Mie îmi plac câinii, pentru că se vorbește atât de multe despre ei, că au făcut atâtea fapte eroice.
un câine te poate asculta fără ca măcar să îți reproșeze ceva, uneori dacă l-ai rănit, el nu te mușcă, el pur și simplu merg într-o parte, nici măcar nu te urăște stă și așteaptă ca tu să realizezi că l-ai rănit.
Și când își aude numele dă bucuros din coadă și vine în fața ta.
Ochii unui câne emană atâta încredere și puetere, sinceritate și devotament față de cel căruia îi este recunoscător pentru că îl îngrijește.
e frumos să ai un animal în preajmă, pentru că el niciodată nu te va invidia atunci când vei avea ceva ce ți-ai drit și el nu, el niciodată nu te va trăda spre deosebire de oameni care nu putem să le comparăm faptele unora și faptele altora.
Are nevoie doar de afcețiune, nimic mai mult!
http://www.youtube.com/watch?v=8QN3KWHWZeM
Cainele nu te barfeste,nu te tradeaza, nu te dezamageste, nu te dispretuieste, nu te face sa fii trist si apasat si nu te pune pe ganduri.El te iubeste cu o iubire permanenta, vesnica asa cum iubeste Dumnezeu pe oameni.
Cred mai degraba ca asistam la o deviere de comportament in randul oamenilor, in ultima vreme. Si anume aceea de a iubi animalele mai mult decat pe semenii lor. O deviere la fel ca oricare alta, cum sunt devierile de comportament sexual si multe altele.
Animalele niciodata nu te judeca,te asculta doar in tacere si atat. Te poti descarca lor,poti vorbi cu ele,se uita la tine si nu spun nimic.
Depinde in detrimentul caror prieteni preferi compania animalului.
Eu zic ca este bine si sanatos pentru om sa alterneze prietenii, prietenii umani cu cei de companie.
Da, un animalut poate inlocui un prieten uman in ce consta afectiunea. Atunci cand il iubesti sincer si i-o arati, parca se formeaza si se leaga ceva invizibil intre tine si animal. E un sentiment pe care nu l-as inlocui cu nimic pentru ca nu exista ceva identic cu care sa-l inlocuiesc.
Cred ca natura a binecuvantat omenirea cu suflete de animale.
Conexiunea cu un animal te face mai bland, mai sensibil, iti deschide sufletul. Eu am crezut mereu si voi crede mereu ca oamenii care iubesc animalele sunt cele mai bune si adevarate fiinte care pot exista.
Consider ca omul este creat pentru a trai in companie cu alti oameni si nu cu animale, ca avem unu' in acvariu, sau un caine in curte nu-i nimic rau.
Sa nu uitam ca exista si zoofili.....Ca mai sunt oameni rai, care, decat sa petreci timpul cu ei, mai bine ti-l petreci cu un catel in parc, asta e alta chestie.
Pe dracu', eu le tin pentru instictele lor.
O pisica in primul rand e lingusitore.Ea isi cauta cea mai slaba persoana dintr-un grup familial de care se ataseaza, avand unele beneficii: mancare, perna pufoasa.In caz ca patesti ceva sa stii ca n-o sa-ti alerteze vecinii, ba chiar o sa-ti rontaie urechile.
Un caine are mai multe beneficii, chiar si terapeutice.Te poate scoate din unele stari depresive, te poate apara, iti poate purta de grija daca e dresat.Acum daca ma intorc la starea lor naturala a cainilor, observ ca ei au un comportament civilizat si afectuos, doar daca au fot invatati sa faca asta.Starea lor naturala fiind una alerta, asa ca aveti grija cand va pupati in bot cu patrupedul preferat, sa nu va atace vreo artera.
Si subscriu si la ce a zis Sabin.Numarul oamenilor care nu reusesc sa se intergreze este in crestere.Tot mai multi prefera compania unui caine sau a unei pisici.
Frica asta de nu fi jignit de ceilalti membri, trebuie dusa la psiho' si nu ignorata cu o sfoara ce are in capat un animal.
Sanatate!
Eu am pisici, caini, iguane, iepuri, serpi, hamsteri si nu as schimba pentru nimic in lume, un animal cu un om.
Auzi? Ia explica-mi si mie cand vrei sa iesi sa bei o bere la terasa cum faci? Singur nu te poti duce ca te-ar arata lumea cu degetul "uita-l si pe ala de raspunde pe TPU, bea singur". Si atunci cum faci? Iei gradina zoologica cu tine?
Poi da, am catel de iesit afara din casa, catel de bucatarie, de baie, de sufragerie, de hol si ala de stat pe hol, nu stiu ce s-a intamplat cu el.
Asa, un catel e mult mai pufos decat un om, ai tu locuri cu blana pufoasa pe corpul tau unde pot sa te mangai? vezi?
Unu la mana (sau la labuta, daca tot vb de caini) un catel te iubeste neconditionat, asa pe tine trebuie sa te scot la suc, restaurant, mall, cumparaturi.El nu vrea nimic, ii cumpar un saculet de mancare si il are toata viata.
Aici e vorba si de cum te comporti cu el pentru ca eu nu tip, urlu la el, doar il strang in brate sau il bat usor pe cap cand vreau sa-i arat ca a facut ceva corect.La tine ca amic cum ar fi? ar trebui sa ma manifest intr-un mod ostentativ ca sa ma intelegi si sa te fac supusa.
In sfarsit deci am zis de caine, nu? ok trecem pa pisici.
Am pisica de baie, pisica de sufragerie, de dormitor, de bucatarie si una d hol da nu stiu ce s intampla ca nu era acolo data trecuta, cand am fost sa-mi fac pantofii cu crema.
Asa, o pisica n-are treaba cu soarecii, asta ti-o spun clar! Un om.Stiu ca cineva a vazut soarec cand era la mine, sa-l vezi ce-a mai tipat. AAAAAAAAAAA! si mi-a agitat testoasa care a rupto la fuga prin biblioteca. Pisica nici nu foloseste sampon care e foarte scump, ea se spala singura cu limba.Tu ai putea sa faci asta domnisoara sau doamna?
Ok, trec la iguane, am iguana de bucatarie, de sufragerie, de dormitor si de hol, da nu stiu ce se intampla ca nu era data trecuta acolo cand am trecut sa-mi curat hainele de puf si scame.Asa, o iguana nu cred ca ar avea taria necesara sa-si insele stapanii, adica n-am vazut-o niciodata sa se duca la altcineva in brate, tu ai face-o doamna sau domnisoara?
ok, trec la iepuri.Deci am iepure de bucatarie, iepure de baie, iepure de sufragerie si iepure de hol, dar data trecuta cand am fost pe hol sa-mi lustruiesc gresia, nu era acolo.
In fiecare an de pasti ne adunam in jurul lui si cantam colinde, primim cadouri si ne spargem ouale, toate astea in jurul lui.Tu ai face asa ceva? ai lasa amicii sa se adune in jurul tau sa te admire si apoi sa-si... what? in fine...
Ok, am si Crocodili, am de sufragerie, de dormitor, de baie si de hol, dar data trecuta cand m-am dus pe hol sa imi asez colectia de purici impaiati, asta chiar era acolo! macar el sa fie.
Asa, si observi cat de calm sunt eu, adica au si efecte terapeutice. Daca noaptea ma uit la un film de groaza eu sar iute in brate la crocodil...cel de dormitor, sa fie clar, ca doar n-o sa-l sperii pe cel din baie sau sa-l trezesc pe cel din sufragerie.
Ai inteles acum de ce-i mai bine cu animale in loc de uameni? sa mai explic inca o data?
Cred ca e suficient, domnule. Am inceput sa ma lamuresc. Am vazut ca mi-ai adresat cateva intrebari in timpul explicatiei. O sa le iau pe rand.
Cainii imi sunt dragi, n-am nicio problema cu ei. Desi trebuie sa te contrazic un pic...nu le ajunge un sac de mancare toata viata. Sau cainii dumitale nu traiesc prea mult? O fi vreun virus care circula printre cainii pe care ii ai in sufragerie, bucatarie, hol, dormitor? Cred ca doar atatia ai... daca am gresit, scuza-ma, dar sunt om nu elefant. Si da, probabil ai dreptate- nu sunt supusa asemenea unui caine. Dar stii care e partea si mai frumoasa? Imprumuta din caracterul stapanului. Al meu asa era- il certam, ma latra. Dar si cand il iubeam- nu vrei sa-ti imaginezi! In fine, a fost.
Pisicile- aici avem o problema. Nu-mi plac! Sunt viclene rau de tot. Si sunt eu satula de viclenia oamenilor ca sa o mai accept si pe cea a pisicilor. Cat despre partea cu limba- sa fie la ele acolo.
Ce urma? Iepuri sau iguane? Iguane cred. Pai aici cred ca am gasit cea mai mare asemanare. Avem acelasi sange rece, inchipuieste-ti ca as sari in bratele altui stapan! Desi trebuie sa admit ca exista o persoana care a reusit sa-mi topeasca inima. Nu cu prostii sau ce-ti imaginezi tu acolo cand vorbesti de iepuri. Cu alte lucruri sensbile. Eh, da...mai exista si oameni sensibili. Si nici nu le place Michael Bolton. Tare sau ce? As putea povesti 24 de ore despre persoana asta si nu m-as plictisi. La naiba, sunt si eu om! Stii ce face? Imi trimite poezii, imi scrie in fiecare zi cate ceva frumos, imi inmoaie inima. Oare si-o fi dand seama de asta? Eu habar n-am. Partea proasta e ca mi-a facut-o si el intr-o zi pe cand vorbeam. Mi-a zis ca nu are nevoie sa-i dau starea vremii si mi-a urat seara frumoasa in continuare si gata. NU mi-a mai scris nimic pret de cateva zile. Nimic. E naspa, stii? Dupa ce te face sa ai niste sentimente, te abandoneaza. Nasol. Cu atat mai mult cu cat nu te-ai fi asteptat din partea lui la asa ceva. Si de-asta zic, ma intorc la sangele meu de iguana. E mai bine asa.
In fine, crocodilul tau. Nu prea cunosc.Dar daca zici ca te ia in brate cand te sperii si asa...pastreaza-l. Degeaba n-o face. Are el motivele lui, desi n-am mai auzit ca un crocodil sa iubeasca un om. Sau oi fi si tu de-asta cu poezii si lucruri de-astea romantice. Ca doar in cazul asta l-as vedea pe Crocodili indragostindu-se si sarind in bratele altiu stapan. Sau asta era la iguane? Pffff, hai ca m-ai zapacit, domnule.
Nu se pune problema daca poate (animalul de companie a inlocui omul de companie) ori ba, ca de putut poate cu succes, problema se pune asa: daca esti sau nu in stare sa ai grija de un animal ori mai multi (depinde de cati ai)?
Si ca sa-ti rasp. si la intrebare : da, as prefera.In ce conditii? In conditile ce privesc strict viata mea personala, adica de familie.De ce spun de familie? pai daca am avut un animalut de companie pana acum pe acela l-am considerat, fara doar si poate, ca facand parte din familie, din fam. mea!
Desigur ca un animal nu reprezinta doar `un mijloc de a te bine dispune`, acesta reprezinta mai ales o mare responsabilitate.Asa cum acesta iti tine tie de cald asa si tu trebuie sa ai grija sa te informezi (de pe net spre ex.) de nevoile acestuia (acum depinde si de specie, ca nu toate au aceleasi nevoi) si deci prin urmare sa ii asiguri toate nevoile necesare, si mai ales (in cazul in care e caine) sa ii fi aproape tot timpul alaturi.Caci acestia (cainii) au mare nevoie de atentie si afectiune, sunt ca niste pui de om...invata repede si tot timpul vor sa fie langa tine (langa stapan/a).
-Numai bine.
Treaba sta in felul urmator. Animalul de companie ramane animalul de companie, prietenii sunt prietenii. Probabil ca un animal ar putea tine locul unui asa zis "prieten", macar sti ca un caine sau o pisica nu te va minti, nu te va lasa la greu, si va sta cu tine si in momentele in care vei fi suparat. In aceste conditii as putea zice ca ar tine mai degraba un caine/o pisica locul unui astfel de prieten. Dar si prietenii trebuie sa tii cont, poate nu ai tu sau nu ai intalnit genul de prieteni, care iti sunt adevarati prieteni, si care spre surprinderea ta va face lucruri care clar un animal nu le poate face. Daca iti va raspune la telefon dein prima, chiar si in miez de noapte, sau daca te va ajuta mereu cand vei cere ajutorul, indiferent de situatie, sau care iti va fi alaturi si la bine si la rau, si ai cui sa te plangi sau cui sa-i ceri sfaturi, gandeste-te ca lucrurile astea nu le vei putea face cu animalul tau. Deci parerea mea e ca un animal poate tine locul unui "prieten" dar nu unui adevarat prieten.
Daca esti satul de oameni atunci ia-ti un caine si plimbate cu el si o sa fii fericit, garantez. Ai nevoie doar de timp si spatiu, un animal de companie are si el nevoie de atentie.
Intr-adevar, cainele are un suflet nobil, uneori mai nobil decat al omului. Cred insa ca un caine nu poate inlocui 100% un om. Cainele te asculta, te iubeste, dar cand se iveste o problema de natura phihologica cui te adresezi?
Da sunt de acord oricat de buni prieteni ai avea cand dai de adevaratul greu in viata acestia te lasa balta stiu cum e...
Pai,animalele sunt de un million de ori mai bune decat oamenii in sensul ca ele nu ne tradeaza niciodata, au grija de noi si incearca sa ne apere atat cat le sta in putere dar cel putin o fac, ele nu ne judeca si nu ne cearta atunci cand gresim ceva ci din contra incearca sa ne aline suferinta. Isi doresc sa ne fie alaturi si la bine si la greu.Parerea mea este ca da,animalele pot inlocui un om la afectiune,la prietenie, amicitie, la umplerea timpului si crearea unei bune dispozitii. Eu as prefera mai mult un animal decat un om desi multi spun ca nu ai cum sa comunici cu el, ca nu intelege ce spui dar nu este adevarat.El intelege foarte bine ce spui si iti raspunde, dar in limba lui pe care rasa umana din pacate nu o intelege.Plus ca animalutul este un sufletel care te iubeste neconditionat, nu te barfeste pe la spate si incearca intotdeauna sa iti faca ziua mai senina. Aceasta este doar opinia mea, insa sper ca te-am ajutat sa te lamuresti. Funda?
dyanna_7195 întreabă: