Veriga slaba in calculatorul tau este procesorul. Daca instalezi Win7 are sa mearga dar fara unele accesorii grafice (aero etc.) pe care placa video le-ar suporta, memorie RAM ai destula, procesorul e cam subtirel... In concluzie, daca ai Win Xp si iti merge bine, lasa-l asa cum este. Daca totusi esti curios si ai o partitie disponibila (vreo 20 Gb) poti sa instalezi Win7 in paralel cu actualul sistem de operare. La bootare vei avea posibilitatea sa selectezi Win7 sau Earlier version of Windows (versiuni anterioare) respectiv cel pe care il ai acum. Eu asa am facut, dar am mai pus si un Linux Ubuntu, uneori imi e necesar. Succes!
@Genetix, partial sunt de acord cu tine dar sa nu uitam ca la momentul aparitiei XP nu era prea bine vazut si toata lumea folosea 98 Second Edition. Abia la XP SP2 am considerat (cel putin eu) ca e un sistem de operare bun. Sa-i mai dam si 7-lui o sansa... Inca nu am instalat SP1 ca nu am avut timp, poate o fi ceva mai bun.
Windows XP - cel mai bun sistem de operare de la Microsoft.
PS: accept sa fiu contrazis doar cu argumente, iar acele argumente sa nu fie floricele si Alpha Blend.
@FemeiadeServiciuTPUro: mai are de asteptat pana va fi la fel de iubit ca XP. In ciuda argumentelor.
@FemeiadeServiciuTPUro : stai linistit ca un sistem de operare nu poate fi "iubit" pentru ca are ochii frumosi sau sanii mari. Pe mine m-a dezamagit. Mie nu-mi place pentru ca pare gandit ca niste pagini web cu link-uri care ma ametesc cautand spre exemplu sa schimb repede IP-ul la placa de retea. Sunt foarte ascunse dupa parerea mea lucrurile pe care un utilizator(+) le foloseste curent, si puse in fata lucrurile pe care le foloseste un utilizator. Recunosc ca ne deprindem intr-un mod si ne vine greu sa renuntam. Una peste alta imi raspunzi si mie la intrebarea asta : http://www.tpu.ro/......nal-aflat/
PS: daca vrei.
De ce nu...ai toate cerintele minime necesare pentru a instala windows 7.si de drivere nu ai nevoie deoarece se ocupa sistemul operativ sa le instaleze automat... puneti Windows 7 Home, eu folosesc versiunea asta si inca nu m-am confruntat cu probleme si merge bine, mai sunt unele programe care nu sunt compatibile dar foarte putine.eu cu Nero 6 cred ca am avut ceva probleme in rest totul bine.
Nu are nici un sens sa instalezi Windows 7 pe sitemul asta, fiindca iti va solicita in mare parte din resursele calculatorului, si doar il fortezi, eu ti-as recomanda un Vista sau chiar un XP SP 3, iti va creste mult mai mult perfoarmanta calculatorului.
Nu are rost sa il bagi, eu il am si nu sunt multumit deloc, dar mi-e lene sa instalez altceva.
@GenetiX
Ai spus de "cel mai bun" adineauri! Acum ma iei cu "mai iubit"?
Pe un hardware modern nu vad niciun alt motiv(exceptand faptul ca in mod normal platesti o licenta) pentru care ai mai tine XP!
Chiar si pe forumul Softpedia exista un chestionar/poll despre asa ceva, iar rezultatul e in favoarea lui 7.
Ar merge sa instalez windows 7 pe urmatorul sistem 1gb ram 1, 80ghz placa video gefoce 4?