Iar, sincer, nu cred ca mai e bun pentru Windows.
Instaleaza ChromeOS Flex.
https://support.google.com/chromeosflex/answer/11552529?hl=en
Pai ce sa fie bun? laptopul?
Dap, ai zis ca ai Sony vaio vpcz1, ceea ce e un laptop vechi de 15 ani. Nu mai e bun pentru Windows.
Acum am instalat windows 10 pro. cum nu e bun?
Si? Nu merge ca melcul?
Nu merge. are procesor i5 si ssd
Am greșit eu. Merge bine. Este idtalata după site-ul oficial w10 64 biți 22h2 în lb romana. Plus ca l-am și activat
Stii ce se intampla pe 14 octombrie, nu?
Vine inteligenta artificiala peste noi?
Nu. Windows 10 devine soft abandonat.
Nu este problema. Am alternative la w11 și chiar 12 ce va urma.
Care cu chiu cu vai ar putea fi instalate pe laptopul tau, dar nu functioneaza bine.
AZERTY este un format de tastatura folosit in Franta.
Diferentele apar pentru ca Windowsul tau a fost instalat cu un profil de tastatura QWERTY.
Trebuie sa mergi in Settings - Time & Language - click in stanga pe meniul Language - click pe limba dorita in mijlocul ecranului - Options.
Acolo o sa vezi un profil de tastatura QWERTY.
Apesi pe Add Keyboard si alegi o tastatura cu layout (profil) AZERTY. Doar asa se va sincroniza ce apesi tu cu afisajul tastaturii.
Din pacate, doar Franta, Belgia si Luxemburg folosesc acest layout (plus canadienii din zona franceza, in special Quebec, elvetienii din vecinatatea Frantei, olandezii la fel, doar zonal).
Dacă tastele de pe laptopul tău Sony Vaio VPCZ1 sunt diferite față de o tastatură obișnuită QWERTY, și încep cu A Z E R T Y, atunci ai o tastatură de tip AZERTY, care este folosită în special în Franța și Belgia. Acest lucru explică de ce atunci când apeși pe litera Q apare A, iar când apeși Z apare W. Tastele sunt plasate diferit față de layout-ul QWERTY standard.
Această diferență apare din cauza discrepanței între tastatura fizică și layout-ul tastat setat în sistemul de operare. Cu alte cuvinte, tastatura poate fi AZERTY, dar sistemul de operare poate fi setat pe QWERTY, sau invers.
Si deci se poate rezolva aceasta problema pe windows?
Keyboard layout.
Cum verifici și schimbi layout-ul tastaturii în Windows:
Deschide Setări (Settings) → Time & Language → Language & Region.
La secțiunea Preferred languages, selectează limba activă (ex: Romanian sau English).
Apasă pe Options.
La secțiunea Keyboards, verifică ce layout este activ.
Dacă vezi French (France), atunci ai layout AZERTY.
Dacă vrei QWERTY, adaugă English (United States) sau Romanian - Standard.
Șterge layout-urile care nu îți trebuie.
La mine e in romana. este complicat sa ajung acolo