| UnchiulRamiz a întrebat:

Cum e noua tactica de inselatorie numita spoofy?

Răspuns Câştigător
| Lukasssz a răspuns:

Presupun că te referi la spoofing. Spoofing-ul este o tehnică de înșelătorie cibernetică prin care infractorii falsifică identitatea unei surse de încredere (ex: număr de telefon, email sau site) pentru a păcăli victimele să divulge date personale, bancare sau să transfere bani. Cel mai comun în România: apeluri false de la "bănci" sau "poliție", unde numărul afișat pare legitim, dar e falsificat.

| MercyAngel a răspuns (pentru Lukasssz):

Ferească Dumnezeu! Eu am pățit-o în Canada. Am primit un mesaj text ca venind din partea companiei mobile la care eram abonată prin care eram informată că ultima factură fusese prea mare și că, vezi Doamne, ei mi-ar fi datorat mie bani. Mi-au trimis un link la care "chipurile" mi-ar fi transferat o sumă de bani dacă l-aș fi accesat. Eu ca proasta, nu am verificat sursa și am deschis link-ul respectiv care era un cal troian.
Mi-au furat 2000 de dolari pe care i-au transferat într-un alt cont bancar. Banca s-a sesizat și mi-a blocat contul. Am mers la bancă, am spus ce s-a întâmplat și mi-am recuperat banii. Câteva luni mai târziu, cineva a sunat la bancă în numele meu și a făcut o tranzacție prin telefon, de data asta era vorba de o sumă mult mai mare. Imediat, m-a contactat un reprezentant de la departamentul de fraudă și m-a întrebat dacă mi-am schimbat parola de curând sau am făcut vreo tranzacție recentă. Când i-am zis că nu, mi-a spus că cineva mi-a spart contul și mi-a furat identitatea. Ce m-a șocat cel mai tare a fost faptul că escrocul a știut răspunsurile la întrebările de securitate pe care nu le împărtășisem cu nimeni.
Am mers iar la bancă și a trebuit să închid contul respectiv. Banca mi-a recuperat banii și mi i-a transferat într-un cont nou. Încă sunt șocată că așa ceva mi s-a întâmplat într-o țară civilizată.
Vă rog să învățați din pățania mea și să aveți mare grijă pe ce site-uri intrați sau pe ce link-uri apăsați!

1 răspuns: