Nu, probabil ca nu dar incerc sa imi ajut aproapele. Taria de caracter o pot insufla si altura daca doresc. Si pentru ca stiu cum e sa fi etichetat "imi pierd timpul" si cu ajutorul altora si asa imi fac prieteni sau cel putin o sa ma aprecieze mai mult pentru ceea ce sunt. Eu nu etichetez . Eticheta este deja pusa pentru fiecare din noi din pacate. Adica o sa se gaseasca mereu cineva care sa o puna si sa o evidentieze. Eu le stiu dar nu le evidentiez si asa nu ranesc pe nimeni.
In concluzie nu pun etichete, le stiu si ii ajut pe cei etichetati.
OFFFFFF
Idioata si specia asta umana! (parerea mea)
Stii...e acel instinct de a-l domina pe cel de langa tine, de a arata ca tu esti ala mare si puternic. Asta e un instinct pe care il avem ince de la inceput (cel mia probabil, nu am fost acolo).
Etichetele sunt un mijloc de a-l pune pe altu in banca lui. Mie mi s-au pus multe etichete (suficente) si recunosc ca si eu am pus altora (stiu ca nu e frumos).
Instinctul ne face sa fim ceea ce suntem si nu o sa scapam de el indiferent ce vom face.
Pana sa ne punem etichete, ne-am omorat intre noi cu milioanele, am distrus sute, poate mii de specii de animale si altele urmeaza.
Daca te-ai uitat la un documentar cu animale, ai vazut ca fiecare isi stie locul ierarhic doar pentru ca cel mai puternic le aminteste mereu ca el e sefu, asa e si la noi.
Suntem niste animale care au ucis milioane din propria specie si zeci de milioane din alte specii.
Astept un comm, cu parerea ta.
Mulţumesc pentru răspuns, minor16.
Astăzi nu mai am energie ca să comentez, dar îţi las un indiciu.
http://youtu.be/tm5U8Sbevnk
Aww,how cute!
Uite ce-i... oamenii ce nu pot suporta etichetele nu sunt oameni puternici.Si ce face Vlad cu oamenii care n-au o farama de stare de spirit, in asa fel incat sa contracareze etichetele? Intrebare retorica.
Etichetele trebuie sa existe.Tocmai pentru ca-i scot din joc p-aia care nu sunt suficient de puternici sa faca crash test-ul cu viermuiala existenta sistematic, parca mai acut acum, dintotdeauna.
Raspunsul perfect la etichetele puse de retarzi de la scoala/liceu si bullying continuu? Acelasi lucru care s-a intamplat la Virginia Tech, cand un asiatic nervos a matrasit 28 de oameni,parca.
Raspuns la cei doi homeless din videoclipuri? Get a job already! Si nici n-ar fi greu,daca cineva ar realiza ca depresia e cea mai inutila dar si contraproductiva stare in care te poti abandona.
Raspuns pentru bullying-ul generat de rasa, frizura, comportament, pasiuni, vestimentatie? Virgina Tech.Sau Columbine, daca vrea cineva sa diversific.Acolo au fost curatati doar 9.
Mie imi place, sincer, sa fiu etichetat.Asta pentru ca mi se rupe in general,de parerea celorlalti si orice om nu face asta, e, in opinia mea, un om slab, tocmai pentru ca isi intareste convingerile despre sine sau isi formeaza unele dirijat de opinia generala.Vax! Nu,n-ar fi bine,pentru ca prin etichete eliminam panselutele care,cum s-ar spune,can't stand up for themselves.
E gras,nu o sa-i spun plinut,dolofan sau voinic,o sa-i spun sa lase dracu hambargaul,sa-si ia o bicla, nefiind prea scumpa si sa alerge dimineata.Da' nu, trebuie sa fiu umanist si marxist, sa il primesc ca pe un frate al meu, desi are 220 de kile si se simte bine in osanza si colesterolul lui!
E o retarda care a turnat cinci plozi ca asa ii spune religia ca e bine,ii dau in cap cu citatul din Rousseau (ala cu blestemul si binecuvantarea) si ii expediez plozii la asistenti sociali,nu inainte s-o acuz de iresponsabilitate cronica.
E ginger? No,seriously, ce-i asa rau cu gingerii?
E idiot? Nu ma voi feri sa i-o spun si sa i-o flutur prin fata, cu ostentatie.
Ma faci sa imi aduc aminte fanii lui Amanda Todd, marele "martir" anti-bullying si anti-etichete, care nu s-a sfiit sa se comporte ca ultima boarfa de pe la 11-12 ani si tot ea sa pice drept ingeras martir, neinteles.
MERGI SAU CRAPA, SOLDAT!
Cu respect, cineva care a fost etichetat de la 5-6 ani,pe motiv ca era "sasait" si "taran",si in generala,si din cauza ca nu prefera s-o arda ca cei de varsta lui,si pentru ca nu prefera s-o arda obedient si ascultator,din niciun pdv. Obisnuieste-te,nu milita,ca militezi in stil Don Quijote,daca e acut, razbuna-te, daca nu, razbuna-te iar, dar nu la o foarte mare anvergura.
Te-ai pierdut în detalii şi tu...
- http://youtu.be/fn4JPGGzftU
- http://youtu.be/xVO0EGnXKpI
Take a step back and try to see the big picture.
Chiar unei colege de-ale mele i se intampla asdta zilnic.e groaznic.ar trebui sa ne acceptam toti asa cum suntem!
I do see the big picture.Labellingul e de porc, daca nu-s borcane sau haine in afacere.Insa,de ce sa ne luptam pentru eradicarea etichetelor intr-un mod pasnic,ce nu trezeste multi,cand putem sa raspundem in cel mai concludent mod, prin razbunari crunte, care sa puna "the exclamation point"? Nu ne limitam, doar scoatem fie clacarea celui etichetat, fie il motivam.Se cerne treaba.Si la etichetare nu se raspunde cu campanii dragutele, video-uri cu ginger solidarity, se raspunde prompt.Sa ma scuzi ca-s prea radical si consider ca solutia e in contra-actiune, cand de fapt, in multe cazuri, chiar e.
http://www.youtube.com/watch?v=Y7NVxAMQn_I&feature=relmfu
Ok, ce propui mai exact?
Cam aşa ceva?
http://youtu.be/geq4MHsoH4Y
Să tratăm Bullying cu o doză şi mai mare şi agresivă de Bullying? Şi unde ajungem? La război mondial...sau tiranie?
Eu propun sa pui mai putin pret pe parerile altora. Nu zic sa devii 100% nesimtita, dar de aici si pana la a milita impotriva etichetelor...
Spre exemplu, pe mine nu ma deranjeaza ca x sau y au impresia despre mine ca sunt un taran prost si needucat. Eu oricum stiu adevarul si oricum nu dau 2 lei pe ce crede x sau y.
Nici daca as avea un handicap (locomotor sa zicem) si lumea s-ar uita la mine ca la felu 14 tot n-as fi prea afectat. I-as trata cu nesimtire.
Inca nu te-ai prins ca NU merita sa investesti in oameni?
"Eu, eu, eu, eu..."
Ce ar fi să fii mai puţin egoist şi să te gândeşti şi la alţii?
(Nu toţi au trecut de vârsta pubertăţii...şi sunt atât de slabi încât se droghează ca să nu simtă nimic.)
Aici nu este vorba despre mine sau despre tine, ci despre problema la modul general...care pare să-ţi fi scăpat în totalitate.
Sunt de parere ca etichetele sunt cel mai josnic mod de "alintare" si nu le folosesc nici macar in gluma. Pentru mine etichetele au devenit insa o latura a vietii mele in societate, ca sa spun asa. Nu personalitatea, ci aspectul meu mi-a adus cateve etichete sau porecle, exprimari jalnice ale colegilor mei care nu au curajul de a se ridica la nivelul meu. Chiar daca uneori devin mult mai mult decat insuportabile, reusesc sa le fac fata, chiar m-am obisnuit cu ele si nu ma deranjaja atat de tare.
Chiar daca acum unii au hobby-ul de a eticheta anumite grupuri, de a le porecli in fel si chip, dupa bunul lor plac, eu nu o fac. Poate din cauza pentru ca stiu ca oricat ai nega, doare sa fii etichetat intr-un anume fel, poate din cauza ca am bunul simt de a tacea in loc sa vorbes, dar eu nu etichetez. Mi se pare josnic, ridicol si lipsit de etica a critica pe cineva si a-l eticheta doar pentru ca este diferit si poate chiar unic.
Este insa doar parerea mea?
Mie imi place tipul.Graba idioata trebuie pedepsita, atunci cand cineva arunca ceva pe jos doar "pentru ca nu are timp" sa il arunce la cos.La fel si comportamentul idiot sau cel promiscuos trebuiesc, de exemplu, drastic pedepsite.Astea fiind alte doua flageluri, de asta data reale, ale lumii moderne.
Sa fim clari, "bullying" este violenta nejusiticata. Vrei sa spui ca daca un pusti de 13-14 e batut zilnic la scoala,pe motiv ca nu le place colegilor fata lui, acel pusti n-ar fi justificat in actiunea sa de a-i gauri pe toti intr-un moment minunat de razbunare purificatoare? Ah, am uitat, are atunci grave probleme psihice, potrivit a 99% din oameni,inclusiv tu,cea cu "opriti etichetarile,etichetarile e de porc ". Bullying-ul se delimiteaza clar de acte facute,totusi,in acelasi mod,deliberat, dar ca raspuns.
Ajungem intr-o societate unde se stie de frica si, daca vrei, de ratiune.E rational ca un copil ca cel din cazul prezentat de mine sa se bage intr-un colt si sa se "roage" pentru incetarea etichetarilor? Nu, e rational sa-i capaceasca pe diavolii aceia infatuati pana le ies fitele din cap.Hai,ca am pastrat varianta soft ca razbunare!
Cine nu rezista la etichetare e prea moale.Acum eu daca ti-as zice ca esti ipocrita,ai zice ca te etichetez inconstient,de parca nu ai fi fost tu cea care,pe cealalta pagina de raspunsuri,i-ai zis lui Wooden (citind,biensur,pe diagonala) ca n-ar fi in stare sa creasca plozi, deoarece le-ar da o "educatie" devianta si alterata.O fi asa, bre, dar nu uita ca oricat militezi tu pentru oprirea etichetelor, etichetezi constant.Pentru ca sunt remarci ce tin de personalitati si individualisme.Iar cat timp orice om nu va fi leguma dpdv cerebral,va face remarci si comentarii asupra celor din jurul sau, inclusiv etichete.E ca si cum ai incerca sa opresti Apocalipsa, sa zicem.
Ma repet, cuvintele astea vin de la o persoana ce pentru anumite chestii, a avut cam mereu 50% sustinere, 50% etichetari grabite,inconstiente,care totusi nu m-au afectat,si care,pentru anumite chestii, a fost mai mereu oarecum ostracizat si etichetat, pe motiv c-ar fi deplasate sau "nepotrivite".Sau, desigur, c-as avea probleme de adaptare.
Mingea e mereu in terenul celor etichetati.Si este eronat,complet neproductiv sa ii sfatuiesti sa adopte atitudinea de panselute, sa lupte impotriva etichetarilor prin campanii dragutele s.a.m.d. Cum mingea e in terenul lor, let's play some ball! Reciprocitati in atacuri si se rezolva treaba, nimeni nu se supara, nimeni nu jubileaza.
RockLegend întreabă:
DragosConstantin întreabă: