| Daniela_Daniela_1998 a întrebat:

Salut!
As vrea sa cumpar un ruter trebuie neaparat sa-l conectez la un pc/laptop dupa ce montez firele

6 răspunsuri:
| Live4Ride a răspuns:

Nu. dupa ce ii bagi cablul de internet te poti conecta la el pe wifi.
Parola lui se afla pe spatele lui daca este nou!

| anonimg a răspuns:

La început routerul trebuie conectat la pc/laptop pentru ca să îl poti instala. După instalare poti sa scoti cablul care face legătura dintre router si pc/laptop, dar trebuie să lasi in router cablul de la firma de la care ai net, si de asemenea routerul trebuie să îl tii aprins (conectat la priza de curent electric) căci altfel nu va merge.
Apoi te conectezi prin wireless cu orice aparat care are wireless.
Laptopul are wireless; dar dacă pc-ul nu are o placa de rețea wireless sau un stick usb care să capteze wireless de la router, atunci nu îl poti conecta cu routerul decât prin cablu.

Exista unul sau doua modele de routere care pot fi instalate fără a fi nevoie de pc/laptop. Dar nu mai stiu care sunt acestea. Daca era si al tău, atunci ar fi scris asta ori pe cutia lui ori in cartea lui tehnică.

Bula
| Bula a răspuns:

Nu e neaparat nevoie. Doar daca vrei sa navighezi sigur pe internet.
La fel, cum poti sa-ti cumperi masina si daca nu ai carnet - il poate conduce altcineva.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde de router... in pricipiu da trebuie sa il conectezi la pc sa il poti configura. Doar cele pe care le primesti de la operatorii de net sunt gata configurate

| mihai69 a răspuns:

Nu neapărat, în funcție de model, unele se pot configura direct prin WiFi. Doar cele care NU se pot configura inițial prin WiFi trebuie conectate pentru configurare, și doar pe durata acesteia.
După ce l-ai configurat, legătura prin fir devine opțională.
Dar să nu uităm că e și cea mai rapidă, și cea mai securizată metodă de a naviga pe net.

| RAY a răspuns:

Daca nu ai habar cheama pe cineva ca cine stie ce faci acolo, hai daca ai de la upc, telekom e usor bagi cablu in aparat si gata dar la rds e complicat