anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Spuneti-mi cum sta treaba cu adresele IP si locatia lor. Eu de pe telefon am folosit cred ca toate site-urile posibile si aplicatiile si m-a gasit cand la Bucuresti,Cluj, Timisoara,Baia Mare, Harghita si numai un site mi-a afisat orasul exact ( Brasov ), dar la o distanta de aprx. 5 km. Asta pe Vodafone. In Orange ma localizeaza la Targu Mures. Sa inteleg ca cineva daca te cauta dupa adresa IP ( mobil ), nu prea te poate gasi asa usor?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Identificarea printr-o retea (inclusiv internet cablat sau mobil) se face prin IP, acordat static (permanent) sau dinamic (la fiecare conectare IP diferit). IP-ul se coreleaza cu semnatura (seria) electronica a aparatului conectat, denumit MAC.
Fara aceste IP-uri si MAC-ul nu se poate identifica cine cu cine sa se cupleze prin internet (sau alte retele).

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Interogat de pe servere le site-urilor, raspunde IP-ul serverului furnizorului tau de internet /date, la care este arondata reteaua locala unde esti conectat.
La retele fixe, IP-ul se vede localizat la centrul local, iar la internet mobil (date) la care este arondat reteaua de turnuri GSM la care esti conectat pe moment.

| anonim_4396 explică (pentru Bula):

Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca in acest caz nimeni nu poate afla IP real, nici macar Politia?

Adica IP-ul intern. Ma uit in setarile telefonului si este un alt IP.

| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

De la serverul furnizorului ti se aloca alt IP, care este inregistrat la fiecare conectare, iar cu acel IP poti fi identificat direct. Furnizorul este obligat prin lege sa pastreze bazele de date cu conexiunile facute de abonati, timp de 6 luni.
Cand se va utiliza IP6 (sau mai evaluat), atunci vei putea fi localizat direct.

Poate IP identificat pentru cei care au incheiat un contract cu furnizorul de internet. Asa stiu ei ca IP 13xxxx detinut de persoana x. Dar pentru cei care sunt pe cartela preplatita nu stiu daca se aplica.

| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Identificarea printr-o retea (inclusiv internet cablat sau mobil) se face prin IP, acordat static (permanent) sau dinamic (la fiecare conectare IP diferit). IP-ul se coreleaza cu semnatura (seria) electronica a aparatului conectat, denumit MAC.
Fara aceste IP-uri si MAC-ul nu se poate identifica cine cu cine sa se cupleze prin internet (sau alte retele).

| gothicbat a răspuns:

Dacă ești pe date, nu-ți arată ip-ul tău.

Întrebări similare