| Krysss a întrebat:

Sal TPU, Am si eu o intrebare: Care e diferente intre sistemele de operare cu 32 biti si 64 biti?

Răspuns Câştigător
| florin1979 a răspuns:

Este mai bun, dar nu toate jocurile suporta windows pe 64 de biti(alea vechi nu suporta) iar acum, sa fim seriosi, ce jocuri cunosti tu care cer mai mult de 4 giga de RAM? oricum este bine sa ti-l bagi, daca ai peste 4 giga de RAM, este de viitor windowsul pe 64 de biti

9 răspunsuri:
| florin1979 a răspuns:

Sistemele de operare pe 32 de biti nu folosesc in aplicatii jocuri etc decat maxim 4 giga de RAM, tu poti avea si 32 tot de 4 giga se foloseste. cel cu 64 de biti iti recunoaste pana la 192 giga de RAM. citeste articolul aici! http://www.windowsfaralimite.ro/stiri/windows-32-bit-versus-64-bit/

| Krysss explică (pentru florin1979):

Deci in concluzie e mai bun 64 biti daca am un pc de tip gaming?

Deci sa explic cum sta treaba mie nu imi merge un joc care imi place si un prieten de al meu mi-a zis sa imi iau windows cu 64 biti ca poate o sa imi mearga si eu nu stiam diferenta intre 64 biti si 32 biti... ai funda florin happy multumesc de ajutor

| florin1979 a răspuns (pentru Krysss):

Spune ce joc nu iti merge pe windows pe 32 de biti. eu cred aproape sigur ca este imposibil sa nu iti ruleze. zi-mi aici sau pe privat cati giga de ram ai, ce placa video ai si ce procesor ai si bineinteles jocul cu probleme. si iti spun unde este problema. multumesc de funda, dar sa stii nu ajut pentru funde, ajut pentru ca si eu sunt ajutat. asa e frumos!

Florin uita-te la acesta intrebare si o sa vezi ce joc nu imi merge si ce pc am : http://www.TPU.ro/......-schimbat/

| florin1979 a răspuns (pentru Krysss):

Este mai bun, dar nu toate jocurile suporta windows pe 64 de biti(alea vechi nu suporta) iar acum, sa fim seriosi, ce jocuri cunosti tu care cer mai mult de 4 giga de RAM? oricum este bine sa ti-l bagi, daca ai peste 4 giga de RAM, este de viitor windowsul pe 64 de biti

| Gizăz a răspuns:

Unul e pentru procesoare cu arhitectură de 32 și celalalt pentru cele de 64. În plus, cel de 32 îți recunoaște maxim 4 GB RAM. Cel de 64 recunoaște oricâți ai avea.

| unknownn a răspuns (pentru Gizăz):

Imi recunoaste si 64 gb RAM?

| Krysss explică (pentru unknownn):

Am citit acum cate-va min pe un forum ca win cu 32 biti se misca mai lent fata de cele cu 64 biti... e adv? e mai bun 64 biti

| v_6457 a răspuns:

Da,e mai bun, din cate am inteles iti trebuie si un calculator cu anumite componente.