| ASDW4LIFE a întrebat:

Am de lucrat pe o aplicatie creata pentru sistemele de operare pe 32 de biti. E vreun software care poate face programele pentru 32 de biti sa mearga macar decent pe 64 de biti?

5 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Majoritatea aplicatiilor x86 functioneaza direct intr-un sistem x64.

Daca totusi nu merg...
fie instalezi Windows x86 intr-un emulator (VirtualBox sau VMware Player) si lucrezi de acolo, reteaua iti va fi vazuta daca faci ce trebuie (functioneaza fara repros in VMware).

Sau (sub Windows x64) incearca cu click dreapta pe respectivul executabil, si pui compatibilitate Windows XP sau Windows 7 x86.

| Ineys a răspuns:

Cam orice program pe 32 bit merge si pe 64.
Invers apare problema de compatibilitate.
Daca intampini o eroare in timpul utilizarii software-ului, mai bine spune-ne ce zice eroarea si despre ce software este vorba.

| CarcotasulVesel a răspuns:

Nu am auzit pana acum ca o aplicatie pe 32 biti sa NU mearga pe un sistem de 64 de biti doar din cauza ca a fost facuta pe 32 biti, invers nu merge, dar aproape intotdeauna un OS pastreaza back-compatible, pana se face trecerea definitiva la noul model

IAR, daca tu lucrezi la ea, inseamna ca ai codul sursa, ce anume in codul sursa e specific pe 32biti?!? daca nu e direct in limbaj masina, orice cod sursa poate fi binemercic compilat cu un compilator de 64biti si sa obtii o aplicatie pe 64 de biti

| Rd79 a răspuns:

Pe ce sistem de operare? Linux? BSD?

| Necunoscutu92 a răspuns:

Din cate știu eu nu trebuie sa dai update la Windows

Întrebări similare