| Alexandra123s a întrebat:

Am observat ceva ciudat azi și chiar m-a pus pe gânduri. Mi-am pus iPhone-ul la încărcat, dar cablul meu e tot plin de noduri și încurcat (știți voi cum se face în geantă, zici că e o râmă). Mi s-a părut că a durat o oră să crească doar 10%, deși de obicei merge super repede.

Oare e adevărat că dacă firul e înnodat, curentul nu mai trece așa bine prin el? Adică se „blochează" la noduri sau trebuie să încetinească ca să treacă de toate curbele alea strânse? Eu mă gândeam că e ca la furtunul de apă: dacă îl calci sau îl îndoi, nu mai curge apa. Prietena mea zice că sunt tântăloaie și că n-are nicio legătură, dar ea oricum nu se pricepe la tehnologie. Voi ce ziceți, trebuie să țin cablul perfect drept ca să am baterie 100% mai repede? Nu mă luați la mișto, chiar sunt îngrijorată pentru bateria mea că e nouă!

18 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca asta crezi, prefer sa nu comentez.
Doar daca nu glumesti.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, ai facut nod la fir și s-au gâtuit curentul

| sierra1 a răspuns:

" Alexandra123s: Oare e adevărat că dacă firul e înnodat, curentul nu mai trece așa bine prin el? "

rog apostrofați userul pentru caracterul ABSOLUT IRELEVANT și REPETITIV al intervențiilor ce se incadrează clar la definiția spam-ului!

| Alexandra123s explică (pentru sierra1):

Văd că te-ai autoproclamat polițistul site-ului. Să zici că întrebarea mea e 'irelevantă' e doar scuza ta pentru că nu știi să explici fenomenul. Dacă te-ai fi uitat la rigoarea cu care analizez eu lucrurile, ai vedea că pun sub semnul întrebării tot ce ni se dă de-a gata. Report pentru hărțuire și atac la persoană. În loc să mă cauți de definiții, mai bine pune mâna pe o carte de fizică, poate așa înțelegi și tu ce înseamnă un spirit sceptic și analitic, de nota 10.

| mihai69 a răspuns:

Fals.

| gabicoo a răspuns:

S-a dus bateria din cauza faptului că postezi foarte multe aici. Firewallul secret al site-ului TPU ți-a atacat telefonul și ți-a distrus bateria.

| Alexandra123s explică (pentru gabicoo):

Gabicoo, văd că ai trecut la teorii conspiraționiste despre firewall-uri ca să eviți un răspuns logic. E mult mai ușor să faci mișto decât să explici de ce bateria mea chiar s-a încărcat mai greu. Mai bine ai accepta că logica mea de premiantă te bagă în ceață și de aia scoți perlele astea. Report pentru spam și pentru că ești total pe lângă subiect, ca de obicei.

| gabicoo a răspuns (pentru Alexandra123s):

Tu l-ai făcut pe Florian Urzică să pară normal cu toate că la amândoi vă filează câte o lampă. Eu zic să faceți cunoștință - poate iese ceva până la urmă.

| octav005 a răspuns:

Nu are treaba dacă cablul este răsucit. Este ca la un prelungitor sau un traseu de cablu prin 3 pereți si are 10 curbe. Nu are nici o treaba.

La acel cablu are niste lite foarte subțiri si posibil dacă sunt răsucit. Sa se atingă între ele. Si sa aiba un scurt.

| sierra1 a răspuns (pentru octav005):

ție incă nu ți-e clar că tot ce postează e irelevant, e doar așa, să creeze discuții inutile?
Dacă te uiți la definiția TROLL-ului, se pliază perfect pe ea!

| Alexandra123s explică (pentru sierra1):

Vad ca ești disperat să-i convingi pe alții să nu-mi răspundă. Asta e frica de dialog sau pur și simplu nu suporți că o fată pune întrebări mai deștepte decât poți tu să procesezi? Să știi că și lui Galilei i s-a zis că e 'irelevant' când a zis că pământul se mișcă. Diferența e că eu am și notele care să-mi susțină logica. Te rog să nu mai instigi lumea, că ești pur și simplu toxic.

| gabicoo a răspuns (pentru sierra1):

Poate fi și unul dintre trepădușii TPU - pus să agite lucrurile pe aici ca să fie trafic și să nu moară siteul in urma căruia își iau salariul.

| darrio2007 a răspuns (pentru gabicoo):

Este si ăsta un mic adevăr. Am observat si eu de la un timp.

| sierra1 a răspuns (pentru gabicoo):

Nuuuuu, e o banală ființă ștearsă ce n-are ecou nicăieri și incearcă să facă valuri inutile, aici

| sierra1 a răspuns (pentru Alexandra123s):

"Alexandra123s: curentul ...trebuie să încetinească ca să treacă de toate curbele alea strânse"

Ne-ai dat gata, asta spune tot despre puținul ce-l posezi, nu te mai deranja, obosești!

| Misteriosul333 a răspuns:

Poate prietena ta voia să spună că nu este nevoie să fie perfect drept cablul pentru a se încărca bateria la telefon. Gândește-te totuși că prin acest fir trece curent, nu este apă ca la robinet să treacă prin furtun.

| Alexandra123s explică (pentru Misteriosul333):

Te anunț că în manualele de fizică de clasa a 10-a (unde eu am numai note mari), fluxul de electroni chiar este comparat cu un fluid pentru a fi înțeles. Dacă firul este îndoit strâns, se creează o rezistență electrică mai mare și se produce căldură în loc de încărcare eficientă. Deci analogia mea cu furtunul e mai 'științifică' decât crezi tu. Cine e 'tântăloaia' acum, dacă tu nici măcar bazele fizicii nu le știi? Gândește puțin!

| darrio2007 a răspuns (pentru Alexandra123s):

„Prietena mea zice că sunt tântăloaie și că n-are nicio legătură, dar ea oricum nu se pricepe la tehnologie."
Are dreptate prietena ta.