| CosminD a întrebat:

Salutare,

Deținătorii de uscătoare de rufe, îmi puteți spune dacă acestea emană căldură? Vreau să achiziționez unul și să-l amplasez în dressing, singurul spațiu disponibil si vreau să stiu dacă este ok sau nu.

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

Eu am unul de la Samsung si da, al meu emana putina caldura dar nu e ca si cum iti incalzeste o camera intreaga atunci cand este in functiune laughing

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Da caldura ca un frigider.Dar atentie ce uscator iei, in Europa sunt mai multe tipuri, cele mai bune sunt cele care au in ele un mini aer conditionat, nu mai stiu cum se numesc.
Astea nu iti face umed in camera, iti scoate apa si tio duce la canal, sau daca nu ai canal, tio poate stoca si apoi tu sa o arunci din vasul de stocare.

Un alt tip este fara aparat mini aer conditionat, ai doar un radiator, un fel de metal, in general aluminiu, iar ventilatorul din masina, iti da aerul cald si umed peste acest radiator, care face ca apa din aerul umed sa condenseze si sa mearga ori la canal ori la fel colectata intr-un container a masinii, pe care tu o golesti din cand in cand.

Nu stiu daca sutnt si masini de uscat fara nimic, de alea sa fugi, pentru ca toata umezeala tio arunca in camera.

Intreaba cand cumperi, sau inainte, cate tipuri sunt si cum functioneaza si apoi stii ce sa alegi.

Bineinteles, sunt diferente intre ele la pret, una este o masina simpla si alta una cu un mini aparat de aer conditionat in interior.

Se pare ca europenii nici acum nu fac la constructiile noi aerisiri pentru masini de uscat.
De exemplu la mine aici in SUA orice casa, orice apartament are gura de aerisire petnru masina de uscat, care arunca tot aewrulo cald si umezeala afara din cladire, aerisirea merge ori pe casa, ori pe cladire, ori in spatele casei dar afara, deci nu emana caldura mai deloc.

Dar na, europa e europa, usa este acolo fiecare cu cel doare laughing Unde pui ca sunt si masini de uscat care foloseste gaz metan in loc de curent electric, dar trebuie neaparat sa ai acea aerisire de care am mentionat, pentru ca tot pe acolo sunt eliminate si gazele arse de la gaze.

Astea sunt asa informatii sa stii si tu ce masini mai sunt si pe alte taramuri.

Inca o mentiune, masinile de uscat din Europa mai arunca si scame in casa, comparativ cu astea din america unde scamele se duc afara, ma refere cele care scapa de acel fitru.
Masinile astea, chiar daca au filtre care retin scamele de la tesaturi, prin acele site- filtru, mai scapa scame, care in cazul masinilor fara aerisire ajung prin camera ta.

La noi toate scamele care scapa se duc in sus afara odata cu aerul cald si umed.

| gabicoo a răspuns:

Păi emite iar pe lângă căldură elimină și vapori de apă iar spațiul în care va fi amplasat trebuie să nu fie unul închis așa cum este cazul la tine. Eu am mașină de spălat cu uscător și a trebuit să o montez pe hol, într-un intrând de lângă baie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Bineinteles ca scoate caldura. Cum crezi ca usuca rufele? Cu ger polar?
Plus ca trebuie racord de evacuare apa.
Nici uscatorul nici masina de spalat nu trebuie amplasate in spatii inchise.

Daca nu ai spatiu (toata lumea are problema asta la bloc) iti schimbi masina de spalat cu un model 2 in 1: spala si usuca.
Oricum uscatorul il vei folosi doar pe timpul iernii, pentru ca vara se usuca totul in cateva ore, la aer.