| Andr3iCatalin a întrebat:

Salutare allz am si eu windows XP 32 bit Sp2
Am 959 mb ram si vreau sa stiu daca merge sa instalez windows 7 32 bit professional sau home nu conteaza.
Stie cineva daca da va rog sa-mi spuneti.

10 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Nu trebuie sa ai 2 gb, iar daca procesorul nu-i dual, nu poti. windows 7 ultimate, profesional, 8, merg pe procesor dual, restul vista.w7 home, basic, recunosc un procesor fizic.

| Doctorfishadi a răspuns (pentru express11):

Merge si pe procesor cu un singur nucleu, chestia cu dual nu este deloc adevarata.

| express11 a răspuns (pentru Doctorfishadi):

Merge,dar procesorul duce f greu.de multe ori se supraancalzeste.depinde mult cate nuclee ai la procesor.eu am un lap cu procesor amd athlon 2400xp, si se supraancalzea.am cautat si pe un site am gasit raspunsul de mai sus, si cred ca avea dreptate.am vazut pe pielea mea.

| Doctorfishadi a răspuns (pentru express11):

Nu te lua dupa ce zice acolo!
Nu stiu daca ai avut vreodata ocazia sa vezi un procesor monocore de la AMD!
Un procesor cu un nucleu, daca vrei sa il folosesti la windows mai bun, iar sistemul cere mai multe nuclee, trebuie sa compensezi prin putere de procesare mai ridicata.Adica un procesor de 1, 5 ghz dual core, este echivalentul a aproximativ 2, 3 ghz monocore.
Dar asta nu-i tot, cum ziceam si de Amd mai sus, conteaza si brand-ul.
Un amd monocore de 1, 5 ghz poate sa intreaca un Intel dual de 1 fara probleme happy.
Variabilele sunt multe, producatorul iti da niste cerinte la care produsul lucreaza in full, la capacitate maxima, insa asta nu inseamna ca nu poate lucra si mai low happy, pe un sistem mai slabut.
Deci nu se aplica la toate tipurile de procesoare ce scrie acolo.Este ca la un joc, te uiti si vezi ca zice Intel dualcore de 2, apoi sub el scrie Amd de 1, 5 monocore, cam asa sta treaba si la sistemele de operare. Exista procesoare mai bune, si mai putin bune.Nu stiu daca stii, dar procesoarele Amd sunt renumite pentru temperaturile la care ajung, insa multi doar arunca cu rosii, dar nu se gandesc de ce se incing?! Puterea unui procesor se masoara in mult mai mult decat ce scrie pe cutia lui happy.
Te salut,
Adrian!

| express11 a răspuns (pentru Doctorfishadi):

Bine.

| Doctorfishadi a răspuns:

Salut!
Tu ne-ai spus doar una din componentele pc-ului tau.
Da mai multe detalii despre procesor, hardisk, placa video.Colegii s-au aruncat imediat pe tine cu sugestii fara sa calculeze si alte aspecte. Daca ai un sistem bun ii poti face un up-date si sa ii mai pui ram.Eu ti-as recomanda sa cumperi 2gb de ram si sa il scoti pe al tau, gasesti la cineva mai ieftin.La magazin costa, dar nu exagerat! Indiferent daca ramai la xp sau treci la 7 mai pune RAM, nici xp nu merge la maximum pe 1 Gb de ram.
Cu ce ram ai acum nu va merge sigur 7! Are cerinte mai mari.
Te salut,
Adrian!

| valentin75 a răspuns:

Salut! Sfatul meu e sa ramai la XP, nu te complica cu un sistem de operare care consuma mai multe resurse. Nu o sa-ti mearga bine sistemul.

| express11 a răspuns (pentru valentin75):

Ai dreptae, cu toate ca de la 8 aprilie 2014 xp nu mai are suport microsoftproblema este ca nu o sa se mai update.

| Grasshoper a răspuns:

Am avut eu merge cat de cat ok dar e foarte greu cu sunetul si placa video!
si eu am 1.5 gb ram!