate fi îmbunătăţit printr-o mică modificare din structura ADN, de ce nu? Sărăcia şi foamea, în care trăieşte o mare parte din populaţia planetei, ne permit să fim nişte fiţoşi tradiţionalişti, care se opun progresului, ridicând ziduri de rezistenţă inclusiv prin legi?
E ceva în neregulă cu toată această poveste, cu panica celor de la Greenpeace sau sunt doar eu?

67 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns (pentru NOname):

Te sui frumos in masina si mergi la cea mai apropiata comuna. Gaseti tu cate o mamaie care sa aiba legume, fructe, oua.
Oricum aceste persoane nu mai incap in piete din cauza intermedialior...Macar dai banul celui care stii ca munceste legatura de patrunjel

| Fatamuntilor a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Am aflat, o stie o tara intreaga!

| VadTot a răspuns (pentru NOname):

Sincer?

Traim ..intr o Tara Atit de corupta si intr o epoca atita de zbuciumata si incordata. au loc atatea. lucruri negative in lume dar mai ales in tara noastra. incat. am impresia ca pur si simplu am ajuns ca un robot care..numai poate reactiona la asemenea lucruri semnalate" de tine!
DEfapt am impresia ca asa suntem cu totii sau majoritatea!

| Okkultist a răspuns:

Pana nu eutanasiem guvernul nu se face nimic.
A murit Hitler...

| Mădă0611 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Cancer poti face mancand 100% eco, e o dereglare celulara care, se pare, poate fi provocada de propria vointa. devil

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Mădă0611):

Corect!
Dar bunicii nostri care traiau in mediu nepoluant si care mancau din gradina lor faceau mai rar cancer.

| Marasiatat a răspuns:

Tu ne-ntrebi pe noi sau esti doar ironica?